נועה, או כל שופטת

אמא לה3

New member
המשך

אמנם זו קצת נוסטלגיה, אבל לדעתי היא מפגינה רמה יפה אפילו אם נשווה את התרגילים לרמה של היום, וזו לא רק הרמה אלא כל התנועתיות שלה והיציבות שלה, פשוט תענוג להסתכל עליה.

אמא לה3

New member
אני מוסיפה שאלה לאורנה שי או מי מטעמה

ובבכלל כל אחת יכולה לענות מבחינתי, האם יש הבדל בין מאיה שני לבין רוני/ורד/טלי ואחרות? בתרגיל משנת 93' רואים את מאיה על הקורה עם יציבות נפלאה (נכון היתה נפילה) אבל בכל זאת, תרגיל מרהיב לכל הדעות, עם אלמנטים יפים ושרשראות מקסימות, גם על הקרקע, משנת 95' תרגיל מקסים, במקבילים שתי עזיבות ועוד, לעומת זאת, לא ראיתי כזאת תנועה ויכולת אצל אף אחת מהמתעמלות הנ"ל מהתחרויות האחרונות, התרגילים נראים טכניים מאוד עם כריאוגרפיה מינימלית כאילו אין העזה, אז מה קרה בשנים האחרונות? ואגב, אני באמת שואלת מתוך רצון לדעת, האם התרגילים עכשיו של הבנות הם יותר טובים/גבוהים מבחינת הרמה?

noaleee1

New member
ועוד שאלה למישהי מהפועל תל אביב

או סתם מישהי שיודעת .. למה נועם וינוגרד לא בדרגה א' ? שנה שעברה היא הייתה בדרגה ב' (אם אני לא טועה) וישר קפצה לנערות ..

השערות

אני לא יודעת, אני מעלה השערות: נועם הייתה בדרגה עם יובל, אך יובל בוגרת מנועם בשנה. יובל לפי השנתון צריכה כבר להיות בג'וניור. נועם הייתה אמורה כביכול להיות לבד בדרגה א'. יכול להיות שלא רצו לשים מתעמלת לבד בדרגה (יחידה מכל הארץ). לא יהיה לה עם מי להתחרות, וזה גם סתם בזבוז מבחינה כספית ולוגיסטית (זאת אומרת לשים לה מאמנת פרטית שתאמן אותה לתרגילים בדרגה הזאת, היא תתפוס תחנה/מכשיר שלם וכו וכו). חוץ מזה שהיא די טובה וחזקה להתמודד כבר עכשיו עם דרגת הג'וניור. השערה נוספת: כנראה שנועם מיועדת לאולימפיאדת 2012. ואם היא תהיה השנה בדרגה א', אז היא תגיע לדרגת סיניור רק ב-2011 וזה לא מספיק זמן להתכונן לאולימפיאדה (בקושי יהיו לה תחרויות בינ"ל ותחרויות מבחן, אולי רק אליפות הארץ היא תספיק). כנראה רוצים שהיא תהיה כבר עכשיו בדרגה בינ"ל כדי שתתחרה במכבייה הקרובה ובתחרויות נוספות, וכך תהיה בסופו של דבר יחד עם כל הסגל ל-2012.

yshai26

New member
נועם וינוגרד

נועם היא המתעמלת היחידה בישראל שנמצאת כרגע בדרגה א'. מאחר ואין לה מתחרות הוחלט להקפיץ אותה ישר לג'וניור, התמקדות בדרגה א' יכולה לעכב את התקדמותה מאחר ועליה להציג בתחרות אלמנטים מסוימים (לפי דרישת החוקה), בג'וניור יש איתה מתעמלות נוספות וכאשר יש תחרות יש התקדמות.

אמא לה3

New member
יעל את יכולה בבקשה להתייחס לשאלה

שלי מבחינה מיקצועית? באמת מעניין אותי לדעת אם רוני/ורד/טלי מבצעות רמת קושי בתרגילים יותר ממאיה בזמנו?

חכי חודש

בעוד כחודש אנחנו נראה במכבייה מה כל אחת מבצעת. יהיו תרגילים מלאים בתחרות חיצונית (יחסית) ואז תוכלי להשוות בעצמך.

אמא לה3

New member
אין ספק שאראה

אני כבר מחכה בקוצר רוח למכבייה, היה כייף בפעם הקודמת, ובכל זאת הייתי רוצה לדעת מה השתנה ולמה (לדעתי) יש הבדל כל כך גדול בין הביצועים של מאיה לבין הביצועים של המתעמלות היום.

yshai26

New member
רמת ההתעמלות

הרמה אכן ירדה אבל הסיבה לכך היא לא היכולת של המתעמלות. הסיבה האמיתית לירידה ברמה היא השוני שקיים בחוקה הבינלאומית משנת 1993 להיום. הדרישות שמציבה החוקה היום כל כך מורכבות ודורשות מכל מתעמלת לבצע כל מיני שרשראות אקרובטיקה ותנועה על מנת להגיע לציון התחלתי נורמלי. הדרישות הללו גורמות למאמנים לבחור את שילוב האלמנטים שיתן בונוס יותר גדול ולכן מה שאנחנו רואים הוא שרוב המתעמלות עושות את אותן תרגילים. לא כדי להסתכן באלמנטים משוגעים מפני שבשילוב בין שני אלמנטים קלים יותר אפשר לקבל את אותו בונוס כמו אלמנט קשה במיוחד. יש אלמנטים שבחוקה הישנה היה כדאי לעשות כמו פליק פלאק+סלטה+סלטה (על הקורה) והיום האלמנט הזה הוא לא כדאי כי יש איסור לחזור על אותו אלמנט פעמים - אז למה להסתכן! לכן ההתעמלות של אז כל כך שונה מההתעמלות של היום.

אמא לה3

New member
תודה על תגובתך העיניינית

את צודקת במה שאת אומרת וזה נכון , למה להסתכן, אבל עדיין משהו בעמידה ובדרך עבודה של מאיה ובכלל כל המחזור שהיה איתה שונה כ"כ מהבנות של היום, היא פשוט נראית ליגה אחרת, תמסרי לה ד"ש חם ושיש עוד כאלו שמעריכים אותה מאוד על ההתעמלות שלה, נקווה שהיא תצליח גם כמאמנת.

זה לא מה שהיא התכוונה בדיוק

היא התכוונה ל"איך" ולא ל"מה" שבתרגיל. ואני שואלת אותך, אמאל'ה3: איך זה שיש לך מתעמלות טובות יותר וטובות פחות? איך זה שבמקום העבודה הקודם שלך, היו לך מתעמלות ברמה גבוהה הרבה מזאת של המתעמלות שלך היום (ואל תקשקשי לי על המיכשור והציוד)?

מיכל BT

New member
לא נכון. ותפסיקי לייפות את הדברים

מאיזו שהיא סיבה, את כל הזמן מנסה להישאר בסדר עם כולם, למרות שיודעים את לא טיפשה ואת מבינה טוב מאוד את המצב. אז תפסיקי לייפות את הדברים לטובת הפועל ת"א, לטובת החברות שלך, ולטובת כולם. למה את יכולה להביע דיעות מנומקות וענייניות על כל דבר ועניין, אבל דווקא פה את מקפידה להישאר נייטרלית ?? זאת צביעות! די כבר, די. ההתעמלות בישראל וההתעמלות בהפועל ת"א ברמה מבזה ומבישה, אף מתעמלת ואף מאמנת לא שוות פה כלום, אף אולם לא שווה ואף אחד מעסקני האיגוד. הכל בזבל. ואת וכל המתייפיפים פה יודעים את זה. לגבי הההודעה עצמה: זה לא רק ה"איך" זה בהחלט גם ה"מה". את רוצה לדעת "מה"? תסתכלי על המתעמלת הזאת (והיא רק בת 10, דרגה ד' אצלנו...) http://www.youtube.com/watch?v=zUsWgDSEUus ואל תבלבלו במוח על חוקה חדשה וישנה.

זה ייפסק כאן ועכשיו

תגידי, כשאת נכנסת למישהו הבייתה בפעם הראשונה, את לא אומרת שלום? לוחצת יד? מציגה את עצמך? אפילו מביאה מתנה קטנה לבית, ומשתדלת לנהוג בנימוס. ובכן, הפורום הזה הוא כמו בית לכמה אנשים פה. אנחנו בנינו אותו במו ידינו, טיפחנו אותו והבאנו אותו לאן שהוא נמצא היום, תוך עבודה מאומצת ועל בסיס ערכים מסוימים. על-פי דבריך (וגם מבדיקה באדמין הפורום) אני מבינה שאת קוראת די ותיקה בפורום, כמו מאות ואלפים אחרים, אך לא מגיבה אף פעם. כל הכבוד על האומץ להגיב הפעם, פעם ראשונה בפורום. כמו-כן, את מבינה בפוליטיקה של ההתעמלות, ויש סיכוי סביר אפילו שאנחנו מכירות אישית. זה מכוער ולא פייר מה שאת עושה! את מסתתרת מאחורי כינוי כלשהו שלא ניתן לזהות אותך באמצעותו, ותחת השם הזה מרגישה "גיבורה" להכפיש על ימין ועל שמאל כמעט את כל העולם. בואי, אם את עומדת מאחורי דברייך, ואת נגד צביעות, ולך אין שום אינטרס "להיות בסדר עם כולם" תזדהי בשמך המלא ותגידי את דברייך. נראה אותך. זה לא חוכמה רק לבוא, להתלונן ולזרוק הערות. ולכן אני גם לא מתכוונת להגיב עניינית לדברייך. אכפת לך מההתעמלות? אם כן, ברוכה הבאה לפורום. הצטרפי אל הדיונים ונראה כיצד ניתן לשנות את המצב. לא אכפת לך מההתעמלות? אז אין לך מה לחפש כאן בפורום. תחפשי פורום אחר שאפשר להרוס.

אמא לה3

New member
ל"מיכלBT"

אם הייתי מנהלת פורום הייתי משאירה את ההודעה רק בגלל הסרטון המקסים (תודה לMAYTHEBEEׂ) אבל שוב, הגעת הנה עם דברים מאוד קשים וחריפים, רוצה לעמוד מאחורי מה שכתבת, ברוכה הבאה, הציגי את עצמך אם לא בשם אז לפחות אם את מאמנת/מתעמלת/הורה/ כל דבר אחר, מבחינתי כרגע את סוג של טרול יכולה להיות מאמנת מתחרה של אורנה, הורה מאוכזב או כל דבר אחר

עזבי אותי עכשיו משיפוט באמצע הלילה

אבל להביע דיעה- בכיף... אין על מאיה שני. ספורטאית מצוינת, דוגמא ומופת למתעמלות ישראל עד היום. צודקת, מה לעשות, המתעמלות הנוכחיות לא הצליחו להגיע לרמה של מאיה שני. לא בביצועים ולא בהישגים. אבל עכשיו מאיה מאמנת את דרגה ב' (אם אני לא טועה) בואי נתן לה את הקרדיט להביא את המתעמלות שלה להתעלות עליה... היא יודעת את העבודה, זה בטוח.

bonbon27

New member
אם...

מיה שני היתה קוראת השרשור הדבר הראשון שהיתה עושה ...מחייכת במבוכה והשני...מתקנת אתכן לא מאיה אלא מיה.

למעלה