נוהל הוועד למלחמה באיידס. חרד מאוד!

נוהל הוועד למלחמה באיידס. חרד מאוד!

שלום רב.
מקווה לקבל תשובה במהרה, כי אני מאוד לחוץ!!!
עשיתי בדיקה מהירה(לאחר 38 ימים) במרכז הוועד. היא יצאה שלילית. ביום שישי(הבדיקה נעשתה ביום שני באותו השבוע), עברתי שם במשרדים(מיוזמתי) ושאלתי אם התשובה הגיעה. היועץ ראה שאני די חרד ואמר לי שלפי דעתו התשובות הגיעו ואם לא התקשרו אלי הכל בסדר. מכיוון ששכחתי את הקבלה עם מספר הבדיקה בבית, שאלתי את היועץ האם אפשר להגיע הבייתה ולהתקשר אליו, כדי שאתן לו את מספר הבדיקה והוא יבדוק. הוא הסכים. התקשרתי אליו לאחר שעה, הוא בדק ואמר שתוצאות הבדיקה מאותו יום שעשיתי אותה, עדיין לא הגיעו. השאלה שלי, האם הוא חשש להגיד לי בטלפון? האם כשתוצאות הבדיקה מגיעות, הם מחוייבים להודיע לך באותו יום? האם הם(הוועד) יכולים להודיע לך בטלפון?(אחרת למה הם לוקחים טלפון אם לא לשם מטרה זו). האם תוצאות בדיקה יכולות לחזור גם ביום שישי, או רק עד יום חמישי? מה הזמן הממוצע שהתוצאות חוזרות מהמעבדה? מהו התהליך הספציפי לקבלת תוצאה חיובית? זאת אומרת, כיצד זה מתבצע? מהם השלבים?
אשמח לקבל תשובה מפורטת, כדי להבין את התהליך. אני בלחץ!
תודה רבה!

תודה גוסטבו. לפי מה שנאמר לי...

הבדיקות עדיין לא חזרו מהמעבדה לוועד.
מקווה שכשיחזרו, זה יהיה בסדר.
אתה ממליץ לי להתקשר לוועד ביום ראשון או אולי אפילו לקפוץ אליהם? או לא לעשות כלום ולהמתין לטלפון, בתקווה שלא יצלצל...
מבטיח לא להטריד יותר היום.
תודה.

gustavo10000

New member
תשובה

אם ביצעת את המהירה התשובה שקיבלת לא רלוונטית יש להמתין 3 חודשים, אם ביצעת את הקומבו- עקרונית נוגדנים יכולים להופיע בתום 3 שבועות אבל מומלץ בארץ לחכות 7 שבועות ואז להבדק, תוכל להתקשר לוועד לברר אם תרצה, תוכל גם לחכות- למרות שציינתי שאם נבדקת בשני- אז הכל בסדר, כעיקרון- בשביל השקט הנפשי שלך תוכל לבצע את הבדיקה ביום ה-49 וכך לשלול סופית את העניין, לשיקולך.

bongi3

New member
היי

לפי מה שאני יודע זה לוקח עד 10 ימים לבדיקה השנייה להגיע. אם הייתה בעיה היו מתקשרים אליך שתבוא מיד למשרדים.

אם אתה חרד ורוצה תשובה אמינה ומהירה אני מציע לך לעשות בדיקת קומבו באחד מבתי החולים בארץ.
זוהי בדיקה שמורכבת מ-2 סוגים של בדיקת יחדיו(בגלל זה השם קומבו) והיא נותנת תשובה אמינה ומדויקת כ7 שבועות/49 יום לאחר המגע. בישראל הזמן הרשמי לביצוע הבדיקה זה 49 יום לאחר המגע אך מומחים רבים בעולם סבורים שכבר אחרי 28 יום התוצאה של הבדיקה אמינה ב99.9%.

בהצלחה ותהיה רגוע

הבדיקה הרגילה בוועד(וגוסטבו יתקן אותי)

הבדיקה הרגילה בוועד(וגוסטבו יתקן אותי אם אני טועה), היא אותה בדיקת קומבו שתיארת.
אותה בדיקה שעושים בבית החולים ושאמינותה הרשמית בישראל היא 7 שבועות.
אני צודק גוסטבו?

gustavo10000

New member
תשובה

שניכם צודקים, אם היה חשש להדבקה היית כבר מקבל טלפון ומתבקש להגיע, לא מוסרים הודעות כאלה דרך הפלא באופן כללי, כמו כן הנוהל מתבצע בשיחה מול רופא בדר״כ, הזמן לתשובה הוא 4 ימים בערך,לכן הסר חשש מליבך, ותחזור לשיגרת חייך.

גוסטבו. אני חייב ברשותך להבין משהו.

האם יש מצב, שתוצאה לא טובה, התקבלה ביום חמישי, אבל הם לא מודיעים, כי ביום שישי אין מי שיקבל אותך לשיחה ולכן הם שומרים את זה לתחילת השבוע, כדי להביא איש מקצוע מיוחד לזה(עובדת סוציאלית לדוגמא)?
האם יועץ מוסמך(החבר׳ה שיושבים איתך בחדר הייעוץ לפני הבדיקה ועוברים איתך על השאלון), יכול לזמן אותך לשיחה איתו ובדיקה נוספת, במידה והתוצאה של הבדיקה הראשונה לא היה טוב? או שיש בעל תפקיד ספציפי שתפקידו להתקשר לאנשים ולהגיד להם לבוא לבדיקה חוזרת?
אני יודע שהשאלות, קצת מוזרות. אבל אני בחרדה נוראית!
אנא ממך, שפוך אור על העניין. זה יעזור לי.
המון תודה!!

gustavo10000

New member
תשובה

לא ארחיב מעבר למה שאמרתי לך שזה כל מה שאתה צריך לדעת, השאר זה פשוט מידע מיותר לך ולחברי הפורום, אם היית יוצא חיובי היית מקבל טלפון גם בשישי, אבל שוב , בדר״כ עושים בדיקה חוזרת וזה לא הכי פשוט, בכל מקרה, טווח הזמן שביצעת את הבדיקה סביר ( רצוי 49 ימים), ואם ביצעת את הבדיקה ולא קיבלת חזרו אלייך עד היום אז הכל בסדר !!!!!!

למעלה