נואשת כבר מתא מתנדבים

silver40

New member
נואשת כבר מתא מתנדבים

היי לכם,
אני כבר בת 20, נמצאת בטיפול תא המתנדבים מסוף שנת 2012 . במשך הרבה זמן אני מחכה להתגייס, מתעקשת, עושה מה שצריך ולאחרונה אחרי הרבה זמן שאיבדתי כבר תקווה במערכת המאוד איטית שלהם אני לוחצת מאוד חזק לגיוס בתחילת אוקטובר שזה עוד שבועיים. עכשיו אני ביקשתי להתגייס לפיקוד העורף והמש"ק שלי אורן (בחור אנטיפת שלוקח את הזמן ולפעמים אף בוחר לא לענות לי ישירות) אמר לי שהוא יוצר איתם קשר והם צריכים לקבוע איתי פגישה. עכשיו אחרי ניסיון של תקופה עם המתנדבים אני כבר מאוד פסימית לגבי העובדה שבאמת אוכל להתגייס באוקטובר עם כול הבירוקרטיה המתישה שלהם. השאלה שלי האם יש דרך לגרום להם לזרז את העיניינים? כי אני חושבת שלחכות לינואר זה כבר יותר מדי ואני מאוד מאוד מאוד רוצה כבר להתחייל!

liavavraham

New member
היי

ברוכה הבאה לפורום!

אני מבין מאוד את הרצון שלך להתגייס, ומצד שני גם את הייאוש. גם אני הייתי כמוך, ועד שאישרו אותי לקח קצת זמן.

בכל אופן, האם כבר אושרת להתנדבות? איפה את עומדת בתהליך?
מרגע שאושרת להתנדבות, התהליך אמור להיות יותר פשוט וטיפה יותר מהיר.

silver40

New member
היי

לא חדשה בפורום אבל תודה בכול זאת.
אממ לגבי המצב שלי אני בשלב המציאת תפקיד. והתהליך בכלל לא מהיר ופשוט בשלב הזה לפחות אצלי.

liavavraham

New member
הבנתי...

הייתי ממליץ ליצור קשר עם אותו מש"ק שוב ולראות מה קורה עם זה, לא יכול להיות שזה לוקח יותר מדי זמן...
&nbsp
בנוסף, הייתי ממליץ גם לנסות לחפש תפקיד אחר, ולא להסתמך רק על התפקיד הספציפי הזה. יש עוד המון תפקידים שווים ומעניינים.

silver40

New member
המשך

אני מדברת עם המשק הזה שוב ושוב ושוב ושום דבר לא גורם לתוצאות ולגבי התפקידים הבאתי לו רשימת תפקידים והוא אמר לי שאני לא יכולה כרגע להתמיין לשום מקום מלבד פיקוד העורף אלא אם כן אני מוותרת על פיקוד העורף.
ואני כרגע לא מוכנה לוותר.
&nbsp

נ ו ע ה 12

New member
כמה דברים...

אני יותר ממבינה את התחושות שלך - ייאוש, תסכול, חוסר ודאות, לפעמים הרגשה של כביכול סוג ב'... זה תהליך די מדכא ולא פשוט בכלל, שנראה שהוא לא הולך להיגמר, אבל בסוף הוא מאוד מתגמל ומהנה (לרוב). לפעמים גם יש הרגשה של "למה אני עושה את זה? אני מנסה ומנסה ונלחמת וסתם גוררים אותי... אם הם לא רוצים אז לא צריך" - אני לא אומרת שאת כתבת את זה, זה משהו שאני כותבת מיוזמתי, ורק מנסה להבהיר באמצעותו את הנקודה... עם כל הפטריוטיות והרצון לתרום למדינה (בלי ציניות בכלל) , אני חושבת שההתנדבות לצבא היא קודם כל בשביל המתנדב עצמו, ועם כל התרומה שלו לצה"ל, לדעתי התרומה לעצמו, לאישיות שלו, היא גדולה בהרבה. כך שזה משהו שאת צריכה להגיע עם עצמך למסקנה שאת רוצה לעשות, ושאת לוקחת על עצמך להתמודד עם תהליך לא קל בכלל, בשבילך! אם חיכית עד עכשיו, כמעט שנתיים (תכף נגיע לנקודה הזו), נראה לי שאת מאוד רוצה את זה ובתוך זה, ולא תוותרי בגלל שאולי תתגייסי בינואר ולא באוקטובר.

עכשיו לתכלס - איך קרה שכמעט שנתיים את בתהליך מציאת תפקיד? נשמע לי לא תקין בעליל |מופתע| אם משהו לא מסתדר עם פיקוד העורף במשך שנתיים (?!) אולי כן שווה לשקול לוותר... לא יודעת מאיזו סיבה השיבוץ לשם כ"כ מתארך, אבל אם זה מה שתוקע אותך בתהליך, וזה כ"כ מסובך, לדעתי זה לא שווה את זה. שוב - שיקול שלך, התפקיד (אם יש עוד סיכוי) לעומת תאריך הגיוס. ואם אמרו לך שהמיון לשם חוסם מיונים במקביל למקומות אחרים, אז כנראה שזה נכון. אין לאף אחד סיבה לשקר לך... הרי מבחינתם הכי קל יהיה לשלוח אותך למלא ראיונות, בהנחה שלאחד מהם בטוח תתאימי, ואז הדרך לגיוס תתקצר והטיפול בהליך הגיוס שלך יסתיים. אני ממליצה לך לברר שוב, או בטלפון או במייל, שהמיון לפיקוד העורף אכן מונע מהם לנסות למצוא לך שיבוץ אחר, ובהתאם לכך לעשות את השיקולים שלך ולהחליט מה את עושה עם זה.

נקודה אחרונה ולא פחות חשובה - הפורום הזה לא נועד רק לשאלות ותשובות, הוא בהחלט מהווה מקום לפריקה ולשיתוף... כאמור, התהליך לא פשוט וכולנו יודעים את זה. יש ימים (או יותר) מייאשים ונראה כאילו כלום לא זז ושלא יגייסו אותך בחיים. אבל יש דרך להביע ביקורת ובעיני זו לא הייתה דרך לגיטימית. בטח לא ע"י ציון שם המש"ק (והתואר שהענקת לו), שדרך אגב הוא מש"ק במדור מתנדבים, ולא מש"ק שלך.

silver40

New member
תגובה

לגבי המש"ק לא אמרתי שהוא המשק שלי ספציפית .. הוא לא מטפל רק בי. אכן הוא מש"ק במדור אך הוא אחראי על התיק שלי. ציינתי את השם שלו כי שאלו אותי מה שמו. אני לא חושבת שהאם הביקורת שלי היא לגיטימית או לא לגיטימית זה העניין אם זה אכן מקום לפריקה אז זאת הייתה הפריקה שלי. לא יודעת מה את עברת בתהליך אבל אני אומרת לך שהמש"ק הזה היה איתי בקשר ומבחינתי הוא האדם שאני מתנהלת מולו במדור והוא פעם אחר פעם התנהל בצורה אנטיפתית מעליבה, ומאכזבת. בטוחה שיש לו הרבה עבודה ולא מזלזלת אבל יש דרך לדבר עם בן אדם ואם התפקיד שלו זה להיות לי לעזר אז בעיניי הוא צריך לעזור לי ולא לנסות להתחמק מאחריות. אני כבר עברתי ממזמן את ה"אם לא רוצים לא צריך" כי אני מודעת לעובדה שכמה שזה תורם למדינה הרצון שלי להתגייס ברובו הוא נטו בשבילי, אם זה היה נטו פטריוטיזם היו דרכים אחרות בהם הייתי הולכת שהיו קצרות ופשוטות יותר. אני חושבת שאת לא בדיוק הבנת למה אני מתכוונת. למה שנתיים נמשך התהליך? כי כול ההתנהלות של המדור מתנדבים מאז שהלכתי והודעתי על רצוני להתנדב היה דבק אחד ארוך. וואלה מבינה שככה זה אצלם אבל להגיד לי שלושה ימים לפני הגיוס שדוחים לי את הגיוס אחרי שכבר את הגיוס שעבר דחו לי לא נראה כ"כ רציני. אני הלכתי לתפקיד אחר בהתחלה במודיעין חיל האוויר אבל בגלל שהסיווג הביטחוני לא הסתיים לפחות חצי שנה אפילו יותר אני החלטתי שאני מפסיקה את התהליך. היה לי סוג של משבר שאחריו התאפסתי על עצמי ואמרתי שלא משנה מה - (בת 20, לימודים, מסגרת ) אני הולכת להתגייס לצה"ל . אבל כשמרגישים שהמערכת על כך אטומה ולא באה לקראתך אין ספק שיש מלא ביקורת שהיא לגיטימית. ומה זה לא תוותרי אם הגיוס יהיה בינואר או באוקטובר? זה כן משנה. אני לא מבינה את כול אלו שאומרים אם אתה רוצה את זה אז לא משנה מתי הגיוס. ואם גם בינואר לא ייגיסו אותי? אז איפה זה נגמר? אני אומרת לך שלי דחו גיוס כמה וכמה פעמים לכן כשאני רואה תאריך כל כך קרוב אין ספק שרמת התסכול עולה לנוכח חוסר האונים שלי לעשות משהו למען ההתחיילות.

silver40

New member
כן אמרתי את השם שלו בהתחלה.. של המשק.. צודקת.. לא שמתי לב

נ ו ע ה 12

New member
היי שוב
קצת ארוך... מקווה שתקראי

כתבת "המש"ק שלי" ואני מודה שזה קצת צרם לי, בתוספת לשם שלו ולמילה "אנטיפת". לכן, נטו בתור גולשת בפורום, בדיוק כמוך, מצאתי לנכון להעיר לתשומת ליבך. את יכולה גם לא לקבל את זה, הכל בסדר, פשוט לדעתי בכל מקום צריך לאפשר להשמיע ביקורת, אבל היא כן צריכה להיות לגיטימי, והלגיטימיות היא כן אישיו. באמת שמאז שתא מתנדבים הפך למדור (נראה לי אי שם בינואר 2012, אבל אל תתפסי אותי במילה) המון דברים השתפרו, ביניהם תוספת כוח אדם, ששיפרה את מהירות המענה הטלפוני ואת יעילות העבודה.

אם בא לך לשמוע על התהליך שלי - כבר בצו הראשון פתחתי בקשת התנדבות ובסופו של דבר את האישור הרפואי קיבלתי שנה וחצי לאחר מכן (הסיבה לפטור לא קשורה למריחת הדברים), כשבדרך היה תהליך לא קל, מייאש ועם המון, אבל המון, חוסר וודאות! ברמה כזאת שבסוף הודיעו לי 3 ימים לפני הגיוס שלי שזה קורה. מהיום שקיבלתי את האישור הרפואי ועד לגיוס עברו חודשיים, ואפילו לא זימנו אותי למדור (אז תא) לפגישה בעניין בחירת התפקיד... אחרי שבועיים של טלפונים יומיומיים, כמה פעמים ביום, ללא הצלחה (כלומר במשך שבועיים לא הצלחתי אפילו להגיע לכך שיענו לי בטלפון! כדי לשאול מה קורה עם ועדת השיבוץ שלי), הגיע האור בקצה המנהרה, וממש לא דרך תא מתנדבים, אלא בהכי מקריות בעולם. נתקלתי פתאום בכתבה על חייל מתנדב שמשרת בתפקיד שאני מאוד אוהבת, וע"פ התמונה הבנתי שזה בח"א. חקרתי קצת באינטרנט והגעתי לכך שיש מש"ק מתנדבים בח"א. הפניה אליו הייתה הנקודה בה דברים התחילו לזוז וסוף סוף גרמו לכך שיגייסו אותי. אז אנחנו לא בתחרות מי סובל יותר (
) ותמיד יש לאן לשאוף ומה לשפר, אבל נראה לי שאפשר להעריך את הקיים כבר.

זה לא קרה לי, אבל נראה לי שאם יש דבר יותר מסתכל בתהליך ההתנדבות מלא לדעת מה קורה איתך, זה שאתה חושב שסוף סוף הכל הסתיים ואתה מתגייס, ואז דוחים לך אותו, ועוד בהתראה של 3 ימים. ואם זה לא מספיק, אז פעמיים! אני ממש מבינה אותך, אבל רוצה בעיקר שנגיע לתכלס וננסה לטפל בבעיה. למה דחו לך את הגיוס בפעם השניה? הפעם הראשונה הייתה בגלל בעיה עם הסיווג הבטחוני. ביררת מה קרה שם בדיוק? הוא רק התעכב ולא רצית לחכות (בצדק, לדעתי...) או שהגיעה תשובה חד משמעית שלא ניתן לתת לך סיווג? כי אם לא יהיה לך סיווג זה ישפיע על בחירת התפקיד, ואולי לפיקוד העורף למשל גם צריך סיווג.

"ומה זה לא תוותרי אם הגיוס יהיה בינואר או באוקטובר? זה כן משנה. אני לא מבינה את כול אלו שאומרים אם אתה רוצה את זה אז לא משנה מתי הגיוס" - בעיני, זה באמת לא משנה אוקטובר או ינואר, ואין מה לוותר אחרי כל הדרך שעשית בשביל כמה חודשים. רק מה, צריך לדאוג, כמה שאפשר כי זה לא תלוי רק בך, שלא יקרה מצב כמו שתיארת - "ואם גם בינואר לא יגייסו אותי? אז איפה זה נגמר?" - זה בדיוק מה שאני אמרתי כשזה קרה אצלי, זה היה פרדוקס מתיש לגמרי, מצד אחד לא מגייסים אותי בלי תפקיד, אז דוחים לי את תאריך הגיוס. מצד שני לא קוראים לי לועדת שיבוץ, וכשאני שואלת למה, וזוכה (אז זה באמת היה לזכות) לתשובה, אומרים לי שזה כי יש לי עוד זמן עד הגיוס. לא הזוי?! הזוי. אז מה שצריך לעשות זה לוודא שהגיוס שלך נדחה מסיבה פרקטית, לא סתם כי גוררים אותך וזה מתארך ו"מדלג" כל פעם מעל תאריך אחר.

לדעתי את צריכה להתקשר למדור או לשלוח מייל (ספציפית במקרה הזה אני בעד מייל), ולשאול את כ-ל השאלות שיש לך, ביניהן:
• מתי תיקבע לך פגישה בפיקוד העורף? ואיך זה שעוד לא נקבעה פגישה בכלל כבר נקרא מיון? כלומר איך זה כבר חוסם אותך, ע"י זה שסה"כ הבעת רצון לשרת שם.
• האם יש לך סיווג או לא, האם פסלו לך את מתן הסיווג, האם בפיקוד העורף נדרש סיווג (במידה ולא יהיה לך)

liavavraham

New member
מחזק את נוגה

בסך הכל כולנו בני אדם, לא צריך להעליב או לפגוע בשום בן אדם פה. הוא בסך הכל מנסה לעזור לך. אני יכול להגיד לך שלפני כשנה וחצי בערך כשאני התגייסתי, גם לי לקח כמעט שנה להתגייס, ועוד אחרי שקיבלתי תשובה שלילית על הבקשה הראשונה. אבל - לא התייאשתי! וזה מה שחשוב.
&nbsp
וכמו שכבר ציינתי בהתחלה, באמת שלא חסרים תפקידים. יש לך מגוון רחב של תפקידים שאת יכולה לשרת בהם.

למעלה