נובורפיד מתחיל לעבוד רק אחרי 4 שעות

נובורפיד מתחיל לעבוד רק אחרי 4 שעות

יש לי סוכרת TYPE 1 ולאחרונה הגוף לא מגיב לנובורפיד
לפני האוכל הסוכר הוא 110 MG ותוך 40 דקות זה 220 ונשאר ככה למשך כ 3 שעות ואז אחרי 3 שעות בודק שוב וזה 258
אני אוכל ומזריק ולאחר 4או 5 שעות האינסולין מתחיל להשפיע
יש לציין שתוך 7 שעות מהרגע שהזרקתי ואכלתי הסוכר חוזר לאזור ה 90
למה זה לוקח המון זמן לכל שינוי
 

mrkorr

New member
אולי תשובה

אני לא מומחה ולא שמעתי על גוף שלא מגיב לאינסולין.
לדעתי אתה אוכל יותר פחמימות (שהופכות לסוכר בדם) מאשר מכסה באינסולין.
דוגמה לצורך הדיון:
כדי לכסות 10 גרם פחמימות צריך להזריק יחידה. אתה אוכל 50 גרם פחמימות אבל מזריק 30 יחידות. נשארות לך 20 גרם פחמימות שלא מכוסות וגורמות לך סוכר גבוה לאחר האוכל.
העיצה: דבר עם הצוות הרפואי שלך: רופאי סוכרת / אחות סוכרת / דיאטנים ותבינו מה לא מתבצע נכון: חישוב הפחמימות / חישוב הכיסוי / יחס אינסולין-פחמימות שלך.
בהצלחה!
 

mrkorr

New member
תיקון לטעות

כתבתי:
"...אבל מזריק 30 יחידות..."
צ"ל:
"...אבל מזריק 3 יחידות..."
 
אתה צריך להזריק 10-15 דקות לפני האוכל

ולא מייד עם האוכל
&nbsp
בנוסף אתה כפי הנראה לא מזריק מספיק לכמויות שאתה אוכל
 
בדוק האם המזון שאתה אוכל...

הוא שומני (דוגמא: עוף צלוי, שניצל, טונה בשמן).
מזון שומני עלול להטיס אותך לרמות סוכר גבוהות לפחות שש שעות...
אני לא דיאטנית - אבל הוראה שקבלתי בנוגע לכך הוא הוספת יחידה (או שניים) למינון שחישבת.
 

mrkorr

New member
לגבי שומן

בשומן אין פחמימות - לכן הוא לא מעלה סוכר בדם ובטח לא מטיס.
מה שהוא כן עושה זה לעכב את ההפיכה של הפחמימות לסוכר בדם (אני לא זוכר בדיוק אם הוא מעכב את הספיגה או מעכב את ההתפרקות של הפחמימות, אבל יש כאן בפורום אנשים עם ידע טוב בנושא).
אם תאכל מזון עשיר בפחמימות ובשומן (כמו פיצה), הסוכר יגיע לשיא הגבוה זמן רב יותר לאחר הארוחה מאשר היית אוכל אותה כמות פחמימות, ללא השומנים.
לכן באכילת מזונות כמו פיצה צריך להתכונן לפיק מאוחר יותר מאשר בארוחה אחרת.
הוספת יחידות אינסולין היא עבור כיסוי פחמימות ולא יחידות שומן.
בתזונה ללא פחמימות נהוג לאכול חלבונים ושומן וכך נמנעים מהיפו' (קיצור מטורף של תורה שלמה שאני לא מומחה בה).
 

תומרונתם

New member
מנהל
כמו שהוא אמר ^

התכולה השומנית של הארוחה בנוסף לפחמימות שיש בארוחה, יכולים לגרום לפחמימות להתפרק מאוחר יותר, ובכך לגרום מצב של ערכים גבוהים שעות אחרי הארוחה.
השומנים עצמם לא מכילים פחמימות, ואין שום מניעה לאכול אותם, ההיפך.
 
אהיה מדוייק יותר

יש דבר הנקרא חומצת שומן,
אחד התוצרים לפירוק חומצה זו בגוף הוא - גלוקוז.
 

mrkorr

New member
חומצת שומן

אם איני טועה, ההעדפה הראשונית של הגוף היא להפיק אנרגיה מסוכרים (פחמימות).
כשאלו נמנעים ממנו, למשל בתזונה נטולת פחמימות, הגוף יעבור לפרק חומצות שומן כדי להפיק מהן את הגלוקוז.
לאכילה של מנת שומן או שתי מנות שומן בארוחה, אין השפעה על רמות הסוכר בדם.
השומן שלא יתפרק לגלוקוז יצטבר בגוף ולא ייעלה את רמת הסוכר בדם.
כמובן שבתזונה נטולת פחמימות, זהו מצב רצוי, כי השומן הופך להיות מקור הדלק. אני מקווה שחברי הפורום שיש להם ניסיון בתזונה כזו יוכלו להוסיף ולהבהיר בנושא.
 
למעלה