נוגדי חימצון

NaChO

New member
נוגדי חימצון

חבר טוב שלי הוא ספורטאי ותיק (אולי אפילו נראה אותו באתונה 2004!) ובכדי לראות תוצאות ושיפור מבחינת יכולת וכח , וכן בכדי לחסן את הגוף מפני המאמצים התכופים הוא המליץ לי לקחת נוגדי חימצון (יש לזה שם מפוצץ באנגלית ואני לא זוכר) והוא אפילו הציע לתת לי בחינם.. אז לפני שאני מתחיל לקחת רציתי לדעת באופן כללי מהם נוגדי חימצון והאם הם מומלצים? מה תפקידם? האם יש להם השפעה שלילית לטווח הרחוק? בתודה מראש..

דורון K

New member
אנטיאוקסידנטס

אז ככה-נוגדי חימצון הם ויטמינים A,C,E ויש גם צמח בשם גינקו בילובה שידוע כנוגד חימצון מצוין-ההשפעות לטווח הארוך והקצר של נוגדי החימצון על הבריאות הכללית הוא מאוד חיובי ואין מניעה לצרוך מאכלים העשירים בהם-אך צריך להזהר מצריכת יתר מוגזמת מאוד. בכללי על נוגד חימצון:כמו שתפוח למשל נרקב או מתכת מחלידה-אז ככה מתרחשים תהליכים דומים בגופנו-תהליך זה נקרא "חימצון"-חימצון יכול להיווצר מהרבה סיבות:אויר לא נקי,חומרים מלאכותיים במזון,עודף ברזל וכו...ביכולתו של נוגד החימצון לעצור תהליך זה ובכך לתרום רבות למניעת מחלות,הזדקנות ובכלל השפעה טובה על מערכת החיסון וכו וכו...

גלעד ק

New member
נוגדי חימצון

גם אני התחלתי לקחת אותם וראיתי שיפור משמועותי בתוצאות שלי באימון כאשר בתחילת האימון(לקחתי את זה 5 דקות לפני האימון) הרגשתי תפוס אבל לאחר מכן זה עבר וכמעט שלא הרגשתי את השרירים כואבים וזאת כאשר התרגילים באימון היו תרגילים שעשיתי בדופק יחסית גבוה. תפקידם הוא למנוע שיתרחשו תהליכי חמצון בשריר כאשר התוצר של תהליכים אלו (כאשר השריר במאמץ גבוה במיוחד)הוא חומצת חלב שגורמת לשריר להיות תפוס. חסרון אחד יש להם הם יקרים מקווה שעזרתי גלעד

למעלה