נובה סקוטיה

Vikalina

New member
נובה סקוטיה

שלום לכולם האם מישהו יודע על הגירה לנובה סקוטיה דרך הקהילה היהודית בחליפקס? תודה ויקלינה

יש שם זרם קהילתי בתוכנית הפרובינציאלית

אבל עיון מדוקדק בחומר, לא הניב שום מידע על קיום של מערכת של ראיונות והמלצות לפרובינציה כמו שיש במניטובה, או לכך שהקהילה היהודית הורשתה על ידי הפרובינציה להנפיק מכתבי המלצה בזרם הקהילתי. גם לא שמענו לא כאן, ולא בפורום המקביל על משהוא שהיגר לשם במסלול של תמיכת קהילה יהודית. ראי בקישורים, את יכולה ליצור קשר, לפי הקישור שנתתי. אם זה יניב מידע חדש, נשמח אם תשתפי במידע את חברי הפורום.

sweet pita

New member
נו אז הינה

בלינק שנתת יש מישהיא בשם עדנה לווין שמטפלת בהגירה יהודית להליפקס. אז למה אתה אומר שאין שום מידע?

gesus

New member
אני חושש שהקהילה היהודית לא יכולה לעזור פה

עברתי על חוברת ההגירה של NSNP ובסופה יש נספח 3 שבו מצויינים המוסדות ( mandated organizations) שרשאים לתת Letter of Identification , מכתב המקביל למכתב שמקבלים מהקהילה היהודית במניטובה. תאמיני לי שגם אני הייתי רוצה שיהיה אפשר להגר דרכם. אני הולך עכשיו להמתין לפחות 9 חודשים לראיון בשגרירות שמי יודע מה יהיה בסופו וזה עוד אחרי המתנה של שנתיים. זה אומר שאם אני אקבל PR, זה לא יקרה לפני אמצע 2009.

Astroo

New member
זה מה שאמרו לך בשגרירות?

למה צריך לחכות 9 חודשים?

gesus

New member
יש לי ראיון לבירור הפרטים שלי

ההמתנה היא לקצינת ההגירה. אל תשאל אותי מדוע זה צריך לקחת 9 חודשים. אני שאלתי את עצמי את השאלה הזו 90 אלף פעמים ביום שקיבלתי מהם את ההודעה הזו.

כניראה שמדובר בסיוע כללי למהגרים

ז"א יש לנובה סקושיה מסלול של המלצת קהילה על סמך "קשר חזר לקהילה", לא ברורה לי מהותי של הביטוי הזה. ברשימה של הארגונים הממליצים בנספח 3 הקהילה לא היהודית לא נמצאת, ולא שמעתי אף פעם על מישהוא שעשה את התהליך הזה. לא כתבתי ש"אין שום מידע" כתבתי שעיון מדוקדק בחומר לא הניב מידע על מערכת של ראיונות והמלצת קהילה, כי אין מידע כזה בלינק. כל מה שיש בלינק הוא מכתב כללי של איחוד הקהילות שאומר שהם ישמחו אם מהגרים יהודים ייקבעו את ביתם בפרובינציות האטלנטיות, ונתתי קישור לדף שבו יש פרטי ההתקשרות של עדנה לוין. אין לנו כאן כרגע מידע מעבר לזה על אופן הסיוע של הקהילה. אני הצעתי לוקלינה, ואני מציע גם למי שאת עוזרת לו, ליצור קשר עם עדנה לוין, ולבדוק מה מהות העזרה, והאם הם יכולים ליזום המלצה של אחת מהסוכנויות האלה, לגבי קשר חזק לקהילה. אשמח מאד אם מי שייעשה את זה ידווח כאן על התוצאות.

למעלה