אין חכם כבעל הניסיון...
ואין חכם יותר ה ל ו מ ד מבעל הניסיון! ועל כן לא אתווכח איתך מה ``השפעתו`` של המספר 4 (למרות שמספריי 9 לרוב
), רק אזכיר שהמספר 4 די נתון למחלוקת.. אני מניח שאת מפרשנת אותו שליטו של אורנוס המורד והמחדש, אך אחרים טוענים שזהו מספרו של כדור הארץ (אגב, יום כדור הארץ יוצא ב- 22.4), ועל כן יראה על קיבעון דווקא, ואחרי ככלות הכל הוא החצי של 8, שליט שבתאי ה-מקובע (בה``א הידיעה). יש המפרשים את הספרה 4 כאות ד בקבלה, אגב, גם בטארוט מאופיין קלף מספר 4 בהתמדה, יציבות, נוחות ומסגרת (לא כמו אוראנוס - פורץ המסגרות)... והרי הטארוט נבנו על חוקי הנומרולוגיה (והיסודות). אני עצמי פחות מתעסק בנומרולוגיה, ופחות עוד יותר עם המספר 4 ספציפית, ולכן עדיין לא ממש גיבשתי דעה בנושא, אבל אם את ולינדה גודמן (אסטרולוגית/נומרולוגית מוערצת) אומרות שמספר 4 הוא אוראנוס... אזי נראה לי שאת דעתי כבר גיבשתי
לגבי הקבלה - ובכן זוהי האות דל``ת, וצורתה כדלת מרובעת... ועל כן האדם מרובע, וכמו שיש לה ``רגל יציבה``, כך רגליו של בעל המפה עם ``שתי רגליים על הקרקע``. לגבי מ``ם, אגב, היא אות יותר ריגשית, היא מופיעה במילים כמו: א-מ-א, מ-ים... אך גם ב- מ-חושב, הת-מ-דה, וכדומה. -שבי-