נוזל צהבהב עם שערות |מקיא|

HEYלו

New member
נוזל צהבהב עם שערות |מקיא|

היי, ‏בבוקר מצאתי על הרצפה נוזל צהבהב עם קצת שערות (‏לא בכדור אלא מפוזרות), שלא הריח כמו שתן אז חשבתי שאולי החתול הקיא בלילה. מצד שני הוא מתנהג כרגיל, אכל כרגיל ונראה שמח. ‏האם מצריך בדיקה אצל וטרינר? תודה :)

Yukita

Active member
מנהל
הקאה אחת בלבד?

לא צריך עדיין לרוץ לוטרינר.
&nbsp
אם במהלך הסופ"ש יהיו עוד הקאות, יהיה צורך לשקול את העניין.
&nbsp
אם יופיעו הקאות בתדירות גוברת, עולה - אז יתכן מקרה חירום כמו הרעלה כלשהי, אבל במקרה חירום לא רואים רק הקאה אחת או שתיים וחתול שנראה טוב מחוץ לזה.
&nbsp
יש מי שמאמינים שחתולים מקיאים דרך שגרה. זה לא מדויק: אם קורה משהו שלא קרה קודם, וזה מתחיל לחזור על עצמו, מתייעצים עם רופא. גם רבים הוטרינרים כיום כבר לא מקבלים כמובן מאליו הקאות, ואם זה נראה להם מדאיג הם עשויים לבדוק אם מדובר בבעיית מעיים או רגישות למזון, או משהו כזה. זה לא אומר שצריך להכנס לבהלה מכל הקאה, אבל גם לא צריך להיות שאננים מדי. אצלנו (5 חתולים) לא נוהגים להקיא ואם זה בכל זאת קורה, יש לזה סיבה. למשל נשנוש של צמחים בעציצים. עדיין, הקאה בודדת אינה סיבה לדאגה.
&nbsp
&nbsp

HEYלו

New member
תודה רבה:)

‏בינתיים שלומו טוב, נראה מה יהיה בבוקר. עכשיו שאני נזכרת הוא הקיא פעם נוספת לפני חודש וחצי (כמה ימים אחרי שעברנו דירה) וזה גם היה בלילה, אבל בלי שערות ולא היה צהוב. בשתי הפעמים היה דליל ובלי ריח.

טאניוש

New member
פעם בחודשיים וחצי זה לא מדאיג

אם זה כמה פעמים ביום אז כן.
&nbsp

SicTransit

Active member
נסיון אישי

כל חתול שהיה לי אי פעם (והיו לי כעשרה) הקיא מדי פעם לאחר שהגיע לגיל 5-6 או משהו כזה. אגב, משום מה הם מעדיפים לעשות את זה על השטיח ולא על הריצפה, מן הסתם כדי להקשות על הניקוי.

למעלה