נוזל גוף אקטואלי לסוף שבוע זה- דם

TAINTED SAINT

New member
נוזל גוף אקטואלי לסוף שבוע זה- דם ../images/Emo9.gif../images/Emo23.gif

כפי שהבטחתי לקיסרית שלנו,ואני תמיד מקיים הבטחות[אפילו אם לא מיידית וצריך להמתין מעט],נוזל הגוף בעל התכונות המיסטיות והחשוב כל כך בעולם האמונות הטפלות שיהיה הנושא הפעם הוא דם,נוזל מאוד תואם את השבוע החולף.... שבוע שדם רב נשפך בו,דמם של חפים מפשע,על מרצפות קרות בחדרי לימוד,דם שנשפך לחינם,וכל אמצעי התקשורת רוקדים על הדם הזה,בשבילם הוא משמש מקור נהדר לשעות רייטינג רבות מספור... אנחנו נדון בדם בפורום מזווית שונה,אך מעניינת לא פחות,אתחיל-ואתם המשיכו. דם לדם האנושי יש מקום מרכזי באמונות הטפלות של עמים ותרבויות רבות ושונות.בהיותו "נוזל החיים",יוחסה לו חשיבות כבר משחר ההסטוריה האנושית.ביטויים רבים קשורים אליו-"ברית דמים","נקמת דם","דם סמיך ממים","שתו את דמו","בדם ואש...",ועוד רבים מכדי שאביא כאן יותר מכמה דוגמאות נפוצות ששגורות עלינו בדיבורנו היום-יומי.אף לדמם של בעלי חיים יוחסו תכונות מיסטיות רבות. דם הוגש כמנחה לישויות ואלילים שונים,דם נשפך על מזבחות בטכסים מצמררים בדתות מסויימות,יצורים על-טבעיים מסויימים אמורים לשתות דם על מנת להתקיים,ולא רק ערפדים... יחסם של בני אנוש לטפילים מוצצי דם כגון כינים וקרציות,פרעושים ועלוקות,הוא של גועל ותעוב עמוקים,אם מישהוא מתגרד בסביבתנו-מיד נרתעים ממנו בגלל הפחד שידביק אותנו בכינים,והכינה,למרות התדמית הלא נקיה שלה בעיננו,בראש ובראשונה מקושרת לכך שהיא מוצצת מדמנו,בתרבות הנורדית תדמיתה הפוכה-היא סמל לבריאות-אדם שיש לו כינים נחשב לאדם בריא,ואכן מחקרים הוכיחו כי כינים לא ישתו דם מאדם\חיה שחולים וחום הגוף שלהם גבוה,ואף ינטשו אותו ויחפשו מטרה חדשה ובריאה יותר
זה רק הפתיח... אני התחלתי,אתם ממשיכים...
שלכם TAINTED SAINT

שבוע נאכס היה אחי ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

אני מתנצל שלא הדלקתי עם כולם נר זכרון לשואה אחי נתקעתי בבסיס ולא הייתה לי גישה למחשב
. בקשר לדם אחי אתה בטח יודע שאצלנו חייבים לנקות את הדם ממקום של פיגוע וקוברים את הסמרטוטים עם הדם בקבר מיוחד. אסור להשאיר דם לא מנוקה וצריך לאסוף כמה שיותר ממנו לקבורה
אצלנו גם יש מנהג של נקמת דם אבל עכשיו אסור לפי החוק לנקום נקמת דם ורק הערבים והבדואים עוד עושים את זה בארץ למה הם מאמינים במסורת הזאת ולא מוכנים ללכת לפי חוקי המדינה בקטע הזה-מה אני יגיד
אולי הם צודקים למה עונשים אצלנו בבתי משפט הם לפעמים בדיחה אחי
גם יש חוקי נידה שקשורים לדם אתה יודע על מה אני מדבר אחי-אנחנו קיבלנו את החוק הזה מאלוקים כדי שיגן עלינו ויבדיל אותנו מכל הגויים
שבת שלום

סויה 1

New member
הדם הוא הנפש...

לאכילה נכונה יש השפעה מכרעת על הדם.הדם מושפע מהמאכלים הנכנסים אליו מבחוץ, כי הדםהוא האחראי על ההזנה של הגוף מבחינה פיזית,ומהווה משכן לנפש מבחינה רוחנית. החיבור ביו הגשמי והרוחני,מוצא ביטוי בקשר שביו הדם לנפש. כאשר אדם אוכל מזון נקי ,הדם יהיה נקי וטהור,ויהיו לאדם שקט נפשי . כאשר אדם מכניס לגוף מזון גרוע ומעובד,חם או קר והמכיל רעלים שונים ,נפגע הגוף מבחינה פיזית ונפגעת גם הנפש.

TAINTED SAINT

New member
הדם הוא נוזל החיים....../images/Emo101.gif

הדם מסמל משחר ההיסטוריה את החיים,אובדן דם גורם למוות,זיהום הדם [זוכרים את הזריקות נגד טטאנוס
] גורם למוות,חוסר בדם מוביל לבעיות רפואיות חמורות,בקיצור-אין פלא שלדם יש תפקיד כה מרכזי בחיינו.הצבע האדום של הדם אומץ כצבע לארגוני רפואה בכל העולם-הצלב האדום הבין לאומי,מגן דוד אדום,ועוד. שתיית דמם של אוייבים בשדות הקרב הקדומים הייתה נוהג מקובל ונפוץ בהרבה תרבויות קדומות,ואפילו כיום שרידים ממנהג זה עדיין נהוגים פה ושם בשדות הקרב,בוסניה,עירק,אפריקה...הביטוי "את הדם אני אשתה לו" איננו מקרי,ובמקומות מסויימים בעולם מתיחסים אליו במלא הרצינות. בימי הביניים באירופה שתיית דם נחשבה לתרופה מקובלת,ובארצות כמו אנגליה היו משרתים ומשרתות ששילמו לתליינים תמורת כוסות מדמם הטרי של כאלו שהוצאו להורג,בשביל אדוניהם וגבירותיהם,המנהג היה נפוץ ולא נחשב לפסול,הדם נחשב למחזק ולתרופה למחלות כגון שחפת. שתיית דם בימנו עדיין נהוגה בחוגים מסויימים,אם כי היא נעשית בהסכמה,ישנן "אגודות ערפדים" מודרניות באירופה וצפון ארצות הברית ששתיית דם היא חלק מהפולחנים ומסגנון החיים שאמצו להם...ובערפדים נעסוק באחד השרשורים הבאים. אצטרף בהמשך,עכשיו תורכם... בהצלחה TAINTED SAINT

וכיום?

חוץ מהפולחנים למינהם, האם לדם יש חשיבות כלשהי באמונות הטפלות של ימינו?

TAINTED SAINT

New member
כמובן שכן,בכל תרבות ב../images/Emo222.gif ../images/Emo70.gif

פרטנו בתשובות חלק ממה שמקושר לאמונות טפלות ודם. לדם יש עדיין משמעות רבה ביותר ברוב התרבויות והדתות העיקריות בעולם,אלברט כתב על הדם שחייב בקבורה,ועל נקמות דם,כך שיש לך כבר רפרנציות ליהדות ולאיסלם,עכשיו הגיע תורה של הכנסיה הקאתולית והנצרות.... מה בדיוק מסמלים כוס היין ולחם הקודש בפולחן ובתפילה הנוצריים ?
נכון
ה
מסמל את דמו של ישו,ולחם הקודש את בשרו,לרענון הזכרון קראי שוב את שאמר לתלמידיו במהלך הסעודה האחרונה..... תוסיפו,ואוסיף אף אני..... TAINTED SAINT

סויה 1

New member
לחם הקודש ויין הקודש בנצרות ../images/Emo21.gif../images/Emo48.gif

אכילת הלחם ושתיית היין בנצרות,היא פולחן לזכר מותו של ישו. הפולחן מאפשר למאמין להיות קרובלבשרו ולדמו של ישו,כדי שיוכל לחיות חיי נצח. במהלך טכס ה-"מיסה"(תפילה נוצרית),מגיש הכומר למתפללים לחם ויין,שהופכים במהלך הטכס לדמו ולגופו של ישו.בשרו הופך לבשרם ודמו נמהל בדמם.הטכס מבוסס על דברי ישו לתלמידיו ב"סעודה האחרונה". "איכלו את הלחם כי זה בשרי ,שתו את היין כי זהו דמי". הטקס הזה התקיים בשל הנוהג הקדום לערוך סעודות לכל חברי הקהילה.בשל הרדיפות נגד הנצרות הפכה "הסעודההגדולה לסעודה סמלית.

יפה../images/Emo13.gif

THE LAST MEAL, בערוץ דיסקברי דיברו רבות על התמונה המפורסמת. אגב, ראיתי טקס שכזה בטלויזיה. וכמעט הייתי בטוחה שהכומר מגיש לפי המאמינים קרקר עגול חחחח למרות שאני יודעת שמדובר בלחם.

TAINTED SAINT

New member
זה לא בדיוק לחם....לצערי../images/Emo3.gif

יש פה שיודעים שיצא לי לגור לפני המון שנים בכנסיה,שם גם הכרתי את הצנימים האומללים הללו...[WAFER] אם אני זוכר את שמם נכון, ["לחם הקודש"],לילה אפל אחד,בגבור המאנצי'ז עלי ועל החוטאת התורנית,החלטנו שמה זה כבר משנה....וחסלנו חבילה שלמה מהם+בקבוק וחצי מ"דמו של ישו",תאמיני לי,שילוב מזעזע.... [אולי הם ילכו טוב עם מטבלי גבינה,צריך לנסות ...רוצה ללכת אתי לכנסיה בהזדמנות
] TAINTED SAINT

סויה 1

New member
ביקור בכנסיה עם ה"קדוש".....

חוויה בלתי נשכחת...אני כבר הייתי...ממליצה עם כל ה-
.

למעלה