נואש - כסף

thebftf

New member
נואש - כסף

שלום אנשים, רציתי לדעת מה אתם חושבים. האם ההורים יכולים מבחינה חוקית להגיד לי לא לקנות משהו כשמדובר בכספי האישי? ואני מדבר על כסף אישי, לא כסף של ההורים. כסף מעבודה מזדמנת, מתנות מדודים וכו'. אני עוד חודש בן 16, וזה ממש מוזגם. כמובן שאני לא מדבר על רכישות בלתי חוקיות. לצורך הדוגמא, אני רוצה לקנות, נניח, מדפסת. או חולצה. האם מותר להם לומר לי "לא"? ואם כן, איך אפשר בכל זאת לנסות להסביר להם שאני כבר די גדול ויש לי שיקול דעת משל עצמי? תודה על העזרה.

faith2

New member
לדעתי,

אין להם כל כך זכות להגיד לך, מה לעשות בכסף שלך. כי כמו שזה- שלך- זה הכסף שלך בלבד! כמובן שהם יכולים לייעץ לך, אבל מעבר לזה, לאסור אלייך לקנות את זה, זה וזה- הדרך ארוכה. עבדת בשבילו, קיבלת אותו מתנה- זה שלך בלבד. שוב זוהי דעתי, אולי למישהו יש דעה מנוגדת?

thebftf

New member
האמיני לי, אני יודע את זה..

ואמרתי להם את זה כמה וכמה פעמים... זה לא שהם לוקחים לי את הכסף - הוא אצלי, אבל כל פעולה שאני רוצה לעשות איתו צריכה לעבור את אישורם (ולרוב היא לא מתקבלת). הם טוענים, מצידם, שכל עוד אני מתחת לגיל 18 יש להם הזכות המלאה לעשות זאת. וזאת הסיבה היחידה. אין לי בעיות התנהגות, אני תלמיד טוב, אנחנו לא רבים הרבה במשפחה... רק זה.

faith2

New member
טוב המלצה קטנה,

פתח לעצמך חשבון בנק- הם לא ידעו מה יש לך שם ומה אין לך שם- ותוכל חופשי להשתמש בכסף שלך

thebftf

New member
תודה, למרות ש...

אני לא חושב שזה יעזור. הרי מן הסתם אנחנו גרים באותו בית, הם רואים אותי והם יודעים מה אני עושה...

yaronxx

New member
הריך צודקים מאוד

אתה רק בן 15. אני בטוח שאתה מרגיש מה זה גדול אבל אני מניח אתה עדיין לא יכל להסתדר בלי הוריך. אתה עוד לא יכל לגור לבד בדירה משלך ולא למצוא עבודה וגם לא לבשל ולכבס ולשלם מיסים. כלומר, יש לך עוד הרבה לילמוד ולהבין וזה כולל גם לילמוד איך ומה לעשות עם הכסף שלך. הוריך צריכים להיות בטוחים שאמה לא מבזבז את הכסף על סיגריות, סמים, אלכוהול או על דברים אחרים שיכולים להזיק לך. לכן אין מצב שירשו לך לעשות בכסף מה שאתה רוצה ומצד שני אני מניח שירשו לך לקנות כל דבר שקשור לתחביבים, ספורט, לימודים ודברים מועילים אחרים והם גם בטח ישמחו אם את חלק מהכסף תחליט תחסוך למטרה יותר גדולה. טוב שלא קיבלת את ההצעה של faith2 לפתוח חשבון בבנק ולהסתיר מההורים את מה שאתה קונה. זה ממש גרוע! כי כשההורים יגלו את זה ישבר להם האמון בך וזה יגרום לך לנקיפות מצפון וחרטה להרבה שנים. לבסוף, אני מאחל לך שכשתיגדל יהיה לך מספיק כסף כדי לקנות כל מה שתירצה.

למעלה