נוסחה :ביו,כימי,פיזי,לוגי,מטאפיזי

גיא333

New member
נוסחה :ביו,כימי,פיזי,לוגי,מטאפיזי

הסבר שאני מנסה לתת להגדרה הכוללנית (טוב,אושר,טעים,וכו...) בשביל להיכנס לצורת חשיבה שלי, צריך לצאת מנקודת השקפה שהחיים זה השליה, וכל הפעולות הם צורך קיומי שנובאים מצרכים פיזיולוגים וביולוגיים וכו,,. הנוסחה הדרך הקצרה ביותר ,והחוסכת אנרגיה ביותר לשמירת הצרכיים הביולוגיים לטווח ארוך(הישרדות) אם נגדיר את הדרך הקצרה ביותר באות A ואת האנרגיה המינמלית B הישרדות לטווח ארוך C אני אתן דוגמא אחת בנתיים ואנסה למקם אותה בנוסחה מי שנכנס לפורם הזה רוב הסיכויים(תאורתי ומאוד פשטני כרגע מחוסר ידע) שמבנה המח שלו (עצבים,סוגיי תאים מפותחים בצורה אחרת ,כמו שלכל אחד עיניים שונות ) הדרך הקצרה ביותר שדורשת כמה שפחות אנרגיה לשרוד את החיים לטווח ארוך הוא דרך הפעלת אותם אזוריים במח . אם תישאלו את עצמכם למה אתם ניכנסים לפורם הזה תימצאו את עצמכם אומריים שזה עושה לכם טוב ,מרגיע ,מחזק אתם מנצלים את אותם האזוריים לעבור את החיים. אתם עובדים בתחומיים שקשורים לצד ה"טוב" בכם לדוגמא אני יועץ תזונה וספורט. זה מביא לי כסף, כבוד,(שורד) אני לומד גם על עצמי דרך המקצוע,להמשך השרדותי אני כרגע יעכל את התאוריות שלי ואתן גם לכם לעכל ואולי לשכלל את התאוריה במטרה לעשות לכולם טוב. שלכם גיא גאון.

החיים היקום וכל השאר...

החיים.לחיים אין סיבה.הם פה, הם שם. הם קיימים וחובתנו להעריך אותם. כמו החומר בין אם קוורק או מצבור גלקסיות. הוא פה הוא קיים. אני חושב שהבסיס של החומר הוא אנרגיה. (אנרגיה... כול כך פשטני). החיים. מהתא הרישוני (חיי דק) עד לאקליפטוס או פיל, דולפין ואדם. היקום הפלנטות השופעות אם הזמן. כדור הארץ,העולם שלנו,אם מערכת מופלאה ומסובכת לאפלי. שברגע זה אנחנו משנים באופן קיצוני (והרסני בשביל צורת החיים שלנו). אם תנועת חלקיקים אין סופית,החיים נקנתו בכל כיוון אפשרי. הקחדה ואיוצרות מחדש,בעתאמה לשינוי המתמיד של הכל. ולאת לאת אחד היצורים שאתעימו להישרדות במצב הנוככי הוא בן-האנוש, האדם, גזע אינתיליגנתי חדש היוצא דופן בגלל הגפיים המיוחדות שלו. המאפשרות לאחוז בחפצים. פריצת דרך אבוליוציונית. והינה אנחנו פה אם יכולת תקשור מדהימה. כותבים ומנסים להבין את העולם בו אנחנו חיים. מה היה? איך הכול אתחיל? מה הבסיס של הכול? והכי חשוב... למה? למה אנחנו פה? והכי רלוונטי, מה תפקידנו? מה אנחנו צריכים לעשות?. התשובות נתנות לפי הדרך שבה אני רואה את העולם ויכולות להשתנות מאדם לאדם. אין סיבה לעובדה שאנכנו פה. תפקידנו הוא: 1)לשרוד. 2)להיתרבות. 3)כאן מתחיל חלק יחודי לאנושות. לחיות את חייך באושר ובאחווה. 4)לתרום ולעזור לאחרים מבני מינינו (אנשים) להשלים את האמור להאיל. (ארבעת הנקודות של בארי) מצחיק... עוד שאלה. איך? איך משלימים את זה? 1) לשרוד: לא מיתאבד, לא מיסתקן בסיכון חיים בלתי נחוץ, מספק להתאים שבגופך את החומרים הדרושים לתיפקודו. מאמן את מוכחה בשליטה בתאים המרכיבים אותו. ובשליטה בחומרים אחרים.להיות שלוו, ולא לגרום לגופך לצרוך יותר אנרגיה ממה שביכולתו לספק (מתח נפשי וגופני). 2)להיתרבות : למצוא אנוש מהמין השני שהגנים שלו והגנים שלך ביחד יצרו אנוש מוצלך. תיצור קשר ותנסה להבין את האנוש, הסבר לאנוש את דהותיך ורצונך (זה עלול להיות בעייתי). תגרום להצמך להיתהאב ולרצות לחיות את ה20 שנה הבאים אם אותו אנוש.דאג לילדיך בחכמה ובאהבה,בסובלנות ובשלווה. זכור: פעות היא ישות שכל מה שהיא רוצה זה לחקור ולבדוק את העולם ואת תגובותיו. וגם קצת להנות. בין השאר היא תרצה גם לבדוק את תגובותיך. דע זות (תן לפעוט את התגובה אותה אתה חושב לנכונה ביותר.ותהיה שלוו). לילה טוב אנושי (20 ל 4 בבוקר...)אמשך באזדמנות אחרת. ואימכם הסליחה על שגיעות הכתיב...

cometswirl

New member
תכלית

כשאתה אומר שהחיים זה אשליה אתה מתכוון למה? לרצונות שנראים לנו שמקורם במשהו לא פיזי? בנפש? אם זו כוונתך, זו קביעה פשטנית מדי... אבל אני מניחה שהיא לגיטימית... אם זה אכן כך ואין בנו דבר פרט לצרכים פיסיים וביוכימיים... מה היא תכלית החיים? אתה חי רק כי יצר ההשרדות מונע ממך כליה? חי מסיפוק לסיפוק?

גיא333

New member
בדיקת נושא התכלית

cometswirl צוהריים טובים ברשותך בואי נראה מה התכלית שלך בחיים ואני אנסה להאיר לך את זה לפי הנוסחא שלי ,או לפיי הצרכיים הפיזיולוגים שלך . וננסה להעמיד את זה במיבחן,ואים נוכל לשנות את זה ע"י שינויים כימם קלים שיבואו מכיוון של תזונה .

rilel

New member
סתירה

ההדברים שאמרת בגוף ההודעה כלל אינם מוכיחים את הצהרתך בתחילת ההודעה כי החיים הם אשליה. לפי-דעתך, ואני נוטה להסכים אתך בזאת, כל פעולותיהם של היצורים החיים, בין היתר החשיבה והחקר, הן פעולות שתכליתן הבסיסית היא לעזור לחי להשיג את מטרותיו הבסיסיות: לשרוד ולהתרבות (או מטרות פיזיולוגיות אחרות, הנושא פתוח לדיון). אולם בכך אין כל שלילה של קיום המחשבה, החקר, המודעות והחיים אלה רק הגדרתם כתופעות פיזיקליות, ולא מעבר לכך. כאשר הבינו האנשים שאין הברק הוא אל אלא תופעת טבע המוסברת על-ידי חוקי טבע כל-שהם, לא החליטו האנשים שהברק הוא אשליה. החיים דינם זהה, אולי אינם תופעה על-טבעית, אך הם ללא-ספק קיימים. דרך אגב, עדיין אין שום הסבר מדעי מספק להיווצרות החיים על-פני האדמה, או ביקום בכלל, וכנראה יעברו עוד שנים רבות עד שימצא, אם הוא קיים, כמובן.

למעלה