נוטה לאנמיה קלה , מבקש עזרתכם

oridoron77

New member
נוטה לאנמיה קלה , מבקש עזרתכם

שלום לכל חברי הפורום , אבקש את עזרתכם (תודה מראש). אז ככה אני נוטה לאנמיה קלה , ואני משתדל לצרוך מספיק ברזל בתזונה וכל מה שהרופא המליץ. הבעיה היא שהרופא המליץ לבחור כמוני להיעזר בקפה שחור חזק (2-3 כוסות ביום). הבעיה היא שאני מתחיל להתרגל לקפאין שבקפה , ואני לא רוצה להתחיל לעלות כמויות. מן הסתם לא יהיה לזה סוף , ואני יתחיל "לחיות" על זה. קראתי גם באיזה ספר לא מזמן , על ההשפעות השליליות של קפאין מבחינת השפעה על מערכת העצבים , וגם בתלת שהוא יוצר. כל זה גרם לי לחשוב על מרכיבים טבעיים יותר שיעזרו לי - כאן אתם נכנסים לתמונה. *אני רק רוצה לציין שאני חייל , ולהתחיל לשתול צמחים בבית יהיה לי קצת בעייתי , אני מעדיף לקנות. אם יש שקיקי תה שאתם ממליצים (חשוב שלא יהיה בהם קפאין) שיוכלו לעזור לי , אני יותר מאשמח. כל עצה תתקבל בברכה , המשך שבוע נעים אורי

הי אורי

מציעה לך לגשת לאבחון, ולקבל טיפול נכון ומסודר מאיש מקצוע. ישנם צמחים רבים אשר יכולים לסייע, צמחים מזיני דם ועוד , הכל בהתאם למה שיעלה באבחון. חשוב לטפל נכון ולמצוא את שורש הבעיה, לא לטפל בסימפטום - הוא האנמיה. תרגיש טוב, הילה נ.ב אשמח להמליץ על מטפל/ת, במסר או במייל

oridoron77

New member
היי הילה

(גם לאחותי קוראים ככה.) האנמיה שאובחנה אצלי היא די קלה , ממש גבולית. אם אני לא טועה אין לי חוסר בברזל , ככה שאין ממש מה לעשות עם זה לדברי הרופא (למרות שזה רופא צעיר שעדיין לא סיים את לימודיו בתחום הצבא). בכל מקרה אשמח להמלצה על איש מקצוע. אני גר באזור המרכז (חולון , ת"א , ראשלצ). תודה על התחייסות

MrsNoOne

New member
מה? מה זה הרופא הזה?

בתור אנמית לשעבר אני יכולה לומר לך דבר אחד שקפה עושה- מפריע לספיגת ברזל בדם. מה הרעיון לתת לבנאדם אנמי קפה?! הממ.. ואם צריכה של מאכלים עתירים בברזל לא עוזרת כנראה שתצטרך להיות תקופה מסוימת על כדורים.. כלומר תוסף סינטטי של ברזל... אני לא זוכרת אם זה מצריך מרשם או לא.. בכל אופן תתיעץ עם רופא (אחד נורמלי) לפני...

oridoron77

New member
ככה זה הרופאים בצבא

העיקר שתעבוד... האנמיה היא די קלה , ואין חוסר של ממש בברזל לפי טענתו. תודה על הדאגה כל מקרה

ועדיין-

תמנע מצריכה של קפה. זה ממש לא עושה טוב, ואם כבר יש לך חוסר- למה להפריע לספיגה של הברזל לגוף?

oridoron77

New member
שלום שלומי

שמע זה בעיה , כי מחויבות התפקיד + פעילויות שאר היום שלי , דורשות ממני להיות במצב ערנות מסויימת , שלפעמים אני לא מצליח להשיג ללא צריכה 1-2 כוסות קפה שחור. אגב לכמות כזאת , יש השפעה מזיקה בסדר גודל קריטי (פשוט לפי פרסומים באתרים צריכה כזאתי עדיין לא נחשבת בסדר של התמכרות , ולא קריטית).

שלום וברכה.

אני רוצה שתקרא חלק מההודעה הראשונה שלך בשנית- "הבעיה היא שהרופא המליץ לבחור כמוני להיעזר בקפה שחור חזק (2-3 כוסות ביום). הבעיה היא שאני מתחיל להתרגל לקפאין שבקפה , ואני לא רוצה להתחיל לעלות כמויות. מן הסתם לא יהיה לזה סוף , ואני יתחיל "לחיות" על זה. קראתי גם באיזה ספר לא מזמן , על ההשפעות השליליות של קפאין מבחינת השפעה על מערכת העצבים , וגם בתלת שהוא יוצר. כל זה גרם לי לחשוב על מרכיבים טבעיים יותר שיעזרו לי..." אולי זה באמת לא נחשב לסדר גודל ממכר וקריטי, אבל בתור מי שלא שותה קפה, אני יכול להעיד שגם שתיה של כוס אחת, ולא של קפה שחור וחזק, משפיעה מאוד על הגוף, וההרגשה היא מאוד לא טובה. סביר להניח שאתה לא מרגיש את זה, אבל אם תמנע שקפה, או שתגביר באופן חד פעמי את הצריכה, אתה תבין את ההשפעות של הקפאין על הגוף, וזה מעבר להפרעות בספיגה (תשתדל לפחות להרחיק את הקפה מהארוחות), ובכלל על האיברים הפנימים על הגוף. אני לא מנסה להפחיד או להלחיץ, רק להסביר שיש השפעה גם לכמות קטנה של קפאין, למרות שנוטים לזלזל גם בה. אגב- בתה ירוק יש גם קפאין, אבל הוא בהחלט נחשב לפחות מזיק.

Deosette

New member
קיבלתי את הטיפ הזה גם מרופאת משפחה

אחרי שגילו אצלי לחץ דם נמוך. חבל שלא הבנתי בזמנו איזה טעות איומה עשיתי ואיזה נזק גרמתי לעצמי בכך שהתרגלתי לחיות על קפה. האמנם הפסקתי אבל ההפסקה עשתה לי משבר פיזי קצת קשה והיום אני שוב אנמית קצת ולא יכולה לעשות פעילות גופנית מתישה מדי כי הלחץ דם ירוד. אני משתדלת לאכול נכון, לוקחים ברזל וג'ינסנג אבל זה פשוט לא מספיק...

נונוש5

New member
אנמיה

קצת מאוחר אך לאחרים שמדפדפים פה,10שקדים לא קלויים ו4 משמש מיובש בכוס מים רותחים ובוקר לאכול ותוך 3 חודשים בא לציון הגואל,לכל סוגי האנמיה.

למעלה