נודלס מוקפץ (מתוסכל
)

נודלס מוקפץ (מתוסכל
)

היי, יש ליד הבית שלי מסעדה קטנה של אוכל מוקפץ, שאני מנסה כבר הרבה זמן להכין נודלס ירקות דומה לשלהם ואיני מתקרב אפילו. יש למסעדה הזאת ריח חריף וטוב שמריחים למרחק של 100 מטר בערך, כאילו זה "אב כל התבלינים" או משהו, חשבתי שזה קארי אבל זה לא. בפעם האחרונה שהייתי שם לפני כמה ימים הסתכלתי בריכוז על הטבח הסיני שלהם, הוא שם בהתחלה על הווק נוזל צהוב, מקפיץ ולקראת הסוף שם נוזל שחור (כנראה סויה) ומפזר אבקה לבנה (כנראה קונפלור).

יש למוקפץ שלהם צבע חרדל כהה (זוהי תמונה מעמוד הפייסבוק שלהם). אין כמעט מתכון ברשת שלא ניסיתי, סויה, טריאקי, סילאן או דבש, צ'ילי מתוק, קארי, שמן סומסום, זה לא זה. יש למישהו מתכון בשבילי?

 
עוצמת הלהבות

נוזל צהוב- שמן צ'ילי? כך בדרך כלל מתחילים.
אבקה לבנה - MSG ?
ו....עוצמת הלהבות

אני מכינה כך בגרסה הטבעונית , בגרסת הבשר מתחילה ברצועות עוף או בקר.
נודלס מבושל לסנן ולצפות בשמן צ'ילי (מכינה עצמונית)
מעט שמן צ'ילי בווק - אש במלוא העוצמה
מוסיפה לפי סדר
שום קצוץ
רצועות גזר
בצל ירוק
כוסברה
בוטנים
איטריות
לקראת סוף הבישול - רוטב סוייה פלפל שחור וצ'ילי טרי
לפעמים מוסיפה ירקות כמו - כרוב, פלפלים , קישוא, ברוקולי, קייל ומה שמתחשק לסועדים.
בהצלחה
 

avico2591

New member
היי, האבקה הלבנה זה כנראה מונוסודיום גלוטמט

אני , למשל, מקפיץ במחבת יציקת ברזל מחמם אותה היטב, מוסיף ירקות קשים אחרי זה רכים, אטריות טובות, סויה - רוטב צדפות ובסוף בוטנים קצוצים תדעי שהאש תהיה ממש ממש חזקה ויצליח לך.
 
אני לא מכיר את המסעדה. ולא מבין מה המהומה

אבל מונוסודיום גלוטמט הינו מאוד גבישי וגרגירי לאומת קורונפלור שהינו אבקתי (צורפה תמונה)
אבל לשאלה שלי, אתה אומר שטיגון ירקות במחבת יציקת ברזל מחומת היטב יניב את הריח החזק (שמריחים אותו מי 100 מטר)?
ואללה, אני רץ לרכוש מחבת!

 

avico2591

New member
זה לא מה שאמרתי

אמרתי זה + סויה ושאר תבלינים נותן ריח ונודלס מאוד פריך.
 
אני לא מבין כזה גדול, ולא טופס מעצמי מומחה

אבל אצלי לפעמים שאני ממש משתדל ומתפלל, אני מקבל ארומות גם ללא מחבת יציקת ברזל .... (בסוד אגלה לך ורק לך: שיש לי מחבת כבדה כזאת אבל לא מברזל, אבל אני לא מקפיץ עליה אוכל אסיתי אולי מקסיקני)
פעם אפילו ראיתי מסעדה אסיתית שבכלל משתמשים בוואק ולא מחבת והאוכל היה בכלל לא נורא.
אבל זה היה רק פעם אחת ודי מזמן
 
אולי

כפר ליים? אולי ....
אולי בנוסף למון גראס? אולי....
אולי גלנגל? אולי ....
אולי תמרינדי (קשה לי להאמין בגלל שהוא לא בעל ריח חריף אלה בעל חמיצות נפלאה שמוסיפה ומשפרת חריפות) אבל אולי....
ואלוי בכלל מהפונג פה-לו? אולי.....


אולי פשוט לשאול את השף, בארץ זה מקובל
 
שאלתי את הקופאית מה יש ברוטב- "תערובת תבלינים שלנו"

"כמו שום, מרק עוף, סויה ועוד" לא חפרתי מעבר לזה, מתכון לא אקבל.
 

חנהפ

Active member
זה המתכון שלי לנודלס קארי..

כשניסיתי לשחזר את המנה שאכלנו בריבר...

רוטב:
1 כוס חלב קוקוס
כפית שום כתוש
כפית קארי צהוב
חצי כפית כורכום
כפית אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות סויה
כף גדושה סוכר חום
מלח,פלפל
 

DANIAVNI

Well-known member
כמה עצות מבעל ניסיון

1. אל תקנה ווק למתחילים נטייה לחשוב שווק טוב יוציא להם מנת טייק אווי
כמו בצ'יינה טאוון - לא נכון וחבל על הכסף
בחנויות בישול ינסו לדחוף לך איזה ווק טוב ויקר - חבל על הכסף
הווק עובד טוב רק כשהלהבות אופפות אותו מכל הצדדים כמו במסעדה
ובמטבח ביתי זה לא קורה

אם כבר אז אולי להבה גדולה במיוחד במטבח ביתי והווק הכי קטן שתמצא
ולא צריך תחתית עבה וציפוי יהלום וכו אלא הכי פשוט שיש
בתנאי שהלהבות בגז הביתי מגיעות גם לצדדים .

2. אני הייתי הולך דווקא על סוטאז' גדול שטוח ולמה
כי המשטח הגדול מאפשר מגע של הירק עם מקור החום ואפשר להגיע
תוך משחק בטמפרטורות לאפקט הצלייה והקרמול שמתרחש במסעדות .

3. הרבה מהמתכונים לא שווים פרוטה
הם נותנים מתכונים של זמנים מאוד קצרים שבחיים לא מספיקים להגיע לתוצאה כמו במסעדה .
המלצה שלי, לך על מתכונים של חברות שמוכרות מוצרים
למשל האתר של קנור או של HEALTHY BOY או חברת דורות
למה ?
כי יש להם אינטרס שתוציא תוצאה טובה עם המוצר שלהם .

4. YOUTUBE תסתכל על מתכוני STIR-FRY ותלמד
יש שם הרבה סינים אמריקאים שחולקים בשמחה את הידע שלהם

5. הבלוג של עוז תלם מצויין והוא גם מתמודד עם ענייני המוקפץ במטבח הביתי.

6. מבחינת ספרי בישול - לא ממליץ על אף אחד
אפשר להוציא משם רעיונות אבל בתכלס הם לא מייצרים תוצאה.
היחיד שאולי זה אהרוני מבשל ממטבחי המזרח.

יש מספר של עקרונות שצריך ללמוד ואין לי סבלנות לכתוב
אולי בהמשך אמשיך לכתוב ואם מישהו אחר יוסיף מנסיונו אשמח מאוד.


והכי חשוב, מייקל ג'ורדן אמר פעם שהוא הכדורסלן שהחטיא הכי הרבה סלים
בקליעות אימונים . אז תחליט על מאכל וכין גם 10000 פעם תשנה תוסיף
תאכל הרבה חצץ ובסוף תצליח .
 
תודה, אגב המסעדה המדוברת ישראלית לגמרי

היא עובדת כמה שנים ותמיד עבדו בה ישראלים, הטבחים תמיד נראים כמו סטודנטים, הם לא שפים או משהו. לא ראיתי את הטבח הסיני לפני כן והטעם הזה היה לפניו.
&nbsp
שלא תהיה טעות, זה לא טעם נדיר לאוכל מוקפץ, כבר נתקלתי בו בעוד מקום אחד או שניים. אני לא הולך להרבה מסעדות ולא אוכל הרבה בחוץ.
 
למעלה