נומרולוגיה

• פותח הנושא dini
  • פורסם בתאריך

dini

New member
נומרולוגיה

עינת שלום ברצוני לדעת מהי נומרולוגיה קבלית האם את יודעת?

עד כמה שידוע לי...

נומרולוגיה קבלית לא שונה בהרבה מנומרולוגיה רגילה... גם שם משמעות זהה למספרים.. רק שבנומרולוגיה קבלית לא פעם מתייחסים גם לשם האם ולאותיות עצמן! כלומר מי שמתחיל שמו באות א`, יהיה ראשוני בכל... כי זו האות הראשונה. הוא גם מאוזן נפשית כי זו אות סימטרית. זו אות של יצירה, זכרות ופוריות, ממש כמו הספרה 1. האמונה היהודית גורסת שאלוקים ברא את כל עולמינו (והעולמות המקבילים) ב- 24 אותיות הא``ב, או יותר נכון בחלקן! למשל ג` וד` לא בראו את העולם כי ד` היא דלות ועל כן ג` (גמול) צריכה להיות סמוכה לה. הקיצר, האותיות בשם מרכיבות את האופי.. פחות המספרים. למשל, אם ניקח את המילה ``אהבה`` נראה שהיא מורכבת בראש ובראשונה מ- א`... אות היצירתיות ולפעמים גם הרומנטיקה (מספר אחד מאוד מרשים באהבתו). האות ה` היא אות הפוריות (מוכר לך מסיפורי אבר-ה-ם ושר-ה?). בכל אופן, האות ה` היא אות התקשורת וההנאות המיניות (גם זה חשוב לא?) ב` כמובן מסמלת את הזוג (2) וה-ה` שאחריה את הקשר האלוקי (ההאות ה` מופיע פעמיים בשם המפורש). זה פחות או יותר הרעיון.. כשלכל אות משמעות של עולם ומלואו... במיוחד לפי הצורה הגרפית.. למשל ס` היא אות סגורה.. ועל כן שומרת ס-וד היא. האות ק דומה לאות ה, ועל כן גם היא ק-דושה, אך היא, בניגוד לה`, מושכת מטה, לעולם התחתון, ולכן מסמל קור, שהוא מהסטרא אחרא (גיהינום) בניגוד לחום שמסמל חיות ואהבה. על כן לא ברא בה אלוקים את העולם. מי שיש לו אות ד` בשם - יהיה מרובע (4) באופיו... מקובע, מחושב, הגיוני, מעשי.. אוהב לעבוד ב- 4 קירות. דלת היא דלת שנפתחת או נסגרת... ועל כן תראה הזדמנויות. ג` היא גמל... ומראה על ניידות - ובדיוק כמו מספר 3 המחפש אפיקים חדשים ואופקים נרחבים.. כך ג` תמיד בתנועה, תמיד אופטימית. 3 נוא גם מספר הפיריון והשפע.. ואכן ל- ג` שלנו יש ``בטן`` (הצ`ופצ`יק שמונע ממנה להיראות כמו ר`), על כן נהוג לאבחן בגרפולוגיה אישה בהיריון על פי צ`ופצ`יק עגול ויפה ופורה ב-גימל שלה, והרי היא אות הפיריון בקבלה). הבנת את הרעיון? שבי :)

עינת

New member
dini היי וגם לשבתאי ;-)

איני מתמצאת בנומרולוגיה קבלית ולכן לא אענה על מה שאיני יודעת בודאות. מה שכן כפי שאמר שבתאי אכן בנומרולוגיה הקבלית משתמשים גם בשם האם לפענוח,עוד הבדל הוא שבקבלית לוקחים את השם שניתן ביום הלידה. כיוון שאני חולקת על דבר בסיסי זה(הויברציה של השם היא השם בו אדם נקרא ביום יום גם אם זה שם חיבה)איני מתחברת לנומרולוגיה הקבלית. ועכשיו בנוגע למה שכתבת אתה שבתאי,קצת מפליאה אותי התפיסה של מ``ס 4 בקבלה כיוון שהמ``ס 4 הוא המ``ס הכי לא מרובע שיש,הוא המ``ס הכי יצירתי והכי לא מקובע שיכול להיות אז כנראה שבאמת יש הבדלים בין התפיסות ו... אני סומכת את ידי על שיטתי שמסתבר לי כל פעם מחדש כמה היא מדוייקת. ואגב תודה לך שהארת את ענינו בנושא. אור שפע ואהבה עינת

אין חכם כבעל הניסיון...

ואין חכם יותר ה ל ו מ ד מבעל הניסיון! ועל כן לא אתווכח איתך מה ``השפעתו`` של המספר 4 (למרות שמספריי 9 לרוב :)), רק אזכיר שהמספר 4 די נתון למחלוקת.. אני מניח שאת מפרשנת אותו שליטו של אורנוס המורד והמחדש, אך אחרים טוענים שזהו מספרו של כדור הארץ (אגב, יום כדור הארץ יוצא ב- 22.4), ועל כן יראה על קיבעון דווקא, ואחרי ככלות הכל הוא החצי של 8, שליט שבתאי ה-מקובע (בה``א הידיעה). יש המפרשים את הספרה 4 כאות ד בקבלה, אגב, גם בטארוט מאופיין קלף מספר 4 בהתמדה, יציבות, נוחות ומסגרת (לא כמו אוראנוס - פורץ המסגרות)... והרי הטארוט נבנו על חוקי הנומרולוגיה (והיסודות). אני עצמי פחות מתעסק בנומרולוגיה, ופחות עוד יותר עם המספר 4 ספציפית, ולכן עדיין לא ממש גיבשתי דעה בנושא, אבל אם את ולינדה גודמן (אסטרולוגית/נומרולוגית מוערצת) אומרות שמספר 4 הוא אוראנוס... אזי נראה לי שאת דעתי כבר גיבשתי ;-) לגבי הקבלה - ובכן זוהי האות דל``ת, וצורתה כדלת מרובעת... ועל כן האדם מרובע, וכמו שיש לה ``רגל יציבה``, כך רגליו של בעל המפה עם ``שתי רגליים על הקרקע``. לגבי מ``ם, אגב, היא אות יותר ריגשית, היא מופיעה במילים כמו: א-מ-א, מ-ים... אך גם ב- מ-חושב, הת-מ-דה, וכדומה. -שבי- :cool:

עינת

New member
שבי שאלה לי אליך? :cool:

אני רואה שיש לך ידע מסויים בנומרולוגיה ותהיתי מאיין? למדת? קריאה? סתם סקרנות... עינת

כמזל תאומים... סקרנותי אינה יודעת

גבול...! הכל התחיל מאיזה ספר בקריאה ביד שהביאו לי.. ואז כמו כדור שלג שמתגלגל, התחלתי ללמוד אסטרולוגיה, טארוט, כירולוגיה.. ו... נומרולוגיה. הפעם הראשונה שנתקלתי בנומרולוגיה היה בספרה של לינדה גודמן - ``סימני כוכבים`` (ספר מצויין, אגב). אח``כ קניתי את הספר של לילי רוזנפלד, שמספק את ``כל מה שרצית לדעת על נומרולוגיה ולא היה לך את מי לשאול``... והוא נקרא: `נומרולוגיה` (מקורי :))... ספר מקיף, ענק ומעניין... מומלץ בחום!! גם קצת מידע באינטרנט מאתרים של מיסטיקה מצאתי לא מעט... פה בערך שבעה סקרנותי - ועברתי לטרייד הבא ;-) שלך, שבי :cool:

epitaph

New member
ותנחש איזה ספר קניתי היום

אם עוד לא נחשת אז זה ``סימני כוכבים`` של לינדה גודמן:)

נומרולוגיה קבלית, ההבדל... :)

אהלן חברים... הנומרולוגיה הקבלית שונה מעט מהנומרולוגיה הרגילה. ראשית, לא מסיימים שם בספרה 9, אלא ממשיכים עד הסוף, כלומר האות כ למשל היא עשרים ולא שתיים, י` היא 10 ולא 1. כוח האותיות על פי הקבלה, יש לו משמעות עמוקה בנומרולוגיה הקבלית. הקיצר, לא עוסקים רק במספרים, אלא גם באותיות, וכל אות מקבלת את המספר ``האמיתי`` שלה ולא מספר מצומצם, זה יותר גימטריה, ולא נומרולוגיה כפי שאנו מכירים. וכן, בניתוח נומרולוגי על פי השיטה הקבלית, מתחשבים גם בשמות ההורים, גם בשם הנעורים, בשם כפי שהוא מצוין בתעודת הזהות ולא רק השם כפי שכולם משתמשים בו - כינויים, קיצורים וכד`. :) אור ואהבה, גילי פרי אפשר לקרוא על כוח האותיות - אצלי ``בבית``.

עינת

New member
גילי תודה :cool: :cool:

שהארת את עיני ואת עיני כולנו. אגב בנומרולוגיה שאני משתמשת המספרים מסתיימים ב-52 ויש חשיבות מרובה לדו-ספרתי אצלי כיוון שהוא מתאר את הנסתר והנחבא ואת שביל הגורל הקרמתי. בכל מפה שאני עורכת אני מתייחסת אל הדו-ספרתי אם בתאריך הלידה ואם בשם. מצאתי המון עומק בשיטתי שהינה שילוב בין ידע שנרכש תוך כדי לימודים בקורס ולאחר מכן יום יום מחדש אני מקבלת מידע בתקשור תוך כדי כתיבת המפה בה אני עוסקת. אור שפע ואהבה עינת

למעלה