לא מזמן ראיתי הרצאה לא רעה ביו-טיוב בנושא הזה של חייזרים.
המרצה הוא אחד Stephen Webb והוידאו נקרא
?Where are all the aliens
הוא העלה נקודה מעניינת שאני מודה שלא חשבתי עליה לעומק לפני שראיתי את הסרטון הזה - והנקודה הזו היא מחסומים.
בשנות החמישים אנריקו פרמי שהיה פיזיקאי שאל שאלה שלימים התפתחה למה שנקרא
הפרדוקס של פרמי. השאלה היתה "אם אכן ישנם חיים תבוניים ביקום, אז היכן הם?"
בגדול, הפרדוקס טוען שבהתחשב בקצב התפתחות הטכנולוגיה (האנושית), סביר להניח שתוך כ 5 מליון שנה האנושות תוכל ליישב את כל הגלקסיה - ומכיון שהגלקסיה שלנו קיימת כבר 12 מליארד שנים, היה מספיק זמן, לכאורה, לגזע חייזרי להשתלט על כל כוכבי הלכת המאפשרים חיים בגלקסיה הזו - אז איפה הם?
סטפן ווב דיבר על מחסומים - כמובן שיש את המחסום של המרחקים העצומים - השמש הקרובה ביותר לשמש שלנו (פרוקסימה קנטאורי) נמצאת במרחק של כ 4.2 שנות אור - בעוד שהחפץ המלאכותי המהיר ביותר שנוצר עד כה (הגשושית ג'ונו שנשלחה לחקור את צדק) הגיע למהירות העצומה של 265,000 קמ"ש (שהם 73,800 מטרים בשניה) - וזה בסך הכל 0.00023 ממהירות האור. כלומר - לו החללית הנ"ל היתה נשלחת לפרוקסימה קנטאורי היה לוקח לה למעלה מ 18 אלף שנים.
אז זה מחסום אחד שאני מניח שכל מי שאי פעם חשב על הנושא חשב גם עליו - אבל יש עוד די הרבה מחסומים אחרים בדרך:
1. שכיחותם של כוכבי לכת או ירחים המאפשרים חיים.
2. היווצרות החיים עצמם - אנחנו יודעים רק על כוכב לכת אחד שיש בו חיים, נכון להיום. אין לנו שום דרך לדעת כמה המאורע הזה (של היווצרות החיים) נדיר או נפוץ).
3. התהליך האבולוציוני שצריכים החיים הללו כדי לפתח ציויליזציה.
4. האם בכלל הרצון לחקור את החלל ושאר הכוכבים קיים אצל הציוילזיות התיאורטיות הנ"ל
5. האם הציוילזציות הנ"ל יצליחו להגיע לשלב שבו הם יכולים, טכנית, לבצע מסע בין כוכבי (יש טענה ידועה שגורסת שכל ציויליזציה מתקדמת "מדי" משמידה את עצמה)
ובטח יש עוד כמה מחסומים שלא חשבתי עליהם.
הנקודה היא, בסופו של דבר - שיכול מאוד להיות שבכל היקום העצום שאנחנו נמצאים בו - כדור הארץ הוא המקום היחיד שנוצרו עליו חיים, או שהוא המקום היחיד שהתפתחה בו ציויליזציה, או שפשוט שאר הציוילזציות נמצאות בגלקסיות רחוקות כל כך, שאין סיכוי שיצליחו להגיע לכאן אי פעם - לנו אין שום דרך לדעת.
בשורה התחתונה - אני חושב, כמוך, שחיזרים מעולם לא הגיעו לכדור הארץ.
האם קיימים חיים מחוץ לכדור הארץ? אינני יודע. אני נוטה להאמין שכן, אבל זה יותר אמונה מאשר כל דבר אחר.