נועם שליט הבין מי באמת מעכב את שחרור בנו:

נועם שליט הבין מי באמת מעכב את שחרור בנו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3578641,00.html במאמר תוקף נועם את הנהגת החמאס המושחתת שמתעקשת על שחרור מקורביה ואינה מסוגלת אפילו להחליט מיהו שיחליט אצלהם על העסקה. כל הכבוד לנועם שליט: הפניית הלחץ אל הנהגת החמאס היא פעולה בכיוון הנכון. חבל רק שהוא מבטיח להם גדולות ונצורות. היה חכם יותר להנמיך ציפיות ולהגיע למחיר שיעבור ללא התנגדות.

יונה1

New member
שאלה לי אליך ראובן

האם מאחרי מצהלות השמחה וההתלהבות שלך מההתקפה של נועם שליט על שוביו של בנו, קיים רקע כלשהו של הבנה או הכירות עם נושא השבי? האם אתה מכיר ולו אדם אחד שהיה בשבי, שממליץ להורים להתגרות בשובי בנם? למשל אני, שמכירה את הנושא לבטח פי מליון ממך, אך עוד יותר לבטח - פחות מכל מי שהיה אי פעם בשבי, מתפלצת למקרא ההתקפה הזו, וחושבת שהיא טעות טרגית, שעלולה חלילה אפילו לסכן את חייו של גלעד. כנראה שאתה שייך לעשרות הבורים הגמורים שהגיבו על הכתבה בטוקבקים צוהלים.

מיהו לדעתך מומחה להתנהגות מול שובים?

האמנם שבוי לשעבר הוא מומחה לשחרור שבויים? האם ניתן לסמוך עליו שיבין את נפש שוביו ואת מכלול האינטרסים שלהם? והרי חווית השבי הינה מערכת יחסים בה השבוי תלוי לחלוטין בחסדי השובה ומוכרת ככזו היוצרת צלקת נפשית ארוכת טווח. האם אכן ניתן מתוך מצב כזה להסיק - לא על חווית השבי - על האופן בו יש לנהל משא ומתן עם השובים? זאת ועוד: בשונה מסיטואציות שבי ממלחמות העבר מדובר כאן על שבוי בודד הנושא על כתפיו את כל מאוויהם של החוטפים. הם זקוקים לו כדי להשיג את דרישותיהם. האמנם סביר שיהרגו אותו מתוך "ברוגז" ילדותי לאב שמבקר אותם מעל גבי העיתונות? מצטער לומר, אך זוהי תמונה חד מימדית ובלתי בוגרת של החוטפים. המציאות היא שיש להם מרחב שיקולים רחב יותר וציבור תומך שמשלם את מחיר החטיפה ומצפה בקוצר רוח להישגים - שחרור קרובי משפחות מן הכלא. בשונה ממי שמציג תמונה חד מימדית של תלות מוחלטת בחסדי שובים "כל-יכולים" אני סבור שיש לנו מרחב השפעה. דווקא מתוך אי-התבטלות בפני השובים ניתן לזהות וללחוץ על נקודות התורפה שלהם כדי לקדם סיום מהיר של הפרשה. האפשרות האחרת היא לטעון שבמקרה נפילה השבי אנו כציבור עומדים חסרי אונים ממש כמו השבוי עצמו וכי האופציה היחידה העומדת בפנינו היא כניעה לרצון השובים. זוהי מחשבה מייאשת ובלתי יעילה, כך גם נגזרותיה. לנו בניגוד לשבוי יש את החירות שלא ליפול במלכודת יאוש זו, לטובתו ולטובת השבויים הבאים.

יונה1

New member
אפשר לדעת למה אתה מבלבל את המוח ?

כל התוכניות המדיניות שלך בקשר לשחרור שבויים מעניינות אותי כקליפת השום. מצא אילנות אחרים להתלות בהם בקשר לנושא הזה. שאלתי אותך שאלה מאד פשוטה, אם יש לך מושג קלוש מה המשמעות של התגרות בשובים. ההתגרות יכולה להעשות על ידי השבוי עצמו ועוד יותר מכך, דרך התבטאויות של בני משפחותיהם. שאלת אותי שאלה רטורית "מיהו לדעתי המומחה להתנהגות מול שובים?" ועל כך ענית את התשובה הדבילית "האמנם שבוי לשעבר הוא מומחה לשחרור שבויים?" מי דיבר על שחרור שבויים? אני דיברתי רק על איך גלעד שליט עלול לשלם הלילה על המכתב של אביו, שממנו כל כך התלהבת. אז כמענה על השאלה הרטורית שלך: כן- שבוי לשעבר יודע טוב מכולנו כיצד מתנהגים ובעיקר מה לא עושים עם השובה

קמנצינד

New member
מה, יונה ?

את רוצה להגיד שהוא כתב לך תשובה שאין בה קשר למה שאת כתבת ? למה את רומזת ? שהוא 'סתם' כותב כאן כדי להרגיז על מנת לקבל תשומת לב ? לא יכול להיות...

הסגנון שלך לא ראוי, אבל הנה התשובה

את אומרת ששבויים יודעים הכי טוב מה לא עושים בשבי, ואני אומר שאנחנו בניגוד לשבוי איננו תלויים בחסדיהם של השובים. אלו מערכות יחסים אחרות בתכלית ואסור שנקודת המבט של השבוי תשתלט על זו של הפועלים לשחרורו. הנה לפני כמה זמן שוחררה אינגריד בטנקור יחד עם שבויים רבים בקולומביה. במשך שנות שבייה הממשלה ניהלה מלחמה בלתי מתפשרת עם הארגונים שובים ופגעה בהם לא מעט, כולל חיסול רבים ממנהיגיהם. עדיין הסנטורית חזרה בריאה ושלמה במבצע הירואי ולא אתפלא עם דעותיה על האופן בו יש להתנהל מול השובים שונות מאוד משלך. אני מניח שיש גם דוגמאות אחרות והפוכות, אבל אם את באמת רוצה להגיד משהו בעל ערך אנא הביאי מידע מוצק ופרשנות הגיונית שניתן להייחס אליה.

יונה1

New member
ראובן, ממש לא התכוונתי להכנס איתך לפולמוס

א. כאשר בנה של אינגריד בטנקור ירקב בשבי החמאס, אולי אמליץ לה כן להשתלח בשובי בנה. ב. אין שום דוגמאות הפוכות. אסור לשבוי ולמשפחתו להעליב לוהתגרות בשובים!!! ג. אין לי שום עניין להביא "מידע מוצק ופרשנות הגיונית שניתן להייחס אליה". האם התכוונת במקרה שאספר לך כיצד עוקרים ציפורניים? כיצד השובים משתינים על השבוי? האם באמת ובתמים התכוונת שאשב כאן ואפרט לך את כל הידוע לי??? בזאת אני סוגרת את הדיון על למה לא רצוי שהורי שבוי יעליבו את השובים. אם נועם שליט מעוניין לשמוע דעת פדויי שבי, יש לו מספיק מספרי טלפון. שלום.

היית צודקת אילו נועם שליט היה מעליב את השובים

במקרה כזה הייתי מסכים איתך ב 100%. זה היה מיותר, מזיק ולא חכם. אלא שנועם שליט דיבר בשיא הדיפלומטיות (ומכאן גם ניסוחים מסורבלים מאוד שניתן להבחין בהם בדבריו) ואמר את אשר אמר בצורה נקייה וללא גינוי או עלבון. כל מה שאמר הוא שהמצאותו של גלעד בשבי מזיקה לאינטרסים בשמם הוא מוחזק. הביקורת היחידה שהציג היא על שאין גוף אחד שמוסמך לשאת ולתת מצד השובים ולכן יש עיכובים. לא רק שהדברים לגיטימיים וברורים גם לאוזן הצד השני, אלא שהיעדר התגובה מצד השובים מעיד שאכן כך הם התקבלו. יש לזכור שאלו בדיוק אותם השובים שדואגים להגיב לכל אמירה בעניין ובמיוחד זכורה תגובתם המיידית לדברי הרמטכ"ל מן השבוע האחרון. אילו רצו לסתום לנועם את הפה יכלו לאיים עליו מייד בדרכים רבות. אלא שגם כאן יש להם בעייה: הראשים שלהם (תרתי משמע) נמצאים בטווח מסוקי צה"ל. אוי להם אם תיפול שערה מראשו של גלעד והם יודעים את זה יפה, אחרת היו כבר מזמן שולחים לנו אצבעות במעטפות.

יונה1

New member
ככל הזכור לי, ביקשתי לסיים את הדיון הזה

אבל בצורה פתלתלה ומניפולטיבית אתה גורם לי להמשיך, כי כמו שטוען עליך קמניצד, אתה סתם מחפש תשומת לב. תחליט, הוא היה דיפלומט וזהיר, או כמו שטענת אתמול (ציטוט שלך): "במאמר תוקף נועם את הנהגת החמאס המושחתת כל הכבוד לנועם שליט: הפניית הלחץ אל הנהגת החמאס היא פעולה בכיוון הנכון". בנוסף, תזה שמתבססת על כך שהחמאס לא הגיב היא מטופשת ביותר. כי ראשית הם כן הגיבו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3578815,00.html שנית, מה לתגובותיהם ולטענה שאני העליתי. ומכאן ואילך, גם אם תוסיף להעלות טיעונים שיקריים או לא נכונים, אשאיר בשמחה את הנושא לתגובות של אחרים. שלום!

"אנו מבינים את כאבו של נועם שליט"...

"אביו של החייל החטוף גלעד שליט כתב מאמר בעיתון הערבי "אל קודס" ותקף את התנהלות המשא ומתן של נציגי חמאס."... "אנו מבינים את כאבו של נועם שליט אבל מבינים בראש ובראשונה את כאבם של יותר מ-11 אלף משפחות פלסטיניות שבניהם כלואים בישראל. הוא לא צריך להפנות את כאבו ואת מסריו אלינו אלא לממשלתו שלו" - כך אמר אמש (יום ד') גורם בחמאס"... תודה על התיקון, לא ידעתי שהחמאס כן הגיב לדברי נועם שליט. מן הדברים ברור שנועם אכן תקף את התנהלות השובים במשא ומתן וכי התקפתו לא הביאה את התוצאות מהן את הפחידה אותנו, ללא בסיס יש לומר. להיפך: דבריו של נועם שליט גרמו להם לנסות ולהצדיק את ההתנהלות שלהם תוך הבעת אמפטיה! אני מקווה שאת כמו כולנו לומדת את משמעות הפער בין ההפחדה למציאות ומסיקה מכך על תקפותה שלך גישה שלך כולה שהכזיבה כאן. מתברר שלא עקירות ציפורניים ולא כלום. פחדים אלו מתאימים אכן למי שחווה את נוראות השבי וחי זאת מחדש דרך ההזדהות עם שביו של גלעד שליט, אך מסתבר שנקודת מבט זו אינה יעילה בניבוי המציאות והיא נכשלת בהערכת תגובת השובים מול גורמים אחרים שאינם נתונים לשליטתם. ברור שאין לקחת אותה בחשבון כאשר נלחמים על שחרור השבוי ואין לתת לפחדים אלו לרפות את ידנו. ומילה אישית אלייך: את אדם מבוגר ואיש אינו גורר אותך לשום מקום. רצונך להגיב אחרונה בדיון אינו מחייב אותי בשום אופן, במיוחד כשבהודעותייך אלו את מציגה באופן שגוי את טיעוני. זכותך להגיב או לא, אך אל לך להאשים אחרים בבחירותייך. יום טוב.

קמנצינד

New member
מה הקשר למעטפות, ציפורניים, ואצבעות ?

ניראה לי, ראובן, שאתה קורא רק את הכותרות בעיתון, ומערבב בין החדשות. בפורום הנוכחי אנו מדברים על החייל גלעד שליט, אשר נימצא בשבי החמאס. המעטפות קשורות לאחת הפרשיות שעליהן אולמרט נחקר. האצבעות הן בכלל מפירסומת של דפי זהב (תן לאצבעות ללכת במקומך). אני ממש לא מסכים איתך שבגלל שאולמרט נחקר על פרשת שחיתות, זה אומר שאנו לא צריכים לדאוג לגלעד שליט. להפך. אני חושב שגלעד צריך לעניין אותנו יותר מכל חקירה, אפילו אם זו חקירה של ראש הממשלה. וחוץ מזה- אף אחד לא איים עליך שהוא יעקור לך ציפורניים. ניראה לי שגם אם יוציאו לך את שתי הידיים מהמקום, אתה תמצא דרך לכתוב כאן את השטויות שלך.

לא נורא קמנצינד

אני בטוח שאם תמשיך לנסות בסוף תצליח

קמנצינד

New member
מצטער, אני ממש לא מסכים איתך

אני מקווה שתוכל להקשיב גם לקול ההיגיון ולא רק לרגש שלך. כתבת שזה 'לא נורא'. לדעתי, זה נורא ואיום שגלעד שליט כבר שנתיים בשבי. ועוד משהו- אתה אולי בטוח, אבל אני בטוח שלא. גם אם אמשיך לנסות, אין סיכוי שאני לבדי אוכל לשחרר את גלעד שליט.

בזאת אני מסכים איתך לחלוטין

זה נורא שגלעד שליט נמצא בשבי כבר שנתיים. כולי תקווה שישוב במהרה בריא ושלם.

קמנצינד

New member
מה פתאום לא איכפת לך מגלעד שליט ?

גלעד שליט הוא חייל צה"ל, ואפילו אם אתה לא קרוב משפחה שלו, או חבר שלו, או אפילו אם בכלל לא הכרת אותו, זה לא משנה. אתה אמרת משהו כמו : "לא משנה כמה מעטפות יישלחו, ולכמה אצבעות וציפורניים תתן ללכת במקומך, זה לא נורא שגלעד שליט בשבי." כשאומרים לך שהוא כניראה עובר עינויים, אז אתה כתבת לי, שאני צריך להמשיך לנסות לשחרר אותו, ושאולי בסוף אני אצליח. למה רק אני לבד ? זאת לא בעיה לאומית ?

המאמר של נועם שליט מצוין!

אני מסכימה עם כל מילה שלו וכל הכבוד על העמדה האמיצה והאסרטיוית! תגובתו של החמאס צפויה הרי מודבר בגורם שאנושיות רחוקה ממנו והלאה ולכן אי אפשר לצפות ממנו שיבין את המסר כמו שבני אדם אנושים מבינים אותו אבל זו לא הנקודה העיקרית כאן אלא שהמאמר הגיע דרך אל קודס למאות פלשתינאים.

למעלה