נואש! אשמח אם תוכלו לעזור

Jupiter Jones

New member
נואש! אשמח אם תוכלו לעזור

שלום לכולם,

פעם ראשונה כאן.
לא הצלחתי למצוא תשובות באף מקום ואשמח אם תוכלו לעזור.
מתנצל על החפירה :)

אני גיימר טירון ובכללי עולם המשחקים וקנייתם די חדש לי.
עשיתי הזמנת פרה אורדר לאיוול ווית'ין 2 (שייצא באוקטובר) דרך החנות המקוונת של הפס 4 שלי, לאחר מכן גיליתי שיכולתי להזמין אותו דרך אמזון בפחות 70₪. כמו כן התברר לי שהמחירים לאותם כותרים בחנויות פלייסטיישן מקוונות בעולם נמוכים מהמחירים של החנות בה אני קונה דרך המכשיר.
אני רוצה לבטל את ההזמנה ולאחר בירורים מייגעים הבנתי שאני צריך לכתוב מייל לישפאר והם יעבירו זאת לסוני והם יחזירו לי את הכסף.

כמה שאלות במידה ומישהו מכם התנסה בכך:

1) האם בכלל הם עונים?
ואם כן, האם מחזירים את הכסף לכרטיס, או נותנים רק זיכוי לחנות המקוונת?

2) מניסיונכם, כאשר משחק יוצא לעולם למשל ב- 13/10/17, מתי ניתן לרכוש אותו פיזית מחנות בארץ.

3) האם עותק פיזי של משחק חדש שארכוש בארץ זול יותר מהחנות המקוונת.

4) כפי שאני חווה את חווית המשחקים כרגע, אני רואה שאיני אדם שחוזר למשחק שוב לאחר שגמרתי אותו, אי לכך אני חושב שאני מתאים יותר לקטגוריה של רכישה דיגיטלית (אולי אני טועה), אם כך, מהי לדעתכם הדרך המומלצת בה כדאי לי לרכוש בעתיד ומהיכן משתלם מבחינה כלכלית?

תודה מראש

evilplate

New member
התנסיתי בזה עם החנות האמריקאית של סוני

1) בזמנו כשהפס4 הושקה הזמנתי מראש את קילזון דרך החנות הדיגיטלית ורק אחרי זה קלטתי שאני סתם מפגר שנגרר אחרי ההייפ וזה בטח יהיה מעפן אז כתבתי להם מכתב שבטעות הזמנתי וכו׳ (שוב לשירות הלקוחות האמריקאי) והם הסכימו לבטל באופן חד פעמי לדבריהם (אין להם מדיניות רשמית בנושא וכל מקרה נבחן לגופו), הם זיכו אותי ב 60$ דמי חנות וירטואלית למשתמש שלי בחנות, לא העבירו לי כסף לאשראי.
&nbsp
אין לי ידע לגבי איך ישפאר יתייחסו לזה, התדמית שלהם בכלליות לא הכי חיובית.
&nbsp
2) יש לא מעט פעמים שדווקא חנויות מסויימות בארץ מקבלות עותק פיזי לפני שמגיע תאריך היציאה הרשמי, ככה שבהרבה מקרים יצא שתשחק בעותק מהארץ לפני שיצא בחנות הדיגיטלית או לפחות באותו היום אם נדרש משלוח.
&nbsp
3) לא, עותק חדש בארץ בדר״כ יעלה לך בכמה עשרות שקלים יותר, לרוב 50 בממוצע אם אני לא טועה.
&nbsp
4) בשוק אידיאלי ונורמלי הפרופיל שלך דווקא היה מתאים לרכישות פיזיות מהסיבה הפשוטה שהיית יכול להחזיר את המשחק לחנות ולקבל עליו טרייד אין, אולי להחליף עם חבר או סתם למכור אונליין. השוק בארץ יותר מוגבל ומצומצם אבל אם יש לך כח קצת להתעסקויות יש לך קבוצות פייסבוק כמו ״פשפשוק משחקי וידאו״ שבו תוכל למכור את העותק שלך ולנסות להוציא ממנו כמה גרושים אבל זה כרוך במשא ומתן וחפירות עם קונים ישראלים עקשנים (וזה במקרה שבכלל יהיה מישהו בסביבה שלך שיכול לקחת את המשחק ממך)
&nbsp
בעיקרון, לעותק דיגיטלי אין ממש יתרון בסיטואציה שאתה מתאר חוץ מהעניין הזה של נוחות שהוא תמיד (ברעיון לפחות) יהיה זמין לך להורדה והפעלה בלי להתעסק עם דיסקים, שזה יתרון בעיקר אם אתה משחק כמה דברים בו זמנית או/ עם אתה משחק משחקי מולטי לטווח ארוך שאתה יודע שאין לך עניין להחליף ושאתה רוצה גם לשחק דברים אחרים במקביל אליהם.
&nbsp
אני כמישהו שגם לרוב לא חוזר למשחק ששיחקתי רוכש למרות זאת הכל בדיגיטלי, אין לי פשוט כח להתעסקות של למכור את המשחק שלי לאנשים באינטרנט, זה לרוב עדיין הכי זול ולא כזה קריטי לי אם אשחק כמה ימים אחרי בגלל זה.
&nbsp
גם נראית לי נחמדה המחשבה שאם ארצה בעתיד לשחק את אנצ׳רטד 4 על הפס5 (וחסר להם שלא תהיה תמיכה לאחור, על פניו אמורה להיות) אני אוכל לעשות זאת בקלות דרך המשתמש שלי ששם יהיו שמורים כל המשחקים שרכשתי מהפס4 והלאה במקום לסחוב איתי ערימות של דיסקים כל דור מעכשיו.
&nbsp
אבל זה לשיקולך, אני יודע שהרוב פה מעדיפים ממה שראיתי לקנות עותקים פיזיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה