נוסעת לטוקיו

tasai

New member
נוסעת לטוקיו

יותר נכון, מתכננת לטוס לשם ואני חייבת חייבת חייבת שמישהו/י יהיה איתי. לבד זה בלתי אפשרי לי.
אז, יש מישהו או מישהי שמתכננים לטוס בקרוב (נגיד...תחילת ינואר?)?

mishel s

New member
אני נוסע שבוע הבא

אבל לא לטוקיו, לאיזור נגויה.
אין לך מה לפחד כל כך מטוקיו, היא עיר נהדרת, בטוחה, והרבה יותר קלה לחיות בה מאשר כל עיר אחרת בישראל.
אני גרתי בה תשעה חודשים.
אם לא תמצאי אף אחד, צרי קשר ואתן לך פרטים שלי כדי שתוכלי ליצור קשר בקלות ובמהירות כל פעם שיש לך בעיה/שאלה כשאת שם.טוקיו היא לא מפחידה כשיודעים מה לחפש וכשמכירים אותה.

Tenguy

New member
דרך צלחה

tasai -
האם נסעת בעבר לחו"ל? עושה טיול לבד ביפן, או שיש לך עם להיפגש ביפן? יש לך ידיעה בסיסית בשפה היפנית? כי נסיעה ליפן היא ממש לא שונה ובהרבה בחינות אפילו יותר נוחה ופשוטה מאשר ברוב מדינות העולם
משום מה הרבה אנשים חושבים כי טיסה ליפן - זה כמו להגיע לעולם אחר או לירח .... אז זה ממש בכלל לא ככה ....
יפן היא מן המדינות היותר שלוות, מסודרות ומודרניות שישנן .... לדעתי, מי שצריך לדאוג זה יפני שמגיע לישראל

&nbsp
תנשמי עמוק ותרגעי.... סעי בכיף, בראש פתוח, בלי לחץ, תכיני מראש כסף יפני ואת כל המידע הדרוש לך להגיע למקומות מודפסים באנגלית ועדיף ורצוי ביפנית, כי אנגלית מוגבלת ביפן ל-Tourist Info שנמצאים בכל שדה תעופה, תחנת רכבת ראשית או בכל מלון יפני - שיעזרו לך בקטע של ההתמצאות בנבכי היפנית

&nbsp
מישל -
נוסע לנאגויה ? אפשר לשאול במה זכתה נאגויה בכבוד הזה ?
בכל מקרה תהנה ואין לי ספק שתהנה ביפן

mishel s

New member
גיא, אני לא נוסע לנגויה

אני נוסע לאיזור נגויה.
המקום שאני נוסע אליו נקרא TOYOKAWA
רק שסביר להניח שרבים מכירים את נגויה ולא את טויוקאוואה אז אני אומר איזור נגויה כי זאת העיר הגדולה הכי קרובה.
&nbsp
הפעם אני רוצה לחפש שם מורה שודו או סומיאה וללמוד אצלו פעם בשבוע.
נראה אם אצליח למצוא מישהו באיזור שלי.

Tenguy

New member
כל הכבוד

המון בהצלחה - נשמח לראות פוסטים מן הלימודים עם צילומים
בנוסף - אם מותר לי לומר - מאד מרתק אותי לראות סטודיו של אומני מכחול ביפן ואיך הם מארגנים אותו,
איפה מציירים ? על שולחן רגיל או נמוך... איך מדביקים עבודות, איך מייבשים עבודות, איך מאחסנים עבודות
איך מטפלים ומאחסנים מכחולים ושאר הציוד .... תמיד ריתק אותי הקטע של כל הדברים ש״מאחורי הקלעים״ באומנויות האלה.

בהזדמנות כזאת - אל תשכח להשיג ואולי גם ללמוד לגלף לעצמך חותמת ואפילו שתיים (ין & יאנג) - כדי שתוכל לחתום על העבודות שלך כמו שכל אומן יפני עושה

הלוואי עליי לקום ולטוס ככה ליפן והירשם לקורס סומי-אה או שודו

mishel s

New member
יש לי כבר חותמת אחת

שחברה שלי גלפה לי.
בחותמת שהיא עשתה אחרי החתימה הרוב אדום והגילוף בעצם עשה רק את הפסים הלבנים בחותמת.
מה זה נחשב? יין או יינג?

Tenguy

New member
אם הסימניות לבנות אז זה ין 陰

כאשר הסימניות לבנות כי הן שקועות (נקבי) בתוך הרקע שהוא אדום - זה יין (אין ביפנית) : 陰
כאשר הסימניות אדומות כי הן בולטות (זכרי) מעל הרקע שהוא לבן - זה יאנג (יו ביפנית) : 陽

חותמת ממש חמודה - אבל דווקא מקרל ?
אפשר לשאול מה הגודל שלה ? האם ראית איך גילפה אותה?
אני מביא לפה חותמת יאנג (רוחב 1.2 ס״מ) שגילפתי לפני כמה שבועות לבקשתה של תלמידה

mishel s

New member
היא קנתה בחנות של חותמות

סט להכנה עצמית, בו היו האבן שני סנטימטר על שני סנטימטר,
כלי הגילוף, ועוד איזה נייר/מדבקה כזאת שעליו היא הייתה אמורה
לצייר את העיצוב ואז להעביר אותו לאבן בעזרת הנייר הזה.
לא יודע בדיוק איך.
&nbsp
ואז היא גילפה עם הכלי הזה שרואים בתמונה (זאת החותמת שלי בתהליך)
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net...=4032c15b23532eabde9603d528094e71&oe=5503E72B
&nbsp
&nbsp

Tenguy

New member
תודה רבה! ההודעה הקרובה שאפרסם תהיה על החותמות ביפן

herouth

New member
הו, חזרת לפורום.

חששתי שהחלטת לפרוש מכאן אחרי שלא הצלחת לכתוב שאלה ביפנית.
&nbsp
אני לא יודעת אם שמת לב, אבל תפוז החזירו את התפקוד המלא של היפנית לקדמותו, אז אם את רוצה לשאול שאלות, בכיף. חשבתי אפילו לפתוח שרשור שאלות שבועי לכל מי שבזמנו החופשי מעיין בחומרים ביפנית ונתקל בבעיות, אני רק מקווה שיהיו מספיק אנשים שיענו כי גם לי יש שאלות מדי פעם.

delikat

New member
כן, לא פרשתי מהפורום. טוב לראות שיש לנו יפנית שוב :)

אני אוכל לנצל שרשור כזה, פה ושם עולות לי שאלות שאני לא מוצאת להן תשובה טובה. אבל גם לפרסם אותה סתם ככה בפורום יכול להיות בסדר, לא?

isoaq

New member
מעוניין גם לטוס לטוקיו

עד 3 חודשים מישהו מעוניין ?

למעלה