נועה חסרת מנוח

נועה חסרת מנוח

במקרה יצא לי לקרוא פנאי פלוס השבוע וראיתי את הטור של נועה רום שהרמוניקה העתיקה לנו מידי שבוע לפורום. כיוון שהיא לא העתיקה הפעם אני יעתיק... הפעם נועה יורדת חזק על נינה ועל תומס (נשמע מוכר?) נינה המכוערת היא דמות חריגה.הבן של "זורבה היווני" הוא סופר גדול וכל הלוזרים נשארים יחד נינה היא דמות חריגה בנוף של ג'נואה סיטי. היא המכוערת היחידה בסידרה שיש לה תפקיד ראשי (לין היא רק מזכירה וג'נה תקועה במסעדה שלה). דרוש ממנה הרבה אומץ לשאת על כתפה את הנטל הזה. תחשבו כמה קשה לה להיות כעורה בין ים הבלונד המחומצן והגופות שנראות כמו מיליון דולר. בתור כעורה יש לה כמובן חברה יפה וחטובה שעושה חייל בקריירה שלה ומחזיקה בעל בלונדיני משעמם (להלן:כריס ופול).לנינה לעומת זאת יש היסטוריה של גברים שדפקו והלכו ובן שהוא תוצאה של גבר שמלכתחילה רצה את חברתה והתפשר על השאריות. אם זה לא מספיק עכשיו גם סיפרו אותה בצורה אכזרית והיא נראית כמו מתעמלת מברית המועצות (יפוטר הספר לאלתר!). כפיצוי על חייה העלובים החליטו התסריטאים לצ'פר אותה בקריירה מצליחה למדי של סופרת וכבונוס הם זרקו לה את תומס, הבן של "זורבה היווני" (השחקן הוא הבן של אנטוני קווין). מסתבר ש"זורבה" הוא סופר גדול. איך זה מסתדר עם דמות הארס שמאותגר ורבלית אין לי מושג. נינה המסכנה נאלצה להגיד לתומס שהוא כותב חרא ובכך לקחת את הסיכון שגם הגבר הזה לא יחזיק מעמד למעלה מעשרים פרקים.לא נראה לי שיש לה מה לדאוג: רוב הסיכויים ש"זורבה" יישאר ולו רק מפני שאף אופרת סבון אחרת לא תיקח את השחקן הזה שמשחק בדרמטיות יתרה כאילו היה על במות ברודווי. חוץ מזה לתסריטאים יש נטייה להשאיר את הלוזרים ביחד (ראו ערך צ'נדלר ומוניקה מ"חברים"). גם ככה שוק הפנויים פנויות אכזרי ועל סחורה כמוהם לא יהיו הרבה קופצים.

יש משהו בתיאוריה

הרבה שווים בוחרים חברים מכוערים, חלק מכם בטח יודעים על מה אני מדבר
(אאוץ'....)

רונית1

New member
לא אהבתי את הכתבה.

ואני לא חושבת שנינה מכוערת. הסיפור איתה קצת משעמם אבל קצת נסחפה נועה לא?

taish

New member
לא נראה לי שזאת הייתה הכוונה

להפך: לדבריה של נועה, דווקא מכוערים בוחרים חברים מכוערים, ולא שווים בוחרים חברים מכוערים... לכן כל הלוזרים מוצאים את עצמם יחד... (למרות שממש לא הסכמתי עם ההערה שלה על מוניקה וצ'נדלר - הם בכלל לא לוזרים, הם מקסימים להפליא!). בכל מקרה, לגבי מה שאמרת על שווים שבוחרים חברים מכוערים - אני מאלו שלא יודעים על מה אתה מדבר, וזה נשמע די מסקרן... בא לך להסביר לי?

להלן:

"בתור כעורה יש לה כמובן חברה יפה וחטובה שעושה חייל בקריירה שלה ומחזיקה בעל בלונדיני משעמם..." אם כבר הכוונה היתה לפי המשתמע שמכוערים בוחרים להסתובב עם יפים ולא מכוער + מכוער. ישנה תיאוריה שאומרת שמכוערים ירצו להסתובב עם שווים, כדי שאולי יזרקו להם פירור מהשאריות שלהם ודרכם יצליח להם. תיאוריה נוספת אומרת ששווים ירצו להסתובב עם מכוערים כי ככה הם נראים יותר אטרקטיביים, כאשר יוצאים עם מישהו נחות מהם (הכוונה בכל המקרים לידידים, לא מבחינה רומנטית שכן אז קרוב לוודאי ששווה ירצה שווה). כמובן שאת יכולה לנתח את זה פסיכולוגית - אם השווה באמת חושב שהוא שווה, מה הוא צריך תמיכה, הוא לא מרגיש מספיק שווה בשביל להסתובב עם עוד שווה? ולגבי המכוער, למה שיחשוב שזה שהוא מסתובב עם מישהו ברמה מעלה מרמתו? קרוב לוודאי שלהיפך (ושוב, הכוונה לסיקור מהבחינה החיצונית בלבד).

taish

New member
מסכימה לחלוטין (ויש לי מה להוסיף)

זה נכון מה שכתבת - אני פשוט התכוונתי למשהו אחר: שמכוערים מסתובבים עם מכוערים, כמו שנינה מסתובבת עם תומאס (לפי נועה, כמובן). זה ששווים מזתובבים עם מכוערים (כמו נינה וכריס) זה עוד דבר שנועה כתבה, ועכשיו אני מבינה ש זה מה שהתכוונת אליו. לגבי התיאוריות שלך - מעבר לזה שרוממת את רוחי מעצם זה שהכנסת שוב תיאוריות פסיכולוגיות (איך אני מתמוגגת כל פעם מחדש מזה!), אני מסכימה לחלוטין עם מה שכתבת. גם אני לומדת פסיכולוגיה (בין היתר), וממה שידוע לי בפסיכולוגיה חברתית, אפשר להגיד שבאופן כללי, מבחינה רומנטית, אנשים ייצאו עם אנשים שיש להם פחות או יותר אותה רמת אטרקטיביות כמו להם. אלו שנראים פחות טוב ייצאו עם אחרות שנראות פחות טוב, וכמו שציינת - גם להפך: היפים ייצאו עם היפות. ניתן למצוא מתאם בין רמת האטרקטיביות של אנשים שיוצאים זה עם זה. הדמיון החיצוני הזה מצטרף לדמיון כללי שיש בדר"כ בין בני-זוג. רוב בני-הזוג דומים זה לזה גם בתכונות הפנימיות יותר, באישיות. האמירה העממית הרווחת ש"הפכים נמשכים" בדר"כ אינה אוחזת מים. ההפך הוא הנכון: ככל ששני אנשים דומים יותר זה לזה באופי, גובר הסיכוי שהם יימשכו זה לזה. (וכמובן שזה רק חלק מהתמונה - יש הרבה גורמים נוספים המשחקים תפקיד במשיכה בין-אישית).

אפרופו,קיבלתי בעבודה בפסיכולוגיה 93

ולמרות שזה היה בין הציונים הגבוהים בכיתה, עדיין הרגשתי ממורמר כי 7 הנקודות שהורידו לי לא היו מחוייבות המציאות לטעמי... אבל בגלל שאר הציונים התעצבנו עליי שאני מאוכזב אז נאלצתי לבלוע את זה
האמת שחשבתי אולי ללמוד תואר בפסיכולוגיה, כי זה מאוד מעניין ונראה לי שיכול מאוד להתאים לי. אבל כרגע אני עם התקשורת, שזה גם פותח הרבה דלתות...

taish

New member
יפה יפה

כל הכבוד על הציון! ומה זאת אומרת חשבת ללמוד תואר בפסיכולוגיה? חשבתי שעכשיו אתה לומד תואר בפסיכולוגיה (שאתה עתודאי, כמוני...). אז באיזו מסגרת בדיוק אתה לומד עכשיו פסיכולוגיה? ומה ז"א שכרגע אתה "עם התקשורת"?

אני עושה תואר ראשון בתקשרות

וזה כולל גם ניהול... אז אחד מהקורסים הוא עקרונות בהתנהגות - פסיכולוגיה חברתית

התכוונתי לרשום היום מאחר ו...

שחר יהיה רק ביום שני ולא רציתי שהשרשור יהיה למטה... דווקא אהבתי את הסיכום השבוע, רק חבל שהיא ירדה על צ'נדלר והרמוניקה...

למעלה