נומי שמש

L e s t a t

New member
נומי שמש

נוּמִי שֶׁמֶשׁ, שְׁנִי יַקִּירָתִי נוּמִי תַּחַת שְׂמִיכַת עֲנָנִים מִשֶׁיֵעוֹר הַיָּרֵחַ וְיִרְאֶה אֶת פְּרִי מְלַאכְתִי יִשְׂמַח וִישַׂחֵק כְּתִשְׁעָה לֵיצָנִים. עִם רֶדֶת הַלֵיל בּוֹא יָבוֹאוּ אֵלִים נִשְׁכָּחִים אוֹכֶל יַהֲפוֹךְ עֲסִיסִי מִתָּפֵל וְקֶרֶן שֶׁל תֶּמֶד יָרִימוּ לְזֵכֶר גיִּבּוֹרִים. בּוֹא יָבוֹאוּ אֶל תּוֹךְ מַעְגָּל אֲבָנִים יָבוֹאוּ יִרְקְדוּ, יָם שֶׁל פָּנִים וּלְפֶתַע פִּתְאוֹם, מִתּוֹך נָהָר הָריִקּוּד עַל פֶּלַח הַתַּפּוּז אֵלֵינוּ יָקוּם מִמַּעֲמַקִּים, תַּמּוּז מִשְׁתֶּה שֶׁל כָּבוֹד יֵעָרֵךְ לִכְבוֹדוֹ וְיִשְׂמְחוּ וִיהַלְּלוּ אֶת יָפְיוֹ וְהוֹדוֹ אֵלָיו יְחַיְּכוּ אֵלִים נִסְתָּרִים אֵלָיו יְחַיְּכוּ גִּבּוֹרִים נִשְׁכָּחִים אֶת שְׂעָרוֹ אֶלֶף בָּנוֹת יְסָרְקוּ וּלְאַחַר אֶת פָּנָיו יְלַטְּפוּ בַּלַּהַט הָרִקּוּד יָבוֹא עַל שְׁבִיל יָרוֹק בָּרֶקַע שֶׁל פְּרָחִים שְׁחוֹרִים, יִלְגֹּם מִקֶּרֶן בַּעֲלַת טַעַם מָתוֹק וְהָאָרֶץ תִּרְעַד כָּךְ לָחַשׁ גִּלְעָד וְגִילְגָמֵש יַכֶּה בָּרוֹךְ זַעֲמוֹ אֶת הַסּוּסִים שֶׁנָּתְנָה לו אִמּוֹ כָּךְ, יַקִּירָתִי יִקְרֶה כַּאֲשֶׁר תִּישְׁנִי הַנִּיחִי רֹאשְׁךָ עַל הַכַּר עִצְמִי עֵינַיִךְ וּתְשׁוֹטֵט נַפְשְׁךָ עַד בּוֹא הַמָּחָר

L e s t a t

New member
תיקון טעות

בבית הראשון: "יִשְׂמַח וְיִשְׂחַק כְּתִשְׁעָה לֵיצָנִים"

how lovely!

שירי עפ"י מיתולוגיות זה מגניב פלוס! מי כתב את זה? שמא היה זה אחד מתנועת הכנענים? או שמא זה אתה? אם כך או אם כך, השיר מקסים. יש קצת בעיות עם המשקל, לדעתי, שגורם לשיר להיות פחות שוטף - אבל חוץ מזה השיר טוב. יש לי שתי שאלות - האם הטקס המתואר בשיר אכן דומה לטקסים של הפאגאניות הכנענית/בבלית/אשורית/מסופוטמית? והשנייה, מה הסיפור של הסוסים של גילגמש? יום טוב, -רובין.

L e s t a t

New member
ובכן

אני כתבתי אותו. הוא לא מתרכז במיתולוגיה אחת ספיציפית, הוא מהווה מעין ערבוביה והוא נכתב בקירוב להשתוות האביב. מה הבעייתיות בשיר? אשמח לקבל ביקורת בונה
הסוסים? אה, זה סודי

הוא אכן נראה כשילוב של פאגאניזם

מזרח-תיכוני (האל תמוז) ופאגאניזם גרמאני (קרניים עם תמד). הבעיתיות היא בריתמוס. לדוגמה: מִשְׁתֶּה שֶׁל כָּבוֹד יֵעָרֵךְ לִכְבוֹדוֹ וְיִשְׂמְחוּ וִיהַלְּלוּ אֶת יָפְיוֹ וְהוֹדוֹ אֵלָיו יְחַיְּכוּ אֵלִים נִסְתָּרִים אֵלָיו יְחַיְּכוּ גִּבּוֹרִים נִשְׁכָּחִים אֶת שְׂעָרוֹ אֶלֶף בָּנוֹת יְסָרְקוּ וּלְאַחַר אֶת פָּנָיו יְלַטְּפוּ בַּלַּהַט הָרִקּוּד יָבוֹא עַל שְׁבִיל יָרוֹק בָּרֶקַע שֶׁל פְּרָחִים שְׁחוֹרִים, יִלְגֹּם מִקֶּרֶן בַּעֲלַת טַעַם מָתוֹק הבית הראשון מבניהם מ-צ-ו-י-ן. הוא קריא, הוא קולח, הוא מתחרז באופן מושלם ויש לו מקצב אחיד. הבית השני מביניהם לעומת זאת הוא לא כ"כ קולח, הזוג חרוזים השני קצת מאולץ ובעיקר - אין ריתמוס (מקצב) כמו בבית הראשון, בעיקר בשורה האחרונה שהיא בעייתית במיוחד. אבל תיתן לזה לייאש אותך! המשך כך
! בהערה כללית אני רוצה לציין שאני ממש שמח מהתנופה התרבותית שיש בקהילה הפאגאנית הקטנה שלנו. - מאמרים, שירים, מפגשים. מה הלאה? (מישהו אמר עיתון לקהילה?). איזה יופי!

L e s t a t

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני שמח שהערת לי. הדבר הבא של הקהילה הפגנית? אני אומר בואו נבנה לנו מקדש

dopey_wizard

New member
הדבר הבא

של הקהילה הפאגאנית.. אני אומר, בואו ישר נרוץ לכנסת..

נורי [שמש]

((אני מקוה שזו דרך נאותה להחשף לראשונה בפורום שעיני בו מזה כמה ימים, ועוד אגוזי ומסוגר שכזה. ברוכים הנמצאים וברוך המקום--<-{@)) הזכיר לי (וליונתן) דבר-מה שנכתב לכבוד קיץ קודם (איני בטוחה איזה) והריהו: נוּרִי ~~~~ קְצֵה קוֻצֹּת רוֹוֵה זהָב מֻתָּך עֵינֵיהַּ עֹלֹת עִם בֹּקר מִן הָהר בְּאוֹרה- שִׁנֵיה שִׁנֵי הַצֶּלע בְּקֹר הַצּל וצְחֹק גדֹל צחֹקהּ, אף מרֹגֶז תּהֹמֹת. יפוּ פעֲמֵיהּ מִכָּל בְּיחפן- ורוּצהּ הֶחֲזָק בְּמוֹרד הֶהֲרִים יִפְקַע מֵיתרים יַכֵּה בָּעִנְבּל בּעֳצְמה עַד אֵין שׂאת וְהַיָּם וְהַיָּם וְהַיָּמָה יֻכל לֹא-דבר אלא מחֹא בְּכפּיו עֲצֻמוֹת. וְהָחוֹל (הוֹ, הָחוֹל!) יֵאַפֶה בְּנֹגעָה ויזהב ויהֹם וַתֹאמר: בּבֻאה! רבבוֹת אֲלָפִים המוֹנֵי בּבֻאֹת! וַתִשׂמח וַתִרקע בְּחֹלֹת הָחֹפִים ואֵין שׂאֵת, ואֵין שׂאֵת לָאוֹרַה וְלַצָּהָל. וַתחם וַתהל אֵת כָּל הַכָּחֹל הַצּלֻל בְּצהֹב מסנוֵר ואפִילוּ קוֻצֹת עֲפְעפֵּיהּ טוֹבְלוֹת בַּזהב הרוֹתֵחַ הוֹמוֹת רוֹטטוֹת כְּמראֵה בחֹם יוֹם. וַידמע הַמְּבִּיט (כִי נִתן לְהבִּיט) וַתשׁב אצל הַשּׂפה הַנְּסוֹגה וְאִישׁ לֹא יִקְרא כתוֹבוֹתֵיהּ כִּי דרכוּם הַגּלים (ליינם אֵין שוֹתֵה) וַתבּט בְּרִצְפּת הַבּטוֹן בַּמָּתָּז וַתרא כִּי שׁזפתהּ שֶׁמֶשׁ רְאוּ! רְאוּני כִי אֲנִי וְרָדְרֶדֶת! וצחֹקה ידמם וַתִשׁכּב וְתנוּם וַתחלֹם כָּל הלַיל מהודו עד כוש וַתדע אז כִּי אֵין עוֹד יָפֵה מִן הַבֹּקר הַזֶּה. [וסלח יסלחו לי אלהי הנקוד.]

נפלא!

כרגיל, עינה מפליאה בשיריה. מדהים אותי איך את לוקחת סיטואציות שהן הכי יומיומיות - כמו הליכה לים, אם הבנתי נכון את השיר, ומתארת אותן בכזו פיוטיות. go עינה!

Dia Leoghann

New member
איזו השראה נחה עלייך!!! נהדר!!

וברוכים הבאים לפורום. משוררים יתקבלו כאן תמיד בזרועות פתוחות!!

למעלה