היי שוב
קצת ארוך... מקווה שתקראי
כתבת "המש"ק שלי" ואני מודה שזה קצת צרם לי, בתוספת לשם שלו ולמילה "אנטיפת". לכן, נטו בתור גולשת בפורום, בדיוק כמוך, מצאתי לנכון להעיר לתשומת ליבך. את יכולה גם לא לקבל את זה, הכל בסדר, פשוט לדעתי בכל מקום צריך לאפשר להשמיע ביקורת, אבל היא כן צריכה להיות לגיטימי, והלגיטימיות היא כן אישיו. באמת שמאז שתא מתנדבים הפך למדור (נראה לי אי שם בינואר 2012, אבל אל תתפסי אותי במילה) המון דברים השתפרו, ביניהם תוספת כוח אדם, ששיפרה את מהירות המענה הטלפוני ואת יעילות העבודה.
אם בא לך לשמוע על התהליך שלי - כבר בצו הראשון פתחתי בקשת התנדבות ובסופו של דבר את האישור הרפואי קיבלתי שנה וחצי לאחר מכן (הסיבה לפטור לא קשורה למריחת הדברים), כשבדרך היה תהליך לא קל, מייאש ועם המון, אבל המון, חוסר וודאות! ברמה כזאת שבסוף הודיעו לי 3 ימים לפני הגיוס שלי שזה קורה. מהיום שקיבלתי את האישור הרפואי ועד לגיוס עברו חודשיים, ואפילו לא זימנו אותי למדור (אז תא) לפגישה בעניין בחירת התפקיד... אחרי שבועיים של טלפונים יומיומיים, כמה פעמים ביום, ללא הצלחה (כלומר במשך שבועיים לא הצלחתי אפילו להגיע לכך שיענו לי בטלפון! כדי לשאול מה קורה עם ועדת השיבוץ שלי), הגיע האור בקצה המנהרה, וממש לא דרך תא מתנדבים, אלא בהכי מקריות בעולם. נתקלתי פתאום בכתבה על חייל מתנדב שמשרת בתפקיד שאני מאוד אוהבת, וע"פ התמונה הבנתי שזה בח"א. חקרתי קצת באינטרנט והגעתי לכך שיש מש"ק מתנדבים בח"א. הפניה אליו הייתה הנקודה בה דברים התחילו לזוז וסוף סוף גרמו לכך שיגייסו אותי. אז אנחנו לא בתחרות מי סובל יותר (
) ותמיד יש לאן לשאוף ומה לשפר, אבל נראה לי שאפשר להעריך את הקיים כבר.
זה לא קרה לי, אבל נראה לי שאם יש דבר יותר מסתכל בתהליך ההתנדבות מלא לדעת מה קורה איתך, זה שאתה חושב שסוף סוף הכל הסתיים ואתה מתגייס, ואז דוחים לך אותו, ועוד בהתראה של 3 ימים. ואם זה לא מספיק, אז פעמיים! אני ממש מבינה אותך, אבל רוצה בעיקר שנגיע לתכלס וננסה לטפל בבעיה. למה דחו לך את הגיוס בפעם השניה? הפעם הראשונה הייתה בגלל בעיה עם הסיווג הבטחוני. ביררת מה קרה שם בדיוק? הוא רק התעכב ולא רצית לחכות (בצדק, לדעתי...) או שהגיעה תשובה חד משמעית שלא ניתן לתת לך סיווג? כי אם לא יהיה לך סיווג זה ישפיע על בחירת התפקיד, ואולי לפיקוד העורף למשל גם צריך סיווג.
"ומה זה לא תוותרי אם הגיוס יהיה בינואר או באוקטובר? זה כן משנה. אני לא מבינה את כול אלו שאומרים אם אתה רוצה את זה אז לא משנה מתי הגיוס" - בעיני, זה באמת לא משנה אוקטובר או ינואר, ואין מה לוותר אחרי כל הדרך שעשית בשביל כמה חודשים. רק מה, צריך לדאוג, כמה שאפשר כי זה לא תלוי רק בך, שלא יקרה מצב כמו שתיארת -
"ואם גם בינואר לא יגייסו אותי? אז איפה זה נגמר?" - זה בדיוק מה שאני אמרתי כשזה קרה אצלי, זה היה פרדוקס מתיש לגמרי, מצד אחד לא מגייסים אותי בלי תפקיד, אז דוחים לי את תאריך הגיוס. מצד שני לא קוראים לי לועדת שיבוץ, וכשאני שואלת למה, וזוכה (אז זה באמת היה לזכות) לתשובה, אומרים לי שזה כי יש לי עוד זמן עד הגיוס. לא הזוי?! הזוי. אז מה שצריך לעשות זה לוודא שהגיוס שלך נדחה מסיבה פרקטית, לא סתם כי גוררים אותך וזה מתארך ו"מדלג" כל פעם מעל תאריך אחר.
לדעתי את צריכה להתקשר למדור או לשלוח מייל (ספציפית במקרה הזה אני בעד מייל), ולשאול את כ-ל השאלות שיש לך, ביניהן:
• מתי תיקבע לך פגישה בפיקוד העורף? ואיך זה שעוד לא נקבעה פגישה בכלל כבר נקרא מיון? כלומר איך זה כבר חוסם אותך, ע"י זה שסה"כ הבעת רצון לשרת שם.
• האם יש לך סיווג או לא, האם פסלו לך את מתן הסיווג, האם בפיקוד העורף נדרש סיווג (במידה ולא יהיה לך)