נוזל כלים

הילית111

New member
נוזל כלים

הי לכולם ערב טוב שאלה לגבי מהילה במים של סבון כלים לפעמים יש מצב שאני קונה נוזל כלים רגיל שלא כתוב עליו מרוכז ואני מרגישה שהוא מרוכז לי אז ניסיתי להוסיף מים ואז זה נהיה דליל מדי וקלקלתי האם לא מומלץ למהול נוזל כלים שלא כתוב עליו מרוכז? ואם כן באיזה יחס? הנוזל כלים שאני מדברת עליו הוא של סנו לא זוכרת בדיוק ירוק כזה תודה ולילה טוב

psa

New member
הילית היי, אפשר תמיד לדלל עם מעט מים

לעיתים אני מדללת עם מעט מים חמימים. לעיתים , אם אני צריכה יותר סבון לא מדללת. לא משנה מה כתוב. למען האמת , אף פעם אני לא קוראת.

הילית111

New member
תודה

חשבתי לדלל כי אני רואה שאני שמה טיפה על ההסקוצ ויש המון קצף יותר מדי

צפנתי

New member
תלוי בטכניקת השטיפה.

אני שמה טיפה על הסקוטש-ברייט ומסבנת כמה וכמה כלים, שזה מרגיש לא מספיק, מוספה עוד טיפה (לוחצת לחיצה ממש קטנה על המשאבה). בנזוגי למשל מסבן אחרת לגמרי-הוא יוצר תמיסה מדוללת של סבון על מים, ומעביר מקערה לקערה את התמיסה, מסבן כשהיא בפנים ומעביר לבאה. ודאי שיש יצרנים שיכתבו "מרוכז" זה יוצר רושם טוב וחסכוני. בפועל זה לא אומר את ריכוז החומר הפעיל, אלא אם הוא באמת מצויין על האריזה. ואז זה עניין של העדפה אישית וכמה הכלים שומניים, כמה מים מחזיק הספוג שלך לפני שאת שמה עליו את הסבון וכו'.. ככה או ככה, כדאי להוסיף קצת מים בעת פעולת הסיבון (אצלי הסקוטברייט מורטב מפעם לפעם ומביא איתו מים לפעולה).. הרי מהות הפעולה של הסיבון היא חיבור של השומנים למים ע"י מלוקלות הסבון/דטרגנט, וחשוב שיהיו מים בסביבה.

טובה ב

New member
דווקא כן כדאי לקרוא

כי יש כמה מידות של ריכוז החומר. אני קונה רק 36% חומר פעיל ומדללת במים, כמויות הריכוז הקטנות יותר, 24% או 18% פחות יעילות בעיני.

למעלה