נוגדנים לרובלה

slightly

New member
נוגדנים לרובלה

בבי"ח שלנו יצאה הוראה שכל אחות מתחת לגיל 45 חייבת בבדיקת דם לנוגדי אדמת, ולא, תורחק מהעבודה. האם גם אצלכם ? האם מישהי מכן שמעה על אפידמיה של אדמת לאחרונה, או יודעת את הסיבה לדחיפות הבדיקה?

../images/Emo5.gif לא שמעתי על "גזירה" כזו

ומה שהכי מפריע לי זה: "....ולא היא תורחק מהעבודה..." יש לנו כאן אחות טיפת חלב, אולי היא יודעת..... ש ו ל י ????? את איתנו??? גם לא ידוע לי על אפידמיה של אדמת. לעניות דעתי הוראה כזו היא בלתי חוקית...אין מקום לחייב אדם לבצע בדיקות למען שמור על מקום עבודתו. (ראה מקרה צהבת C בבי"ח סורוקה)

sholy1

New member
עד כמה שאני יודעת

ועל פי פרסומי משרד הברואות בשלוש שנים האחרונות ישנה ירידה דרסטית במקרי האדמת המדווחים בארץ ועליה בשעור הנשים בגיל הפוריות המחוסונות למחלה כך שהסיפור נראה לי לא הגיוני אבל ניתן לבדוק ישירות עם משרד הבריאות.... שנה טובה שולי.

conni

New member
../images/Emo127.gif יש הוראה, של משרד העבודה ../images/Emo70.gif

יש הוראה של משרד העבודה לחסן נגד אדמת כל עובדת ב"גיל הפוריות" במערכת החינוך והבריאות. אין איומים. ההוראה לא חדשה, אלא התחדשה לאחרונה משום שלא קויימה כפי שציפו. סטודנטים מקבלים חיסון לפני תחילת לימודים, וכאן ההוראה הורחבה גם לאלה שכבר בעבודה. כיום, אין חיסון רק נגד אדמת, וינתן MMR (חצבת+חזרת+חצבת) למי שאין שתי מנות או רמת נוגדנים נמוכה מ-30 IU.

conni

New member
../images/Emo88.gif"תקנות עבודת נשים" מ-21.3.01

קובץ תקנות 6095, מ- 21.3.01, שהתקין שר העבודה אז, נועד להגן על נשים מפני סיכונים בעבודתן, כגון הדבקות באדמת בזמן הריון, או חשיפה לרעלים גורמי מומים בעובר. התקנה אומרת שהמעסיק מחוייב לידע נשים בגיל פוריות (עד גיל 45, במוסד חינוכי או רפואי), ולהמליץ להן לקבל חיסון נגד אדמת, ומי שמסרבת חותמת על טופס סירוב. תוספת שנייה ושלישית בתקנה מפרטת מהם הרעלים (עופרת, קדמיום, כספית, ארסן, בנזן... ותרופות ציטוטוקסיות...). בקיצור, ראוי לברך על תקנות כאלה.

LuNaL

New member
אני לא יודעת איך זה כשאתן רק

התחלתן ללמוד אבל אחד התנאים לקבלה לאסהר"פ לשנה הראשונה היה לקבל סדרת חיסונים / חיסוני דחף (במקרה והחיסון כבר לא תקף) ואחת המחלות הייתה אדמת. לעומת זאת אני יודעת שבעין כרם אין את התנאי הזה והם יכולים לסיים את הסדרת חיסונים עד לשנה השנייה. שנה טובה

למעלה