נואש עיזרו לי

1אוריאלי

New member
נואש עיזרו לי

שלום רב!!! אשתי בת 24 לוקה בהתקפי חרדה מזה כשלש שנים שמתבטאים בצורה שפתאום באמצע הלילה היא מתעוררת וכל הגוף שלה רועד כמין סחרחורת והיא מתחילה לצעוק ומרגישה שהיא נופלת ואז היא מחפשת במה לתפוס.ואם היא תופסת בי אני מרגיש תפיסה חזקה מאוד. והיא הגיעה כמה פעמים למצב של פרכוסים כהתקף אפילפסיה בדיוק. {נשיכת לשון וכו'.} .היא התאשפזה כמה פעמים לא הוגדרה כחולת אפילפסיה אמרו שזה תוצאה של חלומות חרדה. נתנו לה טרגטול בשביל שלא תגיע לפרכוס וגם זה פותר חרדות.וכן פריזמה. הפריזמה לא עזר לה.החליפו לה לסרוקסט. נכון לעכשיו היא לוקחת טרגטול.וסרוקסט.במינון שתי כדורים ליום. הבעיה שהדבר הזה לא עובר לה יכול להיות שבוע שקט. ופתאום זה חוזר שוב לרמה של פעם בלילה ולפעמים זה מחמיר למצבים שכל רבע שעה היא מקבלת התקף חרדה. היא הלכה לפסיכולוג במשך שלשה חודשים פגישה לשבוע וזה לא עזר לה והיא הפסיקה. א.האם אתם מכירים תופעה כזאת של התקפים? ב.ואם מישהו\י חווה או יודע על תופעה כזאת ויש לו איזה פתרון? מחכה לתשובתכם חוסר אונים ותודה מראש

שלום אוריאלי

אני לא מכירה ולא חוויתי תופעה כזו אבל רצוי לחזור ולהתייעץ עם פסיכיאטר יתכן ועדיין לא מצאו את הטיפול התרופתי שמתאים לה.. לעיתים לוקח זמן עד שמוצאים את המינונים והחיבורים הנכונים בכדורים, אל תוותרו

../images/Emo10.gif

אוריאלי, אתה נשמע נואש וחרד לא פחות ממנה. אני יכולה לתאר לעצמי שזה מצב מלחיץ ואתם עושים מה שאתם יכולים כדי לטפל בזה, טפול תרופתי ופניה שלא עזרה לפסיכולוג. א. מה קרה לפני 3 שנים כשהתחילו ההתקפים? ב. פסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי יכול אולי לתת מענה טוב יותר לבעיה. האם ניסיתם טפול כזה? ג. מהדהדת לי האפשרות של טיפול זוגי. האם אני לא בכוון?

1אוריאלי

New member
לגילה

קודם כל תודה על ההתיחסות. אני מודע לזה שגם לי זה קשה מאוד אבל אני מתגבר על זה. לדעתי היה לה בעי' עוד בצעירותה אבל לא במימדים כמו עכשיו.אני זוכר שהכרתי אותה בגיל 17 היה לה רעידות אבל למשך כמה שניות אמרו לי שזה נובע מחוסר B12 .וכן במהלך השנים היה לה רעידות שלא התייחסתי אליהם. היא אשה עצמאית יש לה עסק של אומנות והלחץ הזה שכל דבר יצא מושלם הורג אותה. גילה את מכירה כזה התקף כמו שיש לה.? אני ינסה את מה שאמרת לי לגבי הפסיכולוג. מה כוונתך טיפול זוגי אצל מי?? תודה מראש

../images/Emo142.gif

שוב שלום, לשאלותיך- א. האם אני מכירה התקף כמו שיש לה? לא, אני לא מכירה התקפים כאלה. ייתכן, לפי מה שאתה מספר עם הרעידות והמחסור בויטמין, שיש פה מרכיב גופני מכריע. האבחון הפיזי אינו בתחום המומחיות שלי. נראה לי שלפני שעוברים לברור הנפשי, כדאי למצות את הקטע הגופני. אולי כדאי לגשת לברור אצל ניורולוג. אני חושבת שתזדקק להפניה מרופא המשפחה לשם כך. ב. לגבי הטפול הזוגי- חשבתי שאולי יש מקום לשקול זאת כיוון שאתה כותב פה בשמה, דואג לגבי מה שקורה לה, זה משפיע גם עליך ואולי גם על הקשר בינכם. אתה צעיר, ואני משערת שאינכם נשואים הרבה זמן. אולי יש השפעה להתקפי החרדה הללו, על נישואיכם? על צפיותיך מהנשואין? ואולי הכוון הוא הפוך- התקפי חרדה שהופיעו בעקבות משבר של נשואין (זה משבר התפתחותי נורמלי שרבים עוברים)? לא חשוב מה הכוון- נראה לי שווה בדיקה כיוון ששניכם בתוך זה ביחד. ג. למי לפנות לטפול זוגי? אסור לי לתת בפורום שמות. מי שמוסמך לעשות טפול זוגי זה פסיכולוג קליני או עו"ס. בדרך כלל האופציה קיימת דרך קופת החולים (ידוע לי על אופציה דרך קופ"ח כללית וחברת רותם) וזה עולה קצת יותר מטפול אינדוידואלי. אפשר לפנות למטפל זוגי גם באופן פרטי. בעקרון, המטפל לא אמור להגיד לך שום דבר בכוון של עשה או אל תעשה אלא יותר להקשיב, לשקף דברים, להציף תהליכים שקורים ביניכם ולהראות לכם אותם. לעזור לכם לראות אפא הבעיה וללוות אתכם בתהליך שבו שאתם מדברים על הדברים ומנסים להגיע להבנה טובה יותר ולפתרון. זה היה קצת על רגל אחת. אני מאחלת לך בהצלחה! עם התמדה ואהבה, אתם יכולים להתגבר על האתגר הזה ולהמשיך הלאה, מחוזקים.

1אוריאלי

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובה.. את ממש עושה חסד עם הזולת ..שירבו כמותך בעולם אנחנו נעשה מה שהצעת ונחזור ונספר על השינויים ומקווה שיהיו.. להתראות רק בשמחות

למעלה