נוסח-מכתב מוצע לראש-הממשלה. חשוב שרבים יכתבו

נוסח-מכתב מוצע לראש-הממשלה. חשוב שרבים יכתבו

8 באוקטובר, 2009 בשעה 16:12 חול-המועד סוכות תש"ע אם אתם רוצים להיות שותפים במאמץ להחזרתו של גלעד שליט הביתה, מעבר לתפילות שבלב, אנא העתיקו או הורידו את נוסח-המכתב הבא, שימו במעטפה, רשמו את הכתובת - לכבוד ראש ממשלת ישראל, לשכת ראש-הממשלה, משרד-ראש-הממשלה, קרית-הממשלה, רח' קפלן 3, ירושלים - הדביקו בול-דואר ושילחו אל בנימין נתניהו את המכתב הבא, או דומה לו, כיד כשרון-הכתיבה הטוב שלכם/ן: אדוני ראש-הממשלה, אחרי 3 שנים ורבע של גלעד שליט בשבי, ולאחר שנודע לנו שהוא חי, דחוף עד בהול להחזירו הביתה, לפני שיעלם כמו רון ארד אחרי שצולם וסרט-הוידיאו עליו שודר ! לכן בבקשה - 1. סכם בהקדם את פרטי פתרון-בעייתו של גלעד שליט, והבא את הצעת-הפתרון לאישור ה'קבינט' וממשלת-ישראל בקרוב ! אסור להשהות עוד את הצעד הזה ! 2. אם על פי הנתונים שבידך ועל פי מיטב שיקוליך כמי שאמון-העם ניתן לו, תגיע למסקנה שכדי להחזיר את גלעד שליט הביתה, אל בני-משפחתו ולחיים נורמאליים, אין מנוס אלא לאפשר שחרור אסירים פלשתינים - תמיכתי מובטחת לך ולממשלת- ישראל בהחלטתכם זאת ! בברכה ובתודה מראש על החזרת חייל שבוי הביתה, והחזרת האמון שלנו כחיילים וכהורי-חיילים בכך שמפקדי-צה"ל וממשלת-ישראל אינם מפקירים חיילים בשבי ! שם משפחה ושם פרטי ________________________ מס. תעודת הזהות ____________________________ כתובת ו/או מספר טלפון ________________________ חתימה ____________________________________ * * * ועל הצטרפותכם להשתתף במאמץ הכללי להשבת גלעד שליט הביתה נתונה לכם תודה מראש של בני-משפחתו, ושל 'מעגל' הפעילים הקרוב להם ומסייע להם. * * * את נוסח-הפנייה הנ"ל מצאתי ב'אתר' של רשות מוניציפאלית. הכוונה כנראה להפצה באתרי-עיריות, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות. אני מנסה להפיץ ככל שאני יכול, ואודה לכם אם תתגייסו גם אתם למהלך-ההפצה הזה (ובעצמכם תשלחו לראש-הממשלה, כמובן !)
. תודה, דב"ת.

לחלופין אפשר לשלוח את הנוסח הבא:

הביורוקרטיה זהה לתגובה המקורית לכן נתחיל כאן רק עם הנוסח: אדוני ראש הממשלה אנחנו בתור אזרחים מודאגים במדינת ישראל רוצים לחזק את ידיך בשמירה על ביטחונם של אזרחי מדינת ישראל. אנחנו יודעים שלפעמים בלחץ התקשורת ישנם הרבה אזרחים שמתעלמים מהתמונה בכללותה, ורואים מול עיניהם רק את תמונתו של גלעד שליט. גם אנחנו היינו רוצים לראות את גלעד שליט חוזר חי ושלם למשפחתו, אבל אנחנו מבינים שבעיסקה שדורש החמאס, המשמעות של צעד כזה תהיה חידוש הטרור במלוא עוצמתו, ואזרחים וחיילים רבים יירצחו בידי המחבלים שישוחררו, כפי שהיה בעיסקאות הקודמות, כאשר 180 אזרחים וחיילים נרצחו על ידי מחבלים ששוחררו בהן, כמו שמפורט באתר אל-מגור. אנחנו יודעים שבעקבות פעילותו של האירגון שתומך בשחרור 'צבא המחבלים של חאלד', יכול להיווצר אצלך דחף לגמור את הסיפור ולעשות צעד פופוליסטי כדי לזכות בשיפור זמני בדעת הקהל הישראלית. אנחנו רוצים להזכיר לך שההשפעה של גל טרור יכולה לגרום נזק גדול הרבה יותר לדעת הקהל, כפי שבוודאי זכור לך מניצחונך על מר שמעון פרס בבחירות של 1996 לאחר גל הטרור של מרץ 1996. אנחנו סמוכים ובטוחים שניסיונך הפוליטי העשיר יאפשר לך לפעול בזהירות ובאחריות כלפי כלל אזרחי מדינת ישראל, ולזכור שגם מי שיירצח בידי המחבלים אחרי שישוחררו הוא בן אדם עם פנים, משפחה וחברים, בדיוק כמו גלעד שליט. כי לא רק גלעד עדיין חי, גם אנחנו עדיין חיים! בברכה ובתודה מראש על האכפתיות מאזרחי המדינה, גם אם רבים מאיתנו מתנהגים בכפיות טובה על כך. שם משפחה ושם פרטי ________________________ מס. תעודת הזהות ____________________________ כתובת ו/או מספר טלפון ________________________ חתימה ____________________________________

מעסה11

New member
ראש הממשלה אל תאמין לו העם עם גלעד

העם לא יסלח לך אם תוותר על גלעד ,ויוותר עליך גם... גם אלוהים יוותר עליך כי זה לא מוסרי... ופשע נגד האנושות, כמובן שיהיה עלייך לעשות צעדים לחיזוק הביטחון בגבולות המנעות ממעשים אלה, הוא פשע נגד האנושות גם כן

ההפניה לאתר 'אלמגור' אומרת הכל

אתר אלמגור, ארגונן של משפחות נפגעות טרור שהשקפת-עולמן ימנית קיצונית (קרובים לאיתמר בן-חורין, ברוך מרזל ונועם פדרמן, יורשיו של מאיר כהנא), בבחינת 'יקוב דין הלאום והדת היהודיים את ההר של רגשות-אנוש, ולעיתים - של הגיון', בראשותו של האיש השנוי במחלוקת (אני מכיר משהו מהביוגרפיה שלו כבר כמעט 40 שנים !) הנקרא מאיר אינדור, הוא אכן 'כתובת רשומה על הקיר'. ארגון אלמגור עצמו פרסם בעבר סטאטיסטיקה מטעמו ש (רק !) 14% מכלל משוחררי 'עיסקאות' חזרו להיות מעורבים במעשי-טרור. כלומר (בחשבון פשוט) - 86% לא חזרו ! מנסיוני הלא מועט לקיים דיונים ענייניים על בסיס טיעונים גם עובדתיים וגם הגיוניים עם אנשים דוגמת אינדור, מנדלביץ, קלמנוביץ ואחרים ב'אלמגור', ועם מי שמאמין וסובר כמותם, הגעתי למסקנה שזאת ברכה לבטלה ! אצלם 'התורה יצוקה בפלדה' ושום עובדה או טיעון 'בעל רגליים יציבות' לא יזיז אותם מתורתם-השקפתם-אמונתם. קטונתי מלהתמודד עם כאלה. ישנה גם סטאטיסטיקה 'מוכמנת' בינתיים בשב"כ, שעל פיה (למיטב ידיעתי החלקית והשטחית, אני מודה) רוב נפגעי-הטרור בישראל נפגעו מידי מי שמעולם לא נכלאו בבתי-כלא ישראליים, או שנכלאו לתקופות קצרות על ידוי אבנים, חשד לכוונות, או סיוע עקיף. רבים מהם היו קטינים בעת מעצרם או מאסרם הראשונים, ושוחררו מהר למדי. אם ההיקש שלי אינו מופרך מעיקרו, הרי מסקנתי היא ש - א. רוב משוחרי-הכלא בעיסקאות קודמות נבלעו בחיים הרגילים ולא חזרו לבצע פשעי-טרור. ב. רוב הטרוריסטים ששפכו דם-נקיים היו בעת בצוע פשעם בעלי עבר "נקי" יחסית, או עם 'כתמים' קלים וקטנים. ג. מכאן - ששחרור אסירים פלשתינים (שאמנם עלולים לתגבר במישור הפוליטי הארגוני את פעילי החמאס ביהודה ושומרון, במאמציהם להשתלט גם על אזורים אלה כמו שהשתלטו על רצועת-עזה), כדי להחזיר את גלעד שליט חי הביתה, לא ישפיע ישירות ובאופן גורף על 'תמונת-הטרור' בישראל ובאזורים הגובלים בה. ד. סלחו לי אם אעיד על הרושם שנוצר בי באותן שיחות שקיימתי עם נפגעי-טרור בעלי השקפתם של מאיר אינדור ו'גם אני חי' האלמוני, שב'לבוש' של רצון שייעשה צדק ומשפט, וגם בטיעון של 'בטחון-ישראל', הם בעצם מחפשים נקמה (רוצח אחותי לא יצא חי לעולם מהכלא ! מגיע לו אפילו למות !), וחמור מזה: אנחנו שכולים ויקירינו נרצחו בידי בני-עוולה. אז שמשפחת שליט תרגיש גם היא מה זה... כלומר: צרת-רבים חצי נחמה ? זה יחזיר לחיים את נרצחי הטרור ? לא ! אבל אולי חייל שבוי יוכל כך לחזור לחיות חיים של ממש. זה לא מספיק חשוב ? ועל ההשלכות ארוכות-הטווח על המוטיבציה של חיילים להתגייס ליחידות קרביות, ועל האמון של החיילים, הוריהם ושאר האזרחים בממשלת-ישראל, שזאת עלולה להפקיר שוב (כמו מאת רון ארד !) חייל שבוי בידי שוביו, שכך עלולים להיות גם רוצחיו (כמו שנרצח אחיו התאום של אבא של גלעד, בידי חילים סוריים ששבו אותו), על כל אלה ושאר נושאים קשורים אי-אפשר לכתוב פה בגלל מגבלות ה'פורום'. דב"ת

זה שאתה נאלץ לשקר אומר הכל!

רק 14% חזרו לטרור?! סטטיסטיקה מאוד מעניינת... אם היית נכנס לאתר שלי היית מוצא הפנייה למאמר של בן כספית במוסף סוף שבוע של מעריב מתאריך ה- 21/3/09 (נמצא במאגר הכתבות של nrg) שכותב שעל פי נתוני השב"כ 63% מאסירי חמאס ו- 67% מאסירי הג'יהאד האיסלמי ששוחררו בעיסקאות עבר חזרו לטרור. אבל אם אתה "ראית פעם" שזה רק 14%, כנראה שאתה יודע יותר טוב מהשב"כ... לשקר!!!! וגם "הרושם" שאתה קיבלת משיחות עם אנשים "כמוני" הבנת שכל מי שמתנגד לעיסקה רק מחפש נקמה, זה שקר דמגוגי עלוב בלי טיפת אחיזה במציאות. את השקרים שלך לך תספר על הקברים של 180 האזרחים והחיילים שנרצחו על ידי מחבלים ששוחררו. יש את השמות והתמונות שלהם, כמו גם הפיגועים בהם הם נרצחו באתר אל-מגור (או שאולי מכונת השקרים שלך תגיד שאלה סתם שמות ותמונות לא קשורים, והפיגועים בוצעו בכלל על ידי "אנשים עם השקפת עולם ימנית-קיצונית", ולא על ידי מחבלים ששוחררו). מצטער דן בן תרצה, אבל גם אני עדיין חי, ואני לא מוכן להירצח בשביל גלעד!

בלי ניבולי-פה בבקשה

1. פנה אל מאיר אינדור ושאל אותו על 14 האחוזים. אני נפגשתי אתו פנים-אל-פנים והוא אישר את הנתון. 2. בן כספית כתב יותר מפעם אחת את דעתו הנחרצת על שחרור גלעד שליט. לאחרונה לפני יומיים או שלושה (חפש ב'מעריב' או ב-NRG), שאז הוא כינה את כל המאבק למען שחרורו של גלעד שליט, כולל שידור הקלטת שהוכיחה שהוא באמת עדיין חי, "פסטיבל מפלצתי". סגנונו של אדם אומר משהו גם על תוכו. אגב, כותב אחר ב'מעריב' בשם בן-דרור ימיני כותב גם הוא בקביעות מאמרי-דעה חד משמעיים על כך שאת גלעד שליט לא צריכים לשחרר אם זה יהיה קשור בשחרור אסירים פלשתינים. זאת אולי 'מדיניות מערכת-העתון', כמו שגם בעתונים אחרים יש 'מדיניות-מערכת', שעל פיה מפרסמים את מאמרי-הדעות, ולא פעם גם מעצבים את הידיעות ואת כותרותיהן. כאשר פגשתי את ימיני וביקשתי לשוחח אתו על מאמרו האחרון, הוא חמק בטיעון ש"אם אתה מתנגד לשעתי, כתוב מאמר משלך לעתון", כאילו ש'כותב מן הרחוב' ועוד בעל דעה הפוכה למדיניות-המערכת יקבל 'במה' על דפי אותו עתון. 3. לי יש בן בשירות סדיר ביחידה מן ה'מובחרות', ואני פועל למען גלעד שליט, כאילו בני שלי היה החטוף-שבוי. לך כנראה אין דאגות כאלו, ולכן אתה פנוי לדאוג לכלל עם-ישראל, בלי להבחין בפרטים, שהם פשוט אנשים, בשר ודם, עם הורים, בנות-זוג, אחים וסבא-סבתא. 4. לדעתי, שאינה ניזונה רק מ'פוסטים' ו'טוקבקים' באינטרנט, אלא גם על נסיון אישי והרבה אגירת-מידע במשך שנים רבות, אין קשר ישיר ברור בין שחרור אסירים פלשתינים כדי לשחרר חייל שבוי שלנו. הקשר הוא עקיף, לא מלא, ובחזקת 'שמא' (אולי). מה ש'ברי' (בטוח) הוא שבלי לשחרר אסירים פלשתינים, גלעד נדון להעלם מהעולם בתוך זמן לא ארוך. זה מה שהיית רוצה שיקרה ? כמו אולמרט, שאמר להוריו של גלעד: "תגידו תודה שהבן שלכם עדיין חי, אבל דעו לכם שמפני שלא נהרג באותה תקרית, כל מדינת-ישראל מסובכת !". 5. אני משער שאתה, האיש שמצהיר שהוא חי, בעד אותה פרשנות של מג"ד 'גולני' בתחילת 'עופרת יצוקה' לפקודה של 'נוהל חניבעל', כאשר פקד על חייליו לירות בכל חייל מפלוגתם שהם יראו שהוא נחטף ע"י פלשתינים, "רק שלא ישאר בשבי ויסבך את כל המדינה". אילו אתה חייל בגדוד הזה, מה היית מעדיף - לדעת שאחד מחבריך עלול לירות בך על מנת שתהרג, כאשר נראה לו שאתה בחזקת חטוף, או לסחוב על מצפונך את הרג חברך במקרה כזה ? או שהיית מעדיף לסרב לבצע את הפקודה הזאת, ולדעת שחבריך יכולים לסמוך עליך שלא תהרוג אותם, וגם - שהם לא יהרגו אותך על סמך החלטה של שבריר-שניה, שעלולה להתברר אחר-כך כשיקול-דעת מוטעה ? אינני יודע במה שירתת בצה"ל. אני מדבר על שיקול-דעת של שברירי שניה, שעלול להיות מוטעה, מתוך נסיון רב-שנים כלוחם. דב"ת

השלמת קטע-משפט שנשמט

4. לדעתי, שאינה ניזונה רק מ'פוסטים' ו'טוקבקים' באינטרנט, אלא גם על נסיון אישי והרבה אגירת-מידע במשך שנים רבות, אין קשר ישיר ברור בין שחרור אסירים פלשתינים כדי לשחרר חייל שבוי שלנו, למעשי-טרור, פיגועים וחטיפות שלאחר מכן.

בלי לשקר בבקשה!

איך אתה ממשיך במסכת השקרים שלך בלי למצמץ, זה פשוט אחד מפלאי עולם! כותב בתגובה אליי בנושא: "בלי ניבולי פה בבקשה". איפה לכל הרוחות ראית ניבול פה בתגובה שלי, שאתה מאשים אותי בכך?! מה, זה שאמרתי שאתה משקר, כשאפילו לא כיניתי אותך אישית כשקרן, אלא שכתבת שקרים, זה ניבול פה?! אם אתה חושב שכן, הגיע הזמן שתצא מהבועה שאתה חי בה! אבל האמת היא שבכל מקרה, הגיע הזמן שתצא מהבועה (בעצם אולי גם 'בועה' זה ניבול פה לדעתך?) שלך. אם אתה חושב שבגלל שבן כספית מתנגד לעיסקה, זה אומר שאין לו זכות לצטט את נתוני השב"כ, מצב האטימות שלך למציאות חמור מאוד (אבל אולי גם 'אטימות' זה ניבול פה?). ואפילו לפי דעתך אתה לא מסתדר, כי אם בגלל שבן כספית מתנגד לעיסקה (חשבת אולי שזה דווקא בגלל זה שיש לו נתונים מהשב"כ על שני שלישים שחוזרים לטרור?) אסור לו להביא נתונים בשם השב"כ, אז איך זה שלך, שכן תומך בעיסקה, כן מותר להביא נתונים, ועוד בלי לצטט שום מקור? אבל זה לא מפתיע שיש אנשים שחושבים שמה שמותר להם אסור לאחרים. מעניין שבדרך כלל כל האנשים האלה משתייכים למחנה אחד... מצטער אבל לא הצלחתי להבין את ההאשמה שלך בסעיף 3 לפיה אין לי אינטרס אישי ובגלל זה אני רואה את התמונה בכללותה. זה נשמע לי כמו מחמאה ולא כמו האשמה. ודרך אגב, אם היה לי בן בצבא, הייתי הרבה יותר רגוע עכשיו מאשר אם היו משחררים לחופשי מאות רוצחים עם קבלות שמאוד ישמחו לחטוף או לרצוח עוד חיילים. לא מכיר את מאיר אינדור, אבל אתה יכול להיפגש עם חאלד משעל ולשאול אותו למה הוא כל כך רוצה לשחרר את המחבלים מהכלא. לידיעתך, אני שירתתי שלוש שנים בשטחים בתחילת שנות האינתיפאדה, וגם בזמני היה נוהל שיורים לתוך רכב אם חייל חטוף נמצא בתוכו, גם במחיר פגיעה בחייל. וזה נועד בדיוק, אבל בדיוק, כדי למנוע את מה שקורה עכשיו, מצב שבו אירגון טרור תופס את כל המדינה ב'אתה יודע איפה' (הייתי כותב את החלק בגוף אבל זה יהיה ניבול פה...). וכן, תפקידם של חיילים, אפילו של הבן שלך, הוא להגן על המדינה. חבל שאנשים כל כך רבים לא מבינים את זה וחושבים שצריך להקריב את כל המדינה בשביל חייל... עדיין מצטער דן בן תרצה, אבל גם אני עדיין חי, ואני עדיין לא מוכן להירצח בשביל גלעד!

מתוך האתר 'גם אני חי' + 2 הערות

"הדרך היחידה לפתור את בעיית החייל החטוף היא לשכנע את החמאס, שהוא לא יכול לקבל תמורתו יותר ממה שישראל מוכנה לתת. וזה לא משנה כמה בדיוק אנחנו מוכנים לתת. ברגע שהחמאס יבין שלהמשיך ולהחזיק את גלעד שליט אצלו לא ישפר עבורו את התנאים, לא יהיה לו כל אינטרס להמשיך ולהחזיק בו. אבל זה יכול לקרות רק על ידי זניחת כל המהלך הנוכחי, קרי המשא ומתן מול החמאס." ומוסיף בעל-האתר שישראל צריכה ללחוץ על דעת-הקהל הפלשתינית באמצעות פרסום שמות האסירים ברשימה החד-צדדית שתקבע ממשלת-ישראל, באמצעות ראיונות איתם, ולחץ על בני-משפחותיהם. א. הצעה מעין זאת הציעה עליזה אולמרט לאהוד כאשר היה ראש-ממשלה: להביא כמה מאות אסירים פלשתינים שלא מקרב ה'כבדים' למחסום ארז באוטובוסים, ולהודיע שמוכנים לשחרר אותם מייד כאשר גלעד שליט יצעד אל מעבר למחסום לתוך שטח ישראל. אבל עד אז, האסירים המועמדים ישכנו בתוך האוטובוסים הסגורים שבמעבר ארז, בבחינת 'מנגד תראה את הארץ ואליה לא תבוא', ובני-משפחותיהם יוזמנו לבוא לראות מחוק את האוטובוסים בהם נאלצים להתגורר יקיריהם, כל עוד גלעד לא מגיע לישראל. אולמרט דחה את הצעת אשתו על הסף, באמרו שאל לה להתערב בעבודתו. ב. אם וכאש ימאס למחזיקים בגלעד שליט להמשיך ולהחזיק בו, ומצד שני הם יבינו (על פי הצעת זה ש'גם הוא חי') שאיןלהם סיכוי 'לקבל יותר', הם םשוט יהרגו את גלעד ביריה, ואת גופתו יזרקו לים או יקברו באיזו דיונה. סנטימנטים כלפי חייל ישראלי אין להם, ככל הנראה.

הציטוט מדוייק, הערה ב' לא מובנת

שכחת להסביר למה בדיוק החמאס יעדיף לרצוח את גלעד ולא לקבל כלום, מאשר להחזיר אותו חי ולקבל תמורתו מאות אסירים בלי דם על הידיים... אבל תעשה לי טובה, תנסה להבין אם יש היגיון בתשובה שלך לפני שתכתוב אותה. אין לי כוח לנסות לקבל עוד הבהרה...

לא רק הישראלים רוצים להראות והוכיח נחישות

'הכל או לא כלום' עלולה להיות גם מסקנתם של מי שמחזיקים בגלעד. כי אז, לאחר שיהרגו בלי סנטימנטים את גלעד, אנחנו - לפי סברתם ותקוותם - יותר לא נתעקש על רשימות חלקיות ו'שדופות', אלא נמהר להענות לכל תביעה שלהם, שאחרת שום ישראלי חטוף לא יחזור חי הביתה ! עובדה, גם את גלעד הם העדיפו להרוג, במקום 'להכנע' למגבלות שהטלנו על רשימת האסירים שאנחנו מוכנים לשחרר.

קמנצינד

New member
הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על דן בן תרצה-

זה שהוא שקרן. והידע שלו גדול. ומה שהוא לא יודע- הוא יגיד. כל מה שעושה ארגון 'אלמגור', זה להגעיל אותי.

מעסה11

New member
גם אם אתה צודק ואתה לא

זאת עדיין לא סיבה להתנהלות אכזרית ועברינית של מדינה כנגד טובי בניה, יש למדינה הכלים להתמודד עם הטרור גם בלי להחזיק את בניה בשבי,וכך היא צריכה לפעול, הענישו את ראש הממשלה שלא מטפל בטרור לא את גלעד שליט

מעסה11

New member
אם היו פחדנים כמוכם ב48 לא היתה מדינה בכלל

ממתי העם היהודי הוא עם פחדן.. שקשקן, ועושה קקי במכנסים מכמה חמאסניקים פנאטים מטורללים,בשעה שבידנו הצבא החזק בעולם.. עם חיל האויר הטוב בעולם, עם שירותי הביון הטובים בעולם... החיילים המיומנים בעולם.. ואמצעי לחימה מהמשוכללים בעולם.... ועוד שביבי בשלטון ראש הממשלה הרציני והאסרטיבי בעולם

דברים בשם אומרם:

"הרושם" שאתה קיבלת משיחות עם אנשים "כמוני"... זה שקר דמגוגי עלוב... את השקרים שלך לך תספר על הקברים של 180 האזרחים והחיילים שנרצחו על ידי מחבלים ששוחררו... (או אולי מכונת השקרים שלך תגיד שאלה סתם שמות ותמונות...) "שקר דמגוגי עלוב"/"מכונת-השקרים שלך" = סגנון של 'בית-מרקחת, או 'בית-כנסת', או בית-ספר של נזירות חסודות ? לא בטוח. סגנון מתקיף ותוקפני אמנם 'עושה רושם' על מי שמתרשם שמאחורי הסגנון ישנו אדם בטוח, חזק, וחסר-פשרות. לפעמים הוא דווקא מעיד על רפיון-הטיעונים. כמו שמסופר על מנחם בגין (ויש מספרים זאת על לוי אשכול), שבדף שבו רשם את נאומו בכנסת, הוסיף בצד ליד אחד הפסקאות:"פה צריך להרים את הקול ולנופף באגרוף, כי הטעון עצמו חלש."

צודק, טעות שלי

כשאדם שתומך בשיחרור גלעד שליט בכל מחיר משתמש בשקרים ובטענות דמגוגיות זולות, אסור להגיד לו שהוא כותב שקרים וטענות דמגוגיות זולות. כי למען שיחרור גלעד שליט מותר לעשות הכל. הרי אם מותר למען מטרה זו לסכן את החיים של שבעה מיליון אזרחים וחיילים, וודאי שמותר גם לכתוב שקרים וטענות דמגוגיות זולות למען המטרה. אבל עדיין לא הצלחתי להבין איפה ניבולי הפה בסיפור. נו טוב, אני הרי מתנגד לסיכון כל המדינה בשביל חייל אחד שבכלל בחר שלא להילחם כמו שחייל אמור לעשות וכמו שעשו חברים שלו, אלא ללכת בריא ושלם בשבי, אז מה אני מבין בכלל... אני בכל מקרה את הדיון הזה סיימתי. תכתבו מה שאתם רוצים, אני כבר כתבתי את מה שהיה לי להגיד, ואין לי עניין להמשיך להתנצח לנצח. עדיין מצטער דן בן תרצה, גם אני עדיין חי, ואני עדיין לא מוכן להירצח בשביל גלעד!

מעסה11

New member
סע לשלום המפתחות בפנים

הוסר עוד אוייב בדרך לשיחרור בטוח של גלעד מהשבי... כמעט אפשר להגיד ,ניצחנו ניצחנו... אבל זה עדיין רחוק... ביבי אתה יכול לעשות את זה ממש קרוב,עכשיו שאוייבי המהלך נסוגים ומבינים את טעותם :)

אכן,מכתיבתך עולה שאתה כלל לא מבין

"חייל אחד שבכלל בחר שלא להילחם כמו שחייל אמור לעשות וכמו שעשו חברים שלו, אלא ללכת בריא ושלם בשבי, אז מה אני מבין בכלל..." אתה אולי לא היית מעולם לוחם (אולי, כתבתי ומתנצל מראש אם טעיתי), ולוחם הוא לא מי שעומד במחסומים ומעכב פלשתינים. לחימה היא משהו אחר, אבל מי שלא לחם, לך תסביר לו... וכנראה (כנראה !) אינך יודע כלל מה בדיוק קרה בהתקפה שבה נהרגו חנן ברק ופבל סלוצקר, נפצע רועי אמיתי ונחטף לעד שליט. אז חפש את תאור מה שקרה שם, אבל לא בספרו של סלימאן א-שפי, שתאוריו מנופחים ומעוותים כיד הדמיון המזרחי.

מעסה11

New member
אתם רואים? מוגי לב פחדנים חסרי מצפון

אין סכנה משחרור גלעד.. כמו שטענתי באופן אינטואטיבי עכשיו יש לכם סימוכים עובדתיים בהודעה "ההפניה לאתר אלמגור אומרת הכול " מעל הודעה זו

למעלה