נהלים חדשים של משרד הבריאות לגבי אובדן הריון

נהלים חדשים של משרד הבריאות לגבי אובדן הריון

מתוך כתבה מאת עידו אפרתי, שהתפרסמה בעיתון הארץ (חלק מהכתבות פתוחות רק למנויים):
"נוהל חדש של משרד הבריאות קובע כי במקרה של אובדן הריון הוצאת העובר המת מרחמה של האשה תבוצע תוך 72 שעות לכל המאוחר מרגע האבחון. הנוהל, שכבר נכנס לתוקף, מסדיר לראשונה את תהליך הטיפול במקרים של אובדן היריון, בכל שלב, ואת קבורתו של העובר – שנקבע כי ייטמן בתוך עשרה ימים לכל היותר".
הדרך כמובן ארוכה ונדרשים שיפורים נוספים סביב אובדני הריון - אבל טוב לשמוע שלפחות מחלק מהנשים ייחסך העינוי שבהמתנה מתמשכת לפרוצדורה בתוך האובדן.
בקישור:
https://www.haaretz.co.il/news/health/1.6855694

וואוו, מקווה שזה אפשרי לביצוע

הרי כשזה לא קרה, אמרו לנו שזה מכיוון שאין תורים פנויים, איך פתאום יהיו?
או שבית החולים שאליו פנית יהיה מחויב למצוא לך תור לפחות במקום אחר?
אולי קופת החולים תצטרך למצוא תור לגרידה בבית חולים באיזור?
בקיצור, מעניין איך זה יתבצע בפועל.
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
תודה על הכתבה, אבל-

1. לא ברור לי איך אפשר לבצע את זה בתכלס. מערכת הבריאות קורסת תחת הנטל הכללי, ראשי בתי החולים מודיעים שהמחלקות והצוות על סף קריסה, יש על כך כתבות השכם והערב...אז איך פתאום יוכלו למצוא למישהי תור תוך 72 שעות? זה לא נראה לי ישים. לצערי הרב.
עם כל הכבוד לחוקים, אם אין אפשרות לבצעם בפועל- זה לא שווה הרבה. כי פה העיקר היא לא רק הכוונה, אלא גם הביצוע.

2. אולי פספסתי- אבל לא ראיתי התייחסות לעוברים פגועים ולמצבים שבהם צריך להפסיק את ההריון, למרות שיש עדיין דופק אצל העובר. אם כבר חוקקו חוק (למרות חוסר היכולת לישם אותו), כדאי היה גם להתייחס למצבים אלו. גם לשאת ברחם עובר פגוע שמשול למת, זה מצב בלתי נסבל בשביל האישה.

אני יודעת שאף אחד מהגורמים האמונים על כך לא קורא את הדברים פה, אבל כתבתי בכל זאת...גם אני צריכה וונטילציה מדי פעם
.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

מסכימה לגמרי

ברור שכפי שכתבתן (מנסיונכן ומנסיונן של רבות וטובות כאן) - המערכת לא ערוכה טכנית לעמידה בחלק מהיעדים שנמנו בכתבה.
בכל זאת - מדובר בצעדים ראשונים של *הכרה* ממסדית, גם אם חלקית (כי כפי שציינת - אין התייחסות להפסקת הריון של עובר פגוע) בהיבט הנפשיים של התמשכות מצב הריון, הצורך בתיאום בתוך מערכת הבריאות ונושא קבורת עובר.
&nbsp

ההכרה במצב היא כברת דרך ארוכה

אבל זה אכן לא ישים.
גרידה היא ניתוח לכל דבר, הדורש חדר ניתוח ומרדים, מנתח וכמובן צוות רפואי מלא והרי ברור לכולנו שלא ניתן להפעיל את כל חדרי הניתוח אך ורק ואפילו לא בעיקר, עבור גרידות, כשיש ניתוחים מצילי חיים גם לבצע.

אני צופה שמה שיקרה זה הרבה הרבה יותר ציטוטק.
גם היום נותנים לרוב למטופלות את הבחירה בין ציטוטק לגרידה עם הסבר שלגרידה יש להמתין לתור פנוי וציטוטק ניתן מיידי, אם כי לוקח זמן להשפעה , אם בכלל ולפעמים נדרשת גרידה בסוף ממילא.

בפועל - לא חושבת שזה יקדם אותנו לאנשהו, מעבר להכרה שזה מצב פיזי ונפשי בלתי מתקבל על הדעת.
הלוואי שאתבדה.

עוד כמה פרטים

הנוהל גם מנחה את בתי החולים להפריד עד כמה שאפשר בין יולדות בלידות שמחות לבין יולדות בלידות שקטות.
בנוסף, בתי החולים יחוייבו לספק ליווי פסיכולוגי נשים שחוו אובדן הריון לאחר שבוע 14.
https://m.ynet.co.il/Articles/5450097
&nbsp

למעלה