נוסטלגיה

כרמלית1

New member
נוסטלגיה

בוקר טוב לחברי הפורום האם יש מקום בו ניתן ללמוד ריקודי עם - נוסטלגיה?

המקומות שאני מכירה הם...

כפר המכבייה-רמת גן פעם בחודש 16.11.02 עם מישאל ברזילי. קיבוץ העוגן שוכר שמעון שבת 26.10 בית הנוער העברי צומת פת נעים אבנר ירושלים שני 7.10 מרכז ביכורי העיתים רח´ הפטמן אשריאל יואב תל אביב רביעי חדר אוכל אמסלם אבי מרחביה שבת 5.10

בי

New member
ואם את מהצפון

ישנו חוג שבועי שכבר נכתב עליו לא פעם והוא בכל יום שלישי בבית ההסתדרות, רח´ בוסל, קרית חיים מערבית. לימוד ריקודים משעה 8.30. הרקדה, שכוללת גם לימוד, משעה 9.30. בנוסף לרשימת ההרקדות החודשיות שנתנה מיכל ישנן עוד הרקדות: הרקדה של חיים צמח בירושלים במוצ"ש ראשון בכל חודש. הרקדה של זאב ניסים בקיבוץ אלונים במוצ"ש בכל אמצע חודש , ליד טבעון. הרקדה של איל עוזרי ואייל קרבלניק ביום שלישי האחרון בכל חודש בהדר יוסף. הרקדה של איל קרבלניק וחיים צמח ביום רביעי השני בכל חודש בקיבוץ יקום. בכל ההרקדות החודשיות מלמדים מדי פעם כמה ריקודים. ישנן גם הרקדות רגילות של מדריכים שיודעים ומלמדים ריקודים ישנים, כמו זו של שמעון מרדכי ביום חמישי בגולדה בחולון.

כרמלית1

New member
ההרקדה בהדר יוסף

של אייל עוזרי ואייל קרבלניק, בכל יום שלישי? או פעם בחודש?

ההרקדה שבועית

אך ריקודי הנוסטלגיה הם אחת לחודש וביום שלישי הקרוב לסוף אותו חודש. מירי.

תוספת - ריקודים ישנים בצפון

בהרקדה באולם צוותא טבעון בימי שני יאיר הראל מלמד הרבה ריקודים ישנים - זוגות ומעגלים - ובכך מחזיר אותם לרחבת הריקודים . מומלץ.

למיכל החמודה. אלה לא חוגים ללמוד

ריקודים נוסטלגיים. אלה הם רק הרקדות בלילימוד פרט לזה שמגיע יוצר אורח ומלמד ריקוד ישן שלו וברוב המקרים לא רוקדים אותם בחודשים שלאחר מכן. לפני כשנה או שנתיים היה חוג כזה בבכורי עתים שבו לימדו ריקודי נוסטלגיה בעיקר משעה 9:30 בערב. המדריך היה נצחי פולת והמשיך אותו לא בהצלחה לכן נסגר החוג הזה .כעת ישראל שיקר פתח שוב חוג בבכורי עתים ויכול להיות שחלק גדול מריקודיו יהיו נוסטלגיים. צריך לברר את זה.

לבי: באמת כשיצאתי מהאינטרנט...

נזכרתי בשאר ההרקדות שרשמת.אז תודה, חסכת ממני תירחה ולכרמל עזרא: אפשר גם ללכת להרקדות הנוסטלגייה הנ"ל וללמוד מהיסתכלות כמו שאני עשיתי בשנה האחרונה ולמדתי הרבה מאד ריקודים מהעתקה

נ.ב.

מיכל אהרון ומיכל אביב = אותה אחת שיניתי את השם כי אבא שלי רוצה שאכתוב את שמי האמיתי...

אבא שלך צודק ביחס לשם אהרון. בכלל

השם אהרון הוא לדעתי שם חשוב לפחות מבחינת היהדות כי אהרון האח של משה רבנו היה כהן וכנראה שאתם גם משפחת כהנים.

למיכל. נכון את צודקת. רוב ריקודי

בם קלים וקצרים ועובדה הרבה צעירים השתלבו יפה בהרקדות הנוסטלגיה אבל הם כל הזמן מעתיקים מהרוקדים הותיקים ולא תמיד רוקדים בצורה נכונה.בכל זאת הרקדה זה לא חוג ללמוד ריקודים כי כאשר מעתיקים שוחכים מיד.

לא תמיד

אני מניחה שזה די אינדיבידואלי. את רובם המכריע של הריקודים שאני יודעת למדתי מהעתקה, ואם כבר אז את הריקודים האלה אני זוכרת טוב יותר - מאחר והתאמצתי יותר ללמוד אותם. בקשר לזה שלא תמיד רוקדים בצורה נכונה - בגלל זה כשאני מעתיקה, אני משתדלת לא להסתכל רק על אחד הרוקדים, למקרה שהוא טועה בצעד זה או אחר, אלא על מספר רוקדים כדי לוודא שאין טעויות.

לכרמל: חס וחלילה משפחה של...

כהנים, אלה חלק מהסיבות שבגללן אני שונאת את השם הזה (אהרון) ואני למדתי המון ריקודים מהעתקה וברובם הגדול אין לי אף טעות ואני זוכרת אותם מצויין!!!חוץ מהעובדה שאני לומדת מאבא שלי שהוא רוקד לרוב נכון ורק מאנשים שרוקדים נכון...וגם אם יש טעות, רוקדים עוד פעמיים, שלוש ולומדים אותו טוב.

למעלה