נודניק

ג רפאל

New member
נודניק

מישהו באיזשהו מקום נותן דעתו על הסכנות הנשקפות לעוברי אורח תמימים [בעיקר קשישים] מכל רוכבי האופנים הקורקינטים הדו-גלגיות ושאר חידוש תנועה שנוסעים רק על המדרכות.
סכנת נפשות -אמרתי.
תחזירו המדרכות להולכי רגל..
אתמול בסביובת שעה 20 בערב כפסע היה בין דריסתי עי רוכב אופנים [ללא אור, ללא פעמון אזהרה. עם קסדה שמסווה זהות] כאשר חציתי את רחוב הרצל לכיון מערב. בגדה הדרומית של אחוזה. [שם המדרכה צרה והצמחיה מסתירה.]

]

ATAF151

New member
זו בעיה

אכן סכנה, ומצד שני האם נאסור על רכיבה על אופניים וגלגיליות?

32103210

New member
לא נאסור בעתיד,אסור בהווה .

אסור לרכב על מדרכות בדיוק מהסיבה הזאת ,שרוכב האופנים "יתמודד "עם המכוניות בכביש ויהיה "חזק " עליהם, ולא על הולכי רגל .

ג רפאל

New member
כן , לאסור. אין מקום לכלי רכב ולהולך רגל על

אותה מדרכה.
הסכנה להולך רגל מוחשית ביותר. ואם נפגע אין לו ממי לתבוע.

אפשר להקצות שבילים שמועדים לתחבורה מהסוג הזה. בין המדרכה לכביש.

חיי אדם בריאותו ושלומו קודמים לתענוג של רוכבי האופניים והקורקינטים ושאר האביזרים.

ATAF151

New member
ברור

ברור שהפתרון הטוב ביותר הוא שבילי אופניים נפרדים, אבל לא בכל מקום זה מתאפשר.
בכביש הרוכבים יהרגו, למנוע רכיבה זה גם בעייתי.

32103210

New member
לא נראה שזה ברור

אסור לרכב עם אופניים על מדרכה ,אין לך מקום בטוח לרכב ,אל תרכב.

גם כשיש שבילים נפרדים

כמו בתל אביב למשל (בתור תושבת העיר עד שעברתי לפה), זה לא ממש עוזר כי הולכי הרגל הולכים גם בשביל האופנים.
למעשה באף אחד מהפתורנות אין לרוכבי אופנים מקום בטוח לרכב בו.

ואל תשכחו שלרכב על המדרכה מסכן גם את הרוכב שצריך לעשות פיתולים בין הולכי הרגל ועשוי ליפול, לבלום כל רגע וכאלה..
הסכנה היא דו צדדית. והכבוד צריך להיות הדדי. שני הצדדים צריכים להיות מודעים ולשים לב.
שכן באותה מידה יכול להיות מכשול אחר על המדרכה שהולך רגל ימעד ממנו.

גם פחי הזבל שנמצאים על המידרכה מפריעים

מאוד וגורמים לאימהות לרדת לכביש ולסכן את חייהם וחיי הילדים!

ג רפאל

New member
פחי הזבל אינם בתנועה ממול. ואינם מסכנים

בנהיגה פרועה.
ונכון הם מטרד. ויש למהר להוציאם לרוקנם ולהחזירם באותו ה'שוונג'.
ונכון שאת הגזם והאשפה הגדולה יש להוריד לכבוש -שיתפסו חניה- ולא יהיו למטרד להולכי רגל.
ונכון שאין לקשור אופנים לעמוד במדרכה צרה במיוחד בפינות מעוגלות וליצור מכשול לנכים בכסאות גלגלים.

אגב לא ניתקלתי באם שירדה לכביש עם עגלת ילדים בגלל פחי האשפה בחופזה מסוכנת ואני ער מאוד לנעשה סביבי

אבל נהיגה פרועה בכביש ועל המדרכה מסכנת חיים.

אני יורדת עם עגלה ו/או עגלול הרבה פעמים לכביש

(בזהירות רבה), בגלל פחים שעומדים על המדרכה וחוסמים את המעבר!, חבל שמחקתי את התמונה שצילמתי ברח' שוורץ, אבל אשמח לצלם ולהעלות לפה תמונה אחרת....

מצאתי את התמונה:

שים לב לצפיפות הפחים שמאחור,
ובקידמת התמונה בצד שמאל, הפחים קרובים מאוד לחומה של הבניין והעגלול ו/או העגלה לא עוברים במרווח,
כל מה שנשאר זה לרדת לכביש!

מצאתי את התמונה:

שים לב לצפיפות הפחים שמאחור,
ובקידמת התמונה בצד שמאל, הפחים קרובים מאוד לחומה של הבניין והעגלול ו/או העגלה לא עוברים במרווח,
כל מה שנשאר זה לרדת לכביש!

ג רפאל

New member
ראוי לגינוי - אך לפחות הפחים לא נעו במהירות

לעברך.
והמסקנה - אכיפה.

ג רפאל

New member
מה שנחוץ זה פיקוח ואכיפה

צריכים להיות פקחי -עיריה משטרה-עירונית או משטרה כחולה שיסתובבו בעיר ימנעו ויאסרו נסיעה שכזו. ויאכפו את החוק.
כולם יודעים כאשר יהרג הקשיש הראשון מ]פגיעת קורקינט -שכמובן יברח. אז יתעוררו. יהיה צקצוק לשון, יהיה פיקוח. יהיו תנחומים אחרי זעזוע.
כיהודי קשיש וכבד-תנועה אני חושש להיות הראשון.
ואני פוחד לצאת מהבית.
אני מעדיף שמירה ואכיפה קודם.
המדרכה -רק להולכי רגל.
המדרכה רק להולכי רגל.
במדרכהרקלהולכירגל

למעלה