נוירופסיכולוגיה

RonnnyS

New member
נוירופסיכולוגיה

היי, יש לי כמה שאלות:)
אם מעוניינים בקבלה לנוירופסיכולוגיה (בדגש על שיקומית) יש איזשהו יתרון לבוגרי תואר ראשון בביולוגיה פסיכולוגיה?
או שהקבלה נעשית על סמך ממוצע ציונים, מתאם (של קלינית כמו 125), ראיונות, כלומר, כמו תנאי הקבלה של שאר התארים המתקדמים בפסיכולוגיה.
בנוסף, עד כמה התחום מפותח בארץ? לא נחשפתי אליו כמעט בכלל לפני הלימודים.

תודה לעונים!
שבת שלום

111Naama

New member
בספק אם יש יתרון

אני מסיימת עכשיו שנה ב בעברית. המראיין די הופתע שלא לקחתי שום קורס שרלוונטי לנוירופסיכולוגיה בתואר הראשון (למדתי פסיכולוגיה וחינוך) וגם לא באמת ידעתי להסביר למה זה מעניין אותי...והתקבלתי. לפחות בעברית הקבלה היא על סמך ציונים אולי בחיפה יראו בזה יתרון מסוים אבל אין לי באמת מושג. בבר אילן הדגש הוא ממילא לא נוירו'

RonnnyS

New member
תודה רבה:)

אני לומדת משהו דיי דומה פסיכו- סוציו- אנתרו אז זה מעודד אותי ממש, תודה רבה על התגובה ובהצלחה:)

111Naama

New member
הכי חשוב שתלמדי משהו שמעניין אותך

אם ממש בא לך לעשות רושם טוב, עשי סמינר בנושא קרוב או שתקחי קורס בחירה או שניים... וזהו.

RonnnyS

New member
תודה:)

אני מסכימה איתך שצריך ללמוד מה שאוהבים. אבל אין ספק שהייתי מעדיפה ללמוד ביולוגיה על סוציו אנתרו ממה שאני יודעת על עצמי עד כה כמחלקה שנייה לפסיכולוגיה. הבעיה היא שמדעי החיים כמחלקה זה ממש עמוס ואני חוששת שזה יפגע לי בציונים אז אם אני פרקטית עדיף להישאר במה שאני עכשיו ולעשות קורסי בחירה יותר פיזיולוגיים כמו שאת אומרת אומרת:)
תודה!

honey girl20

New member
היי

אפשר לקבל יותר פרטים על המסלול של נוירופסיכולוגיה?
בדיוק התחלתי להתעניין לקראת המתא"ם הקרב...
&nbsp
מה באמת הציונים הנדרשים במתא"ם?
העבודה לאחר התואר היא בדגש על שיקום נפגעי מוח?
וכמה זמן אורכת ההתמחות? (זה סיפור כמו בקלינית?)
&nbsp
ושאלה שמעניינת אותי- כמה זה רחוק מפסיכולוגיה רפואית?
&nbsp
תודה מראש!

111Naama

New member
הי

לגבי המתאם הדרוש, אני לא מעודכנת ואין לי שמץ של מושג.
התואר הגדול מכוון לשיקום של פגיעות מוחיות אבל לאחר התואר את יכולה לעבוד לי שום בעיה עם כל אוכלוסיה שיקומית שהיא.
ההתמחות היא ארבע שנים בחצי משרה וזה בלגן כמו בקלינית, שמעתי שאפילו יותר אבל אין לי מושג עד כמה זה מבוסס.
בעיני זה לא רחוק בכלל מרפואית ויש הרבה חפיפה. השוני הוא באמת שיש דגש בלימודים על פגיעות מוח
בהצלחה

למעלה