נוסעת לארצות הברית 3 (מעיין)

maayan5

New member
נוסעת לארה"ב

שלום לכולם! זה הפורום שאני הכי אוהבת!!! אנשים פה נחמדים, התשובות מהירות ויעילות, וחוץ מזה, כמו תמיד- חו"ל זה חו"ל!!! תמיד כיף לדבר על נסיעה לחו"ל! רציתי לשאול- יש לי ויזת B1/B2 כמה זמן אני יכולה להישאר בארה"ב? (כמובן שלא 20 שנה אבל האם יש מגבלת זמן כמו חצי שנה- שנה לדוגמא...?) בפעם האחרונה שהייתי בארה"ב הייתי בת 13! וזה היה מזמן.... ומה עם הביטוח הלאומי? כבר לא הבנתי כלום.... ללכת לשם ולהגיד שאני נוסעת- ולשלם מס' חודשים מראש? ומה קורה במצב של שביתה כמו עכשיו?

maayan5

New member
נוסעת לארה"ב 2

הרגע קראתי את המאמר של עו"ד יעקב, ולפי מה שהבנתי (האנגלית שלי טובה אבל הסבלנות שלי לקרוא מאמרים שלמים באנגלית ממש לא) החוק החדש הוא שאפשר להישאר בארה"ב רק 30 יום ומעבר לזה צריך לשכנע אותם למה אני צריכה להישאר?! וגם אז ייתנו לי רק עד לחצי שנה? האם זה נכון? (סליחה על השאלות המפגרות ותודה על התשובות...)

טל ר

New member
ויזת B1/B2 ושהיה בארה"ב

ויזת B1/B2 היא ויזת מבקר. כמו כל ויזה אחרת, גם בויזה זו את תלויה בחסדי פקיד ההגירה שמקבל את פנייך בשדה התעופה, ולאחר 30 שניות של ראיון מחליט האם את נכנסת לארה"ב, ואם כן, לכמה זמן. בשדה יונפק לך אישור כניסה, אשר יגדיר עד מתי מותר לך לשהות בארה"ב. שהיה מארה"ב מעבר לזמן זה הינה עבירה על חוקי ההגירה, ואת זה תעשי רק אם אין לך כוונה לחזור לארה"ב. בכל מקרה, מתוקף הויזה שלך, אישור השהיה שלך לא יהיה ארוך מחצי שנה. מה שתוכלי לעשות זה לבקש להאריך את אישור השהיה שלך. את זה מבקשים מה-INS, והטיפול בבקשה לוקח זמן רב (אני חושב שכחצי שנה, אך איני בטוח). ההסתברות גבוהה שבקשתך תידחה, אך לפחות כל עוד היא בטיפול מותר לך לשהות בארה"ב. למען הסר ספק אבהיר שכמחזיקת ויזת B1/B2 אסור לך לעבוד בארה"ב.

tzachi58

New member
תשובה נוספת !!

אם את רוצה להאריך ויזה כשאת בתוך ארה"ב אין בעיה לעשות זאת אך עלייך להיות בעלת ויזה בתוקף (במקרים מסויימים ניתן להאריך ויזה גם אם תוקפה פג אך לא יותר מ 4 חודשים). מעבר לכך , עליך לשלוח בקשה להארכה ל INS באיזור שתשהי בו שיגיע למשרדם בתוך 45 ימים ---לפני--- שהויזה מסתיימת. את עושה זאת באמצעות הדואר - ניגשת לפקיד בדואר משלמת 140$ והוא שולח את הטפסים שלך עם אישור על תשלום ל INS - בתוך כחודש חודשיים תקבלי קבלה על תשלום ואת התשובה על הארכה תקבלי בתוך 4 חודשים מיום קבלתם במשרד. בנוסף !!! היה ואם דחו אותך הם נותנים לך מכתב תשובה שעלייך לעזוב את גבולות ארה"ב בתוך 182 ימים מיום קבלת מכתבם - הרי 182 ימים זה 1/2 שנה הלא כן ? מה עוד שהארכה מתחילה מיום קביעתה ולא מיום שהויזה שלך הסתיימה. ז"א שיש לך 4 חודשים ועוד 1/2 שנה גם אם דחו אותך. לפני שתעשי דברים ושלא יאמרו בפורום הזה דברים עלי בדקי באתר ה INS את האפשרויות להארכה ולא בהכרח שישללו את בקשתך אלא אם כן באמת לא בא להם לתת באותו הרגע - תהיי רגועה תהיי בסדר ולא תעברי על החוק הם יהיו אתך סופר בסדר. בהצלחה !

doronf65

New member
מנהל
ביטוח לאומי

טל כבר ענה לך בנושה הויזה, אז אוסיף בנושא בטוח לאומי: אם את נוסעת רק כתיירת וחוזרת - אין לך בעיה, תיכנסי אליהם, תודיעי שאת נוסעת למספר חודשים. אם את רוצה להיות ילדה ממש טובה - תחתמי להם על הוראת קבע והם ינכו לך 130 ש"ח לחודש כל רכעון (כך שכל 3 חודשים תשלמי 390 ש"ח). אם הם סגורים ואת לא יכולה, לא נורא כי את לא עוזבת להרבה זמן, ןכשתחזרי תוכלי להיכנס אליהם ולהסדיר את חובך הקטן. בהצלחה עם פקיד ההגירה. לי נתנו פעמיים חצי שנה, בפעם האחרונה בקיץ האחרון שזה אחרי 911. דורון

maayan5

New member
נוסעת לארצות הברית 3 (מעיין)

שוב שלום לכולם.... סילחו לי על השאלות המפגרות, אבל כמו שכבר אמרתי, רק השתחררתי לא מזמן, והפעם האחרונה שהייתי בארה"ב הייתה לפני 7 שנים כך שממש אין לי מושג איך הכל פה הולך. כמה דברים: 1. לפי התשובות שעניתם לי, ייתכן מצב בו אני וחברתי (לשתינו ויזת B1/B2) נקבל אישור שהייה של חודש בלבד? ואז מה עושים? מתווכחים עם הפקיד או חוזרים הביתה? כי לנסוע לחודש זה ממש לא שווה את ההוצאה על כרטיס הטיסה... או שאולי כדאי בכלל כן לנסוע- גם אם קיבלנו אישור רק לחודש ומשם לבקש הארכה וכך להרוויח עוד חצי שנה (בערך)? 2. שמעתי על מצב (שבאמת קרה) שבו אנשים שחיים בארה"ב (וגם בקנדה נדמה לי) מעל מספר שנים מסויים (נגיד 7) מקבלים אזרחות. לי ת,אמת זה לא נראה כ"כ הגיוני כי אז מה הטעם בגרין קארד וכל סוגי הוויזות אם בן אדם פשוט יכול לקבל אזרחות אחרי שלב מסויים... מישהו יודע על זה משהו? 3. רציתי גם להבין כמה זמן נמצאים שם כל האנשים שמייעצים פה בפורום, כמו דורון ועדי, ואיך- על ויזת סטודנט?נישואים לאזרח אמריקאי? אנא שתפו!!! תודה רבה והרבה אהבה!!!

doronf65

New member
מנהל
נעים מאוד ../images/Emo8.gif

היי מעיין, עדי היא מנהלת הפורום והיא גרה בניו ג'רזי. תרפרפי על הפורום כמה שבועות אחורה ותלמדי עליה, כולל על לידתו המתוקשרת של בנה וכו'. את גם יכולה לראות כרטיסים אישיים של האנשים עם אינפורמציה שהם שמו על עצמם (אני למשל, שמתי תמונה של חבר חתיך שלי
) ע"י הקלקה על הכינוי שלהם. אני - אז ככה: אני עדיין בארץ. אשתי אמריקאית ועמדנו לעקור לארה"ב למספר שנים, כולל לימודי דוקטורט שלה ואולי שלי. אבל החיים זה הפתעה אחת גדולה, והיא נכנסה להריון. בשל שיקולי ביטוח רפואי, לימודים שלה שנדחו כמובן וכו', דחינו את הנסיעה עד לבערך 8-12 חודשים מהיום. כיון שממש היינו רגל אחת בחוץ, וכבר עשינו המון צעדים לקראת, יש לי די הרבה נסיון בנושאים ובמסלולים שאותם עברתי, כגון ביטוח לאומי, קבלת גרין קארד כנשוי לאמריקאית, ביטוח רפואי, לימודים בארה"ב וכו'. כיון שכבר עזבתי באופן מסודר את העבודה, אני גם מובטל כרגע ומנסה לסחוב כלכלית עד שנצא, ויש לי זמן ליהנות מהפורום הזה. פסיכולוגית, אני מכיר בעובדה שזו מין תרפיה עבורי לאחר האכזבה מהדחיה. אני ממש משתדל לתת אינפורמציה נכונה ומבוססת, לומר על מה אני מתבסס, ואם אני לא בטוח אני מסייג את דברי, כיון שראיתי מספר טעויות של חבר'ה שכתבו דברים לא מבוססים וזה עלול לעשות נזק. כללית, אני ממליץ לקבל באמינות רבה את דבריה של עדי וכמובן יעקב, העו"ד של הפורום. דבר נוסף ומאוד חשוב - תעשי הכל חוקי ואמיתי, אם האמריקאים תופסים אותך בשקרים/תיחמונים - מספיק להם פעם אחת. אתן לך תשובות בתגובה נפרדת בהצלחה, דורון

doronf65

New member
מנהל
תשובות

היי מעיין, ועכשו, כשאנו מכירים, נראה מה אפשר להשיב לך: 1. בהחלט ייתכן מצב כזה, וקחי אפשרות כזו. אל תמרי את פיהם אם זה קורה. עצה אנושית שאני יכול לתת לך: עוד לפני שהוא מחתים לך תאריך יציאה מכסימלי, (זה מין פתק שהוא נותך לך) נסי להראות לו שיש לך כרטיס חזרה עם תאריך של עוד חודש וחצי או 3 חודשים. הפקיד צריך להיות ממש לא אנושי לדפוק לך את הכרטיס. אבל עשי זאת לפני שהוא נותן תאריך, ולא ליצור מצב שהוא צריך לחזור בו, כי זה קשה עד בלתי אפשרי, הם גם לא אוהבים ויכוחים וכו', בעיקר פקידים בעלי כוח מול תייר מסכן שהוא לחם חוק שלהם וכל יום הם רואים מאות כאלה. 2. לגבי ארה"ב: אין מצב כזה, וזה גם לא הגיוני, כמו שאמרת. אני מכיר אנשים שמנהלים חיים שלמים כולל עבודה וילדים שנולדו שם והולכים לבתי ספר והכל, וההורים לא חוקיים 20 שנה. זה מצב נורא, ולמעשה אי אפשר לצאת מזה כמעט. מישהי אחרת שאני מכיר התחתנה אחרי 15 שנים כלא חוקית עם איזה ידיד הומו שלה. בעצם רק ככה אפשר לצאת מזה, וגם עושים בעיות כי זה מצב שאתה מנסה לעבור ממעמד לא חוקי לחוקי, וזה קשה. האמריקאים לא מכשירים מקרים כאלה בטעות ולא מוחקים איקסים ששמו על אנשים כ"כ מהר. שמעתי (וזה סיפור שספרו לי ואני לא בטוח) שפעם הם עשו מבצע שמי שהסגיר את עצמו והיו לו קריטריונים מתאימים (המון שנים שם וחיים יצרניים וחוקיים ללא הסתבכות וכו') נתנו לו מחילה. אבל מצד שני גם ניצלו את המקרה הזה לתפוש המון לא חוקיים ולגרשם. הם גם לא יעשו מבצע כזה אחרי 911, ונושא ההגירה היום חם מאוד. בהצלחה!

maayan5

New member
אויש...

אבל בעקרון אני קונה כרטיס פתוח לשנה... אתה חושב שעדיף לקנות רק לחצי שנה?

doronf65

New member
מנהל
אין מצב...

שהם יקבלו כרטיס פתוח לשנה, הם מאשרים מ כ ס י מ ו ם לחצי שנה, וכרטיס כזה מבהיר להם שאת מתכוננת להיות לא חוקית! אני גם מתפלא שמשרד נסיעות מסודר וסוכן אחראי ימכור לך כרטיס כזה, אלא אם תראי לסוכן שיש לך אזרחות או גרין קארד, אחרת הסוכן מוכר לך כרטיס יקר ומועל בתפקידו כסוכן אחראי. הדילים הם של כרטיסי הלוך ושוב סגורים בתאריך חזרה של בין 3 שבועות (אל על זולים) דרך 6 שבועות (אל על יקרים ועוד חברות) מכסימום 3 חודשים של חברות ספורות. אני הלכתי לברר על כרטיס הלוך בלבד, וזה מה שקרה איתי. לי לא היתה בעיה בנושא גרין קארד, אז בעיקרון יכולתי, אבל כשרוצים להישאר שם יותר זול בגלל הדילים לקנות כרטיס הלוך-ושוב ופשוט לא לעלות על הטיסה החוזרת. בחלק מהחברות אפשר אפילו לקבל חלק מהכסף חזרה.

maayan5

New member
דורון עזרה....

ומה קורה אם באמת קניתי כרטיס לשלושה חודשים אבל אישרו לי להיכנס לחצי שנה ואני רוצה להישאר עד סוף החצי שנה? לקנות כרטיס הלוך ושוב לשלושה חודשים ואז להתקשר ולהאריך אותו ? נראה לי שאני פשוט אתחתן עם איזה אמריקאי וזהו!! כולה אני רוצה קצת לטייל!! אני לא מתכוונת לקנות כרטיס בכמה אלפי שקלים בשביל שיאשרו לי להיות שם שלושה שבועות!! אוף! זה מדכא!

doronf65

New member
מנהל
את שמה לב שאנחנו מנהלים צ'אט?? :)

מעיין היי, אין קשר בין החוזה שלך עם חברת התעופה לבין שלטונות ההגירה שיכולים להיות שרירותיים! אני ממש מצטער. אני גם יכול "להרגיע" אותך שהסיכוי לקבל חצי שנה אישור למישהי בגילך הוא נמוך. 3 חודשים עלייך להגיד תודה. אם דבר כזה קורה תוכלי להיכנס למשרד נסיעות שם ועבור כ- 100$ לשנות את התאריך חזרה. זה לא נורא, והלוואי שזה יקרה לך ככה. אם תחליטי להתחתן עם אמריקאי - בואי חזרה אלי לייעוץ בנושא... אפשר לכתוב ספרים על זה. תלוי אם הוא פה או שם, אם מגישים בקשה פה או שם וכו'. סתאאאם :)), אני יודע שאת צוחקת, אבל יש לי חתיך אמריקאי בן 20 להכיר לך. בן דוד שלי. אם תגיעי לקליפורניה אפשר אולי לקשר אותך אליו.

maayan5

New member
חתיך אתה אומר?!

אני מגיע ועוד איך לקליפורניה... השאלה אם הוא רוצה להתחתן... אני אשמח אבל אתה יודע... גברים...

maayan5

New member
תיקון

התכוונתי שאני "מגיעה" ולא "מגיע"... אני עדיין בחורה.... שלא תחשוב שטעית במקרה...

doronf65

New member
מנהל
יש לי תמונות שלו

והוא בעצם בן 22 בערך, אני לא זוכר בדיוק. אני לא יודע מה הוא יגיד על זה שאני עושה לו נשמות, אבל בטח שהוא לא יתחתן בשביל גרין קארד שלך, אלא אם הוא יתאהב באמת. רוצה תמונה שלו? אבל תצטרכי להחזיר לי תמונה שלך לפני שאגיד לו משהו. אני גם לא יודע מה מצב החברות שלו כרגע, למען האמת. בקיץ כשהייתי שם הוא היה פנוי.

doronf65

New member
מנהל
נעבור למסרים,אנחנו מפריעים לפורום

עם עומס השורות שלנו.

maayan5

New member
לדורון החמוד!

רק רציתי שתדע שזה ממש מחמם את ליבי שישי עוד אנשים נחמדים בעולם הזה!!!!! וחוץ מזה אני מאוד מקווה שכשאני אחזור מארה"ב ומדרום אמריקה (התחנה הבאה אחרי ארה"ב) יהיה לי הרבה הרבה ידע לחלוק עם כולם וגם אני אוכל לייעץ!! איזה כיף! !!תודה!!! והרבה הרבה מזל טוב על התינוק!! זה בן או בת?!

maayan5

New member
שמות

אולי תום.... או אביב... אתם מחפשים שמות אמרקאיים או ישראלים?

doronf65

New member
מנהל
אולי אביב...

צריך משהו שיהיה גם וגם. שיהיה משמעותי בעברית, ורצוי גם באנגלית, ולפחות שיוכלו לבטא אותו בלי לסלף באנגלית. אביב זה לא רע... אני ארבר עם ג'יין (אשתי). תודה! את רואה? גם לך יש אפשרות לייעץ בפורום!

למעלה