נוהלי בטיחות מול כוורות ונחשים!

ר י ק ש ה

New member
נוהלי בטיחות מול כוורות ונחשים!

תקופת הנחשים החלה, אומנם נחש הצפע הוא חיית לילה אך לא פעם הוא יכול לקפוץ בדרך. איך מטפלים באדם שנפגע מנחש.??? ראיתי בפורום שכוורן לשעבר הזהיר רוכבים לא לרכב אל מול פתחי כוורות אלא רק מהצד השני. וכי איך מבדילים בין הפתח של הכוורת לאחורי הכוורת.???
 

רֶשֶף

New member
הו, זה ברור כ-../images/Emo42.gif

מפעילים וִישֵרִים.
 
אז ככה

א.בדרך כלל הכוורות {הפתחים כמובן }יפנו למזרח בגדול ב.הפתח הוא חריץ קטן בקיר הכוורת ויש שם מין מדף קטן ג. כאשר מגיעים למצבור כוורות רצוי לעמוד רגע ולזהות את כוון התנועה של הדבורים ופשוט לא לחתוך אותו ד.כורות שלא היו פה אתמול כדאי לקחת איגוף רחב יותר
 

akivab

New member
באם תרכב לאט ובניחותה, לא יקרה כלום

הכוונה כמובן לדבורים
 

akivab

New member
אני ראיתי שרכבת מהר

אל תשכח שדבורה שעוקצת היא גם מתה מזה ולכן המסקנה היא שהיא מגינה על המושבה כלומר כוורת. באם נוסעים במהירות הליכה, רוב הסיכויים שהדבורה לא תתרגם את זה לסכנה ולכן לא תיעקץ. וחוץ מזה , הדבורה שעקצה אותך הייתה דבורה "ערסית" לא?!
 
נחשים :

כמע"ר (מגיש עזרה ראשונה) מוסמך, ועד שיתקן אותי גורם בכיר ממני בהיררכיה הרפואית, קבל את הכללים הבאים לטיפול בהכשת נחש : 1. החשוב ביותר - להביא לפינוי מהיר של הנפגע, מבלי שיבצע מאמץ גופני במהלך הפינוי. 2. עד לפינוי - להשכיב את הנפגע במנוחה בצל. 3. אין לנסות להוציא את הארס ע"י חתכים, מציצה וכ'. מותר רק במידה ויש "משאבת ארס" - קיט קטן ולא יקר שנמכר לפעמים בחנויות ציוד טיולים. 4. אין לבצע ח"ע, חוסם ורידים וכ' בנסיון למנוע את התפשטות הארס. 5. במידת האפשר רצוי להביא את הנחש או תיאור שלו יחד עם הנפגע, כדי שהרופא המטפל יידע את סוג הארס, ויוכל לתת את הנסיוב המתאים. כמובן שצריך להפעיל שיקול דעת, ולא לקבל הכשות נוספות במהלך ה"ציד". פתרון טוב - מצלמה דיגיטלית.
 

ר י ק ש ה

New member
תוך כמה זמן פועל ארס על הגוף???

והאם ניתן לשתות משהוא או לאכול משהוא שיוכל לעזור במידה ומישהוא הותקף בשטח. אני שמעתי שאכילת שום ופיזור שום על המקום הפגוע יכול לעזור???
 
לא שום. זה רק יחמיר את הבעיה.

כשיגיע לבית חולים אף אחד לא יסכים לטפל במוכש, חוץ מאודטה דנין ותרופות האליל שלה.
 
אז ככה :

ממה שאני זוכר, גם הקירור אסור משום שבאיזשהו אופן, זה גם מגביר את זרימת הדם לאזור, ומסייע להתפשטות הארס בגוף. אבל אני לא סגור על זה לגמרי, ולכן לא כתבתי את זה. הכותב מוסמך לטיפול בהכשות נחש של פנימיות בלבד.
 

aradshahar

New member
אין מקררים

את מקום ההקשה. החשוב ביותר- תיאור הנחש ופינוי מיידי סעו לשלשום שחר
 

davesh

New member
ומה קורה אם ...

נושך אותך נחש ליד פתח של כוורת דבורים? האם צריך גם להביא תאור של הדבורה שעקצה אותך? איך רצוי לפנות את הנפגע מהשטח? שימשיך לרכב על אופניו, או שיחכה בצל ולהגיע עם הרכב לפצוע? ואם אי אפשר לפנותו בעזרת רכב?
 

tiranm1

New member
אתם השתגעתם לגמריייי ????

מה לא ברור ?? נגד דבורים צועקים בכל הכוח "מלח מים מלח מים". נגד נחשים, ממשיכים לרכוב, מקסימום יביאו ביס לצמיג (סנייק בייט), הנחש לא ירדוף אחריך ואחרי כמה מטרים עוצרים ומטפלים בצמיג המסכן.
 

rami arnold

New member
../images/Emo60.gifהכל נכון - ותוספת קטנה:

חשוב לא להוזיז את האבר שנפגע, בד"כ אחת הגפיים התחתונות. אם יודעים איך אפשר ורצוי לקבע את האבר הפגוע, ולהפעיל שיקול דעת אם לפנות לבד או להמתין לסיוע מקצועי. * בקייץ שעבר היו לי כמה "פגישות" בזמן הרכיבה עם נחשים, בינהם צפע - לכולנו שלום (לי ולנחשים החביבים...) רמי.
 

YoniFranklin

New member
נגד דבורים

הכי חשוב זה להראות להם שאתה לא פוחד. צריך לרכב לאט ולהסתכל להם בעיניים. אפשר גם לצעוק או לנבוח עליהם. נגד עקיצות, אני משתמש בגיפה, שותים בקבוק פעם בחודש וזה מחזיק עד עשרים עקיצות. חשוב לא להוציא את הקוץ, זה רק הורס את האטימה. כותב שורות אלה משמש כשוטה הכפר, באחד מהשכונות העירוניות בגוש דן. הדעות המוצגות כאן הן דעותיו הפרטיות בלבד ואין ליחס להן משמעות אחרת. (רצוי לא להתיחס אליהן בכלל).
רכיבה נעימה ונטולת הכשות עקיצות ושפשפות לכולם!
 

poloew

New member
האם מכת חשמל באזור ההכשה יכולה

לפרק את הארס?
 
כמובן שכן.

מכת חשמל תפרק את כל הבנאדם, אז נראה לך שכמה טיפות ארס יעמדו בפניה ? וברצינות - לפי השאלות פה, נראה לי שרוב המוכשים לא מתו מהארס, אלא מהטיפולים המוזרים. קראו את הכללים שלמעלה, או(עדיף) בלינק שפורסם, ונסו לזכור אותם ולהצמד אליהם אם חלילה הוכשתם. וזהו. לא שום ולא גזר. לא חשמל, וגם לא לייזר. לא לשרוף, ולא למצוץ. לא דם עיזים, ולא אבקת חרולים. רק מהר לבית חולים.
 
למעלה