נהניתי בכנס מהרצאותיהם

שריק 7

New member
נהניתי בכנס מהרצאותיהם../images/Emo9.gif

של פרופ' בוסקילה, ושל ד"ר צחי בן-ציון. כל אחד מהם תרם באופן שונה, כמובן. הסתבר שד"ר בן ציון שופע הומור ומחזיק בדוגמאות משעשעות כדי לשכנע בדרך טיפולו, הכוללת, כמובן, תרופות פסיכיאטריות. בוסקילה חידש לי , בעיקר, בהבהירו שהבעייה האמיתית שלנו קשורה למוח. אלה דברים שחשתי בהם אינטואיטיבית בעצמי, ועתע קיבלו אשור ממומחה רציני ונכבד. ה"טיזר" שלו היה שבקרוב (?) תצא תרופה מבית "פייזר" שמטרתה להסדיר את הבעייה. זו יהתה בשורתו לעתיד. אך מטעמי סודיות לא יכול היה להבהיר ולהרחב בנושא, חבל... היבט נוסף שהזכיר בוסקילה היה מעורבות הורמונלית. הדגיש שלא מדובר בהורמוני מין, אלא בפעילות לא תקנית של ההיפופיזה. הזכיר את ההורמונים הסטרואידיים. כל הדוברים עסקו בחשיבותה של פעילות גופנית מדורגת. עם זאת, לא נשמעה מילה על הצורך במנוחה כשזקוקים לו.... לי, אישית, היו יותר ציפיות מהרצאתו של גדעון עירון. אני ממש מצרה על שלא אוכל לקחת שיעורים אצל שי הפיזיולוג. מי שגר באזור המרכז, יכול לזכות באימון בהדרכתו של מאמן מיוחד זה!!! התרשמתי כי יודע היטב את מלאכתו. בריאות לכולם!!!! שרי

daud

New member
שריק

לפי מה שהבנתי עומדות לצאת סדרות שלמות של תרופות כאשר כל אחת מהן תתאים ל"סוג" מסויים ומיוחד של חולה בתסמונת!!! לדוגמא תרופה אחת למישהוא שיש לו בטוי רציני בבעיות של שינה תרופה נוספת למישהוא שיש לאצלו ביטויים נפשיים תרופה למי שאצלו כאב השרירים הוא הדומינאנטי תרופה לכל צירוף של כאבים ותחלואים!!!

ששרון

New member
דויד, מאין המידע הנ"ל?

נשמע מאוד מענין מה שתראת, אתה בטוח שזה מה שיהיה? כי אם כן, זה גאונייייייייי
שרון

daud

New member
זה מה שפרופ' בוסקילה אמר...

הוא אמר שיש בפיתוח המון תרופות בשבילנו כאשר הוא משתתף בפיתוח של אחת ו גם נאמר שהתרופות העתידיות יהיו כאלו שיתנו לכל אחד מאיתנו מענה אישי לצרכיו האישיים ז"א ינתנו לפי סמפטומים שונים בהם באה המחלה ליידי ביטוי

dodo281

New member
סוני - גם כיום התרופות ניתנות -

סימפטומטית - לכל חולה - לפי התסמינים הפרטיים שלו, כך שאיני מבינה ממה שאמרת עד כה - מה החידוש, אודה לך באם תוכל להסביר. ותרופות חדשות - מייחלת - הלוואי ותהיינה יעילות יותר. ועדיין מייחלת - לתרופת הקסם = תרופה מרפאה .

sayv

New member
זה ממש לא נאמר...

דובר על הצורך בהתאמה אינדבידואלית, ועל השוני בין החולים- אבל ממש ממש לא דובר על משהו כמו זה שכתבת, זה אפילו לא הגיוני.

sayv

New member
ז"א- דיברו במעורפל על צורך בתרופות

כאלו בעתיד.. אבל מה שמפותח כרגע זה מה ששרי דיווחה עליו...

daud

New member
ודרך אגב לגבי המאמן...

אם נניח מישהוא רוצה להתאמן האם הוא לא צריך להצטף לקבוצה ??? פשוט מהמצגת הפאוורפוינט הבנתי שהאימון מתבצע בקבוצה ואילו המשתתפים מתחילים להתאמן ביחד מ"תת אימון" ואז בהדרגה "מעלים". בקיצור אם אני מבין ההצטרפות אפשרית רק במסגרת קבוצה חדשה או שאולי יש תשומת לב מיוחדת לכל מתאמן!!! מממ האמת צריך אולי לשאול מישהיא שמתאמנת אצלו........

ששרון

New member
דויד, יש לי חברה שהתאמנה

אצלו הקבוצה הבנתי ממנה היתה מאוד קטנה, היא קבלה המוןתשומת לב ויש לה ים של תשבוחות על שי, הוא מאוד מאוד עזר לה כן שמעתי עליו ים נוסף של תשבוחות ( באמת) מעוד חברה שאצלו. מקווה שארגיש יותר טוב להצטרף לאימון שלו בהמשך. לגבי פרטי ממש, אני משערת שהכל תלוי בתשלום. אם תרצה שעור פרטי, אני משערת שפשוט תשלם יותר...ככה זה עובד. שרון

daud

New member
שרון...

דבר ראשון לגבייך אישית על תחכי ש"תרגישי טוב" ממה שהבנתי מההרצאה צריך להתחיל ולהמשיך בלי קשר להרגשה כאשר המטרה היא הסגת שיפור. ו כוונתי בנושא הקבוצה הייתה ש אם הבנתי נכון אז כדי להתחיל צריך שתתארגן קבוצה חדשה אבל אני בנושא הזה בכלל לא בטוח בצורה חד משמעית. אולי תשאלי את מי שאת מכרה על העניין ותעני על זה בפורום???

yifatic

New member
יקר שלי- קשה לך לבטא את השם המפורש?

ועוד אחרי שישבתי על הבמה!!! באיכילוב האימון הוא אינדיבידואלי. שי בונה לך תכנית אישית- ובאימונים הראשוניים הוא פשוט צמוד אלייך. אח"כ השמירה פחות אישית- אולם ניגשים אלייך ובודקים מה אתה עושה , דופק וכו'. היה נסיון לפתוח קב' באוניברסיטת ת"א- (לא ניסיתי), אולם הבנתי שלא היו מספיק משתתפים ולכן הקבוצה נסגרה. אני אישית חוזרת וממליצה לקום ולהתעמל! בחודשים הראשונים חוויתי תסכול וכאבים - אולם לאט לאט פשוט נשאבתי לתוך הספורט- וכיום אני מבצעת כחמישה אימונים בשבוע! בחדר כושר רגיל (של נורמאליים....), אימונים אירוביים, משקולות ומשתתפת בשיעורי מתיחות ועיצוב. ההרגשה היא נפלאה! בתור פיברואית הגילוי שמוחי זוכר ויודע להפיק אנדורפינים (והמון!) מרגשת מדי יום! מצב רוחי בשמיים! והכל טבעי! גם חלק מהכאבים נחלשו או שנעלמו בעקבות אימונים מיוחדים ועדינים למפרקי כפות הרגליים. למשל. מומלץ. אני יודעת שזה קשה! גם לי היה נורא- אבל אין שום דבר שישווה להרגשה שיש לי שליטה בגוף שלי! שהתסמונת לא יכולה להכתיב לי את כל החיים! שיש מקום שאני מנצחת אותה ובגדול! אז מתי אתם מצטרפים אלי? יפעצ'יק

שריק 7

New member
הי יפעת- תוכלי לתאר קצת

את אופן האימון? כמובן בגבולות היכולת.... כי אני התרשמתי מתמיכתו של שי בעבודה אירובית, ולא ידעתי שיש גיוון כזה גדול בעבודה שלו! בגלל מגבלת הריחוק, לא אוכל להצטרף לקבוצה אצלו, וייתכן שדרך תיאורייך, אוכל לעניין את הפיזיותרפיסט בגישה, והוא יוכל לןקחת ממנה משהו.... תודה, שרי

mira ker

New member
שרון טוב שאת אומרת עליו תשבחות

כי מההרצאה, היה קשה למשוך אנשים כואבים להתעמל. יהיה טוף מירה

mira ker

New member
דאוד, בשיחה אישית איתו, הוא אמר שיש

תרגילים שנתפרים לכל אחד לפי היכולות שלו. אומנם נמצאים בקבוצה, כלומר שהאימון הוא לכל החולים באותה שעה. אבל כל אחד עושה מה שמתאים לו. כמו בכל מכון כושר. חוץ מזה זה גם מפגש חברתי, אני מניחה. שוחחתי איתו לפני שנתיים באיכילוב וזאת הייתה התרשמותי. הוא לא ממש איש סוחף או כריזמטי, אז צריך לבוא עם המון מוטיבציה אישית, וזה ממש לא קל. יהיה טוף מירה

ששרון

New member
הי מירה

לצערי בהרצאה של שי בדיוק פרשתי, כי כבר לא היתי מסוגלת לשבת יותר... בכל אופן, אין קשר מנסיוני בין איך אתה על הבמה, לאיך אתה כמטפל אחד על אחד. אנשים יכולים להיות לא כ"כ בטוחים על הבמה, או לא לעבור טוב מול קהל רב ןאחד על אחד כמטפלים הם נפלאים. היה לי מטפל פזיוטרפיסט שלצערי לפני שנה נטש לחו"ל, הוא היה מד-הי-ים, ופשוט הציל לי את החיים! הוא טיפל בי למעלה משנה במסירות ומקצועיות, (לא בפיברו, בבעיות אורתופדיות), בהמון המון שקט , רצינות וצניעות, ומאידך, על הבמה ומול הרבה קהל הוא היה נסגר... ולא היה בכלל קשר בין איכות הטיפול שלו, ליכולותיו כמרצה שלא היו גבוהות, ומאידך, הרצאות הן לא המקצוע שלו, אז זה בסדר גמור
. אז חבל לשפוט לפי זה, שמעתי על שי כ"כ הרבה תשבוחות ממטופלים שמעידים על המון מקצועיות ועזרה עצומה, עד לכדי חזרה לעבודה וכו'... שאם הכוון מענין אותך, אני במקומך היתי מנסה כמה מיפגשים. מנסיוני שלי, אין כהמלצות של מטופלים , בשביל להעיד על איכויותיו של רופא/מטפל מכל תחום שהוא. בשבילי המדד היחידי להגיע למטפלים בשנים האחרונות , זה המלצות של מטופלים. גם לאותו פזיוטרפיסט הגעתי דרך המלצות חמות של 2 חולים שהוא מאוד עזר להם . כיום אצלי לצערי אני סובלת גם מבעיות אורתופדיות די מסובכות עם הרגליים שכרגע בלי קשר לפיברו, מונעות ממני לעשות התעמלות בסדר גודל כזה, אבל אני מקווה כשהן ישתפרו (אמן) , ללכת לשי. אם תנסי אצלו, אשמח לשמוע חוו"ד בהזדמנות, אפשר גם במייל כמובן. שרון

mira ker

New member
שרון, אני באמת חושבת על הכיוון הזה.

ממש נראה לי וכנראה מתאים לי הכיוון. אני בטח אחרוק שיניים בהתחלה.... בטח יהיה יותר גרוע עד שיתחיל להיות טוב... אוישש.... פעם כל כך אהבתי לרקוד.... יהיה טוף מירה

ששרון

New member
Nירה, שיהיה המון המון בהצלחה

אם אינך סובלת ממוגבלויות ספצפיות אורתופדיות שמגבילות מעבר, אני מאוד חושבת שראוי לנסות להכנס לאיזו מסגרת עדינה של התעמלות. שי מאוד מאוד מנוסה בעבודה עם חולים מהסוג שלנו, ולכן אני חשה שהוא האדם הנכון (שמעתי וגם היתי אצל מטפלים אגרסיביים מדי שעבדו לא נכון כי לא הכירו את מאפייני המחלות שלנו). אשמח לשמוע דווחים כשיהיו בנושא... ותחזיקי מעמד, ההתחלה תמיד נורא קשה, אבל אחרי שנכנסים לזה זה יהיה יותר ויותר קל, עם הזמן. מחזיקה לך אצבעות, ובקרוב אצלי
שרון

sayv

New member
הוא היה נראה לי בחור ממש מקסים

ואנושי. לא יודעת למה הוא נראה לך כ"כ אפור.. היה בולט שהוא קצת נלחץ על הבמה.. הוא לא בדיוק "איש יחסי ציבור" כמו שאר המרצים...

למעלה