נווווו...מה זרקה הסערה ביפו?

razyho

New member
נווווו...מה זרקה הסערה ביפו?

האם מישהו תצפת שם בסערה האחרונה? ואם יש נפגעים כדאי להעביר לגן הזואולוגי באבוכביר

Dowitcher

New member
הסערה לא זרקה כלום...

6 שעות של תצפית הניבו סולה 1, יסעור מצוי 1 ושחף שחור-ראש.

osprey

New member
עם הפנים קדימה

לקראת סוף השבוע מצפה לנו סערה נוספת כך שאני מקווה כי בכוחות משותפים נצליח להוציא קצת יותר דברים מעניינים מהים...

strix butleri

New member
היי, שכחת את ה"מגה" היחיד שראינו:

( ראיתם, למען האמת. אני הייתי עסוק באותו הזמן בלהרהר האם השילוב הקטלני בין קור, שעמום ולשלשת של שחפים יכול להרוג בן-אדם. קיוויתי שזה יהיה מהר וללא כאבים, ויפה שעה אחת קודם ) טדורנות ! (או שמא עליי לכתוב- "טדורנות ירוקות ראש" ? תודה באמת, אבי ארבל)

razyho

New member
יסעורים ויסעורונים מארחים לי חברה

כשאני גולש רוח בים אבל סולות די נדירות אצלנו. האם היה זה פרט צעיר או בוגר?

strix butleri

New member
יסעורים ? יסעורונים ?!

מי, מה, כמה, למה ומתי ? בחוף דדו, בבת-גלים, או במכון לחקר ימים ואגמים (דרך אגב, אם אתה מכיר מישהו שעובד שם, הייתי מאוד שמח לעשות משם תצפית ים- בגלל שהבניין גבוה, בולט לתוך הים ומספק מחסה מהסופה ) ? עזוב אותי מסולות. אם אין להם מסיכה, מצדי שיצטרפו ליונה (הנביא, כמובן).

razyho

New member
יסעורים ויסעורונים בגבול יפו בת ים

שם אני בדרך כלל נכנס באביב ובסתיו והם מלווים אותי בתעופה בגובה 40 ס"מ מעל לפני המים כשאני שר על האוקינוס של לו ריד (here come the wave) בחורף אני בבת גלים במערביות ובמכון בדרומיות ובאמצע בדרום מערביות:) המכון הוא אגוז קשה לפיצוח. המנהל לא חברותי במיוחד. אני יכול לתת לך את הטלפון של אחראי המדריכים שם ואחד החוקרים במקום אם אתה מעוניין. תבוא לראות מה הרוח זורקת ולתצפת על הגולשים. צור קשר בדואר הפרטי ושם אתן את הטלפון אם אתה עדיין מעוניין

Dowitcher

New member
היום ביפו...

יסעורון אחד, כנראה אטלנטי. תצפית מוקדמת ביותר, רוב התצפיות הן מדצמבר-פברואר.

strix butleri

New member
היו יותר ציפורים באופן כללי ?

או יבש כמו אתמול גם מבחינת מינים נפוצים ? נראה לי שבסערה הבאה אני אבוא ביום שאחרי. הרי מבחינת כמות ומגוון של ציפורים, יותר גרוע מאתמול לא יכול להיות- אז כבר עדיף לצפות בתאורה טובה וללא גשם.

Dowitcher

New member
יבש כמו אתמול...

וגם הראות לא השתפרה - במקום גשם היו גלי חום ומלבד היסעורון (טיק טק...) לא ראיתי כלום.

strix butleri

New member
"יסעורון אחד, כנראה אטלנטי"

אתה מטקטק אותו ?! אין לך בושה ? אפשר לחשוב שמדובר במין זבל, כמו עורב שחור לדוגמה
(בדיחה פרטית, סליחה) מזל טוב על כל מקרה. אני מקווה לטקטק משהו מחר ברמה"ג עם אקילה 1.

razyho

New member
דווקא מכיוון הצפון מערבי

ציפיתי ליותר. אבל בבת גלים ובמכון לא ראיתי יותר מאשר את הארמנים וגם הם היו בעיקר ביבשה מתחבאים בין השיחים.

למעלה