נואשת לפתרון

ל י ל י ה

New member
נואשת לפתרון

שלום לכולם, למשפחה שלי יש חתולה מזה כ7 שנים ואנחנו ממש אוהבים אותה. עד לפני כ3 שנים היא היתה חתולה שקטה לחלוטין, גדלה בבית בסדר. ואז לפתע היא נהייתה אגרסיבית.לראשונה היא תקפה אותי, סתם ככה פתאום, כשהתקרבתי ללטף אותה, ומאז היא חווה התקפים של זעם בתדירות הולכת וגדלה. לאחרונה היא לא מפסיקה לתקוף את אמא שלי, וזה מגיע למצבים של כתמי דם במכנסיים. התייעצנו עם מומחית לחתולים שאומרת שהבעיה היאע בבית ושהוא לא מתאים לחתולה כי אין לה שם את כל מה שהיא צריכה. נכון לכרגע אנחנו לא יכולים להמשיך ולהחזיק בה כי זה פשוט מסכן אותנו ואמא שלי פשוט לא מסוגלת להיות בבית. אז אם מישהו מכיר בית שיוכל להעניק לה תנאים טובים יותר למחיה, או כל פתרון אחר אני אשמח לשמוע כי כעת אני די נואשת בקשר לעניין. אגב, המומחית אומרת שהיא מוכנה ללוות את תהליך המעבר והבעלים החדשים במידה וימצאו כאלה. אני מאוד מודה על כל עזרה שתוכלו לתת לי

dimitrygo

Active member
מנהל
מה הכוונה שאין בבית את כל מה שהיא צריכה?

מה היא צריכה שאין ביכולתכם לתת לה? קשה לי להאמין שתמצאו בית לחתולה עם בעיות התנהגות. אני מציע לכם להתייעץ עם יועץ התנהגות נוסף. יש אצלנו בפורום מרתה, שם משתמש "משתגעים על החתול", תשלחי לה מסר.

ל י ל י ה

New member
הבעיות בבית

לטענתה הבית יותר אצלה תחושת לחץ כי זאת דירה קטנה יחסית. היא גם אומרים שאנחנו צריכים להשקיע הרבה מאוד זמן בלשחק איתה. מהנסיון שיש לי עם חתולים, בגיל 7 הם כבר לא כזה מתרוצצים אחרי כדורים והיא כמו כל חתולה נורמלית גם לא הכי מתרוצצת שיש, מידי פעם היא קצת מזיזה את עצמה אז היא טוענת שאין לה איך להוציא את האגרסיות שלה. הבעיה שכרגע גם נקלענו לסיטואציה שאין מי שישחק איתה אבל גם כשניסינו זה לא לחלוטין עזר.

באסטM

New member
וטרינר בדק אותה?

שללתם בעיה רפואית? אולי כואב לה משהו? שן רקובה? קרה משהו בבית שגרם לשינוי? יש עוד חתולים? תמיד מוצאים מה לעשות. עכשיו שוכבת עליי בפינוק החתולה שהיתה כל כך פראית תוקפנית ומפחידה. הכל אפשרי.

ל י ל י ה

New member
וטרינר

כל פעם שמשהו כזה היה קורה היינו מתייעצים עם וטרינר ונכון לכרגע הוא אומר שהפתרון היחיד זה להרדים אותה וממש כואב לי הלב לעשות את זה. בבית אין חתולים נוספים והתקיפות שלה תמיד מגיעות במפתיע, לא שמנו לב לשום דפוס שחזר על עצמו כשהיא נוהגת לתקוף ובגלל זה מאוד קשה לי להצביע על משהו שקרה בבית שגרם לה להתנהגות שכזאת. מה עשיתם בשביל להרגיע את החתולה שלכם?

revitalsa

New member
תחליפו וטרינר

וטרינר שאומר לכם שהפתרון היחידי זה להרדים אותה, הוא איש מקצוע מוטל בספק. יש פה הרבה אנשים שגרים בדירה קטנה, ויש המון פתרונות לשעשע ולהרגיע חתולים בדירה קטנה. בגלל שאין שטח - מומלץ לנסות לתת לה מקומות גבוהים שבהם היא יכולה לשבת או להתחבא. למשל, מתקן גירוד עם כמה קומות או מדפים שעליהם היא יכולה לטפס. מעבר לכך, צריך לשלול בעיה רפואית - כלומר לקחת אותה פיזית לווטרינר ולא רק להתייעץ בטלפון או משהו כזה. אולי משהו מציק לה? וכמובן, אפשר לפנות ליועץ/ת התנהגות לחתולים. יש אנשי מקצוע טובים בתחום שיכולים לאבחן ולעזור.

dimitrygo

Active member
מנהל
האם וטרינר בדק אותה יסודית או רק יעץ לכם?

ל י ל י ה

New member
הוטרינר עשה בדיקה יסודית

בפעמים הראשונות שזה קרה היינו לוקחים אותה אליו והוא בחן אותה, ולא מצא שום ממצא שיכול להעיד על איזושהי אי נוחות פיזית. אחרי כמה פעמים כבר הבנו שאין טעם אז פשוט היינו לוקחים מהוטרינר מזרק של תרופות הרגעה ומזריקים בעצמינו, עדשראינו שגם ההשפעה של זה היא לכמה ימים בודדים כי כבר היו מקרים שהיא היתה תוקפת בפתאומיות, נרגעת ואז אחרי כמה ימים תוקפת שוב.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני מציע לכם לפנות לוטרינר נוסף לקבל חוות דעת

שניה. כמו כן אני מציע ליצור קשר עם יועצת התנהגות חתולים כמו שהמלצתי לך קודם.

באסטM

New member
שילוב של דברים

גם אופי וגם בעיה פיזית. היא עברה 5 וטרינרים שלא מצאו משהו פיזי אבל כן היה... שילוב של דברים פעוטים ובעיה בשתי שיניים שנעקרו. היום היא מבודדת מחתולים אחרים, בחדר שיש בו את כל מה שהיא צריכה, יש לה אוכל מיוחד ותוספים כדי לשמור על מצבה הבריאותי אבל בלי שום תרופה. היא לא כמו כל חתול נורמלי, הוטרינרים לא רוצים לפגוש אותה שוב, ובכל זאת תענוג איתה- היא מדוושת עליי, מקבלת נשיקות וחיכוכים אף לאף, ליטופים בלי סוף. אני מתארת לעצמי שאחרי 3 שנים נשבר לכם להתמודד עם תוקפנות, אבל יש לזה סיבה - היא במצוקה שגדולה עליה. תתעקשו על בדיקות מקיפות, תשאלו על כל דבר חריג בממצאים, שימו לב אם יש בבית משהו שעלול לגרום אלרגיה, עציץ, תבלין , חומר ניקוי או ריח של משהו שיש בבית שמפריע לה, מקום סגור מידי או פתוח מידי, כמות האור, רעש, ובטח יש עוד דברים. עברנו הרבה שינויים עד שנמצאה הנוסחה שהתאימה לה, אבל שום דבר לא היה עובד אם לא היו מוצאים את השיניים שהכאיבו לה.

שאלה

דבר ראשון אני חושב שאת צריכה לקחת את החתולה שלך לבדיקה גופנית מלאה כולל בדיקות מעבדה עם צריך (כמו שהמליצו לך כאן) ישנן מספיק סיבות שייגרמו לחתול להפוך לתוקפן. אני לא רוצה להכנס לדיון על הוטרינר שלך אבל רק אומר לך שאת צריכה, בדיוק כמו הרופא שלך, להרגיש נוח עם הוטרינר ולעשות את ההחלטות שמתאימות לך. מעבר לזה תתחילי בלשים קולר עם פעמון על החתולה שלך כדי שתשמעי אותה מתקרבת כך היא לא תפתיע אותך. בנוסף את יכולה לנסות ללמד אותה ללכת עם רתמה ורצועה או קולר ורצועה (קולר בטיחות לחתולים כמובן). זה ייתן לך את האפשרות להרחיק אותה או למנוע ממנה לנשוך בלי שאת צריכה לגעת בה ישירות. אל תענישי אותה בשום דרך כי זה יגרום לה לתקוף אותך יותר. האם ישנו איזה זמן או מצב שבו החתולה רוצה להיות איתך והיא רגועה? אם כן, יש לך נקודת התחלה טובה. אלו הזמנים והמצבים שבהם את צריכה לתת לה חיזוק חיובי ולבנות משם. לפעמים טיפול תרופתי נדרש גם כן, תלוי בחתולה ובבעיה. לא את כל החתולים והמצבים אפשר "לתקן" אבל בלי לנסות לעולם לא תדעי. שווה לתת לה סיכוי: אני לא יודע עם תוכלי למצוא בית לחתולה כזו.

בילי28

New member
ממליצה על בדיקה של וטרינר

ואם הכל בסדר ואין שום בעיה רפואית, ממליצה על התייעצות נוספת עם מומחה/ית להתנהגות חתולים. כאן בפורום יש מומחית בשם מרתה תחת הניק "משתגעים על החתול". מהתיאור שלך עולה כי החתולה חווה מצוקה גדולה, שמקורה לא ברור. האם חלו שינויים כלשהם בבית? האם נעשה שיפוץ או שינויים במבנה? האם שונה עיצוב הבית? האם נולד תינוק? האם אנשים זרים מרבים להגיע לבית? האם בן/בת משפחה עברו לגור איתכם? חתולים רגישים מאוד לשינויים בסביבתם, ועלולים להגיב בקיצוניות לכל שינוי, אפילו מינורי. ייתכן שאת ובני משפחתך אינכם מייחסים חשיבות לשינוי זה, אולם לחתולים הוא עלול לגרום למצוקה קשה. נסו לאתר/לחשוב איזה שינוי חל בבית ואולי תוכלו להגיע לשורש הבעיה. חתולים אינם משנים את התנהגותם (ועוד בצורה כ"כ קיצונית) סתם ללא סיבה. ובהקשר למציאת בית לחתולה - מאוד מאוד קשה למצוא בית לחתול בוגר. אפילו לגורים קשה למצוא בית, ועבור חתול בוגר זה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי. ואם מדובר בחתולה עם בעיית התנהגות כ"כ קשה, אני לא מאמינה שניתן יהיה למצוא לה בית. איש לא ירצה לקחת חתולה עם בעיית התנהגות קשה אשר עלולה לגרום פגיעה באנשים בסביבתה. קחו זאת בחשבון.

ל י ל י ה

New member
אני אנסה שוב

אני אקח אותה לבדיקה של וטרינר נוסף לחוות דעת נוספת שלו. קשה לי למצוא איזושהי סיבה שבגללה החתולה חשה מצוקה. כפי שאמרתי, ההתקפים שלה פורצים בצורה מפתיעה, ללא שום שינוי שאנחנו מצליחים לחשוב עליו שהכנסנו לחיים שלה, בטח לא משהו עקבי במהלך ה3 שנים האחרונות. האמת שלצערי אני חוששת שאמא שלי לא מסוגלת לחיות איתה כי היא פיתחה ממש חרדות ממנה ובגלל זה אני כל כך אובדת עצות.

למעלה