"נוסעים בזמן אינם מתים" של ג'ק מקדוויט

haimgds

Member
"נוסעים בזמן אינם מתים" של ג'ק מקדוויט

את "נוסעים בזמן אינם מתים" של ג'ק מקדוויט (באנגלית "Time Travelers Never Die - Jack McDevitt") ראיתי בעברית לפני כחצי שנה כשעברתי בצומת ספרים, בעילעול בעמידה בחנות הוא נראה בסדר אבל בשנים האחרונות אני בעיקרון נמנע מספרי נייר כך שהחלטתי לקרוא אותו באנגלית.

גיבורי הסיפור הם שני אנשים צעירים, אחד הוא בנו של ממציא מכונת הזמן והשני ידידו, אשר גילו את מכונת הזמן לאחר העלמות הממציא ואת ההרפתקות שהם עוברים כאשר הם משתמשים בה. נשמע קלישאי? נכון, והספר גם הוא כזה. ציפיתי לספר מד"ב (פחות או יותר, עדיין מדובר כאן על מסע בזמן) אולם קראתי ספר ארוך, נמרח וברובו משעמם על ה"ההרפתקות" במרחבי העבר...
השליש הראשון מוקדש כולו למציאת מכונת הזמן וגילוי השימוש בה, כנראה שהסופר התכוון לתת עומק לדמויות (איש שיווק ומורה להיסטורייה) ע"י תיאורים ארוכים ומפורטים אבל זה פשוט נמרח מדי. השליש השני מוקדש כולו להרפתקאות, פגישות עם דמויות היסטוריות מערביות, החל מהתקופה היוונית עד לאמצע המאה העשרים. אם זה נשמע לכם קרוב לסידרה "מנהרת הזמן" מהמילניום הקודם אז לא טעיתם בהרבה, הם כמעט תמיד מגיעים למקום הנכון בזמן הנכון כדי לפגוש את האדם הנכון... בשלב מסויים הרגשתי כי הספר הוא גירסה עדכנית ל"מסע הפלאים של נילס הולגרסון" (שנכתב במקור כספר גיאוגרפיה). וכמובן, סוף הספר לא מבייש את תחילתו, גם הוא מבולבל ומכיל אוסף אירועים לא ממש הגיוניים צפויים מראש.
האכזבה שלי היא מכך שהספר הגרוע הזה תופס מקום במספר המצומצם של תירגומי מד"ב היצאים בעברית.

קצת מפתיע אותי לקרוא את הביקורת הזאת.

אני התוודעתי אל הסופר הזה דרך סיפרו המצויין The Engines of God.

התרשמתי ממנו כסופר מאד אינטליגנטי ורב דמיון.
הספר האמור הוא אחד מסיפורי המד"ב הטובים יותר שקראתי לאחרונה.

לעניין "הנוסעים בזמן אינם מתים", קראתי את הרקע לספר הזה ומסתבר
שיש לו שתי גירסאות.
האחת נכתבה באותו השם בשנת 1997 והיתה מועמדת לפרסי הוגו ונבולה,
והשניה נכתבה (גם כן באותו השם) בשנת 2009 משום שלסופר התחשק לחזור ולעסוק שוב בנושא הזה.
השאלה היא איזה משתי הגירסאות אתה קראת...

אני לא קראתי אף אחת מהן, אבל בהחלט ייתכן שקיימת איזשהי "נסיגה"
בגירסה המאוחרת (או שמא במקורית?)....

בכל מיקרה, זה הוא סופר מוערך ביותר בתחום המד"ב כך שאני די מתפלא על הביקורת.

ממליץ לך לקרוא את הספר שהזכרתי בהתחלה - שווה לדעתי כל רגע.

haimgds

Member
כנראה שמדובר בוורסיה שנכתבה ב 2009

להבדיל מספר של פעם בהם תאריך ההדפסה הופיע כמעט תמיד בהתחלה, בספרים אלקטרוניים קצת קשה למצוא את זה (הייתי צריך לפתוח את הספר ב calibre, ללחוץ על המזהה שלו, להגיע ל worldcat.org ולחפש בין כל ההדפסות את התאריך המוקדם ביותר...)
בכל מקרה, ה The Engines of God נכנס לרשימת ההמתנה, אולם בגלל שהתחלתי שבוע שעבר את סידרת המכבסה של סטרוס (7 ספרים וסיפורים) זה יקח קצת זמן להגיע אילו.

למעלה