נוכח ציון מתאם לא גבוה-אני מחפשת כיוונים אחרי

eden244

New member
נוכח ציון מתאם לא גבוה-אני מחפשת כיוונים אחרי

היי סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה בפסיכולוגיה(חד חוגי) בממוצע גבוה של 95
אבל ציון המתאם שלי לא גבוה ולא מאפשר לי להגיש מועמדות למספיק מקומות: אולי 1-2
ככה שאני חושבת על כיוונים נוספים של טיפול ורציתי לשאול ממי שיודע,מה כולל המסלול של העבודה הסוציאלית הקלינית?
האם מדובר על שנתיים של לימודים ולאחר מכן אפשר להתחיל לעסוק בטיפול או שיש התמחויות והכשרות נוספות?
ומה ההבדל מבחינת ההכשרה הטיפולית בין הפסיכולוג הקליני לעובד סוציאלי. כמו כן אם יש תחומים נוספים של טיפול מלבד טיפול באומנות (שאני פחות מתחברת)אשמח לשמוע....
שבוע טוב לכולם!

קודם כל-

שאפו על ממוצע התואר!

לגבי עו"ס קלינית- בעיקרון המסלול לתואר שני פתוח למי שלמד תואר ראשון בעו"ס. אבל- אני יודעת שיש מסלולים של השלמה לעבודה סוציאלית קלינית- לדעתי מדובר ב-3 שנות לימודים שבסיומן את יוצאת עם התואר שני. אני חושבת שהקבלה אליהם מבוססת על ממוצע התואר (אז נראה לי שמהבחינה הזאת לא תהיה לך בעיה להתקבל). ממליצה לך לבדוק את העניין.
לגבי תחומים נוספים של טיפול.. טיפול באמנות שכבר הזכרת, טיפול בתנועה, דרמה תרפיה, פסיכודרמה, טיפול במוזיקה.

eden244

New member
תודה רבה אבל האם אחרי ה-3 שנים האלה

אפשר להתחיל לטפל?נגיד לעבוד בקופות חולים או לטפל בצורה פרטית או שנדרשות השלמות למיניהן?
אני יודעת שבפסיכולוגיה קלינית יש התמחות של 4 שנים ואחר כך אפשר להתחיל לעבוד, איך זה עובד מבחינת עבודה סוציאלית?

תודה לעונים.

תצטרכי לבדוק עם אנשים שעברו את המסלול הזה.

לי אין מושג

אבל מבחינה אתית לא נראה לי שזה מקובל לעבוד באופן פרטי מיד לאחר התואר, גם אם חוקית זה אפשרי. מקובל לצבור כמה שנות ניסיון לפני כניסה לעבודה בקליניקה פרטית.

reakwind

New member
למה לא לעשות שוב מתאם?

הרי המתאם אמור למדוד את הידע שלך בפסיכולוגיה ואם הוצאת ממוצע 95 אני מניח שהידע שלך טוב מאוד
אולי סתם התפקשש לך המבחן בגלל משתנה אקראי כלשהו ובפעם הבאה תצליחי יותר

זה לא מדוייק..

המתאם לא "מודד את הידע בפסיכולוגיה". במתאם יש שני חלקים- חלק שעוסק בשיטות מחקר בפסיכולוגיה וחלק שעוסק בהבנה של מאמרים מהתחום.

reakwind

New member
אוקי אבל

למדת שיטות מחקר וסטטיסטיקות והוצאת בהם ציונים גבוהים ועשית קורסים מתקדמים וסמינריוניות עם מאמרים באנגלית וגם בזה הוצאת ציונים גבוהים זה אומר שאמור להיות לך סיכוי גבוה להוציא ציון גבוה גם במתאם.

לא אני, כי לא אני פתחתי את השרשור

ולגבי פותחת השרשור- אני מסכימה שאם לא הלך במתאם ולימודי פסיכולוגיה זה מה שהיא רוצה לעשות- כדאי לנסות שוב, ושוב ושוב.

רק רציתי להבהיר שמבחן המתא"ם לא "מודד ידע בפסיכולוגיה".

danieljj

New member
זה ממש לא נכון

גם אני לתומי חשבתי ככה לפני שעשיתי את המתא"ם.

גם לי יש ממוצע 95, עם ציונים מאוד גבוהים בקורסים המתודולוגיים, אבל הציון שלי במתא"ם מאוד נמוך.

קודם כל, השאלות במתא"ם הם ברמת הבנה הרבה יותר גבוהה מהשאלות במבחני התואר הראשון, ודבר שני, במתא"ם יש לחץ של זמן.

danieljj

New member
כיוון נוסף

חשבת על לימודים בחו"ל?

אני באותו מצב כמוך כרגע, ושוקלת מאוד ברצינות ללמוד תואר שני בבריטניה.
לא שבחו"ל זה קל להתקבל, אבל לא צריך מתא"ם, ויש יותר משקל לציוני תואר ראשון.

eden244

New member
כן בהחלט חושבת על ללמוד בחו"ל

אבל אני יותר בכיוון של הונגריה ,כי שם ההגשת מועמדות יכולה להיעשות גם ברגע האחרון ומאוד קל להתקבל.הרוב מתקבלים ונוסעים הרבה ישראלים ביחד ,וזה נשמע לי יותר נחמד. וגם התואר מוכר בארץ ואפילו ההתמחות היא כניראה יותר בקלות (בגלל שיש את כל התגמולים של משרד הקליטה אז הח'ברה מחו"ל לפעמים מוצאים התמחות יותר בקלות בארץ)
בריטניה זו פרוצדורה מסובכת מדי עבורי,צריכים להתכתב איתם ולטוס לשם ואין חברה שמסדרת את זה מהארץ ,ואני גם רוצה לנסות קודם להתקבל בארץ ובמידה ולא אתקבל אז הונגריה היא אופציה מעולה.

danapsy

New member
הי "עדן"

ראשית כל, לא הייתי מוותרת כ"כ בקלות. גם 1-2 מקומות הם עדיין משהו, ובמידה ותכתבי היטב את קורות החיים ותתמודדי עם הראיונות, עדיין את יכולה להתקבל.

עבודה סוציאלית קלינית, במידה ותחליטי, הוא תואר שני שגם אליו צריך להתקבל, ונדרש ניסיון של פחות שנתיים-שלוש בעבודה מעשית. במהלך הלימודים יש הכשרה כך שניתן לטפל מיד לאחר מכן, על אף שפעמים רבות במקומות ציבוריים, נדרש גם לימודים של בי"ס לפסיכותרפיה. במסגרת פרטית, ניתן גם לאחר התואר השני. ההכשרה של הפסיכולוג הקליני מקיפה יותר- לאחר שנתיים של לימודים יש גם 4 שנות התמחות ובחינת התמחות לעומת העו"ס הקליני לו יש את השנתיים של הלימודים בלבד.

בכל מקרה, אם את מעוניינת מאוד ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה, עדיין לא הייתי גונזת את הרעיון בגלל מתאם לא גבוה. יש את ראיונות הקבלה ויש רבים שמתקבלים גם ללא מתאם "בשמיים".

בכל מקרה, בהצלחה...

eden244

New member
תודה רבה,זה מעודד מאוד

אני מאוד מקווה שאצליח להתקבל,אני באמת רוצה לעשות את התואר בפסיכולוגיה מסיבות רבות ולא את זה בעבודה סוציאלית
אבל בסופו של דבר אני מסתכלת על המהות והיא לטפל אז חשוב לזכור את זה...
ומקווה שיסתדר..תודה לכל העונים!

למעלה