נוסטלגיה

Sarika

New member
נוסטלגיה

בואנוס דיאס אמיגוס, אוי מקודרי קה אנטס 30 אניוס מי פדרה מלדבה ז´ורנאל אן לדינו, אסטה ז"ורנאל סליאה אונה וסה אלה סמנה, אל נומברה - "לה לוס דה ישראל" האי הוויאה נובדאדס דה ישראל אי דל מונדו. תרגום: אני זוכרת שלפני כ- 30 שנה, נהג אבי לקרוא עתון בלדינו שהופיע אחת לשבוע ושמו היה "לה לוס דה ישראל", בעתון הופיעו חדשות וידיעות מהארץ ומחו"ל. ממדרה לפלזיאה המלדה לאס נובלס - אימי אהבה לקרוא את הנובלות. אלגונו סה אקודרה ? מישהו זוכר ?

RORGAD

New member
נוסטלגיה../images/Emo99.gif

בואנוס דיאס שריקה, סי יו מה אקודרו דה און ז´ורנל קה סה יא מאוה "לה ורדאד" (האמת) אי אן אסטה ז´ורנל אביה אונס אסטוריקאס מוי אינטרסנטה, אי מה טנט ג´ויה קה סויה מלדר מוס מלדבה לאס איסטוריאס, אי טמיאן אויה קמליה אן אל רדיו קה דבה נובדדס. תרגום: יום טוב שריקה, כן אני זוכרת מעיתון שהיה נקרא האמת, והיו בו סיפורים מאוד מענינים שדודתי ג´ויה זכרונה לברכה, ידעה לקרוא והיתה מקריאה לי ולאחותי ז"ל את הסיפורים, כל כך שמחנו כשהיא היתה מגיעה לביתנו עם העיתון, מייד היינו מתיישבות אני ואחותי ז"ל לידה והיינו מציקות לה " קונטה מוס לה איסטוריה" ואני זוכרת אותי ואת אחותי בולעות כל מילה שהיא קראה לנו, אך קה דיאס.

רותי ב.

New member
נו קונוסו אסטה ג´ורנל, אמה א-ל-טדרה

וו-מיטר איל טלפון פור לוס קי-קארן מלדאר איל AKI YERUSHALAIM אין ספניול. פרימי רקומנדר-לו (להזמין, ככה?) די-און ג´דיו אל טלפון, אי-סאלי טראס-קוואטרו וזיס אל-אניו.

רותי ב.

New member
למי שרוצה

להזמין את הרבעון "אקי ירושלים" אלו הטלפונים שצריך להתקשר אליהם: מר שאול טל. 02-5795504, סלולארי: 051-381140. וזה מגיע 3-4 פעמים בשנה, תמורת סכום מסוים. יש בו, כתבות על המורשת, סיפורים של אנשים, קטעי ספרות, והוא כתוב בלועזית. מכיל בערך כ- 90 עמודים, ומצורפים אליו עמודים מספר על מה שקורה בקהילת הלדינו בארץ ובעולם, אבל שמתי לב שבדרך כלל מצויינים ארועים שכבר היו. זהו, בערך.

למעלה