נועה - בקשה ללו"ז תחרויות

cubano1

New member
נועה - בקשה ללו"ז תחרויות

היי נועה
מכיוון שיש לך יותר נגיעה לאיגוד וכו'

האם יש אפשרות להשיג איכשהו תכנית תחרויות בארץ, כמו גם תכנית לתחרויות מתוכננות בחו"ל?
האם אליפות הארץ לגברים ולנשים השנה תערך במסגרת המכביה? כל בלו"ז של מחנות האימונים לא מוזכרת תחרות סניורים.

הייתי שמח לדעת למשל מה מתוכנן לולריה, הדס, נופר, אופיר נצר בשנה הקרובה מבחינת תחרויות בחו"ל.
הייתי גם שמח לדעת לגבי אלכס, כפיר וייס, והג'וניורים תום ארנון וארטיום דולגופיאט

האם הדברים האלה נקבעים טנטטיבית מראש?
האם התכנונים האלה מתבצעים ברמת האיגוד או שכל אגודה קובעת לו"ז לעצמה?

לא צריך "נגיעה" לאיגוד בשביל זה

ראשית ממה שהבנתי היו הרבה שינויים באיגוד מבחינת בעלי תפקידים.
שנית בקשותיך לקבלת מידע לגיטימיות לגמרי, לא משהו שצריך להשיגו באמצעות קשרים.
מייל או טלפון לאיגוד ואני בטוחה שיענו לך.

cubano1

New member
מיילים לאיגוד כתבתי דרך הקישור באתר שלהם

מענה לא קיבלתי...

cubano1

New member
השתמשתי ברובריקה של צור קשר

עכשיו שלחי מיייל לכתובת - אעדכן אם תהיה תשובה

podko

New member
תוכנית שנתית

התוכנית השנתית נקבעת ברמת האיגוד - ועדה מקצועית ואישור של ההנהלה, בכפוף לתקציב ושיקולים אחרים.
לגבי אגודות - לעיתים יוצאים לתחרויות שלא דרך האיגוד, אך ככל הידוע לי נדרש אישור של האיגוד גם אם אינו מממן.
לא נראה לי שמישהו באיגוד ייתן פומבי לתוכנית השנתית הזו (של 2013 טרם יצאה) מהטעם הפשוט שחלק ממנה בד"כ מתבטל בהמשך השנה, לרוב עקב חוסר תקציב אבל לעיתים גם מסיבות אחרות. המציאות היא שמשלב מסוים בשנה הדברים די מתנהלים אד-הוק.
כל מה שכתבתי מתייחס לנשים - אין לי מושג לגבי הגברים.

דווקא יש כבר תכנית להתעמלות נשים

ראה שני שרשורים למטה.
האיגוד גם מחוייב לדעתי לספק לציבור את התכנית. יש פיקוח של מבקר המדינה, הטוטו, משרד התרבות והספורט וכיו'ב- חובה להתנהל בשקיפות.
די נדיר שפעילות שנקבעה מתבטלת בהמשך השנה, בוודאי לא בשל תקציב. התקציב אמור להיות משוריין.

podko

New member
קובנו שאל על תוכנית לג'וניור סניור, לא לדרגות

על מחנות אימונים, תחרויות בחו"ל וכו'.
זו לא התוכנית שהעלית כאן, ובה באמת בדר"כ לא מתבטלים אירועים.
גם התוכנית לג'וניור סניור מאושרת במסגרת תקציבית, והתקציב אמור להיות משוריין. אבל במציאות יש כל מיני בלת"מים תקציביים בדמות קנסות, וכספים שצריכים להגיע מכל מיני גופים ולא עוברים בזמן, ואז יש שינויים/ביטולים/צמצומים.
לדוגמה מוציאים לתחרות רק 3 מתעמלות סניור, כשבתכנון היו אמורים להוציא 5 סניור ו 5 ג'וניור, כאלה דברים.

יש גם סיבות לא כספיות - למשל שינוי תאריך של תחרות בחו"ל לתאריך שלא מתאים למתעמלות מבחינת שאר הלו"ז ואז מוותרים על אותה תחרות.
יש מתעמלות עם פציעות שנאלצות לוותר על תחרות אחת כדי להיות מוכנות לתחרות יותר חשובה. יכול להיווצר מצב בו מתעמלות יצאו לתחרות ולא הוכיחו את עצמן, והאיגוד מחליט שאין הצדקה להוציא אותם לכל התחרויות שתוכננו.

ביטולי תחרויות

קנסות ועיכוב הגעת תקציבים לא אמורים לגרום לביטול תחרות או אירוע.
מתישהו האיגוד צריך להכריז על התכנית שלו ולעמוד מאחוריה. אם מבטיחים X מתעמלות שעומדות בקריטריונים מסויימים, לא שולחים פחות מתעמלות (כל עוד כמובן הן עומדות בקריטריונים שנקבעו מראש, עם יציאת התכנית).
ה"הקצאות" אינן שמיות. בד"כ לפי מיקום בתחרות, לפי תחרות מבחן או לפי קריטריונים ברורים אחרים. שוב, ברגע שמתעמלת עונה על הדרישות, לא מבטלים אירוע מסיבות תקציביות.
ביטול של תחרות או אירוע שאינו מצד האיגוד (למשל מצד המתעמלת, המאמנים, המארגנים) זה כבר סיפור אחר.

למעלה