ההתלבטות שלי...
...היא בין שתי התשובות האמצעיות. מחד, אין ספק בליבי שרגלו של ערפאת צריכה למוש מעל אדמת ארץ ישראל, אך עדיין אני שואל את עצמי באיזה אופן. האופציה הראשונה - גירוש. היתרון: סילוק ערפאת מהשטחים וסילוק מרותו. הכנופיות השונות בשטחים יסירו את כפפות האחדות המדומה ששוררת סביב ערפאת, ותחל מלחמה פנימית פלשתינאית, שבה ישראל תצטרך לבחור את הצד בו היא תומכת (סטייל באשיר ג´ומייל, רק עם הפקת לקחים). התוצאות עשויות להיות התמוטטות הרשות והקמתה של יישות חדשה, או תוהו ובוהו שסיומו אינו ידוע (אך רוב הסיכויים שהתוצאה תהיה טובה מהמצב כיום). החיסרון: אפשרות הפיכת ערפאת ל"מנהיג גולה" ולאהדה בינלאומית רבה אליו, כשיתאפשר לו לנוע ברחבי העולם, כפי שבאמת היה רוצה. האופציה השניה - חיסול ערפאת. אפשרות זו תביא להעילמותו לעולם של רב-המרצחים מטוניס. היתרון: אותו יתרון כמו ממקודם, ויותר: ערפאת ימחק לחלוטין מהתודעה האיזורית. החיסרון: הפיכתו ל"קדוש מעונה", פגיעה ב"כבוד" הפלשתינאי יותר ממה שאנו יכולים להרשות לעצמנו ודרדור הפלשתינאים לייאוש מוחלט. על פניה, ההחלטה קשה. אך בין חיסולו לבין גירושו של ערפאת, אני מצביע בעד גירושו. חיסולו יהווה קטליזטור שעשוי לדרדר את הפלשתינאים לטירוף אחוז אמוק, שאני סבור שעלינו להתחמק ממנו. גירושו אמנם יהווה נתינת נשק הסברה אדיר לפלשתינאים, אך אני מאמין שבסופו של דבר, הצדק מנצח, ולא ההסברה.