נוהל בלדרות של המכס?

rexcor

New member
נוהל בלדרות של המכס?

עשיתי שילוח באחת מהחברות של הכתובת האמריקאיות וסכום המוצרים באיחוד חבילה יצא 89.5 דולר.להפתעתי במקום 15.20. לפי 17 אחוז מעמ חוייבתי ב16.91.הם השיבו לי שלצורכי מס,עלות השילוח הסטנדרטית מחושבת לפי 5 דולר לכל קילו או חלקו,כלומר מוסיפים לכל חבילה 5 דולר.כך יצא שחוייבתי על 99.5 שזה 10 דולר על שתי חבילות.אם הייתי בוחר להשתמש בדואר רגיל עם מעקב ולא דואר אקספרס,שזה דואר שליחים,הייתי מחוייב בארץ אותו הדבר?מישהו שמע על זה אן כבר התנסה בזה?מחכה לתשובה ממנה לגבי לינק למקור.זה אומנם יצא עוד סכום קטן של דולר שבעים,אבל בעבר חייבו אותי רק 17 אחוז לפי הערך האמיתי

rexcor

New member
ענו לי שזו הוראה של המכס לבלדרות ושאשאל במכס

כאילו שהמכס במרכז מיון בתל אביב עונה לטלפונים.ספק רב אם אפילו בנתבג עונים.בחברות השילוח אחרות לוקחים עמלת שחרור,אבל זה מצויין במפורש באתר ואילו פה טוענים שהשחרור מהמכס הוא ללא עלות רק לא מציינים שזה לחבילות של פחות מ75 דולר.הם גם אשרו שמשלוח בדואר עם מעקב היה חוסך את התוספת הזו רק שאז הם לא לוקחים אחריות על אובדן או עיכוב גדול ומי ירצה להפסיד כסף כמו שהדואר נראה היום.עניתי שחבל מאד שזה לא רשום..

אורית810

New member
החוק אומר שהמעמ מחושב מערך הטובין+עלות המשלוח

זה החוק היבש. בפועל, יש חברות שמכניסות את עלות ההובלה,ויש כאלה שלא. הדואר לדעתי לא מכניס את עלות ההובלה. העניין הוא שאין מה לעשות עם החברות שכן, כי הן פועלות לפי הנוהל.....

rexcor

New member
קניה מעל 75 חייבת מס רק אם המוצר עצמו עובר את התקרה הזו

ודמי משלוח לא נחשבים בפחות מזה.כך גם הסבירו לי פה.בכל מקרה הבעיה הייתה בהוספת 5 דולר לחבילה כנוהל בלדרות,שהחברה טוענת שזו דרישת המכס.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הבנתי. באיזו חברה מדובר? איך ומתי הוסיפו את המס?

הבלדרות שהזכרת הייתה בתוך ארה"ב או לישראל?
בעיקרון כשמזמינים מוצרים לחברות כאלה (שמספקות כתובת אמריקנית ושולחות לישראל וגובות מראש את המיסים) הסכום לחישוב המיסים כולל את העלות המלאה בתוך ארה"ב, כלומר כל מה ששילמת עד שהמוצר הגיע אליהן.

לדוגמה, אם קניתי בארה"ב מוצר ב-$70 והמשלוח בתוך ארה"ב הוא $10 ומס הקנייה (המקומי) הוא $5, המחיר שעבורו תידרש לשלם מע"מ (ואולי גם מיסים נוספים, אם רלוונטיים) יהיה $85.

מחיר השירות של הבאת המוצר לישראל (שאתה כבר משלם לחברה) כולל מע"מ כרגיל, כמו כל שירות/מוצר שאתה משלם עבורו לחברה ישראלית. לפעמים החברות מוסיפות גם עלות ביטוח לחבילה או אם איחדת חבילות או ביצעת צמצום נפח (אריזה מחדש) אתה עשוי לשלם גם על השירותים האלה (וגם הם כבר כוללים מע"מ ולא מתווספים לעלות המוצר הבסיסית שעבורה מחושב המע"מ על היבוא).

rexcor

New member
השילוחים בתוך ארצות הברית היו חינם ושאר המקרים שתארת

לא מתאימים פה.זו דילטס,ואצל שאר החברות אכן גובים עמלות שחרור,שמצוינות אצלן,אבל אצלה מצויין שאין עמלות שחרור בדואר אקספרס שזה דואר השליחים של דואר ישראל.הסברתי במפורש שהטענה היא שהמכס מבקש 5 דולר לחבילה אקסטרא במקרה של בלדרות-משהו שלא נתקלתי בו בעבר.אנסה לברר עם המכס אם יענו בכלל
בהודעה הראשונה שלי מצויין בדיוק איך הוסיפו וכמה

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר שמעתי דברים מוזרים על דילטס לגבי חישובי מיסים

למשל חבר שהשתמש בשילוח הימי שלהם מצא את עצמו נדרש לשלם מע"מ על סחורה מתחת ל-$75 כי הם טענו שהפטור תקף רק לשילוח אווירי (וזה לא כך ב-BUY2USA למשל) מידע שאין לו שום זכר במדריך רשות המיסים, וגם למה שיהיה? אין קשר בין צורת המשלוח למיסים...

קראתי את תגובתך הראשונה ועדיין לא הבנתי. הם הוסיפו לך עלות של $5 ואז גבו עליה מיסים, או רק חישבו תוספת של עלות לחישוב המס? כי מס משלמים על עלות בפועל, לא על חישוב תאורטי... משהו פה נשמע די הזוי.

rexcor

New member
הוסיפו למחיר כל חבילה 5 דולר ואז סכום המס גדל

דהיינו עוד 10 דולר נוספו לטוטאל של החבילה המאוחדת.אם חבילה אחת בלבד ולא מאוחדת הייתה עולה 100 היתה הופכת ל105 בגלל בלדרות

trilliane

Well-known member
מנהל
מיסים משלמים על עלות בפועל. אם לא שילמת עוד $5 על השירות

אין שום סיבה לחשב את המס על סכום שלא שילמת... כאמור, הם אמורים לחשב את המס על העלות בתוך ארה"ב ואח"כ לגבות ממך עבור השירות שלהם מחיר כולל מיסים שיכלול את כל העלויות שלהם. אם הם רוצים לגבות ממך עוד $5 עמלת שחרור או שלל עמלות שקר כלשהו זו זכותם, אבל הם צריכים להצהיר ולהבהיר זאת מראש. הם לא יכולים לגבות סתם בלי לתת לך כלקוח פירוט על מה ולמה אתה משלם, זה לא חוקי.

אין לי כל המידע, אבל ממה שתיארת עד עכשיו, על פניו נשמע כמו הנפצה מקוממת שלהם
. באופן אישי הייתי מתעקשת מולם ודורשת שיראו ע"ס מה הם מחשבים כך. אין דבר כזה שהם שולחים אותך לבירור עצמאי מול רשויות המס; כל חוק או תקנה בישראל אמורים להיות זמינים לציבור, כפי שמדריך רשות המיסים זמין. שיפנו אותך לחוק/תקנה הרלוונטים או ימציאו מסמך מהמכס שיראה שכך יש לחשב. אם אין להם שום סימוכין בכתב שיחזירו את הכסף. הייתי אפילו שוקלת תביעה ייצוגית, בחיי.

rexcor

New member
הכי טוב יהיה לשאול במכס ואם ישללו את זה אבקש בכתב

ואדרוש מהם חזרה.מצאתי טלפון באתר שלהם לגבי ערעורים על מס.זה יכול לחסוך יותר עצבים.במקביל צריך לשאול את שתי השחקניות האחרות מסטופ וביי יואס,אם יבינו על מה מדובר.על פניו לא נראה לי שהיו שולחים למכס לבירור,אם לא היו דברים בגו ובכל מקרה זה יצא דולר שבעים,לא משהו גדול

לגבי העמלות שחרור בביי יואס ומסטופ זה מצויין מראש,ואין מה לעשות בנידון,ואם דילטס הייתה כותבת שיש עמלת שחרור אז זה תקין,אבל היא העבירה הכדור למכס

trilliane

Well-known member
מנהל
בהצלחה. אחת הסיבות שלא הזמנתי עד היום מדילטס היא השירות

(עונים די לאט) והתחושה של חוסר ודאות, לא ממש ברור מה יהיה המחיר הסופי אצלם, ואני נתקלת מדי פעם בסיפורים כמו שלך על "הפתעות" לא צפויות שהם מפילים על המכס (אבל משום מה המתחרות לא גובות...). משהו כאן מריח חשוד. אשמח אם תעדכן אותנו בהתפתחויות בהמשך.

eladogden

New member
פטור 75$

תקף לחבילות דואר ובלדרים בלבד. שילוח אווירי עם ש"מ של חברת תעופה ו/או שילוח ימי לא זכאים לפטור

trilliane

Well-known member
מנהל
וחבילות דואר מפסיקות להיות כאלה כשהן נשלחות דרך הים?

לא נתקלתי בשום הגבלה או הגדרה שונה במדריך רשות המיסים:
https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx

לא יודעת למה כוונתך ב'ש"מ של חברת תעופה' (אנא זכור שאנחנו לא חולקים את אותו ז'רגון מקצועי) אבל חברות שמספקות כתובת בחו"ל ושולחות לישראל (בכל שירות דואר/בלדרות שבא להן) עובדות לפי הכללים האלה ומעולם לא שמעתי על אחרים.

כמו כן בשילוח הימי של BUY2USA (כיום USHOP) מעולם לא נדרשנו לשלם מיסים (כשהסחורה הייתה פחות מ-$75) והחבילות שלהם עוברות במכס (100%). לו במכס היו דורשים מיסים על החבילות אני בטוחה שהם היו מחייבים אותי (ולא רק אותי) ולא מתנדבים לשלם אותם במקומי.

בכל מקרה גם לו זה נכון (אבל מוסתר מהציבור משום מה) החבר שהזכרתי התעצבן על דילטס גם מכיוון שלא נאמר לו מראש שאם ישלח דרך הים לא יהנה מהפטור והוא גילה רק בדיעבד שדורשים ממנו לשלם מיסים (אחרת לא היה מזמין). כלומר גם אם נניח שהצדק איתם, יש כאן גם התנהלות לא שקופה ומקוממת מול הלקוחות.

rexcor

New member
עדכון:קיים סעיך 133 בפקודת המכס....

על פיו לצורך קביעת ערך העסקה יתווספו עלויות ההובלה של הטובין לנמל הייבוא או מקום הייבוא.לא מצויין שם סכום כלשהו,אז ההנחה היא שהמכס כנראה כן דורש תוספת הובלה בהתאם למקום ממנו זה נשלח וזה מתייחס לבלדרות בלבד.
לגבי ushops הנציגה טענה שקיים חוק כזה והם התחילו לחייב אותו,מאחר והם לא יכולים לספוג אותו יותר...
להבא אשתדל מאד להמנע מקניות מעל 75 דולר בבלדרות,המכס בנתבג לא ידע לענות ,געש[עמילות המכס של הדואר],פשוטו לא שתפו פעולה ורק באוצר בסוף מצאו את הסעיף הזה.ארוך ומתיש מדי

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נכון וזה כבר נכתב לך; המיסים כוללים את עלות המשלוח, ביטוח

וכיו"ב. זה כתוב גם במדריך רשות המיסים:
"הבדיקה האם יחול מס נעשית על פי ערך הטובין בלבד. עם זאת, היה ונקבע כי חל מס, הוא יחושב לפי ערך הטובין בתוספת דמי המשלוח והביטוח. "
https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx#GovXParagraphTitle3

אבל עלויות ההובלה = עלויות ההובלה ששילמת!
כלומר לא אמורים להנפיץ סתם סכום לתוספת שלא באמת שילמת... זה לא עובד כך.

כשאתה מזמין מחנות בחו"ל ישירות לישראל ונדרש לשלם מיסים בדואר, הם מחושבים על הסכום הכולל שמוצהר על החבילה (בד"כ הוא דווקא לא כולל משלוח כך שבפועל זה לא קורה, אבל זה אמור, חוקית). אם אתה משלם לחברת בלדרות, ייתכן שהם אכן כוללים גם את המשלוח (לא הייתי במצב הזה).

אבל כשאתה לא מזמין ישירות אלא משתמש בשירותי חברה ישראלית (ודי בכך שיש לה סניף/שלוחה בישראל והיא מפרסמת ללקוחות ישראלים) שנותנת לך כתובת בחו"ל אז משלחת לישראל, התשלום שלך מפוצל לשניים כי אתה משלם לחוד על המשלוח לישראל (ולא ישירות לחנות שממנה קנית).

אתה משלם מראש את המיסים (בד"כ רק מע"מ) לפי העלות הכוללת של הבאת המוצר למחסנים שלה בארה"ב. נוסף על כך אתה משלם לחברה ישירות את עלות השירות שלה, וזה סכום שכבר כולל מע"מ! (כי היא חברה ישראלית שמוכרת לך שירות כישראלי, היא חייבת לגבות מע"מ וגם לפרסם את המחיר הסופי כולל מיסים לפי החוק) ולכן אין צורך לשלם עליו מס פעם נוספת.

אם החברה טוענת שסכום המשלוח לישראל שהיא מציגה ללקוחותיה הפרטיים לא כולל מע"מ (לא חוקי, אבל נגיד) ואז רוצה לגבות ממך מע"מ על הכול, זה גם בסדר, כי זה בכל מקרה באחוזים. אבל היא לא יכולה לגבות פעמיים או להנפיץ סתם סכומים שלא היו באמת חלק מעלות המוצר או עלות השילוח. בקיצור, כל מיש-מש אחר בלתי הגיוני ונשמע הזוי, שלא לומר אפילו לא חוקי.

rexcor

New member
באוצר שמעתי משהו מפתיע קצת

היא גם טענה שאכן יש להם מין חוזר פנימי של 4 דולר מאירופה ו5 דולר מארצות הברית,אך מסיבה כלשהי לא יכולה לפרסם את זה.מסיבה שלא הבנתי
זהו מעבר לזה כבר הרמתי ידיים כי זה הרבה חול ואבק שחוזרים אליי.כתבתי לחברה שלהבא שירשמו את הסעיף הזה בנפרד ולא בתוך העלות כמשהו מוגמר ולא מובן.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נשמע הזוי ולא הגיוני. שוב, מה פתאום מס על עלות שלא שילמת?

ולמה זה משנה אם החבילה נשלחה בדואר רגיל או בבלדרות? כפי ששרו כוורת "לכל דבר מחיר". על המחיר הזה משלמים מס בהתאם לצורך. זהו. כל השאר נשמע תמוה עד בלתי חוקי. הייתי מנסה להציף את זה למדור צרכנות ב-YNET או לתכנית כמו "יהיה בסדר"בגל"צ, או להתחיל מפרסום בפייסבוק ולתייג בו את הגורמים הרלוונטיים.

eladogden

New member
מרים את הכפפה

שולח מייל לתיבת הפניות של המכס בנושא יבוא אישי.
נראה מה הם יענו :) נצלם מסך, נדפיס ונשלח לכל מבקש/ת.
מה דעתך?

למעלה