נולדתי בארץ הלא נכונה

CrazyPenguin

New member
נולדתי בארץ הלא נכונה

מקווה שזה לא ישמע לכם מטופש ותצליחו להבין אותי. כל החברים שלי חושבים שזה שיגעון שיעבור, שאני לא באמת יודעת מה אני רוצה מעצמי ושאני חיה בסרט.
אני מרגישה כאילו אין לי מה לחפש פה בישראל. לא רואה את עצמי מתקדמת, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה משפחתית.
סיימתי צבא רק לפני שנה, מאז אני עובדת ונוסעת לחו"ל מדיי פעם עם כל הכסף שהרווחתי (פעם בחצי שנה לפחות, רק כי אני חייבת הפוגה מהמקום הזה).
לא רואה את עצמי נרשמת לאוניברסיטה בארץ, רק כי אני יודעת שתואר לא באמת יעזור לי בכלום. וגם אם תואר יקדם אותי למצוא עבודה סבירה יחסית- לא אהיה מאושרת. אז אין טעם.
יוצא לי לדבר עם אנשים מאירופה ואיכות החיים שלהם כל כך שונה משלנו, זה מדהים. אפילו כשהם עובדים בחנות בגדים הם מגיעים למשכורות כל כך גבוהות, ההוצאות שלהם נמוכות והם פשוט חיים טוב.
לגבי משפחה אני יודעת שמוקדם מדיי לדבר על זה, אבל לא מצליחה למצוא אף בחור בארץ. אני לא בררנית מדיי, לא שטחית, אבל פשוט זה לא זה. בגיחות הקצרות שלי לאירופה יצאתי פה ושם עם בחורים אירופאים והבנתי שזה בעצם מה שחיפשתי כל הזמן הזה, ולצערי בארץ אני רק מבזבזת את הזמן שלי.
אז מה שקורה הוא שהבנתי עם עצמי שפה אין לי מה לחפש, אבל לעבור ככה לבד לחו"ל נשמע לי מטורף מדיי. כמובן שאין לי אזרחות אירופאית מה שמסבך את כל העניין.

אני מרגישה מיואשת כל כך, תקועה במדינה שאני לא אוהבת עם אנשים שאני לא מתחברת אליהם, מושכת את הימים עד שאמצא פיתרון קסם שכנראה גם לא יגיע.

האמת היא שאין לי שום דבר לשאול אתכם או להתייעץ איתכם לגביו. פשוט הייתי חייבת להוציא את התסכולים לאנשים שאולי יצליחו להבין אותי ולא יחשבו שזה שיגעון של רגע ושזה יעבור....
אבל אשמח לשמוע אם יש כאן עוד מישהו שמרגיש כמוני.

את כמו כולם בעצם.

מקטרת אבל אין לך אומץ לעשות משהו בקשר לזה.
לא לפעול פה לשינוי המצב, ולא לקחת את עצמך לשם ולנסות את מזלך.

CrazyPenguin

New member
זה לא שיש לי ממש מה לעשות את/ה יודע/ת

אין לי אזרחות אירופאית. התחלתי לברר בקטנה בנוגע ללימודים בחו"ל אבל קודם כל אני צריכה לדעת את השפה פיקס בשביל להתחיל בכלל לשקול לימודים.
התחלתי ללמוד את השפה באופן עצמאי, אבל אני לא באמת מתקדמת לשום מקום עם זה..

L i n t u

New member
זה לא לגמרי נכון

בכל מקום בגרמניה את יכולה ללמוד באנגלית, גרמנית בסיסית תצטרכי בשביל להסתדר עם למצוא דירה, בסופר וכו'.
אם את לא רואה את עצמך מצליחה ללמוד את השפה (כמו שכתבת בהודעה אחרת), כנראה שזה לא באמת חשוב לך או לא מספיק חשוב לך לעבור מהארץ. בכלל, אם המדינה זה מקום כ"כ נורא ויש לך מספיק סיבות למה לעבור - למה את בגישה של "אני לא אצליח ללמוד את השפה"?
יש מכינות שמכניסות אותך למסגרת בשביל להעלות את הסיכויים שלך משמעותית להתקבל לאוניברסיטה. העובדה שאת לא באמת רוצה ללמוד שם זו כבר בעיה אחרת. לא ברור מה את מתכננת לעשות שם ברגע שתגיעי (אישור שהייה לא נותן לך אפשרות לעבוד חופשי כמה שאת רוצה).
בקיצור אני חושבת שהחברים שלך צודקים, אם זה היה כ"כ מציק לך היית גורמת לזה לקרות.

אייני

New member
זה דיי מצחיק האמת

באופן כללי אני בד"כ נוטה להסכים עם אנשים שרוצים לעבור למדינה אחרת ושוטחים בפניי נימוקים רציניים לכך - כי בד"כ הנימוקים שלהם נכונים למדיי.

הקטע הוא שבמקרה של ההודעה שלך - היא כתובה מאוד בילדותיות ולא בצורה רצינית, ככה שאני באמת מקבל את הרושם שהחברים שלך צודקים בקטע הזה. יכול להיות שכתבת את זה ככה פשוט כי באת בקטע של לפרוק ולא בקטע של להסביר באמת. במקרה הזה - קבלי את התנצלותי. פשוט לי אישית צורם קודם כל ההתייחסות הזאת לכל אירופה כמקשה אחת, גם מבחינה תרבותית ("הגברים האירופאים", למשל. זה יכול *מאוד* להשתנות ממדינה למדינה, ובתכלס גם בתוך המדינות עצמן את תמצאי הבדלים בין שני גברים מאותה המדינה), וגם מבחינה כלכלית היחס לכל אירופה כמקשה אחת הוא קצת הזוי (למען האמת חלק לא קטן ממדינות אירופה נמצאות בבוץ כלכלי, וישראל במצב טוב בהרבה מהן. אם כבר את רוצה לעבור למדינה שבמצב כלכלי טוב אז לכי על קנדה למשל, או לפחות תצייני ספציפית את המדינה האירופאית שבאמת במצב טוב כלכלי שאליה את מתכוונת. כמו גרמניה לדוגמא).
ומה שהכי צרם כבר - זה שאת מסבירה בנשימה אחת ש"תואר לא באמת יעזור לי בכלום" ו"התחלתי לברר לגבי לימודים בחו"ל". מה בדיוק ההבדל בין תואר פה לתואר שם, למעט עניין השפה?XD מה בדיוק את מצפה ש"תואר שם" כן יתרום שתואר כאן לא?XD

בכל מקרה, כמו שציינתי - לי אין בעיה עם אנשים שמעדיפים לגור בחו"ל, וכמו שאמרתי - ברוב המקרים אני בהחלט מסכים איתם. ולכן אתן לך טיפ נוסף בקטע הזה - יש אפשרות להתחיל ללמוד בארץ ואז לעשות חילופי סטודנטים (בררי היטב לפני שאת עושה את זה!). ככה תוכלי לתפוס 2 ציפורים במכה, גם תהיי במסגרת חילופי סטודנטים ככה שקל יותר להשתלב וללמוד את השפה והכל באוניברסיטה החדשה - וגם תהיה לך הזדמנות לגור שם למשך סמסטר שלם בלי בעיות.

CrazyPenguin

New member
יש כל כך הרבה סיבות נוספות

שפשוט לא היה לי כוח לפרט, אז פירטתי את מה שאמור לעניין מישהי בגילי. עבודה (או כסף) לימודים ובן זוג.

המדינה המדוברת היא אכן גרמניה, השפה נוראית ואני לא רואה את עצמי מצליחה ללמוד אותה בקרוב.

CrazyPenguin

New member
אה ו....

הלימודים בחו"ל הם לא בשביל התואר. הם בשביל לקבל ויזת סטודנט כדי שאוכל להישאר שם. אין לי באמת רצון ללמוד בשום מקום פשוט שם אין לי כל כך ברירה.

אייני

New member
אם ככה

אז שתדעי שבאוניברסיטת תל אביב יש חילופי סטודנטים עם כמה מקומות בגרמניה. בנוסף את יכולה לקחת בה קורסים בגרמנית אפילו, אם כי זה יהיה קשה מן הסתם. יש מצב אפילו שיש תואר בגרמנית, או, אם אין, אז שאפשר לקחת את זה כחוג משני בתואר אחר. אז שווה לך בהחלט במקרה הזה.

בכל מקרה - אני מציע לך ללכת לפורום של "ישראלים באירופה" (או אם יש, אז ישראלים בגרמניהXD) ולבקש מהם טיפים מה הדרך הטובה ביותר לעבור לגרמניה. יכול להיות למשל שהדרך הכי טובה תהיה דווקא לבנות את עצמך כאן בהתחלה, או לעשות תואר במקצוע ספציפי ומבוקש יחסית, וכד'. שתקבלי כמה שיותר טיפים.

hidden message

New member
לגבי מה שאמרת

"מה בדיוק ההבדל בין תואר פה לתואר שם, למעט עניין השפה?XD מה בדיוק את מצפה ש"תואר שם" כן יתרום שתואר כאן לא?XD" אם לא הבנת את זה, אז כניראה שלא הבנת את הפוסט שלה בכלל.

ואני לא חושבת שהעובדה שהיא לא הצביעה על מדינה ספציפית אלא פשוט כתבה "אירופה" הופך את ההודעה שלה לילדותית. אז היא לא הייתה ספציפית, ביג דיל. לאירופה יש הרבה מאוד צרות שהיא לא ציינה(במיוחד ובעיק ר בגלל כל המוסלמים שאיכשהו מצאו את הדרך שלהם לאירופה בגלל הבורות והנאיביות של האירופים), אבל סהכ ברוב מדינות אירופה איכות החיים אכן יותר טובה.

ואכן יש בחו"ל גברים יותר טובים. כי ככל שאיכות החיים יותר טובה יותר קל יותר להיות אנושי ופחות אגואיסט. כמובן שזה לא מדבר בשם כולם אבל הרבה יותר קל למצוא כאלה לעומת ישראל ומדינות גרועות יותר. ככל שהמדינה במצב גרוע יותר, ככה האנשים פחות אנושיים. זאת עובדה.

אייני

New member
אז לא הבנתי את הפוסט.

אין לי בעיה להודות בזה אם ככה. בואי נשמע את ההסבר להבדל בין התארים, אני תמיד שמח ללמוד משהו חדש

וזה לא הקטע של ההצבעה על מדינה ספציפית - זה הקטע על ההתייחסות לכל אירופה כמקשה אחת. כאילו, זה מצחיק - אפילו בבריטניה הסופר מנומסת את יכולה למצוא גברים הפוכים לגמרי - את הגברים המנומסים הבריטיים האלה - ואת אוהדי הכדורגל המטורפים (לדוגמא). ככה שאם מישהו יכליל על כל הגברים בבריטניה באשר הם זה דיי יצחיק אותי. אז להכליל על כל *אירופה* באשר היא? זה כבר הגזמה פרועה.

ולגבי זה שברוב מדינות אירופה איכות החיים יותר טובה - תוכלי להראות סטטיסטיקות? עד כמה שהבנתי זה מאוד משתנה ממדינה למדינה, ואפילו בין 2 מדינות שחברות בגוש האירופאי (גרמניה ויוון, צרפת וספרד) תמצאי הבדלים מאוד גדולים מבחינת הכלכלה, שלא לדבר כמובן על מדינות שלא חברות בגוש הזה.

ואני ממש לא חושב שזה שאיכות החיים טובה יותר יותר קל להיות אנושי ופחות אגואיסט... לדעתי האמת בדיוק להיפך - ברגע שאיכות החיים טובה יותר - יותר קל להיות אגואיסט ולהגיד "מה הבעיה? תסתדרו לבד!" ולדבר על "כל אחד לעצמו". איכות חיים גבוהה יותר בד"כ מעודדת אינדיבידואליזם והתבדלות עד כמה שראיתי. דווקא בין עניים תמצאי הרבה הרבה יותר עזרה אחד לשני מאשר בין עשירים.
ככה שזה ממש לא קשור. ככל שהמדינה במצב גרוע יותר - פשוט יש יותר סיבות לפשע (מצב כלכלי חמור יותר), ובד"כ גם החינוך והמשטרה במצב רע - מה שמעלה עוד יותר את אחוזי הפשיעה. זה הכל. לא איזו "נחמדות" שמופיעה ברגע שאנשים מתחילים לחיות טוב. אנשים הם אנשים בכל מקום.

hidden message

New member
...

שוב..

תואר בחו"ל- אם אתה רוצה לחיות בחו"ל, תואר במדינה שאתה רוצה לחיות בה שווה הרבה יותר מתואר בישראל. באופן כללי תואר במדינה מתפתחת(ארהב/קנדה/אוסטרליה/כו') שווה יותר מתואר בישראל. סיכויים יותר גבוהים להצעת עבודה=רילוקשיין.

הכל יחסי. ברור שבכל מדינה יש הכל מהכל. אתה שוב נדבק לקטנות כי היא לא הייתה ספציפית. היא דיברה בכ-ל-ל-י-ו-ת. ברור שיש מדינות אירופאיות שהן חרא.

"ולגבי זה שברוב מדינות אירופה איכות החיים יותר טובה - תוכלי להראות סטטיסטיקות? עד כמה שהבנתי זה מאוד משתנה ממדינה למדינה, ואפילו בין 2 מדינות שחברות בגוש האירופאי (גרמניה ויוון, צרפת וספרד) תמצאי הבדלים מאוד גדולים מבחינת הכלכלה, שלא לדבר כמובן על מדינות שלא חברות בגוש הזה." א. כן יש סטטיסטיקות. אם אתה סקרן לגבי איכות החיים, לא חסר מידע לגבי כל מדינה. ב. אתה שוב נדבק לזה שהיא לא הייתה ספציפית ולא ברור למה כי בבירור הבנת את הרעיון. פשוט תחשוב גרמניה אם זה מקל עליך.

יפה שאתה חושב אבל זה לא עניין של דעה. עזוב את זה שמה שאמרת ממש לא נכון. ברגע שהחיים טובים יותר ממש לא אומרים "מה הבעיה תסתדרו לבד", אלא יש יותר מה לתת ופחות מה להפסיד מעצמך, כי יש לך בשפע. אם המדינות שאיכות החיים בהן טובה היו שמות ז** על כולם כי כל אחד חושב על התחת שלו איכות החיים לא היתה כזאת טובה. כמובן שהכל יחסי ויש מהכל ואפשר ללכת סחור סחור עם זה אבל זה לא יביא לנו כלום.
אני חושבת שהבנת את הרעיון אבל אתה סתם נדבק לזה שהיא לא הייתה ספציפית כי בא לך להתווכח.

אייני

New member
אוקיי, זה אני מקבל

הקטע הוא שאם במילא היא לא מעוניינת ללמוד תואר, אז מדובר בלסבול 3 שנים ללמוד סתם - כדי שיהיה לה סיכוי להצעת עבודה. נראה לי קצת נוראי. בגלל זה לא היה לי ברור למה שתחפש ללמוד תואר בחו"ל אם היא לא רוצה תואר באופן כללי.

נו, וזה מה שאמרתי - אני יוצא נגד זה שהיא דיברה בכלליות. אז מה בדיוק הפואנטה שלך בלהסביר לי שהיא דיברה בכלליות, לא ממש הבנתי...

כאילו, כל מטרת ההודעה שלי הייתה להגיד לה שהיא נשמעת קצת ילדותית כי היא מכלילה על כל אירופה (הכללות הן מאוד ילדותיות). כל מטרת ההודעה שלך היא להסביר לי שהיא בעצם מכלילה על כל אירופה ולמעשה היא לא באמת התכוונה לעשות את זה והייתי אמור לנחש לבד, ושאני סתם רוצה להתווכח. מה הקשר? יש לי תחושה שמי שבאמת רוצה להתווכח זאת את, כי בסה"כ כמו שזה נראה - את מסכימה איתי בהחלט שהיא הכלילה. רק שבניגוד אליי, שמנסה להגיד לה שההכללה שלה נשמעת ילדותית, את מצפה מכולם להעמיד פנים שהיא לא הכלילה אלא כתבה ספציפית על מדינה אחת. למה את כ"כ תומכת ברעיון של לטמון את הראש בחול, ולא פשוט להגיד לכותבת כמו מה זה נשמע?

זה מה שראיתי במציאות. בארה"ב העמדה שתיארתי זאת בסה"כ העמדה של הרפובליקנים בסופו של דבר (ואיפה רוב העשירים נמצאים? נכון מאוד, רובם רפובליקנים). גם בשוויץ הנייטרלית לאורך כל השנים ובעלת איכות החיים הגבוהה זאת העמדה הרגילה שלהם. לא סתם, אם תשימי לב - קפיטליסטים מזוהים עם 2 דברים. דבר ראשון - עם עושר ומעמד כלכלי גבוה בכללי, ודבר שני - עם ליברליזם, שזוהי עמדה שדוגלת בסופו של דבר בכך שכל אחד יהיה לעצמו, עם כמה שפחות התערבות מצד המדינה. מרבית העשירים ומרבית האנשים שחיים בצורה טובה - מעדיפים שיתנו להם לחיות את חייהם כמו שהם רוצים, ושיעזבו אותם בשקט.
זה לא קטע של "לשים ז' על כולם", זה לא שכולם רוצים לדפוק אחד את השני. להיפך - זה שפשוט לאנשים לא איכפת אחד מהשני והם לא יהפכו עולמות ויעזרו אחד לשני בטירוף וכד' כי לדעתם, כל אחד צריך לדאוג לעצמו, זה הכל.

hidden message

New member
זה לא ללמוד "סתם"

אם יש מטרה זה לא לחינם. כמו שאף אחד לא אוהב לעבוד אבל כולם רוצים כסף.

"ואני לא חושבת שהעובדה שהיא לא הצביעה על מדינה ספציפית אלא פשוט כתבה "אירופה" הופך את ההודעה שלה לילדותית. אז היא לא הייתה ספציפית, ביג דיל. ............סהכ ברוב מדינות אירופה איכות החיים אכן יותר טובה. "

זאת^ הסיבה שאני חושבת שאתה רוצה להתווכח. כי כבר הסברתי את עצמי שאני מבינה שהיא מכלילה, אתה ממשיך להביא לי טיעונים להוכיח שהיא מכלילה. אז איך אני בדיוק טומנת ראש בחול אם אני מסכימה עם זה?
זכותך לחשוב שהיא ילדותית, אבל קשה לי להאמין שרק בגלל שהיא הכלילה לא הבנת למה היא התכוונה, הרי זה ברור שיש הרבה מדינות אירופאיות במצב הרבה יותר טוב משל ישראל, ואתה לא צריך לנחש בשביל לדעת את זה, אלא אם אתה חי במערה. אני בטוחה שגם היא יודעת שיש מדינות אירופאיות יותר ופחות טובות.

ו..אתה מדבר על קפיטליסטים, אבל אני מדברת על אנשים רגילים.

אייני

New member
לא הבאתי הוכחות לזה שהיא מכלילה

אלא הסברתי יותר לעומק למה ההכללות שלה נתפסו בעיניי כילדותיות. זה הכל. מקווה שעכשיו הובנתי קצת יותר.

וברצינות? זאת התשובה שלך לגבי קפיטליסטים?XD לא פלא אחרי הכל שאת לא שמה לב לתגובות ילדותיות אצל אחריםXD

hidden message

New member
XDXDXD

אני לא זוכרת שקפיטליסטים היתה שאלה, אבל אהבתי שאתה מאשים אחרים בילדותיות תוך כדי שאתה מסיים כל משפט עם סמיילים של ילדה בת 14.

אייני

New member
מה שנכון נכון

בהחלט יש בי לא מעט אספקטים ילדותיים, והם יוצאים לפעמים. הקטע הוא שיש הבדל בין לכתוב בילדותיות סמיילי, לבין לענות תשובה כ"כ מגוחכת בדיון ענייני

למעלה