נוהל ספויילרים

נוהל ספויילרים

עלתה שאלה לגבי מה נוהל הספויילרים של הפורום, אז אני רוצה לשאול אתכם מה אתם מעדיפים ונכתוב את זה במקום בולט שיהיה ברור לכולם.

מטרת סימון הספויילר היא בסופו של דבר בשביל להיות עזר לכולם אז לשיקולכם.

אז אני אשאל את זה פשוט
האם צריך סימון ספוילר לכל פוסט שנוגע לעונה 7, או רק לפרקים האחרונים במידה ועוד לא שודרו בארץ?

תגידו מה אתם חושבים על זה וננסח משהו ברור.

מבחינתי אגב, כן סימון ספויילר או לא, תמיד להשתדל להקפיד להזהיר לפני שאתם אומרים משהו חשוב, גם אם זה של עונה ישנה יותר. סתם כי אי אפשר לדעת מי קורא וכמה הוא ראה.
וכמובן תמיד להשתדל להמנע מגילוי עלילות בכותרות של הודעות.

shaharEB

New member
אני חושבת שצריכים לסמן ספוילר מעונה 6-7

שתיהן אפילו...
כשנושא קשור לעונות 6-7 אפשר לסמן ספוילר.

אבל עונות 1-5 שודרו בכל מקום אפשרי בארץ...בדר"כ כשמדברים על עונה כלשהי כותבים אותה בכותרת.פשוט להיזהר לאן אתם נכנסים

למרות שמצד שני, אם מישהו רוצה לראות את סוף עונה 2 ופתאום הוא נכנס ורואה מה קרה
?
הממ..נושא קשה

limors2

Active member
סימון על כל עונה 7, בטוח.

6 שודרה בארץ בצורה מסודרת? אם לא אז גם עליה.
ולציין בנושא ההודעה את העונה/פרק שעליו הספוילר.

ובעונות ישנות, להשתמש בהיגיון ולא לכתוב "אומייגאד הדוקטור אכל מלפפון ונחנק ומת!!!!" בנושא של ההודעה.
או ספוילר אמיתי נטול מלפפונים.

מוגלי7

New member
יש נוהל תכלס

כל מה ששודר בארץ (כלומר עונות 1-6) - אין מה לסמן. טכנית, גם החצי הראשון של 7 כבר שודר בארץ אבל רק ביס.
מה ששודר בחו"ל אבל לא בארץ -

מה שלא שודר בכלל -
כמחווה לריבר סונג.

OKDeSign

New member

וכמובן להקפיד לא לספיילר בכותרת אפילו אם זה פרקים ישנים כי יכול להיות שיבוא מישהו חדש שרק משלים פערים וכו :)

Lhuna1

New member
אישית אני לא מבינה את הרלוונטיות של האם שודר

כבר בארץ.
א. כי מה זה עוזר למי שבכבלים אם סדרה שודרה בלווין, ולהיפך?
ב. כי רבים מאיתנו היום צורכים את הסדרות שלנו בדרכים "אחרות", בלי קשר למועד השידור בארץ.
ג. כי רבים מגיעים לסדרה הרבה זמן אחרי שהיא כבר שודרה בפעם הראשונה.

בקיצור, היום כל אחד רואה בזמן שלו. מועד השידור בארץ לא רלוונטי לחיינו.
המכורים הקשים רואים ברגע שפרק חדש זמין להורדה (=כשעה אחרי מועד השידור בבריטניה).
החובבים הפחות לחוצים
רואים מתי שיש להם זמן.
וכמובן יש את המאושרים שגילו את הסדרה לאחרונה ומשלימים עכשיו את העונות הקודמות.

דעתי לגבי ספוילרים היא או לסמן על הכל, או לסמן רק על מידע שטרם שודר בכלל (בבריטניה).

ואני בעד לסמן על הכל, כי:
א. זה באמת לא כואב.
ב. זה יכול לחסוך עוגמת נפש למישהו.
ג. זה מאפשר גם למצטרפים חדשים וכאלו שבאמצע להשתתף ולהינות מהפורום.

(ומיותר להגיד שלתת כל ספוילר בכותרת זה איכסה.)

ItsMeiri

New member
מגיב:

א. או הורדה, או צפייה בשידור חי בביביסי 1, אבל לא נפתח עכשיו

ב. מה זה יעזור לסמן את הכול? כדי שאז אף אחד לא יקרא כלום וזהו?
אם מישהו ראה עונה חמש ולא עונה שש ויראה ספוילר, מה הוא חושב שזה יהיה?

Lhuna1

New member
מהכותרת או השרשור צריך להיות ברור

על מה הספוילר (איזו עונה או פרק), וככה זה בד"כ.

ailag

New member
לא יודעת -

כי מצד אחד אי אפשר להתחמק מספוילרים. אם לא ראית את 7א, סביר להניח שנתקלת במם שמדבר עליה במקום אחר.

מצד שני, יש אנשים שרואים רק עונות שלמות במכה ועשו ככה עם עונה 6 למשל, למרות הפיצול. (העונה התחילה באפריל, הם ראו אותה באוקטובר, למרות שהם שרופים על התוכנית). לא מבינה את זה אבל הם קיימים.
היה קטע מצחיק כזה בכנס, כמה אנשים - שלא קשורים זה לזה - ביקשו ממני לא לספיילר את 7X05, למרות שזה היה חודשיים אחרי ששודר, בגלל שסתם לא יצא להם לראות. לא מבינה מאיפה זה בא אבל זה קיים.. (בסוף, למי שלא היה, הוצאנו אותם מהאולם בקטע שדיברו על 7X05, וקראנו להם בחזרה אחרי זה)

אישית מפריעים לי רק ספוילרים עתידיים (גם אם פרסמו את זה, זה ספוילר!). אני ממילא לא נכנסת לפורום אחרי שפרק שודר עד שאני רואה אותו. כי אתם מכירים כבר את הסיפור על איך היה לי נאחס לראות את הפרק הראשון (בגלל פייסבוק! לא תפוז!).

למעלה