נוער ישראל, שלום רב.

Snotra

New member
נוער ישראל, שלום רב.

הסיבה לשליחת משלחות של בני-נוער ישראלים לפולין היא אחת: לראות את הזוועות שעברו בני עמנו בכדי ללמוד מהן, כי להבין לא נוכל. הנקמה האחת שלנו היא עצם עובדת בואנו לפולין כנכדיהם של ניצולי השואה, שאפילו הזוועות הכמעט ולא-אנושיות שעברו לא מנעו מהם לעשות את מה שנתפש בעיניהם אז כבלתי-ייאמן – ולהקים משפחה. וזה בהחלט לא נותן לנו לגיטימציה להחליט שעל הפולנים מוטלת החובה לפצות אותנו על הסבל שעברו בני משפחותינו, ועל-כן מותר לנו לעשות את כל העולה ברוחנו על אדמות פולין בעת ביקורנו שם, הן כמשלחת מאורגנת והן כיחידים. אך נראה כי הנוער של היום איבד את ערכיו, והנסיעה לפולין משקפת עבורו רק הזדמנות פז לטוס לחו"ל עם כל ה"חבר'ה" מאשר לראות וללמוד. בעת שביקרתי שם עם משלחת בית-ספרי נתקלתי בפניו האמיתיים של הישראלי המכוער, כפי שעמי אירופה רואים אותו ומחדשים את השנאה של הוריהם והורי הוריהם שאף הובילה לשואה – שהרי היא הסיבה לחזרתנו אל קבר האחים של העם היהודי. השלכת חפצים אחד על השני ועל עוברי-אורח, צרחות מתחת לבתי-מגורים, צחוק ופטפטת שמעמעמים את דברי המדריכים, עישון במחנות והשלכת בדלי הסיגריות להר האפר שבמיידנק, השחטת חדרי המלונות ועוד. זה רק חלק מזערי ממה שבני-הנוער שלוקחים חלק במשלחות של פולין עושים בזמן שאותם, ואולי החלק העדין ביותר. זלזול כמעט מוחלט וחוסר-רצינות הם המוטיב העיקרי שמלווה את היוצאים לפולין, שבשבילם חו"ל זה חו"ל, ושבחו"ל מותר לעשות את מה שלעיתים אנו אפילו לא מעזים לעשות בארץ, החל מאי-משמעת ועד למעשים העשויים להסתיים כמתחים בין ישראל לפולין. אל לנו לשכוח שלא הפולנים אחראיים לשואה, הרי שאלמלא פלישת עוצבות הוורמאכט לאדמותיה היא כלל לא היתה מתרחשת. גם העם הפולני היה עם תחת כיבוש, ואל לנו לשכוח זאת, כך שאין לנו אפילו הזכות לטעון שהתנהגות מבזה שכזו נובעת "בגלל שהפולנים פגעו בנו בשואה, ומגיעים לנו פיצויים!". היחס הזה לא מגיע להם, כפי שלא מגיע לנו לקבל תדמית של עם חסר-נימוסים ומופרע, שמצדיק את השנאה שהושרשה במשך מאות שנים בקרב עמי אירופה. לא מאתנו, האנשים שאמורים לדעת יותר טוב מכולם לאן השנאה הזו יכולה להגיע. באלף וארבע-מאות הדולרים שאנו נדרשים לשלם בעבור כרטיס למסע לפולין אפשר בשקט לארגן טיול פרטי מהנה בפראג, פריז, רומא או כל אתר אחר באירופה, ועוד להישאר עם עודף. את הכסף הזה, שהוא לא מעט, אכן עדיף לשמור למטרות אלו מאשר לבזבז אותו על המסע לפולין, אם אין הנושא מדבר אליכם או אם אינכם מתכוונים להתנהג שם בכבוד ובמקום זאת לבזות ולהפריך את השם הטוב שמדינת ישראל נאבקת ליצור לעצמה מאז ראשית קיומה. המדינה שלנו לעולם לא תוכל להשיג את השם הטוב הזה לו אנחנו, כאזרחים, נעכיר אותו. כך גם לגבי המצב הפוליטי-חברתי-כלכלי שבארץ – החברה הישראלית תוכל להפוך לחברה טובה אך ורק אם אנו נשכיל להפוך לאנשים טובים יותר, לפחות במישור ההתנהגותי. אין ספק כי חשוב שכל אדם יעבור את המסע הזה, אך יש רבים מדי שאינם ראויים לצאת לפולין, בודדים ומשלחות שלמות כאחד. חווית המסע מאבדת את משמעותה לו האווירה השוררת בקרב המשלחת היוצאת היא אווירה של טיול שנתי, ולא אווירה של למידה לשם הפקת לקחים. כל בקשתי היא לברור יוצאים למסעות אלה, בודדים ומשלחות שלמות כאמור, על-מנת שאלה שהנושא אכן מדבר אליהם לא ייפגעו באופן אישי כשם שאני נפגעתי בשל התנהגות מכפירה של כמה בני-נוער ישראלים שאינם יודעים כבוד מהו. עלינו לקחת את עצמנו בידיים.

מדריך1

New member
התנהגות בני הנוער בפולין

אכן, דברים יצוקים בסלע. וצודק או צודקת הכותב או הכותבת. אולם, נדמה כי הדברים הנכונים הללו, אינם מפורסמים במקום הנכון. באי הפורום הזה אינם בני הנוער המתוארים כאן, ככל שאני עוקב אחרי הנאמר ואחרי ההתיחסות שלהם, הם הרציניים, הרואים במסע חווית חיים יחודית, הרואים במסע זכות גדולה להמשך הזכרון הקולקטיבי והנצחתו. דברים אלה צריכים להשלח למנהלי בתי הספר, למטה פולין,לשרת החינוך ומנכל"ה.

במשלחת שלי זה לא היה

במשלחת שלי הכל תקתק כמו שעון לא היו בלגאנים וזה... הדבר היחיד שקצת הרס זה שבטיסת הלוך נחתנו בפולין ב-13:00 במקום ב-10:30 השד יודע למה...... אז כל היום הראשון די נהרס לנו

תראי..

שחזרתי מפולין, לפני שנתיים וחצי כמעט, גם אני חשבתי שהכל תקתק והיה מצוין מבחינת התנהגות לאחר מכן התחוור לי, בעיקר בזכות אהוד, שהיה מנהל המשלחת שלי שלא הכל היה מתוקתק. אני לא רוצה להכנס לפרטים של מה היה ואיך כי זה לא המקום ולא הזמן אבל לצערי יותר ויותר בני נוער כבר לא מתייחסים למסע לפולין בתור מסע מלמד, אלא בתור מסע חברתי ותו לא (אני לא אומרת שאין מקום לחברה במסע עצמו, אבל זה לא העיקר)

ישרון

New member
מדריך 1 סליחה אולי אתה צודק אבל!!!!

נכון כאן בפורום נימצא הנוער האיכותי זה נכון . מה לעשות ולאורך שנים רבות אני חוזר וטוען את אותן הטענות וביתר שאת מאז המסע האישי שלי לפולין. ויש דברים אותם יכולים דווקא המדריכים לשנות לדוגמא לקחת שק אשפה מניילון לכל אתר כמו יער לופוחובה שאינו מתוחזק כמו אושוויץ לבחמש דקות לקראת הטכס לאסוף את הזרים הנבולים ושאריות הנרות מהקבוצה הקודמת כך יראה האתר מכובד יותר. אני לא בא בדרישה ממדריך לתפוס את חורטי השמות על קירות מאידנק או אושוויץ או בישיבת חכמי לובלין על השולחנות. יש לחזור ולשנן לקבוצות כי הם שגרירי ישראל ופרצופה של המדינה וכפי שהם ניראים כך תראה תדמיתנו בעיני הפולנים

Snotra

New member
זאת הסיבה לכך שאני פונה דווקא

אליכם. אל הנוער הרציני, השקול, זה שמלכתחילה מגיע לאדמות פולין במטרה לראות וללמוד, ולא לנוער הבעייתי. איני רוצה להפוך שולחנות במשרדי הממשלה, מכיוון שאין בכך טעם כל עוד בני הנוער הישראלים לא מכירים בבעיה, או לא מוכנים להודות לה. על השינוי הזה בהתנהגות הנוער שלנו בפולין אנחנו צריכים לפקח, שכן רק אנחנו יכולים להוביל לו. רק אנו יכולים לשכנע את חברנו להניא ממעשיהם הנבזים, ולכבד את השליחות אליה הם יוצאים, ואת המקום בו הם נמצאים. אני סומכת עליכם בעיניים עצומות כי אתם כאנשים שאיכפת להם תעבירו הלאה את המסר, ותעזרו לי לשתף כמה שיותר אנשים ברצון להשיג לחברה הישראלית תדמית מכובדת ברחבי העולם - וגם כאן, במדינתנו הקטנטונת. חג שמח וכשר לכל.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifסנוטרה

את צודקת, השינוי מתחיל מבפנים. אולי כדאי לשים יותר דגש בהכנה למסע על התדמית שלנו בחו"ל וכל התוכניות של "שגרירים של רצון טוב"למיניהן. אולי אפשר ליזום תחרות בין המשלחות שבה המשלחת שתתנהג באופן המנומס ביותר תזכה בפרס[מלגה לחבריה, נניח]. אפשר לבקש משוב מבתי המלון של הפולנים.

trigotrigo

New member
השאלה היא - איך תקבעו מי זכאי?

הרי גם על הנערים שהתפרעו לאחרונה נאמר שהם מבית טוב - מי תפקידו להחליט שילד אחד ראוי שילמד על שורשיו, וילד אחר לא? מי יקבע להשאיר ילדים בארץ מסיבות כלכליות, התנהגותיות או שקר כלשהו אחר?

יש לי רעיון

כדאי שהבית ספר יעשו סוג של מבחני קבלה למשלחת ראש המשלחת ייקבל חוות דעת על התלמידים שרוצים לצאת מהמורים שמלמדים אותם יציאה למשלחת רק לתלמידים עם ממוצא 85 ומעלה,תזלזלו אבל ממוצא גבוה אומר משהו על הרצינות והיחס של התלמיד לקיים עם כל תלמיד בנפרד ראיון אישי ככה יוכלו לצמצם את התופעה של נוער שיוצא לפולין רק כי זה חו"ל וזה עם חברים.... אז נכון שהמשלחות לא יהיו גדולות אלא יותר קטנות אבל ייצאו נוער איכותי שבאמת רוצה לצאת לפולין וללמוד ולראות הכל בעיניים ואת הנוער הברברי ישאירו בבית מה אתם חושבים על הרעיון שלי?

trigotrigo

New member
ממוצע ציונים אינו אומר דבר

על אופי ההתנהגות של התלמיד. כמו שאומרים "לא לעשירים בלבד", צריך גם "לא למצטיינים בלבד". לא ייתכן שתלמיד יהודי בארץ ישראל ייפסל רק על סמך תעודה.

dark dumb

New member
לא נאמר רק על סמך תעודה

אבל אתה לא יכול שלא להסכים שיש משהו בדברים האלה... אז אוקיי, לא ייתכן שתלמיד יהודי בארץ ישראל ייפסל רק על סמך תעודה, אבל זה לא הגורם היחידי, פשוט להביא את זה בחשבון...

trigotrigo

New member
אני אומר - למה לא להוציא את כולם?

בכלל, זה צריך להיות טיול חובה.. ומי שלא יכול להרשות לעצמו - שיסייעו לו. מי שעושה בעיות ומשחית - דמו בראשו. ישלם את כל מה שצריך, אבל שלא יפסלו בגללו עוד מאתיים תלמידים עם רקע חברתי דומה, רק בגלל הדמיון.

ממוצא ציונים אומר הרבה

לילדים עם בעיות משמעת לעולם לא יהיו ממוצא ציונים גבוה,הם לא לומדים,עסוקים בלנסות להיות "ליצני הכיתה"..... חוץ מזה שיעשו גם ראיון אישי,ככה יוכלו לסנן,ממוצא ציונים זה רק תנאי אחד מי שיעמוד בקריטריון ייצטרך לעבור גם ראיון.

לרוב כן יש בעית משמעת אבל

לא הגיוני שילד שמקשיב בשיעור,מכין שיעורי בית בקיצור עושה את כל המטלות לא ייקלוט את החומר ויהיו לו ציונים גרועים. ברור שיש ילדים שקולטים יותר לאט אבל אם הם עושים את כל המטלות אולי הם לא יהיו מצטיינים אבל גם לא נכשלים, הם יהיו איפשהו באמצע 65-70 בערך.....

trigotrigo

New member
זה עדיין ייתכן,

אם הייתי מנהל בית ספר, לא הייתי מציב כזה קריטריון בשום פנים ואופן.

fifanowftw

New member
אתה לא יכול על פי ציונים לקבוע מי

יצא ומי לא, הרי זה אבסורד קח אותי לדוגמא למשל, אין לי ציונים בשיט, אבל בכל זאת יצאתי ולא עשיתי שום בעיות משמעת, חוץ מפעם אחת שלא קמתי בזמן ~ אפשר לא להוציא תלמידים עם בעיות משמעת, כמו שהיה אצלנו ציונים אף פעם לא מעידים על הבן אדם, אף פעם לא אל תשכח זאת

N B I

New member
שמע

אני לא חושבת שהרעיון נכון אומנם אני נמצאת בכיתת מצטיינים אך רק לא מזמן הממוצע שלי התייצב מעל הציון 85, אם היו עורכים מבדקים מעין אלו בתחילת השנה לא היתי יוצאת אל המסע הזה וכנראה מפסידה את אחת החוויות היותר משמעותיות בחיים שלי. אני לא חושבת שמי שיש לו ממוצע ציונים נמוך הוא בהכרח "ברברי" במשלחת שלנו היו הרבה חברה עם ממוצע נמוך יותר שהתנהגו למופת והזדעזעו בדיוק כמו החברה עם הממוצע 95 מהתנהגותם של משלחות אחרות.

dandobin

New member
אני והבחורה מעלי

יצאנו לאותה המשלחת. אני חייב להגיד שההתנהגות של המשלחת שלנו רובה ככולה לא הזכירה אפילו את המשלחות האחרות. אני בז לאותם מורים שמעשנים יחד עם התלמידים שלהם תוך כדי סיור בגטו קרקוב או לאותם אלו שלא דואגים לסתום את הפה גשבית ספר אחר עורך טקס. בעיני זה יותר מאשר בעיתי, בסופו של דבר מזמיני זונות ומורחי צואה אין כ"כ כרבה אבל כל הדברים הקטנים הם כ"כ נפוצים. לגופו של עניין, לבחור תלמידים למשלחות האלו עפ"י ממוצע ציונים זה טפשי (אני אומר את זה בעדינות) אך לעומת כך קריטריונים כמו התנהגות, עמידה בלוח זמנים, נוכחות במפגשי משלחת(לכולם פה היו ויש כאלו?!) ודברים מהסוג הזה הם יותר מהמלצה מבחינתי.

dark dumb

New member
אצלנו תמיד סיננו תלמידים למשלחת

אולי זה לא נשמע טוב כשזה בא עם המילה "סיננו", אבל זה מה שזה... והאמת - החלטה טובה, אף פעם לא היו אצלנו בעיות משמעת, כולם תמיד חזרו מרוצים וגם למדו משהו מהמסע... כשאני אמרתי לפני כמה זמן שזו הצעה טובה, כל הפורום קפץ עליי "מה?? איך אפשר?? למה לא לאפשר לילדים לינסוע??" והכל כי לא הבאתי את ההקדמה הנפלאה שרשמת... עכשיו אני רואה שעוד אנשים מסכימים עם הטענה בפורום...

למעלה