נודיזם בבית

TomerMor

New member
נודיזם בבית

בכתבה שהיתה בYNET מישהי אמרה שהיא מעסה לבן שלה בן ה24 את הגב כשהוא במקלחת. מה שהותיר אותי תמה במעט. אינני נודיסט, אבל זכור לי מהתעניינותי בתחום - שסיפור לי על כך שבבית לא הולכים עירומים ליד הילדים, לפחות לא אחרי גיל מסוים(של הילדים). אך בכתבה כאמור, הופיע אחרת. אתם רוצים לאמר לי שחלק מיכם מנהלים משפחות וכל הבית מסתובב בעירום(או לפחות ההורים הנודיסטים) גם כשהילדים מתבגרים מעט? ואם כן - האם אין כאן פתח עצבני לגילוי-עריות? אחרי הכל, לילד המתבגר.. עם כל הכבוד והרצון להתנהג בטבעיות וכאילו כלום - בהחלט יכול לעמוד מלראות את אמא שלו חשופת חזה, או שהיא מעסה אותו. ועוד לא התחלנו לדבר על האם או על האב שיכולים לעבור מ"טבעי" למשהו קצת פחות מקובל.. איך מתייחסים לעניין הזה אצלכם? אשמח לתגובות.

dorit461

New member
תגובה למעסה

לא אשאיר אותך "תמה המעט" . לא נאמר בראיון מעסה אלא "מסבנת" זה שהוא רצה סקופ הוא קיבל וקיבל בגדול. וכן יש המון תגובות "למעסה את הגב" קראתי את כולם . הרי "דני ספקטור" הוא עיתונאי ומטרתו להדליק אצל קוראיו ענין . והצליח בזה . אני לא מתרגשת מהתגובות יש לי עור פיל ואני שלמה עם עצמי . כל טוב לכולם

TomerMor

New member
לא התייחסת לשאלתי

שאלתי שאלות נוקבות בנושא רגיש. יש לך מה להוסיף ולתרום בנושא? תודה.

אצלי בבית

אמנם יש לי רק ילדה אחת בת שבע,אז קשה לי לענות בעיניין המתבגרים והסבון אבל שאלת אז אני אענה. אנחנו מסתובבות הרבה ערומות בבית אחת ליד השניה ואין לי בעיה עם זה.אני חושבת שהעיניין הוא לא מה עושים או לא עושים ביחד,מתי כן ומתי לא מסתובבים בעירום ואם מסבנים את הגב או רק עושים פדיקור ומוציאים שחורים אחד לשני. נראה לי שכל עוד כל הצדדים מרגישים נוח עם המצב אין בעיה.ברגע שאחד הצדדים מרגיש לא נוח שם צריך לשים את הגבול.והגבול הזה הוא שונה ,ממשפחה למשפחה ובין אדם לאדם בתוך המשפחה.

TomerMor

New member
תראי

ברור שאם ילדתך גדלה בבית בו כולם הולכים עירומים אז לא יהיו לה הרבה בעיות עם זה. השאלה שקצת תתבגר, האם "האסימון" לא יפול לה מאוחר מידי. ומה עם אבא? גם אבא הולך כך עירום לידה? ובמידה וזה לא יפריע הוא ימשיך ללכת עירום לידה גם בגיל 10?14?18? איפה עובר הגבול? והאם לא מתפתים לחצות אותו לפעמים. נכון שכולנו בני-אדם נכון שהכל יכול לקרות גם אצל "האנשים הלבושים המוזרים האלה", אבל זה כאילו לקפוץ מקומה-שלישית ולקוות שלא תחטוף מכה חזקה מידי, לא? כלומר - ההתלהכות עירומים ליד הילדים זה קצת כמו הימור מסוכן מידי. הלא כך?

לשאלתך

אבא שלה לא חי איתנו ואני מניחה לפי ההיכרות איתו שהוא לא מסתובב לידה ערום היום.אם היה ,כל עוד לה זה לא מפריע,לי זה לא מפריע אצל אבא שלי בבית אישתו היייתה מסתובבת לידינו ערומה(לא מטעמי נטוריזים,סתם בין המקלחת למיטה וכאלה)וזה היה בסדר,כשאחי הקטן הגיע לגיל ארבע הוא הודיע לה שזה מפריע לו ומאז היא יוצאת עם המגבת
שוב העיקרון היחידי המנחה שבעיניי חשוב בדברים האלו(ובכלל)זה שאת הגבול שמים כשאחד הצדדים מרגיש לא נוח. סומכת על הבת שלי שאם וכאשר תרגיש לא נוח בכל סיטואציה(ערומה או לא)תדע לשים את הגבול. אני לא מחנכת לבגדים או לעירום,אני לא מנסה ללמד אותה מה נורמאלי ומה לא. אני לא מחנכת אותה ללכת בדרכי,או בדרכם של אחרים לצורך העיניין. אני מנסה לחנך אותה לבחור. לבחור לעצמה את הדרך שלה,לשים לעצמה את הגבולות שלה ולהחליט בעצמה מה נוח ומתאים לה ומה לא.

ובעיניין "הימור מסוכן"

המקסימום שיכול לקרות זה שאחד הצדדים ירגיש מבוכה מהסיטואציה ואז עושים שינוי. לא ביג דיל.

tamirzak1

New member
רואים לפי תגובתך שאינך מבין את אורח החיים הזה

גם אצלינו בבית העירום הוא טבעי. הבנים והבנות שלנו (היום בגילאי 10-17) רגילים לעירום מאז לידתם. עירום שלי ושל אשתי אינו גורם להם גירוי מיני כמו שעירום שלהם אינו גורם לנו גירוי מיני. האם תוכל לשכב עם אחותך או הוריך? אין סיכוי. פרט לכך אנו מבררים איתם האם העירום מביך או מפריע להם והוא לא "מזיז" להם. המנטליות הישראלית מקורה מהדתיים ששולטים בארץ (דתיים יהודים ומוסלמים) שאצלם חשיפת עור גוף גורמת לאיברים הגבריים להזדקף. אנשים שלא מתייחסים לעירום כאל מין אלא בתור דבר טבעי , לא יתגרו זה מזה בגלל היותם עירומים. האם לא עמד לך רק מעצם המחשבה של לפנטז על מישהי לבושה? האם בגדים או חסרונם זה ההבדל בין מין ללא מין? מין וגירוי מיני מתחיל בראש (זה שלמעלה,לא הקטן) וניתן להתגרות מינית גם מאנשים לבושים. לידיעתכם , הבחורות הצעירות עם הביקיני הקטנטן מגרה הרבה יותר בגלל שזה משאיר פתח למחשבה ולדמיון. כמה מקרים של תקיפות מיניות וגילוי עריות יש בחברה השמרנית החרדים שאצלם מין זה "ייהרג ובל יעבור" לעומת עבירות מין אצל הקהילה הנודיסטית? בגרמניה כשליש מהתושבים הם נודיסטים ועירום אצלם הוא טיבעי לחלוטין ושם יש פחות עבירות מין מאשר בישראל השמרנית. ילד שכל יום רואה את אימו חשופת חזה,לא יעמוד לו מלראות אותה כמו שנערה שתראה את אביה בעירום לא תאונן ותפנתז על אבא. בעולם הרחב הולכים בעירום ליד הילדים בכל גיל אבל אם הילדים מובכים ולא נעים להם,כמובן מתחשבים.

TomerMor

New member
הרשה לי לפקפק מעט בהסקותיך החד-משמעיות

לגבי "האם תוכל לשכב עם אחותך או הוריך? אין סיכוי" יש כ"כ הרבה סיפורים בנושא, שהקביעה החד-משמעית שלך קצת צורמת.. יש לי נגיעה אישית בנושא, כלומר חוויתי את הנושא בצורה כלשהיא שלא ניכנס אליה כרגע. חוויתי את הנושא דווקא כשהיתי בצד-החרדי של המפה (אני דתל"ש), וזה כאילו סימוכין לכך שהנה הנה אצל אנשים לבושים ושמרנים זה קורה הרבה יותר.. אבל אני לא חושב שאפשר לנתק עירום ממין באופן מוחלט. וכשמתהלכים עירומים בבית זה כביכול "מנטרל את העוקץ" מהעירום, אבל מצד שני גורם למצבים בהם הרבה יותר "קל נורמלי ופשוט" להיגרר לשם.. הנסיון לנתק לחלוטין את העירום מהמין, הוא קצת מוגזם. אני לא מאמין שאפשר לנהל משפחה בעירום מוחלט ללא קונטציות מיניות כלל ועיקר.

אי אפשר להפריד עירום ממין

ושוב אני אגיד. לא יודעת אם יצא לך ליהיות פעם במפגש של אנשים ערומים.אבל בלי המחטב,העקבים,האיפור והמותגים אנחנו הרבה פחות סקסיים
בפרט כשמדובר בהורים או בילדים שלנו.גם אם אתה מדבר על הבת שלנו בת הארבע עשרה או החמש עשרה,בדיוק כמו שנסתכל עליה לבושה ליציאה ביום שישי בערב ונבין כמה היא סקסית ויפה ונתגאה בה מאוד ובכל זאת היא לא תעורר אותנו מינית,אותו דבר בעירום. ומי שכל זוג שדיים חשוף מעמיד לו את הזין,עד כדי אובדן שליטה,כדאי שיילך דחוף לפסיכאטר כי משהו אצלו לא תקין.

את פסיכית,או מה?

להפך,כל מי שלא עומד לו הוג מזוג שדיים חשופים צריך ללכת לפסיכיאטר דחוף.את יודעת למה?כי זה מה שממשיך את האנושות. אם בנאדם רגיל לעירום בבית,איך היא יימשך מינית למישהי כשיגדל?כי אחרי הכל,מה ההבדל בין חברה שלו לאמא שלו? לכי להסתכלות,את התרופות תרשמי עליי.

עד כדי איבוד שליטה

זה היה החלק החשוב במשפט אבל לא נורא. סלחתי ולא,לא כל בולבול שאני רואה מרגש אותי(ומן הסתם אני רואה די הרבה כאלה)ובכל זאת,זה הפרטי שלי עושה לי את זה כל פעם מחדש.

tamirzak1

New member
מיס קוקי , את צודקת לחלוטין. וגם אם

הילדים כן סקסיים אין סיכוי שאדם שאינו חולה בנפשו ישכב איתם. ואנשים שפיסת עור חשופה בזרוע אישה גורמת להם להרגיש גירוי מיני עז (חרדים יהודים ומוסלמים אדוקים וכמרים מאמינים) הם חולים נפשית וזקוקים לטיפול פסיכיאטרי כי הם מסוכנים לסביבה.

tamirzak1

New member
בדיוק כמו שאין דתי שיכול לשמור על כל החוקים.י

יותר קל לנודיסט להפריד בין עירום למיניות מאשר לחרדי לשמור שבת בצורה מושלמת. ובקשר ל"האם תוכל לשכב עם אחותך או הוריך"? הכוונה כאן היא אישית לחלוטין. אני לא אשכב עם ילדי כמו שקרוב לודאי אתה לא תשכב.לא התכוונתי באופן כללי. יש הרבה אנשים חולים בראש ששוכבים עם צאצאיהם כמו שיש אנשים חולים בנפשם שמסוגלים לרצוח למרות האיסור בחוק. אין שום דבר "קל נורמלי ופשוט לשכב עם ילדיך. זו סטיה ועבירה על החוק. כמו שאדם יכול להאמין בצורה עיוורת באלוהים כך יכולים לחיות בעירום בלי לשכב עם הילדים.

כל עוד זה בא בצורה הדדית אין עם זה בעייה

מנסיון אף פעם לא עמד לי שהייתי עירום... שהייתי עם בגדים כן...

שלום פורום,

כניסה ראשונה שלי לפורום וכבר יש לי מה לאמר.........
אני גדלתי בבית בו ערום היה טבעי. כשאבא התקלח נכנסתי לחדר האמבטיה באופן חופשי ולהיפך, ואני מניחה שאם עדיין היינו גרים באותו בית זה היה נמשך עד היום. את ילדיי אני מגדלת כרגע באותה דרך, אבל...... בעקבות משהו שאמרה לי פעם פסיכולוגית (היא אמרה: ערום חופשי גורם לבלבול בגבולות אצל ילדים), אני דואגת להיות עם יד על הדופק כל הזמן. כלומר, מבהירה הבהר היטב לילדיי שכיום הערום שלהם מקובל בבית אך לא מחוצה לו, ושלא בכל הבתים זה מקובל, שלא יעלה על דעתם בטעות לישון אצל חבר/ה ולצאת מהמקלחת ערומים. חשוב לזכור שילדים מניחים באופן טבעי שמה שקורה בביתם קורה גם במקומות אחרים וזה לא תמיד נכון. לכן - עשו מה שמרגיש לכם נכון, דאגו להבהיר לילדכם שכך זה אצלכם, עם דגש על ה"אצלכם".

למעלה