נוהל מדיקל סנטר

tali268

New member
נוהל מדיקל סנטר

אני פשוט חייבת לשתף בנוהל שנראה לי "מוזר " בלשון המעטה.
אני החלטתי לעשות את הניתוח באופן פרטי , נאמר לי שהעלות של הניתוח היא 1600, {בפועל ב1625}, הגעתי ליום של הניתוח לעמדת תשלום, כאשר הצ'ק כבר מוכן מראש, והתבקש ממני להשאיר עוד צ'יק פתוח, או אשראי פתוח למקרה שיהיה תשלום נוסף.
כעסתי ולא הבנתי על מה היא מדברת, אז היא אמרה לי שיכול להיות שבמהלך הניתוח יהיו עוד פעולות כמו בקע סרעפתי , שבר , וכו ועל זה יהיו תשלום נוסף, מה שלא נאמר לי קודם.
עלי לא היה תשלום למזלי לא הייתי לבד, אבל מי שהיה איתי היה צריך לתת את האשראי שלו פתוח, ולחתום שהוא מסכים שאם יהיו עוד פעולות כאלה בניתוח יהיו חיובים על סך מאות שקלים.{לא ידוע כמה}.
לא הייתה לי ברירה, אלא לחתום, הציבו אותי במצב שאני שעה לפני הניתוח, ומכריחים אותי לחתום על תשלום שלא נאמר לי, וכמובן לא נראה לי הגיוני, אם אני נכנסת לניתוח אני משלמת מראש כמו שנאמר לי, ולא משאירה תשלום פתוח בשביל שאם במידה והיו עוד פעולות בניתוח הן יעלו כסף, אולי אין לי יותר כסף מעבר ל1625?
הציבו במצב שאני או חותמת ונכנסת לניתוח ומשאירה בידיהם את האשראי הפתוח, שנראה לי מאוד מוזר.
אשמח לתגובתכם.

קוביd1

New member
נוהלים במדיקל

אולי הנוהל שלוקחים סכום נוסף עבור בעיות שאותן אי אפשר לחזות תקין ,מה שלא תקין שלא מידעים את המועמדים לניתוח ,לפני זה וזזה חמור מאוד ,להעמיד בן אדם שהוא לחוץ לפני הניתוח ומלחיצים אותו
כאילו עם סכין על הצוואר .
לתשומת לב המדיקל אולי נציג שלהם קורא פה בפורום .

קובי

אופירA

New member
מנהל
להגיד מראש על נוהלים חייבים.

לא יודעת אצל מי הפאשלה שלא אמרו לך מראש.
אפשר לברר במזכירות המחלקה ובהנהלת ביה"ח מדוע לא אמרו לך מראש.

בקע, שבר וכד' מקובל לתקן במהלך ניתוח טבעת, אם יש צורך. המנותח צריך כמובן לחתום שהוא מסכים, אבל טפשי לא להסכים לכך. בעיקר כשמדובר בד"ר אבינוח, ששיקול הדעת הניתוחי שלו במקרים אלו נבון ובר סמכא.

אני חושבת שהקופה מחזירה את הכסף הזה. ברור שהיא צריכה לממן הליך כזה, אבל השאלה איך היא מממנת אותו אם זה מבוצע בבי"ח פרטי. האם יש גם בזה השתתפות עצמית וכמה.
שאלות אלו יש לשאול בקופה, בביטוח המשלים. וכדאי לעשות זאת גם בדיעבד, כדי לדעת במקרה של ניתוחים אחרים בעתיד, וגם להשכלה כללית של בן אדם בעולם. תמיד אפשר לעזור לאנשים אחרים עם המידע הזה. קופ"ח כללית היא כר נרחב לעניינים תמוהים, משום שהיא יצור גדול ומסועף וותיק מאוד, וככל שמכירים טוב יותר את פרטי התנהלות היצור הזה, כך משיגים ממנו יותר בריאות יעילה.

מימי1226

New member
נהלים ומדיקל סנטר

הם חייבים להדגיש את עניין תשלום נוסף במקרה וצריך.

גם לי היה מקרה דומה.
נותחתי ב-1.11 ולא ידעתי שטיפלו בשבר(בקע ) שהיה לי. ידעתי על השבר במסגרת הבדיקות שעשתי, נאמר לי אם אין כאבים לא צריך לנגוע.
במכתב שחרור/סיכום לרופא המשפחה, הודיע לי שד"ר אבינוח טיפל בשבר, וחסך לי ניתוח חוזר. כנראה שהפריע השבר לקיבה.
שמחתי מאוד. לאחר מס' ימים העירה חברה את תשומת לבי שאין בחינם.

טלפנתי למושלם ושאלתי כמה חייבו אותי בכרטיס אשראי, נאמר לי לברר במדיקל סנטר. טלפנתי למדיקל ואמרו לי שהפרוצדורה היא כזו:
ד"ר אבינוח מודיע להם שבנוסף לניתוח היה עוד טיפול, יש תעריף לטיפול והם מחייבים את המושלם, למושלם יש תעריף של השתתפות עצמית.
בהערכה כללית ולא מתחייבת הסכימה הפקידה לומר לי שבטיפול שלי נוסף ניתוח שבר והסכום לתשלום הוא בסביבות 800 ש"ח וזו רק השערה, ולוקח להם חודש ימים לידע אותי.

בכל מקרה גם אם היו מיידעים אותי או לא, הייתי מסכימה לעשות זאת במסגרת הניתוח.
אבל...! מדוע לא להתכונן לזה ולאפשר לי לבחור צורת תשלום אולי אני מוגבלת בכרטיס ולא מעוניינת לשלם בכרטיס אשראי?
ובכלל...מדוע לא לידע אותי בסוף הניתוח ולתת לי מצב חשבון כספי בצמוד לסיכום הניתוח. מדוע עד היום אני לא יודעת מהו סך החיוב שיחייבו? למה לוקח חודש ימים לדעת!!

אופירA

New member
מנהל
האם חתמת שאת מסכימה לחיוב נוסף במקרה הצורך?

אם חתמת, אין אפשרות להלין.

אם לא אמרו לך וגם לא חתמת על הסכמה כזו, אפשר לבטל את החיוב בכרטיס האשראי. מה פתאום שתשלמי מה שלא סוכם מראש?
(כנראה חתמת על הסכמה. לפני שאני חותמת אני קוראת, ושואלת את הפקידה כל מה שלא סוכם איתי מראש, מה כתוב כאן, למה הכוונה).

מימי1226

New member
חיוב נוסף...מדיקל סנטר

בד"כ בכל ניתוח או לידה חותמים על אפשרות לטיפולים נוספים במקרה הצורך.
חתמתי על מסמך שמאפשר למנתח לטפל במקרה הצורך בבעיות נוספות,
עד כאן אין בעיה... זה ברור והגיוני שאם נזקקים לטיפול נוסף יש לאפשר למנתח שיקול דעת עצמאי,
ואין את האפשרות להעיר את המנותח ולבקש את הסכמתו...אך לא זו התלונה.

התלונה שלי למדיקל סנטר היא: מדוע לפני השחרור לא נותנים מצב חשבון בכתב בצמוד לסיכום הרפואי?
מדוע אני צריכה לשמוע מרופא המשפחה מה עשו לי...הרופא או האחות היו צריכים לספר לי מה הן התוספות שהיו בניתוח,
המזכירות הייתה צריכה להוציא לי חיוב על הדברים הנוספים ולשאול אותי מהו אמצעי התשלום שאתן לחיוב הנוסף.
מדוע אני צריכה לנחש שיש עלויות נוספות?
בחתימה על מסמכים שאת מסכימה לטיפולים נוספים במידת הצורך בזמן הניתוחאף אחד לא מדגיש שיש חיובים נוספים,
לרופא חשוב שתהיי מודעת ומסכימה לפעולות נוספות שיעשו במהלך הניתוח ושלא ניתן לשער אותם קודם לניתוח.
וגם אם כתוב שזה מלווה בעלות כספית נוספת, ההדגשה וההתייחסות היא לאפשרות הטיפול. ולכן לא עומד העניין הכספי לדיון ברגעים אלו, הוא פחות חשוב.
מבחינתם הם מקבלים את פרטי כרטיס האשראי ומחייבים על דעתם.
בדיעבד..אני מניחה שאם הייתי משלמת במזומן על הניתוח היו מבקשים צ'ק ערבון או פרטים של כרטיס אשראי כערובה.

נותחתי ב1.11 ועד היום אני לא יודעת כמה יחייבו בסופו של דבר!! ומתי???
על זה אני מלינה, ולדעתי ההתנהלות אינה נכונה...

המדיקל צריכים להיות יותר שקופים ויותר מסבירים..הלא אף מנותח לא יבטל את הניתוח אם יתקנו לו "על הדרך" עוד בעיה רפואית
שמימנה הוא סובל ואינו מודע, וממלא יצתרך לטפל בבעיה במוקדם או מאוחר.
כך חסך כאב והרדמה נוספת.

אני אישית בסך הכול הכללי מאוד מרוצה מהיחס והטיפול, אם משהוא מהמדיקל נכנס לפה, שיקבל את הביקורת כביקורת בונה.

אופירA

New member
מנהל
אם את מפנה את התלונה כלפי מדיקל אלינו...

אני חוששת שלא תקבלי עליה תשובה.
אנחנו לא הכתובת.

אני במקומך הייתי פונה שוב למזכירות או למי שצריך לתת תשובה על החיוב, ואם הוא לא נותן לך ולא אומר לך כמה תחוייבי, הייתי מודיעה נחרצות הן בטלפון והן בכתב (למנהל האחראי על הנושא) שכל חיוב נוסף לא יכובד, אם לא יודיעו לך מראש מה החיוב ותודיעי שאת מסכימה לו. נקודה.

מימי1226

New member
אופירA - לא מתלוננת כלפי המדיקל דרך הפורום...

סיפרתי את התנהלות המדיקל כתגובה למה שנכתב פה בעניין חיובים נוספים.
סיפרתי את ההתנהלות שהייתה, כי אני מאמינה שבעידן שלנו לצוות הרפואי ולמדיקל חשוב
מה כותבים עליהם. ואני מאמינה שהם נכנסים ומעיינים במה שנכתב בכלי התקשורת וכנראה גם במה שנכתב פה (אולי מי יודע?)
ויקבלו את דברי כהערה בונה.
מרוצה מהטיפול ומהטיפול הנוסף, ומסכימה לזה שצריך לשלם תוספת....רק...שההתנהלות לא נכונה ואת זה אמרתי כשהזדהתי עם
מחלקת החשבונות באופן אישי.

והכי חשוב, סיפרתי כדי לידע את החברים שעדיין לא נותחו וחשוב להם לדעת, בעיקר, שיכול להיות טיפול נוסף בזמן הניתוח, וטיפול כזה יחוייב בנוסף.

טליוגם

New member
וואוו החזרת אותי בזמן!!!

כמוני כמוך עשיתי במדיקל וכמוך נאמר לי שהסכום 1600 שם הסתבר שזה רק בקירוב אבל מי מסתכל על השקלים הקטנים שעה לפני ניתוח ,חתמתי על טפסים מרוגשת והוכחה ומתפללת לא יודעת על מה חתמתי אבל חודש אחרי התקשרו לברר איך אני רוצה לשלם את התוספת לכמה תשלומים לחלק:) אפילו לא ידעתי שההליך הנוסף כרוך בתשלום נוסף!!! הבחירה במדיקל היתה מושכלת שבשביל הסכום הזה שווה לי להקדים את הניתוח ולא לעשות בציבורי לא תיארתי לי שכל פעולה נוספת כרוכה בתשלום לא נודע.פניתי בתלונה לכללית מושלם שהפנו אותי מאחד לשני ובסוף החזירו אותי

טליוגם

New member
ברח לי אני מהפון:)

בסוף כאמור החזירו אותי למנתח לדר אבינוח:) שבחרתי רק לשאול אותו ולא לריב איתו כי כני צריכה אותו! הוא ענה שאינו מתערב בעניינים כספיים וכללית שלחו לי מכתב תודה השארתי את עמיהם ושלהבא ישנו מוהלים:) 8 חודשים אחרי מותחת ומרגישה מרומה כמוני:) העיקר שעבר בשלום!!! לא רוצה לחשוב לאיזה חובות הייתי נכנסת אם היה צריך ח״ו משהו נוסף במהלך הניתוח

tali268

New member
טליוגם

לא הבנתי כל כך, התלונה שלך לכללית גרמה להם להחזיר לך את הכסף? או שוויתרת מראש?
תודה על המענה:)

טליוגם

New member
התלונה היתה למעשה בקשה

להחזר כספי אך תגובתם היתה שאני צודקת אבל אין מי שיצדיק אותיבמילים אחרות דרשו שאשלם והבטיחו לעשות בדק בית.מסתבר שלא ממש הצליחו כי המקרה חזר על עצמו איתך!! ניסיתי קצת להלחם בפקסים מעילים לכל מיני גורמים ובסוף התייאשתי.אמרתי לעצמי שב״ה אני אחרי והכל בסדר חילקתי לתשלומים וזהו:) העדפתי לוותר עם טעם טוב כי מלחמה בסופה תמיד משאירה טעם מריר ומעייף:)

רומי 912

New member
מאד מוזר, אני עשיתי את הניתוח שלי אצל ד"ר אבינוח במדיקל סנטר בהרצליה, ולא פרטי,
שלמתי רק את עלות הטבעת.
כשהתעוררתי מהניתוח, בישר לי אבינוח ש"על הדרך" הוא תיקן לי בקע סרעפתי, כמובן שלא שלמתי אגורה נוספת. אבל בניתוח פרטי, הכל יכול
להיות רק שהיו צריכים לידע אותך מראש.
ואגב לניתוח לא חיכיתי הרבה זמן , כך שבאמת לא היה צורך לפנות לפרטי. מדוע (אם אפשר לשאול) עשית פרטי?

אופירA

New member
מנהל
מדיקל סנטר הוא בי"ח פרטי

אז איך יתכן שעשית ניתוח לא פרטי?
קופת חולים הכללית מממנת, אבל זה פרטי. יש השתתפות עצמית, ויש עלות הטבעת שהקופה מחזירה אח"כ.
אולי להשתתפות העצמית את קוראת "עלות הטבעת"? אולי בזמנו קראו לזה כך?

רומי 912

New member
אופירה, בשום אופן לא עשיתי טבעת באופן פרטי, כל מה ששילמתי זה בערך 470 ש"ח עבור טבעת שבדית שאותה קיבלתי במשרד קופת חולים לפי מרשם שכתב ד"ר אבינוח וטפסים ובדיקות דם ו- BMI שהיה לי (43) נמצאתי זכאית.
לאחר כל ההליכים, קבעה לי רובין - מזכירתו של אבינוח תור לבי"ח מדיקל סנטר, ושם נותחתי מבלי שהוספתי אגורה אחת. באותו יום שנותחתי, חזרתי הביתה מבלי שנשארתי שם בלילה.
רבות כתבתי בעבר על פרוצידורת הניתוח שלי פה בפורום ופגשתי שם במדיקל סנטר עוד כמה שהכרתי שגם עשו שם ע"י אבינוח - ולא פרטי.
מדיקת סנטר הוא לא בית חולים ציבורי אבל משום מה אבינוח מנתח של גם בזכאות מלאה דרך קופ"ח הכללית. לא היתה לי שום השתתפות עצמית מעבר לעלות הטבעת, ואבינוח גם תיקן לי בקע סרעפתי באותו ניתוח הטבעת. אין לי מה להטעות אנשים, וזה בדיוק מה שעלה לי.

קוביd1

New member
מדיקל סנטר בית חולים פרטי

קופת חולים מכסה את עלות הניתוח ,למי שיש לו ביטוח מושלם ולא לכל אחד. הקופה משלמת שכר מנתח שכר חדר ניתוח ,שכר מרדים ,אין מתנות חינם.
זה נקרא ניתוח פרטי, אפילו שאת שילמת רק השתתפות עצמית. אחרת כולם היו הולכים לעשות את הניתוח במדיקל סנטר או אסותא ולא ממתינים 1/2 שנה לניתוח בבית חולים ציבורי.

קובי

רומי 912

New member
לקבי ואופירה שלום - תיקון חיפשתי את כל הטפסים של הניתוח ועברתי היטב, ובכן הטבעת קבלתי במשרד מרפאה תמורה חתימה על ערבות (הבן שלי חתם), וביום הניתוח, יחד עם כל הטפסים הבאתי 407 ש"ח השתתפות עצמית. וכן אני מבוטחת במושלם פלטינום. אגב קובי אם יש לך או לאופירה פקס אני מוכנה להעביר לכם בפקס את הטופס הזה , אני לא יודעת לצלם ולשלוח בפורום. בכל אופן לא שילמתי אגורה מעל 407 ש"ח ונכון שקוראים לזה השתתפות עצמית.. אחרי הניתוח הצגתי סיכום ניתוח של אבינוח למשרד קופ"ח והם החזירו לי את טופס הערבות של בני.
וזה הכי מדוייק , בכל זאת עברו שנתיים מאז אבל אני זוכרת את עלות הניתוח, ובאיזה בית חולים עשיתי.
אז סליחה על הטעות הקטנה של ההשתתפות העצמית. רומי.

קוביd1

New member
רומי

יש לך מושלם פלטינום הביטוח הכי יקר בכללית ,אז הם ממנו לך את הניתוח ,בבית חולים פרטי ,אם היה לך ביטוח רגיל של קופת חולים ,לא היית מקבלת כלום ,והיית צריכה להינתח בית חולים ציבורי .

קובי

רומי 912

New member
קובי תודה, תאמין לי שעד היום לא ידעתי שהניתוח שלי מומן ע"י ביטוח קופ"ח, חשבתי שאם אני עומדת בכל הקריטוריונים אז אני זכאית לקבל את הניתוח מבחינה בריאותית. טוב לדעת.
ואגב , כמעט לא חיכיתי בתור, תוך חודש נותחתי.
כעת אני מבינה מדוע אנשים שילמו הרבה כסף, אני חשבתי לתומי שהם העדיפו פרטי כי לא היה להם מספיק BMI - כלומר מתחת ל- 40.
טוב לדעת דברים גם אחרי שנתיים.

למעלה