נוסעת להודו ללא שמץ של מושג

go27

New member
רכבות

הרכבת ההודית זה כל הסיפור ... הרכבת משקפת יותר מכל את ההווי של העם ההודי , מגע ישיר וצמוד עם האוכלסיה המקומית , שיחות מענינות והבנה של המחשבה ההודית. בכל נסיעה יהיה לך מפגש מרתק אבל בהתחלה כשאינך מוכן מפגש זה יכול להיות קצת חזק וטעון מדי. הענין מתחיל עוד בתור לקניית הכרטיסים שבמקומות קטנים ומבודדים אין מי שידבר אנגלית או יצביע על הרציף הנכון ואז ממשכים וקופצים על הרכבת לפי תחושת בטן ... לגבי הרכבות בד"כ ישנם מספר מחלקות: 1. מחלקה ראשונה אייר קונדשיין - יקר מדי 2. מחלקה שניה אייר קונדשיין - מחירים סברים , האוכלסיה בקרונות אלו בד"כ משכילה ומעניינת. ** יתרון ה אייר קונדשיין אינו רק המיזוג (שלעיתים לא ממש מקרר) אלה השקט חלונות סגורים ולא שומעים את ה צק צק צק צק ..... שיכול להיות מרגיז ביותר בנסיעה של יותר משעתיים שלוש. לגבי מחלקות אחרות הזולות יותר ,נסי להמנע ממחלקה שלישית, שם הצפיפות מדהימה יושבים על דרגשי עץ שגורמים לך לאבד כל תחושב אחרי שעה. וכן הנוסעים האחרים הם הודים פחות נעימים. נסיעה טובה

אבל הקטע הכי טוב ברכבת קורה כאשר...

כאשר היא נוסעת הכל טוב ויפה ואז פתאום באמצע שום מקום היא נעצרת יורדים ארבעה אנשים (אבא אמא ושני ילדים) הרכבת עדיין עוצרת ותעמוד באותו המקום (מדבר,חור, או איך שתקרא לזה) לפחות למשך שעה וחצי הקרובות עד שהיא תתחיל לנסוע שוב... ומהי הסיבה??? יש תחנת רכבת שבה היא עוצרת אבל הודי ממוצא לא ירצה לרדת בתחנת הרכבת הקרובה לביתו ומשם לקחת טוקטוק או כל דבר אחר להגיע הביתה הוא פשוט ילחץ על לחצן החירוםואז כמובן הרכבת עוצרת ליד הבית שלו הוא יורד וכל השעה וחצי אחרי זה היא לברר מי הפעיל את בלם החירום ולמה בכלל הפעילו אותו (כמה שזה מצחיק זה מאוד עצוב כשזה קורה) ולכן בכל קרון יש שלט שמודיע שמי שמפעיל את כפתור עצירת החירום ללא סיבה מוצדקת ישלם קנס גבוה. דרך אגב מומלץ מאוד לנסוע במחלקה שלישית זו חוויה בלתי השכחת שם כל ההודים שאין להם כסף 890 אנשים בקרוןכל אחד נדחף אנשים נוסעים לילה שלם מחוץ לקרון מחזיקים את הסורג ונתלים על החלון זה פשוט מדהים חובה חובה חובה ברי

shili

New member
נוסעת להודו ללא שמץ של מושג

לכל מלומדי הודו ונפאל הנכבדים! בהחלטה נהדרת ופתאומית מאוד מאוד קניתי כרטיס טיסה לעוד שבועיים לדלהי. יש לי 3 חודשים לצפון הודו וחודש לנפאל, אך אין לי מושג לאן אני נוסעת. אשמח לקבל מקומות מומלצים והמלצות כלליות ופרטניות לטיול בהודו ונפאל.

shili

New member
סיפור רכבות משלי, מעוניין?

ברי, המון המון תודה על כל העצות. ויש לי גם סיפור רכבות משלי - בסין המקומיים פשוט לא דוברים מילה אחת באנגלית ויעדיפו לשקר לך מאשר להודות שאין להם מושג על מה אתה מדבר. בדרום המאוד לא מתוייר של סין היינו אמורים לקנות כרטיס רכבת לגווילין (נסיעה של 10 שעות מזרחה) וכשהתקרבנו לקופת הרכבת (סיפור לוגיסטי מורכב בפני עצמו) ניגש אלנו בחור מקומי והציע באנגלית קלוקלת לסייע לנו בקניית הכרטיסים (הם מרגישים מאוד טוב עם זה, והם ממש נחמדים ...). קיבלנו כריטיסים והמתנו בתחנת הרכבת. והמתנו. והמתנו. לאחר כ 12 שעות עלינו על הרכבת והלכנו לישון, לא משערים מה מחכה לנו. עכשיו, ברכבות בסין הכרטיסן מעיר אותך כחצי שעה לפני התחנה שלך, ובמיוחד אם אתה תייר, שאז צוות שלם של כרטיסנים עושה את זה. התעוררנו בבוקר, וגילינו כי אנו ע הרכבת למעלה מ 14 שעות (!) ואז התחיל הבאלאגן - ניסינו להבין איפה בדיוק אנחנו, ואיך יוצאים מהמצב הזה. כמובן שאף לא אחד דבר אנגלית אבל הראנו להם יפה מאוד את המילה "אבדנו" בשיחון והצבענו במפה על גוילין. כל הקרון התאסף סביבנו יחד עם הכרטיסנים ואחד הנוסעים נתן לי לפתע את הפלאפון שלו. מסתבר שהוא התקשר לחברה שלו שדיברה אנגלית בסיסית מאוד, היא דיברה עימי באנגלית, תרגמה לחבר שלה לסינית, הוא הסביר לכרטיסן והכרטיסן הסביר לכל הקרון שעלינו על הרכבת לללילין (שנסעה צפונה, לא מזרחה), ובדרך כולם מפשפשים בספרים, במפות ובתיקים שלנו.... סיטואציה מטורפת. כולם מסביב צחקו על שני הזרים שהלכול לאיבוד. אבל הסינים שהיו בקרון שלנו היו מאוד נחמדים וחלקם אף הציעו לנו לרדת איתם ולהתארח בביתם. בקיצור - היה מוטרף לחלוטין. אין כמו סיפורי נסיעה בטיולים. זהו, אני נוסעת חמישי הקרוב עם עצירה לכמה ימים באמסטרדם. שוב תודה.

Phangan

New member
קודם כל טוב מאוד....

את נוסעת לבד
קני מפה, קני את הספר של Lonely Planet על צפון הודו ותתחילי לקרוא (ויש הרבה) מומלץ לגשת לאחת מחנויות למטייל ולשמוע הרצאה על הודו... ולקרוא את המלצות המטיילים בספר של ההמלצות כנ"ל על נפאל... בהצלחה.... Phangan שחצי שנה תיכנן את הטיול הראשון שלו למזרח הרחוק... Phangan

אךךך אין כמו הספונטניות....../images/Emo45.gif

והספונטניות הזו אני מאמין תלווה אותך למשך כל הטיול... בקשר לנאפל את תישהי שם חודש יש לך זמן גם לקטמנדו (שבוע שבועיים) אולי לעשות ראפטינג ולבקר בכמה מקומות שם ומי יודע אולי יתמזל מזלך ותראי גם את הקומרי ואז לפוקרה לקחת טראק כלשהו כמו ש Phangan המליץ לך לכי למטייל לשמוע הרצאה על הודו נאפל שם תשמעי על כל סוגי הטראקים כמה זמן לוקח כל אחד ובאיזה מסלול הוא נמצא פוקרה עצמה משם יוצאים לרוב הטראקים מדהימה... כנסי לכאן תמצאי טיפ קטן לנאפל עוד שאלות??? אל תתביישי תשאלי חופשי כולנו כאן נשמח לעזור לך יום טוב ברי

shili

New member
been there, done that

תודה רבה על התשובות המהירות והעידוד. האמת היא שכבר טיילתי בדרום מזרח אסיה 8 חודשים, כך שאני יודעת לקראת מה אני נוסעת (מבחינת ציוד, אוירה ומוכנות נפשית) אבל נשאלת השאלה האם אני באמת זקוקה לL.P או שאפשר להסתדר בעזרת כל התיירים האחרים שאפגוש שם? אני זקוקה יותר לעצות והמלצות בעניני צפון הודו, ועל פיהן אתכנן מסלול משטער. למדתי שלרוב התכנונים לא יוצאים לפועל (ואז נקלעים להרפתקאות שמפרנסות סיפורים שלמים)..... נוסעת לבד, כן(הדרך הטובה ביותר), אבל מכירה שם הרבה הרבה אנשים שבוודאות אפגוש אןתם בדרך, אם ארצה ואם לא..... אז ממתינה לכם בנושא הודו, ותודה שוב.

תמיד טוב שיהיה דבר כזה....

ברור שתפגשי אנשים וברור שהספר הכי טוב הוא המטייל עצמו אבל בכל זאת קצת מידע על העיר שאליה את נוסעת מידע על הערים הקרובות לה תחנות רכבת אוטובוסים מקומות לינה את לא יכולה לדעת היכן תתקעי ומה מצפה לך (זה החלק הכי יפה בטיול) זה תמיד עוזר ואני אומר לך את זה מניסיון דרך אגב את לא חייבת לקנות את זה כאן שם תמצאי את זה משומש ובמחיר ממש נמוך.. וכן הדרך הטובה ביותר היא לנסוע לבד....

go27

New member
לחוות לבד (קצת מידע וזהו)

נפאל - קצת בעיתית בתקופה זו ולכן היתי ממליץ לך לותר עליה מה שמשאיר לך ארבע חודשים הודו(לא חייבים להסגר לרק על הצפון). הסיפור הוא כזה לבחור מקום להתחיל ממנו. דלהי יחסית קשה להתחלה במיוחד בחום אך בסוף מבנים כי היא אחת הערים המדהימות בעולם. לנחות בדלהי למצוא דרך נוחה (עוד לא רכבת) להגיע לצפון נניח דרמסלה מקום מעולה להתחלת הטיול. להגיע לשם לשהות כ שבוע שבועיים להבין מי נגד מי למצוא שותפים להמשך ולהתקדם לפי ההרגשה. תני להרגשה להוביל אותך !!! טיפים: 1. לא לטייל בדלהי ביום שמגעים מהארץ (זה לא אירופה אי אפשר לשוטט עם ספר מאתר לאתר) . 2. לא לותר על טיול בדלהי לאחר תקופה שהיה בהודו. 3. לא לסוע ברכבת בשבוע בראשון. 4. להמשיך אחרי שבוע לטייל רק ברכבות. 5. בדרך לצפון לעצור מאמריצר (מקדש הזהב). 6. לא לוותר על וראנסי. 7. לא להתחבר לחבורה גדולה של סטלנים ולהפוך את זה לעיקר הטיול. 8. למצוא גם שותפים לא ישראלים לטיול. 9. לא לותר על טיול גם עם ישראלים 10. גם אם נראה לפעמים שמותר לעשן ,לזכור זה לא חוקי ואם מעשנים אז לנקוט באמצעי זהירות. תהני

למעלה