נואשת כבר ..אולי פה יוכלו לעזור לי?

heart1soul

New member
נואשת כבר ..אולי פה יוכלו לעזור לי?

אני חיילת משוחררת.. ומתלבטת מה להתחיל ללמוד מצד אחד תמיד רציתי ללמוד פסיכולוגיה זה מעניין אותי.. למדתי את זה בתיכון וחסר לי ממש מעט נקודות על מנת להתקבל לזה באוניברסיטאות(10 נקודות בערך)..אבל זה אומר עוד פעם לעשות פסיכומטרי- מה שממש יהיה לי קשה לעשות בגלל המחיר.. כרגע למשפחתי אין 4000 שקל לשפוך על פסיכומטרי חוץ מזה אני יודעת שבלי תואר שני אין מה לעשות בפסיכולוגיה ותמיד חשבתי שרק אנשים שיש להם תמיכה כלכלית מהבית יכולים ללכת ולהשקיע 5 שנים מהחיים שלהם על תואר כזה(חוץ מזה שגם קשה להתקבל לתואר שני) ואני אצטרך לעבוד במקביל לתואר מה גם שיוריד לי את הסיכויים לקבל ציון מעל 90.. בנוסף מעניין אותי תחום ההוראה והחינוך בבית ספר יסודי אך כאשר אני חושבת על המשכורת הזעומה (והלא צודקת) למורים המתחילים 2800 שקל זה גורם לי לחשוב פעמיים וגם היחס והכבוד למורים בארץ הוא לא משהו בכלל.. בנוסף חשבתי ללמוד שירותי /משאבי אנוש.. אך גם פה אני מפחדת שהאפשרות היחידה שלי תהיה לעבוד בחברות השמה.. אולי מישהו פה יוכל לעזור לי בבקשה?:)

פסיכולוגיה או שירותי אנוש?

הי, מה שברור זה שאת רוצה לעבוד עם אנשים. את רוצה לסייע לאנשים, לתת להם שרות ולקיים איתם קשר. עם תואר ראשון בפסיכולוגיה תוכלי לעבוד כמאבחנת במכונים שונים וגם להתקבל לעבודה בתחום משאבי אנוש. כבעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה או שרותי אנוש תוכלי להשתלב במחלקת משאבי אנוש של חברה ולא רק כיועצת השמה. מנהלי משאבי אנוש עוסקים בגיוס, פיתוח עובדים, הדרכה, רווחה ועוד. העבודה מאד מגוונת, השכר הוא גבוה אך השעות הן רבות מאד. אני מבינה ממך שפסיכולוגיה תמיד עניינה אותך. סוג הקשר ומהות הקשר של פסיכולוג שונה ממנהל משאבי אנוש- זו ליווי לאורך זמן של אנשים, זו עבודה רגשית, עבודה מעמיקה שדורשת בשלות ויכולת הכלה. אם זה משהו שמאד מדבר אליך, אני מאחלת לך להגשים את החלום וללכת על זה. 10 נקודות בפסיכומטרי זה משהו נגיש. את יכולה להחליט ללכת לבחינה בלי קורס ולהתכונן בבית. הציון הגבוה הוא הקובע ואין פה לקיחת סיכון. בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

למעלה