נוחתים היום, מלאי חששות היכן לגור

yocohen

New member
נוחתים היום, מלאי חששות היכן לגור

שלום לכולם, תודה מראש על העזרה.

אשתי ואני, בני שלושים, ללא ילדים, מגיעים הערב למלבורן.
אני מגיע במסגרת רילוקיישן מהארץ, ולאחר שבוע התאקלמות בסידני אנחנו עוברים למלון בסיבידי, כאשר יש לנו כחודש למצוא פתרון מגורים קבוע יותר.

חשובים לנו מאוד הקהילה, הבשר הכשר בסופר (לפחות פעם בשבוע), ואפילו בית כנסת נחמד ולא רציני מדי שנוכל להגיע אליו בערבי שישי.
חשובה לא פחות היא התחבורה למקום העבודה וכמובן המחיר...

מצלילה וקריאה של אינספור מאמרים, שאלות ותשובות ברחבי האינטרנט, הבנתי שכדאי לנו להתמקד באיזור בנטלי- בנטלי איסט.

1. האם יש הבדל מהותי בין השכונות?
2. במידה ואין לנו רכב, כמה זמן לוקח להגיע לאיזור הסיבידי?
3. המלצות במה להתמקד בתהליך החיפוש? מרחק מאתרים מסוימים, קרבה לאתרים אחרים, שיטת חימום וכד?

נתראה הערב מלבורן ��

inna43

New member
תשובות

הי וברוכים הבאים.
אין הבדל מהותי בין השכונות חוץ מהמחיר. בנטלי יקרה קצת יותר מבנטלי איסט.אנחנו גרנו בבנטלי איסט כ - 6 שנים ואהבנו כל רגע

להגיע לסיבידי ייקח לכם חצי שעה מתחנת הרכבת בבנטלי שנמצאת על סנטר רואד. זה במידה ואתם גרים מרחק הליכה מהתחנה. אם תצטרכו גם אוטובוס שיביא אתכם עד לתחנת הרכבת אז זה ייקח יותר זמן.
אם אתם לא מתכננים לקנות רכב בהתחלה, הייתי מתרכזת בלמצוא דירה בבנטלי קרוב לתחנת רכבת. משהו באיזור סנטר רואד מכיוון ששם יש הכל: סופר, בתי מרקחת, ספרייה, מדיקאר וכו'. אה, הייתי ממליצה לקנות את המלוואיי (ספר המפות המקומי) מאוד שימושי
אשמח לעזור במידה ותצטרכו עצה מהירה יותר. צרו קשר בפרטי. אני זוכרת את ההתרגשות של ההגעה לפה והתחלה חדשה. תיהנו מהמסע

שיהיה בהצלחה

נ ט ע 1986

New member
נייסי..!!

גם אנחנו עוברים בעז"ה בשנה הבאה לאוסטרליה במסגרת עצמינו...
בעלי אזרחי אוסטרלי אז חשבנו לעשות רענון לחיים שלנו ולנסות דרך חדשה במקום אחר. שנינו בגיל 28 וגם ללא ילדים. מתכוונים לעבור לסידני בחודש אוגוסט 2015(מתי שנגמר החוזה של הדירה הנוכחית) או אוקטובר 2015 (כי אז המחירים של הטיסות דיי צונחים...זה כמובן תלוי בגמישות של משכיר הדירה להאריך בחודשיים נוספים בחורף)
ומחפשים דברים דומים כמו מסגרת קהילתית שתזכיר ולו טיפונת את הסביבה הישראלית פה(אפשרות לקניית מזון כשר, בית כנסת קרוב יחסית וכו')
אעקוב אחרי הפוסטים שאתם מעלים ובטח אתייעץ אתכם כשכבר תהיו שם...
נחמד לקרוא ולדעת.
וכמובן והכי חשוב שיהיה לכם מ-ל-א בהצלחה בדרך החדשה!!

guyguy2003

New member
אני מבין שאת רוצה להישאר עוד קצת בארץ

בשביל האקשן והזיקוקים?

בכל מקרה החלטה מצויינת, במיוחד אם בעלך אוסטרלי. כדאי שכבר עכשיו תבררי איך להוציא לך ויזה מתאימה, דיברו על זה פה או בפייסבוק בדיוק לפני שבוע אני חושב שצריך לעבור תהליך לפני הטיסה לשם.

נ ט ע 1986

New member
חחח כן... ממש אקשן פה...

לא הסיבה שנשארנו בגללה כמובן... זה בעיקר חוזה השכירות וגם הסטאז' של בעלי שהוא צריך לסיים....
תודה רבה! אני גם חושבת שזה רעיון נפלא לתת לילדים שלי עוד אזרחות...
בכל מקרה, יש תהליך שהוא ידוע לי וזה לגשת לשגרירות להציג ולהוכיח שאנחנו זוג אמיתי ולא פיקטיבי(באמצעות חוזה שכירות, חשבון משותף, תמונות יחד מהחתונה, היכרות של שני בני המשפחה השונים ועוד...) לעבור כמה בחינות ושאלות כאלה באנגלית(בעיקר בעלי ואחרי כמה חודשים של התהליך מקבלים(כמעט בטוח) את הויזה המיוחלת...
מתרגשת מאוד...

&nbsp

guyguy2003

New member
אתם יודעים כבר לאן אתם הולכים באוסטרליה?

יש משפחה באוז?

נ ט ע 1986

New member
ככל הנראה ל:"ת"א" של אוסטרליה לסידני- אין משפחה באוסטרליה..

בעוד שנה בעז"ה אני מקווה שתהיה כזו...

ehud48

New member
קהילה מומלצת

אם אתם מחפשים קהילה נחמדה, אני ממש ממליצה על קהילת ניצן, זה בית כנסת קונסרבטיבי, היחידי במלבורן. התפילה מסורתית, חברי הקהילה ממש נחמדים ומאירי פנים לאורחים.
לפרטים נוספים - Kehilat Nitzan

למעלה