נוהל סופ"ש מתקרב, לכן שקט היום?

SuperGirl 25

New member
נוהל סופ"ש מתקרב, לכן שקט היום?

אם לסכם את השבוע המקצועי שלי, אז היה לי שבוע באמת טוב, הרגשתי בעבודה נהדר וקמתי עם חיוך בבקרים
אפילו הבוקר, בדרך לעבודה, חשבתי על כך, כמה נחמד היה לי השבוע. וגם ללא יום חופשי- אני לא עייפה נפשית לקראת יום חמישי. הבוסים היו נחמדים מאוד ותומכים, הפונים היו מקסימים והרגשתי שיש בי כוח לכולם. ואז.....
קיבלתי היום טלפון עצבני וזועף מהורה של נער שבטיפולי. שיחה מאוד לא נעימה, שאולי (בתת-מודע) היתה מכוונת כלפי בנו, שנתפס על עבירה. וכמה קל להוציא הכל על העו"ס, שכמובן "לא עשתה כלום עד כה וסתם מחממת כסא וסתם משלמים לה משכורות עתק"
נורא-נורא כואב. מרגישה כ"כ רע. כל התודות שקיבלתי מהורים והמחמאות מאנשי המקצוע, פתאום לא שווים כלום, לא מעודדים בכלל. החלל שנפער בי גדול. כ"כ נפגעתי. המילים התיישבו בול בנקודה כואבת, אולי בנקודת הדימוי העצמי-המקצועי שלי. ניסיתי לברר עם עצמי למה כ"כ כואבות לי המילים ששמעתי...אולי כי זו אלימות לשמה וכל אלימות פוגעת ומורידה אותנו לרצפה. לא יודעת. זה הורס אותי כמה אני רגישה ולוקחת ללב
אוףףףף התלבטתי המון אם לשתף אתכם, אבל בסוף עשיתי זאת...אז תודה מראש על ההקשבה הוירטואלית.

עץ ועצה

New member
מצטרפת ומסכמת גם אני

א. אנשים חייבים להפסיק למות ! יותר מידי ניחומי אבלים ושות',דווקא במסגרת העבודה. שמתם לב לגל ששוטף אותנו? ב. שוב ושוב מרתיח אותי כמה הפוליטיקות פוגעות בתושבים. כמה פרוייקטים מדהימים וחשובים נתקעים בגלל גורם אנושי. כמה אתה יכול להיות עובד טוב ומסור ומשקיע ועדיין דברים לא יזוזו... (אם היה נדמה לכם, אז כן-עבודה קהילתית) אמה מה? יש עוד טיפה אופטימיות. במיוחד לפני שבת...

עוסג

New member
איך פגעת בדיוק במקום הכואב

ואני לא מתכוונת לחלק של הפוליטיקה

עוסג

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo151.gif

סופרגירל, אני כל כך מכירה את ההרגשה. אנחנו כל כך לא חסינים לפעמים למילים קשות, וכמה שאנחנו חכמים ויודעים שזה בעצם לא מכוון אלינו - זה פשוט לא עוזר. נשאר לי רק לשלוח לך חיבוק גדול וליצן - אולי יצחיק אותך קצת??

SuperGirl 25

New member
../images/Emo51.gif עוסג

האמת שעצם כתיבת הודעתי הראשונה שחררה אותי קצת מהתחושה הקשה. הרגשתי שהוצאתי את הכאב שהיה נצור בי. אולי לא קוראים זאת בין השורות, אך האמיני לי שדמעות רבות ליטפו את לחיי. אולי אני מגיבה כך כי אני בתקופה רגישה והכל נפל על קרקע פוריה. מצד שני, זה היה פוגע באותה מידה בכל תקופה אחרת. זו אני. זה אנחנו. אנשים. אנושיים. אותו הורה ידע שמשהו יזוז בתוכי. הוא קיווה שזה יפתור לו את הבעיות, אבל מבחינתי זה רק הוסיף בעיות
שוב תודה עוסג, התייחסותך מחממת את ה-

עוסית1

New member
כמה טוב ששיתפת אותנו ../images/Emo140.gif

יש גם ימים כאלה. כשמשהו חודר כמו סכין בלב, בול בנקודה כואבת. ואז כואב, עצוב, אנו בוכים ואח"כ אולי מתפנים לחשוב על זה.. ועל הסיבה לכך שזה כל כך פגע בנו עד שכל הטוב והנפלא של כל השבוע נמחק ונשאר בזכרון רק הרע והכואב... והנחמה היא שזו ירידה לצורך עליה, וממשבר זה צפויה צמיחה וגדילה אישית... אז תתנחמי, כי מחר יום חדש וסופרגירל חדשה עם פוטנציאל לתובנה נוספת , שרק תהפוך אותה לגדולה יותר...

desertgirl

New member
זה קורה לפעמים

היי סופר גירל 25! אני כל כך מבינה אותך. את כנראה נתת את המקסימום, ובגלל נסיבות חיצוניות שלא היו תלויות בך, ההורים הוציאו את תסכוליהם עלייך. כמה שאת מבינה את הדינמיקה, זה כואב כשמטיחים בך כי את לא עושה כלום. זה אומנם נשמע נדוש, אבל אל תקחי ללב. כל עוד את יודעת שנתת את המקסימום, את יכולה להיות שלמה עם עצמך. תחשבי על כך שההורים כנראה שמשליכים את חוסר האונים שלהם עלייך. עכשיו, סוף השבוע מתקרב, תנוחי קצת מהעבודה ותנסי לשכוח מהאירוע. שבת שלום!

shooGS1

New member
../images/Emo24.gif

אין מה להגיד... נכון שלכולנו יש כאלה מדי פעם??? תתעטפי בגלימה שלך (סופרגידל, לא?) - והיכנסי לנוהל סופ"ש... ואם כבר נכנסנו לנוהל סופ"ש, והכנסנו את חוק הונטילציה, אז את מוזמנת לעשות בו שימוש...

../images/Emo24.gifניחומים לסופרגירל

סופר גירל היקרה! קראתי את אשר עבר עליך וזה באמת עצוב, משפיל, מערער את הדימוי העצמי המקצועי.. . אני חושבת שחלק מהעניין (השערה) הוא שחלק מהפונים על כל טפיהם וחלקיהם, לא יודעים באמת עד כמה אנו חושבים עליהם ובאמת מנסים לעזור להם מכל הלב.ובמקרה שלך עצם העובדה שהרגשת ככה מראה לדעתי עד כמה אכפת לך מהפונים. את יכולה לדעתי להסתכל על הסיטואציה מכמה זוויות: קודם כל לא איבדת את הרגישות כלפי העבודה והפונים למרות הקושי האדיר שכרוך בה. דבר נוסף הוא לראות מה את יכולה ללמוד מהסיטואציה הזו מול ההורה ולשכלל את ההתערבות שלך במצבים כאלו בעתיד (והלוואי שלא יהיו). אם זה ינחם אותך עלי איים אבא של פונה, שיגש לעו"ד ויתבע אותי על "המשפטים שאמרתי" ושתביני שתארתי לו מצב קיים אך הסגנון לא היה לרוחו. ניסיתי להבין את המצוקה שלו ולא לקחת זאת אישית וגם ללמוד מתוך הביקורת שלו כיצד להיות רגישה יותר. מה שכן שאת ההרגשה המעפנה אף אחד לא יכול לקחת. ושתדעי שרבי נחמן היה אומר: "לא להתייאש רק לשמוח יש" והוא גסס משחפת...

מהניסיון שלי,

לאו דווקא בעבודה סוציאלית - אלא בכל תחום בו את מנסה לתת שירות ולעזור לאנשים, האנשים שעובדים איתם הם אנשים מתוסכלים וקשים. הם לא יודעים ולפעמים לא מסוגלים לחשוב על הצד השני - כמה את עובדת מאחורי הקלעים, כמה את משקיעה מחשבה, דאגה ואיכפתיות. הם רק רואים את התוצאות. וכשדברים לא הולכים כרצונם, הם מתוסכלים. כניראה שהוא לא יכל לדבר אל הבן שלו כמו שהוא הרשה לעצמו לדבר אליך - והוציא את כל העצבים שיש לו עלייך (במקום על הבן שלו). כשלי היו מקרים כאלה (לא בע"ס, אבל במשהו דומה), הייתי חוזרת הביתה, בוכה קצת להורים/לחברים, ומוציאה את "המגירה המתוקה" שלי - מגירה שאני שומרת בה כל מיני כרטיסים ומכתבים שכל מיני אנשים כתבו לי ליומולדת, או בכל מיני הזדמנויות שונות. זה נורא מעודד, ומחזיר את הדברים לפרופורציה. אני חושבת שבעיקר זה גם מחזיר קצת את תחושת הערך העצמי, ומזכיר לך שאת בכלל לא הדברים שהוא אמר. עצם זה שאת כל כך רגישה, זה מדהים וחשוב - כי באותה מידה שאת רגישה לדברים שאמר לך אותו אדם, את גם רגישה לפונים האחרים שלך ולוקחת אותם ללב! וזה כל כך חשוב במקצוע הזה! מקווה שתרגישי טוב יותר בקרוב

את הרי מבינה

שהוא כעס על כך שהוא אבא שלא הצליח למנוע מבנו מלעבור עבירה, ומה זה אומר עליו בתור אבא, ומי בכלל נתן לו להיות אבא ולהביא ילד לעולם הזה? איזה מן אבא הוא שאנשים זרים מטפלים בילד שלו? - הרי הוא לא עושה כלום וסתם מחמם את הכסא. מה הוא היה עושה אם לא היו אנשים רגישים כמוך שמטפלים בילד שהוא לא הצליח לטפל בו?

SuperGirl 25

New member
חברים יקרים

תודה לכל אחד ואחת מכם! קראתי בקפידה את ההודעות וניסיתי לאגור מהן כוחות. זה הצליח! התעודדתי והתרגשתי מהחמימות והרהרתי על הדברים הכתובים. אז
אמיתית לכם על שהגבתם באמפטיות ובחמימות. ו...אתם הרי יודעים שאחרי העצב על מקרה מסויים, מגיע הכעס ועכשיו אני מתחילה לחוש ניצני כעס בתוכי. מקווה שאבליג עליהם בקלות
שיהיה סוף שבוע נהדר חברים ושנזכה לימים נהדרים

למעלה