נה נשתנה?

נה נשתנה?

בדיון שצפיתי בו אחד המשתתפים טען נחרצות שהרוחניות פשטה את הרגל בתקופה האחרונה. מהי אותה רוחניות? מה לה ולפשיטת רגל?

יש בזה משהו,,,

גם אני מרגישה כך , לפחות בדרך שאני מתרגמת את רוחניות, למרות שקשה לי לתת לה תיוג אחד, כיון שרוחניות מבחינתי זה משהו מאוד מופשט שלא ניתן להסביר אותו במילים, זה סוג של דבר שהנשמה מבקשת לדעת, ובעצם לא יודעים באמת את מה,,, בתכלס, אותה פשיטת רגל של הרוחניות הזו מתבטאת אצלי באופן הזה, שבעצם ההתעוררות שלי הגיעה , דווקא כשגיליתי שכשאני מחוברת לאדמה/לחומר אני הרבה יותר נוגעת באמת שלי, וכל נסיונות לחפש במקומות אחרים, ולנבור לתוך עמקי נשמתי, כמעט והביאו אותי להדרדרות במורד,,, אפילו אני יכולה לומר שכמעט יצאתי מעצמי האמיתי מאותם חיפושים,, גם מסביבי אני רואה אנשים שנואשו מחיפוש התשובות שלכאורה חשבו שיקבלו, ונסוגים לאחור,, משהו ברוחניות המדוברת הזו- משאירה חלל גדול ולא מסופק ,, אולי איזה טרנד שחולף לו,,, כך לפחות אני מרגישה,,

יתכן ו..

בדרכים שחיפשת מצאת הארה מסויימת וכשזו נדלקה פתאום הבחנת באבק? יתכן שעצם התובנות שהגעת אליהם פתחו שאלות חדשות וקשות יותר שמצריכות עבודה קשה? ומה לזה ולפשיטת הרגל? האם ההתיחסות לנושא הפכה זולה, האם החיפוש אחרי תשובות ותוצאות מהירות היא הפשיטה?

אנסה לענות,,,

הדרכים שחיפשתי יכולות להסתכם בדבר אחד,,, חיפשתי לקבל מענה לסיבות שבגינן עברתי את מה שעברתי בחיים, ובעיקר, למה,,, גיליתי שככל שאני חופרת, מחפשת את אותו מידע שיתן לי מנוחה בנפש, אני יותר ויותר מתרוקנת,,,ולא לזה פיללתי,,, דווקא התובנות שהגעתי אליהם לאחרונה, נתנו לי סיבה לקחת אתנחתא מכל החיפושים אחרי הלא נודע, במידה והוא בכלל קיים,, הגעתי לאיזשהי הסכמה עם עצמי שאני מרגישה הכי טוב לחיות חיים "רגילים", להנות גם מהחומר שהעיניים רואות, ולהכניס רוחניות בדרך מתונה, מתוך ידיעה שאנחנו עשויים גם מחומר וגם מרוח, וצריך להזין את שניהם, אבל לחלוטין לא לבטל את הגשמי לטובת רוח נטו. לגבי פשיטת הרגל,,,כן,,בפרוש כן לטעמי ההתייחסות הפכה זולה,, תסתכל סביבך איתן ותראה מה עושים מתחום הרוח,,, כמה זמינה היא הפכה להיות לכל אלו שמתייגים את עצמם בתואר "מורים רוחניים/יועצים/מיסטיקנים/רבנים/גורואים" ועוד,,, תחום הרוח איבד מצביונו האותנתי,,, ובדרך הזו באמת תהיה פשיטת רגל ,,,זה כבר נותן אותותיו,,, תודה איתן, וכמובן אני כותבת רק מה שאני חושבת, וגם מרגישה.

ורק עוד משפט אחד,,

בסופו של דבר אני חושבת (לעצמי כמובן) שהרבה מהתאוריות בתחום הרוח,הגיעו בזכות דמיון מפותח של מורי דרך בכל הזמנים,,, אולי אני מחפשת תרוץ "להיגמל" מהמרדף הזה? חח אולי,,,הכל יכול להיות,,,

קטרת חביבתי

כל אדם וכל נפש הציבה משהו בעולם הזה, הבחירה שלנו היא להשתמש או לעזוב וזה בכלל לא חשוב אם זה דמיון או מציאות. יש לי תחושה שאת רואה ברוחניות איזו תבנית שמישהו הציב וכל צריך לעשות- ממש לא, בדיוק כפי שתוכנית טלויזיה גדושת רייטינג היא לא בהכרח טלביזיה במיטבה. רוח היא הכרה, היא הקשבה, היא ערנות למה שיש ולפעמים תהייה למה שאין. לקרוא ולהפנים סיפור מספר זו רוחניות גבוהה כאשר אנחנו נכנסים לתוך הסיפור וחוווים אותו. להכין ארוחה טובה מתוך הכרה וחוויה זו רוחניות לעומת קציצת סלט כי צריך לאכול. לתפיסתי הרוחניו היא משהו שבא מכלום, זו יצירתיות, לא משהו שבא ממשהו למען משהו. אם תראי זאת כך אולי תביני עד כמה את עסוקה ברוחניות יום יום שעה שעה .

למה שאתה מגדיר רוח- אני לגמרי מתחברת איתן

בטח שמתחברת,,, היטבת לתאר מהו רוח, וגם אני חושבת שלהיות שם , באותו רגע נתון, לחוות אותו, ולהפיק את הסיפוק ממנו, זה מה שחשוב וממלא את הנשמה,,וזה - זה הרוח. לא בכדי אנשים שעוסקים באומנות - תמיד נראו בעיניי אנשים רוחניים אמיתיים,,, לא יודעת למה סיווגתי אותם לכאלה, אבל דווקא הם נראים לי באופן מיוחד אנשים מאוד מאוד מחוברים לרגע/לעצמם,,, הם בתוך ההוויה כשהם יוצרים,,, אז יכול באמת להיות שהרבה זמן התפיסה שלי לגבי מהו רוח היתה מוטעת מיסודה, ואכשהו תייגתי את ההגדרה הזו לשיטה/תורה/זרם ולא השכלתי להבין שבעצם רוח זה מה שאתה אומר ולא יותר מזה,,,פשוט לחוות,, תודה איתן, תאמין או לא,,,התובנה שלך היתה עבורי ממש בזמן,,, אגב, סיימתי אתמול לקרוא את הספר "לא בלי בתי",,,ואני לא יוצאת משם (מהסיפור) עד עכשיו,,
,,נכנסתי חזק מדי לחוויה,,חחח ובטח בא לי איזה המבורגר רוחני,,,חח ,,,אבל לא רק רוחני
,,,מיצי הקיבה התעוררו,,חח

רוחניות

היא לא בהכרח לחפור ולנבור בתוככינו או בעברינו. לתפיסתי גם מיותר לבדוק את הסיבות שהביאנו הלום, כמוך גמני חושב שלחיות את הרגע, את העכשיו, את מה שיש (הן ברוח הן בחומר) זו הדרך, זו ההארה. עם זאת, טוב שנציב לנו מטרות ונתכוונן אליהם. בא לך על איה המבורגר רוחני ?

מדברייה

New member
רוחניות

אם הבנתי נכון את נושא הדיון, אני מניחה כי הרוחניות הפכה למונח שמשתמשים בו הרבה,לא תמיד בהקשר הנכון. היום לרוחניות יש בוסים רבים.אפשר לצאת ליער ערומים ולשלם הון תועפות עבור התחושה שאנו לא עבדיי היי טק או סתם עובדים סביב לשעון עבור חומר, לחבק עצים,לעשות מדיטצייה במערה או איזושהי המצאה אחרת שמישהו החליט למכור לנו ,ואנו רוצים לקנות. רוחניות איננה יכולה להימכר בכסף.זה פשוט סותר.

למעלה