נובה סימונלי מוזיקה..

נובה סימונלי מוזיקה..

אז לחמתי יש את נמכונה הזו.. איזה כייף לה

היא קנתה חומר ניקויי בשם דורגול.
האם מישהוא יודע אייך מנקים אותה עם החומר, שלב
אחריי שלב

אשמח לעצות כדיי לא להיסתבך ולהרוס אותה
.תודה רבה לכולכם

אור

בשום פנים ואופן לא(!!!) לנסות אפילו!!!

אין להזרים חומר ניקוי אבנית דרך מכונת קפה עם מחליף חום!
אני חוזר, אין להכניס למערכת המכונה בשום צורה חומצה לניקוי אבנית במכונה עם מחליף חום ובמיוחד למכונות "מוזקיה" ו"אוסקר" של חברת נובה סימונלי!!!!!!

במכונה סדרה של שסתומים עשויים מטפלון עם דיאפרגמה מסיליקון, אלו אינם מגיבים טוב לחומצה סולפאמית ויתפוררו סרגע שיפגשו את החומצה ובמיוחד אם המכונה חמה!

לגבי טיפול אבנית למכונות מחליף חום, אם משתמשים במים מסוננים במכונות מחליף חום, אין סיבה לבצע טיפול אבנית למכונה. ניקוי אבנית כללי יעשה לדוד כאשר המכונה מגיעה לגיל 6 שנים בערך כשיעשה לה טיפול גדול מרוכז.

blzvi

Active member
מה אסור זה בסדר

אבל מה מותר ?
מלח לימון זה בסדר?

הסברתי...

לא מכניסים כלום, לא אף חומר לניקוי אבנית, לא מלח לימון, לא חומץ , לא מנסים אפילו אף צורה של חומצה מכל סוג לניקוי אבנית!!!!
משתמשים אך ורק מים מסוננים ומטופלים ע"י מרכך כלשהו. סנן בריטה, זו דוגמה מצויינת לשיטת סינון טובה.

אחת לתקופה ארוכה, כשהמכונה מגיעה למצב שמצריך טיפול, מפרקים דוד החוצה, מפרקים צנרת, ראש שסתומים, מחליפים שסטומים, מחליפים גוף חימום, מחליפים פרסוסטט וטובלים את הדוד, ערום מכל המרכיבים, והצנרת ואת ראש החליטה בתמיסה, ועושים שיפוץ כולל למכונה.

blzvi

Active member
ההסבר מובן ברם

יש מצב נתון ,והמשתמש המצוי הגיע למצב שיש אבנית במערכת .
ולהערכתי לא יקרה דבר אם פעם בשנה יעשה טיפול במלח לימון .ואם יגרם נזק
הרי גם לשיטתך יצטרך למסור לטיפול של החלפת שסתומים אז What the heck!
זה יהיה למחרת הטיפול? או בעוד שנה ,שלש ,חמש שנים .

אני מדבר על כך שאם...

... בכלל לא תסנן את המים, עדיין תצטרך טיפול גדול מרוכז אחרי X שנים כשאם תחדיר חומצה אתה די פוגע במכונה.... הייתי מציע לך גם לקחת בחשבון זמינות חלקי חילוף.... לא כל החלקים באוסקר או במוזיקה, הם גנריים ולמשל אותו שסתום חד כיווני למשל, מאוד קשה להשגה.

בין טיפול אחד מרוכז שיעלה לך בסביבות 950 ש"ח לבין הרבה(יותר משלושה, מנסיון) תיקונים קטנים בעלות ממוצעת של 400 ש"ח... מה אתה מעדיף?

אימלאאא...

אז אתה מציע רק מיים מסוננים וזהוא?

ותודה על ההזהרה

אור

dudi4321

Active member
מסוננים עם בריטה

כדי שמשקעי האבן לא יצטברו במחליף חום, לא מסוננים רק נגד חידקים.

blzvi

Active member
בריטה לא מסירה אבנית

שלא יחיו באשליות,
רק מיכל רזין .

הוא לא היתכוון לזה!

הוא היתכוון שאם אשתמש במיחם מסוננים מבריטה
אז רוב הסיכויים שלא תהיה לי בכלל אבנית.

סנן בריטה...

מכיל שני רכיבים עקריים...
פחם פעיל לצורך סינון וקליטה של מתכות כבדות, כמות מסויימת של שארים כימיים במים כגון כלור . הרכיב השני הוא שרף מיינן שמרכיב לכל מולקולה של קלציום , יון שלילי אחד וע"י כך מונע התחברות של מולקולות הקלציום. האבנית עדיין שם רק שאינה יכולה להתגבש.
היעילות של פילטר בריטה במניעת משקעי אבנית, נעה בין 85 ל70%.

dudi4321

Active member
הבריטה לפי עניות דעתי

משנה את המינרלים שמומסים במים בצורה שהיונים "נמצאים" במים. ככה שאין משקע של פחמת הסידן לא בקומקום ולא במכונת קפה. הסידן נשאר והגוף משתמש בו לבניית עצמות ולדם.
בריטה אמנם לא מסירה אבנית מהמים אבל משפרת לצורך הכנת קפה!

blzvi

Active member
ובכן

יפי הצהרה של בריטה יעילות הסרת האבנית הוא 85% .
נשארו עוד 15% ,אז תיאורטית אם אבנית מצפה קומקום בחודש אז אחרי בריטה זה יה כעבור 7 חודשים.
כנ"ל עם מכונת הקפה.
ואם נקח בע"מ נתוני בריטה המצב יהיה חמור יותר.
רק מיכל רזין מונע ב 100% אבנית.
ולא דיברנו על העלות .

ובכן הבט....

גם מיכל מרכך של נניח DVA, סתם כדוגמה, אגב המיכלים הללו יצאו מחוץ לחוק בשנת 2016 ע"פ אמנת ג'נבה לאיכות סביבה ומי שתיה.... גם הוא יעיל בממוצא של 85%

היצרנים של המכונות, בונים ומחשבים את הצטברות האבנית לאורך השנים. עד כמות מסויימת.

shoki222

New member
רעיון לבעלי תמי בר. המיים החמים עוברים שם

בדרכם לדוד דרך סיליפוס המונע את הווצרות האבנית בדוד המים החמים של התמי בר. אני מוזג לקראפט מים רותחים מהתמי בר, ולאחר שהם מצטננים אני מוזג למכונת הקפה.

כל מי ששותה קפה מתמי בר ורבים רבים מאיתנו עושים כך, עבר את שלב ההיסטריה מהסיליפוס שיש בתמי בר והשלים איתו. אז גם אני.

עוד שאלה ברשותכם

ולי יש את מכונת ה xexpo bar

האם בה כן ניתן להישתמש בחומר ניקויי
כדיי לנקות אבנית

תודה על התשוובות
.אור

למעלה