נוסעים לארבעה חודשים למנהטן ניו יורק

נוסעים לארבעה חודשים למנהטן ניו יורק

הי,
אני חדשה בפורום, מקוה למצוא כאן מידע ועזרה, ממה שראיתי עד עכשיו נראה שהפורום הזה ממש אחלה ובדיוק המקום המתאים לשאול -
אנחנו מתכננים לנסוע לארבעה חודשים למנהטן ניו-יורק, ספטמבר הקרוב עד סוף דצמבר, עם ילדה שתהיה כמעט בת שש וילד בן שנתיים וחצי. את ההחלטה לנסוע קיבלנו, אנחנו בשלב הגישושים הראשוניים ואשמח לכל הפניה למידע או להכיר ישראלים שגרים או גרו במנהטן עם ילדים ויכולים לעזור עם מידע ובכלל.

השאלות הגדולות שמעסיקות אותנו כרגע הן איפה לגור, ובאיזה מסגרת אפשר להיות עם הילדים כדי שיהיו באינטראקציה עם עוד ילדים (הילדים שלנו לא דוברים אנגלית). כמו כן אשמח למידע פרקטי כמו איך עושים ביטוח רפואי, לאן הולכים במקרה שצריכים רופא ילדים, איך הכי טוב לחפש דירה ועל מה צריך לשים לב וכל מידע אחר רלבנטי.

תודה מראש

לצערי אני לא ממש יכולה לענות לך כי לא מכירה,

אבל רוצה להגיד, ברוכה הבאה לפורום

כן שווה להתחיל לחשוף את הילדים לשפה האנגלית. אפשר להראות להם סרטים ביוטיוב, שירים באנגלית וכד'. ככה השפה לא תהיה לגמרי זרה להם.
בסיגנון הזה, אבל יש המון ואת יכולה למצוא מה שמתאים להם והם מתחברים.
https://www.youtube.com/watch?v=tFoUuFq3vHw

כיוון שרוב הילדים עד גיל בית ספר לפחות נשארים בבית, יש המון מפגשים מסודרים של הורים וילדים. את הולכת עם הילדים למקום שיש בו פעילות חופשית או מכוונת לילדים, לכשעתיים. אפשר ליצור להם סדר יום מעולה, בלי עלויות גבוהות מידי.
חשוב לבדוק לגבי הילדה בת כמעט 6, יגידו אנשי ניו יורק, האם היא חייבת ללכת לכיתה א' או שאפשר לדחות את זה, אבל חשוב להסדיר את זה.

אני רוצה להפנות אותך לבלוג של מנהלת הפורום, שחייתה בניו יורק כמה שנים טובות, אולי יש שם דברים שיוכלו לעזור, עד שאנשי ארה"ב יתעוררו http://immamommy.com/il/

המון בהצלחה לכם.

במחשבה שניה, ולמרות שכתבת שקיבלתם כבר החלטה,

האם באמת שווה לכם להעביר את כל המשפחה לארבע חודשים? האם זה הרילוקיישין הראשון שלכם?

רילוקיישין זה לא פשוט בכלל. השנה הראשונה מאוד מאוד קשה. קשה לכולם. את קופצת ראש למים קפואים, והעלויות הן בשמיים. האם זה שווה את זה?

Sinophile

New member
למה לא?

מתייחסים לזה לא כמו לרילוקיישן אלא כמו לטיול ארוך. לא מחפשים ממש להתאקלם אלא רק להנות ממה שיש למקום להציע. זורמים בלי לחץ ובכיף.
העבודה להבנתי משלמת את ההוצאות כך שהעלויות הן לא בשמיים מבחינתם.
נראה לי דווקא אחלא הרפתקאה!
&nbsp
לגבי ניו-יורק, אני לא יכולה לעזור. לא מכירה.
בהצלחה אמא של אמה8. תהנו!!!

חשבתי אליך כאשר כתבתי את מה שכתבתי
ואני שמחה שכתבת

מה שכתבת, כי כל אחד מאיתנו שונה ולוקח דברים בצורה אחרת. זה מאוד תלוי איזה מן אנשים הם.

Sinophile

New member

תודה שחשבת עלי.
זה נכון שזה תלוי איזה סוג אנשים אתם.
אבל כשמתייחסים למשהו כאל טיול זה הרבה הרבה הרבה יותר פשוט מאשר להכניס את זה תחת כותרת ה״רילוקיישן״.
אני בהחלט חושבת שאיך שאתה מתייחס לזה עשוי להועיל הרבה בגישה ובקבלה של הילדים.
מעולם לא עשיתי מעבר כזה לתקופה כה קצרה אבל כן עברתי עם 4 ילדים לשנה אחת ואח״כ עברנו שוב ליבשת חדשה.
כשהילדים יחסית צעירים אז לטעמי זה יותר קל. כעת כשיש לי ילד שעומד להתחיל תיכון זה כבר יותר מסובך אם כי לא בלתי אפשרי. הכל בראש

mumfor4

New member
אהבתי את הקופצת ראש למים קפואים

בהצלחה בחוויה , מנהטן לארבעה חודשים מתאים לי מאוד .
הייתי זורמת עם זה , הילדה תקלוט כמה מילים /משפטים אם תהיה במסגרת אז יותר מהר והילדון הינה מזמן אמא .
לא מניו יורק אבל שוב , בהצלחה ותהנו

carlimi

New member
מסכימה לגמרי עם סינופיל

זו בהחלט הרפתקאה שלא מתאימה לכל משפחה ולכל ילד ....
אבל זה גם מאוד תלוי באיך תציגו להם את זה ואיך תתייחסו לכל הסיפור.
לילדים יש נטיה להתמודד עם סיטואציות בחיים לפי איך שההורים שלהם מתנהגים

תודה רבה על הטיפים וגם...

תודה רבה על הטיפים ניריתסקוטלנד1, הבלוג אכן נראה מאוד רלוונטי!

ותודה לשאר על החיזוקים
אכן ההחלטה לא טריויאלית, אנחנו באמת מתייחסים לזה יותר כמו טיול ארוך, ומקווים שנצליח להעביר את התחושה החיובית לילדים.

אשמח ליצור קשר עם משפחות שגרות בניו יורק, או למצוא פורום ספציפי לניו יורק שבו אוכל ליצור קשרים עם משפחות - יש כזה דבר?

שוב תודה.

noaronen1

New member
ברוכה הבאה לפורום

אכן הייתי יוצאת להרפתקה הזו כטיול ארוך.
לגבי ביטוח בריאות אני אתן לאנשים אחרים לענות.
לגבי מה לעשות עם ילדים תחרשי על הבלוג שלי כי יש שם שנים של נסיונות. הילדים שלי היו אז בגיל של הילדים שלך. הרבה מזה לא השתנה.
העיר מוצפת בפעילויות ודברים שאפשר לעשות עם ילדים. הרבה הורים נשארים בבית עם הילדים ולכן אין בעיה ללכת עם ילדים לאינסוף פעיוליות בבקרים. לי היתה ממש תוכנית פעולה שבועית עם הילדים: יום בילוי, יום פארק, יום בבית, יום מוזיאון, יום התעמלות... פשוט ליצור תוכנית שבועית - זה עוזר לילדים להרגיש שיש structure.
יש שני אתרים שיתנו לך מידע שבועי על מה קורה בעיר:
http://www.timeout.com/new-york-kids
ועוד אחד
http://nyc.mommypoppins.com/
&nbsp
יש גם בבלוג שלי ברול בצד שמאל הפניות לכתבות שפרסמתי במטייל שמשלבות הרבה דברים שעשיתי עם ילדים - תבדקי גם אותם.
&nbsp
לגבי איפה לגור? תחפשו סאבלטים לטווח ארוך.
אני הייתי בוחרת או לגור ב- park slope שיש שם המון פעילויות לילדים וזו שכונה מאד כייפית למשפחות - זה בברוקלין
או
באפר ווסט או באפר איסט אזור 96 והשדירה השלישית.
אבל בסך הכל ניו יורק מאד ידידותית להורים עם ילדים.
וגם forest hills בקווינס זה אזור חביב.
&nbsp
טיפ אחרון - מכיוון שהילדים יהיו איתך, אני ממליצה לעשות מספר מנויים לתקופה שתהיו. זה יאפשר לכם הרבה מקומות בילוי בתקופה שיהיה קר.
לדוגמא מוזיאון הילדים במנהטן או בברוקלין - כשתעשי אליהם תבדקי יש להם מנוי שגם מקבל במקומות אחרים בעולם ובניו יורק כולל מוזיאון המדע בירושלים, או מנוי לגני החיות של ניו יורק - מחיר אחד לכל החמישה (אם אני לא טועה), ואני עשיתי מנוי ל- MOMA ככה בכל פעם קפצתי רק לתערוכה אחת עם הילדים - יש צפייה נפרדת רק לחברי המוזיאון וזה מוזיאון שלילדים מותר להרעיש בו. הילדים שלי מאד אהבו אותו. מעבר לזה יש אינסוף חוגים, משחקיות - playspace, שהם בתשלום חד פעמי.
חוגים הם ל- 8 מפגשים ולא לכל השנה והרבה מהם בבקרים. כך ששווה לבדוק.
&nbsp
מקווה שזה מקום מספיק להתחיל.
תהנו!!!!! ניו יורק בסתיו זה חוויה נהדרת - לתת לילדים לקפוץ בעלים להחליק על הקרח, ללכת לאינסוף הפארקים, תערוכות. הילדים ילמדו הרבה יותר מהעיר מבכל בית ספר (-:
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ברוכה הבאה לפורום ולניו יורק

אני יחסית חדשה בניו יורק אז לא יודעת עד כמה אוכל לעזור.
&nbsp
האם אתם מגיעים מטעם עבודה של אחד ממכם או שזה טיול ואתם לא אמורים לעבוד?
אם זה מטעם העבודה- העבודה אמורה לסדר לכם ביטוח רפואי פה או ביטוח רפואי מהארץ- צריך לבדוק את זה מולם.
&nbsp
פה יש כמה סוגי ביטוחים , אנחנו למשל עם ביטוח של אתנה- יש לנו השתתפות עצמית של 20 דולר לרופא משפחה, 40 דולר לרופא מומחה וסה"כ זה משתלם לנו מאוד. כאשר אנחנו הולכים לרופא אנחנו מזמינים תור דרך אתר zocdoc שמראה מי עובד עם הביטוח שלנו ואז בוחרים רופא מהרשימה שמוצגת - אפשר לבקש לפי איזורים, לפי דובר עברית/אנגלית/ספרדית/שפה אחרת וכל מיני אפשרויות חיפוש אחרות

&nbsp
אני ממליצה על פורום "עוברים לארצות הברית" ועל הקומונה שלו- יש לינק בפורום שם.
&nbsp
לגבי מגורים- אנחנו גרים באפר איסט סייד,זה איזור די יקר אבל עם הרבה דוברי עברית, הרבה מוקדים יהודים ופעילויות סביב זה.
&nbsp
אם תרצי עוד פירוט או יהיה לך שאלות- אני אשמח לענות פה או במסר.
&nbsp
שיהיה לכם המון בהצלחה

תודה!

תודה רבה, מידע מאוד מועיל, ובאמת אכנס לקומונה. בטח אצור איתך קשר בקרוב, נשמע לי שאוכל להיעזר בך עוד

alphadelta

New member
לא מניו יורק, אבל...

בכל איזור ומדינה בה גרנו היו תמיד קבוצות שנקראות "Mommy and me" ונפגשים שם עם עוד אמהות (לרב אמהות, לפעמים אבות אבל זה יותר נדיר) וילדים בני אותו גיל. כך שזו לא מסגרת של גן או בית ספר אבל לילדים יוצא להיות עם ילדים בני אותו גיל וגם לאמהות. מפגשים שבועיים או דו שבועיים. דרך בית הכנסת או דרך המרכז הקהילתי. כך גם יש לילדים מסגרת ולמבוגרים מקום לפגוש אנשים ולשמוע איזה רופאת ילדים הכי טובה ואיפה יש את הפיצה הכי שווה. או סתם לפגוש ולהפגש.

למעלה